Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr. Bősze Ferenc

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dr. Etter Ödön:   Tisztelt Gyászoló közösség!   Egy héttel ezelőtt a Teremtő magához vette szeretett Barátomat Ferit!   Mi, akiknek nevében szólok, ügyvédtársaink, évfolyamtársaink, barátaink köszönettel és hálával tartozunk a Teremtőnek, hogy 64 évig a mienk lehetett, hogy örömet hozott a mi…..
Blog A bűnben fogant ország 2015.11.12 08:28:45
  Amerika 1492. évi felfedezését követően – Kolumbusz tulajdonképpen a Grönlandról érkező viking Leif Eriksson után csak a második volt, s ráadásul nem is a mai értelemben vett Egyesült Államok területén kötött ki – hamarosan megkezdődött a földrész…..
  A mérnök, az orvos és a jogász azon vitatkozik, melyik a régebbi tudomány. Azt mondja az orvos: ez nem is lehet kérdés, hiszen az Úr Ádám oldalbordájából teremtette Évát, vagyis „operált”.Megszólal a mérnök: előtte az Úr „rendet” kellett teremteni az őskáoszból,…..
Nyolc hónappal ezelőtt kéretlenül „keresztapja”lettem az akkor országgyűlési képviselőnek frissen megválasztott Kész Zoltánnak s aggattam rá országos sajtónyilvánosság előtt ezt a nem túl hízelgő ragadványnevet. (A filmbeli „nyolcadik utas” nyákos megjelenése okán a…..
Az „egynapos házasság” és „a nyolcadik utas” Azok kedvéért, akik még nem éltek – vagy gyermekek voltak – a 80-as években, szükséges felidézni, akkortájt több magyarországi magyar házaspár úgy segített az áttelepülni szándékozó romániai magyaroknak, hogy mindkét…..
Blog Mohács felé... félúton... 2015.04.28 14:38:28
Mohács felé… félúton… Mind a nyomtatott, mind az elektronikus sajtó ontja az elemzéseket, de megszólalnak a politikusok is. A Fidesz hallgatása is felér egy „megszólalással”, mint ahogy olykor felér egy „válasszal”, ha levelünk megválaszolatlan marad… A legnagyobb baj…..
Blog Miért is...? 2014.12.30 14:15:38
„ A szőlőszem kicsiny gyümölcs        „A földet is sugárok érlelik, deEgy nyár kell hozzá mégis, hogy       Ezek nem nap sugárai, hanemmegérjék.                                               Az embereknek lelkei,…A föld is egy gyümölcs, egy nagy …..
Minden a kokárdával kezdődött... Igen, azt hiszem minden a kokárdával kezdődött.2002-ben, azon a szép tavaszi napon, amikor a FIDESZ háza táján megszületett a döntés, az „...aki magyar velünk tart...” jelmondatra utalva, tették közzé elhíresült felhívásukat, „...aki…..
Az egyiknek sikerül, a másiknak nem… Nagyon idepasszol a mindenki által ismert slágerből ez a gyakran idézett első sora, majd úgy folytatódik és fejeződik be, „A sors olykor nem tudja mit akar”…Akár lehetne ezzel oly módon viccelődni is, hogy mi a különbség a sors és a…..
Blog Ali Baba és Putyin 2014.12.18 13:31:29
Ali Baba és Putyin Az önkényes párhuzamból az elsőhöz kapcsolódó történet mindenki számára ismerős az Ezeregyéjszaka meséiből.Ali Baba egy véletlen folytán felfedezi a rablók barlangját, s miután megtudja a jelszót, a „Szezám táruljt”, bejut oda, s kincsekkel megrakodva…..
Blog Egy diónyi szadesz 2014.12.18 13:31:21
Egy diónyi szadesz Ismerik a mesét ugye a kismalaccal, meg a farkassal? Először az egyik láb, utána a másik láb, … bele a zsákba…Úgy van benn, hogy félig kint van. A szadesz ugyanezt adja elő, csak fordítva. Ő úgy van kinn, hogy félig benn van.Egyik ilyen „végtagja” Dióssy…..
 Találkozhat-e - még életében - Orbán Viktor Nagy Imrével  A kérdés megválaszolásához el kell mélyülnünk a jelenleg hatályos és aktuális cégkivonatok szövevényében, s ki kell ragadnunk azok egyikét.Legyen ez a VESZPRÉMBER zrt.Kiinduló pontunk – mint neve is mutatja - egy…..
Blog Nekünk (mindig?) Kossuth kell 2014.12.13 14:30:26
Nekünk (mindig?) Kossuth kell  Mert, hogy adott a helyzet. Van Kossuthunk, de úgy tűnik rajta kívül senki más, aki, a jövő évi választás után, „kormányosa (kormányzója) lészen a hazának”.Nem látszik más, aki alternatívájaként, mint „reménysugár a dicső múltat…..
Miniszterelnök úr, tegyünk egy próbát!Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök úr részére  Tisztelt Miniszterelnök úr!  Érdeklődéssel hallgatom, s nagy figyelemmel kísérem minden megnyilvánulását, hiszen az ország sorsa most valóban az Ön kezében van.Teoretikusan ez…..
Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök úr részére Tisztelt Miniszterelnök úr! Érdeklődéssel hallgatom, s nagy figyelemmel kísérem minden megnyilvánulását, hiszen az ország sorsa most valóban az Ön kezében van.Teoretikusan ez minden rendszerváltás utáni magyar…..
Közíró Overdose Veszprémben 2012.06.10 22:34:00
                         „Öt vezető magyar vállalat 200.000.000 Ft-ért megvásárolta a világon magyar csodalóként ismertté vált Overdose 50%-os tulajdonát.” Újsághír 2010 március 12-én   Az OTP, a MOL,…..
Tisztelt Államtitkár úr!   Csodálkozással vegyes megdöbbenéssel olvastam azokat a tudósításokat, amelyek mind az írott sajtóban, mind az internetes hírportálokon megjelentek, miszerint Ön figyelemfelhívásom ellenére 2012. 03. 30-án, 10:00 órakor megjelent a Rezidens…..
Tisztelt Államtitkár úr!   Állampolgárként és a Rezidens Szövetség képviseletével megbízott ügyvédként egyaránt megkülönböztetett figyelemmel kísértem tevékenységét, s ez alapján meggyőződésem, hogy minden Öntől telhetőt megtett az irányítása alá tartozó…..
Közíró Schmitt-snitt–sitt… 2012.03.30 19:06:00
Így múlik el a világ dicsősége, s válik egy vezetéknév – egy snitt, mint vágókép közbeiktatásával – sitté, vagyis építési törmelékké, ha úgy tetszik hulladékká… Ez akár magánügy is lehetne, ha nem Magyarország első emberét hívnák Schmittnek.…..
A kérdés megválaszolásához el kell mélyülnünk a jelenleg hatályos és aktuális cégkivonatok szövevényében, s ki kell ragadnunk azok egyikét. Legyen ez a VESZPRÉMBER zrt. Kiinduló pontunk – mint neve is mutatja - egy veszprémi székhelyű cég, amely kínosan ügyel…..