Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PaperDramaQueen

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
PaperDramaQueen 2013.03.23 21:03:20
..
PaperDramaQueen 2012.12.18 13:36:29
Tényleg a gondolkodás a jótékonyság halála. Régebben mindig csomagoltam szendvicset a hajléktalanoknak, folyton adtam aprót, önkénteskedtem a Máltai Szeretetszolgálatnál, aztán elkezdtem gondolkozni. A Nyugati aluljáróban egy öregúrnak adtam egy ötszázast; nagyon örült, én is jól éreztem magamat. Elintéztem a dolgomat, jöttem vissza... ott feküdt a földön, emberek állták körbe és a mentősök éppen talpra rángatták. Csak arra tudtam gondolni, hogy az én pénzemből itta magát ájultra fél óra alatt; hogy az én hibám, ha kórházba kerül; és hogy mi rá a garancia, hogy nem ez lett az apró sorsa, amit szétosztottam az évek alatt? Volt egy hajléktalan, akinek ételt vittem rendszeresen - valahogy félreértette a kedvességet és molesztálni kezdett. És az a legszörnyűbb, hogy az ilyen tapasztalatok miatt már arra sem tudok vállalkozni, ami "kockázatmentes": mint egy hétvégi kenyérkenős akció mondjuk.
Szóval nagyon örültem ennek a videónak, és hogy felhívtad a figyelmemet a cipősdoboz akcióra. Persze parázok, hogy mi van, ha a kissrác nem szereti a dinókat vagy utálja a labdákat, de próbáltam olyan csomagokat csinálni, amiknek én örültem volna gyerekként. Nagyon jó, hogy vannak ilyen szervezetek, akik kontrollálni tudják, hogy az adományok jó helyre kerüljenek. Elgondolkoztattál. Lehet, ideje lenne összeszedi a bátorságomat, és visszatérni az önkénteskedéshez...
..
PaperDramaQueen 2012.12.16 12:15:30
Őrülten vártam a Hobbit premiert, de még nem néztem meg - a "27 állat meghalt a forgatáson" pletyka miatt, ami most úgy fest, hogy kacsa... egy elég eredményes kacsa, és ha az, akkor remekül mutatja, hogy a filmnek valóságos bojkottal kell megküzdenie; a vád még a híradókig is elküzdötte magát, és a tucatsajtó sem fogadja valami jól a filmet, mintha élvezné, hogy belérúghat még egyet. Amennyiben pedig igaz a hír, akkor pedig PJ tényleg eljutott a mindent-megengedhetek-magamnak szintre.

Nekem a Gyűrűk Ura volt a gyerekkorom, és ez volt az első film, ami komolyan érdekelt, szóval Jackson bácsi valami jedi-Mikulás-szuperhős lényként él az emlékezetemben; az utolsó maszkossal, másodhegedűssel, fővilágosítóval és díszletfestővel is olvastam interjúkat, megvettem az összes forgatási könyvet és hogyankészültet, és lenyűgözött, hogy minden egyes képkoca egy gigantikus stáb tökéletesen összehangolt munkájából lett. Szóval nekem a Gyűrűk Ura volt A Film, minden hibája ellenére és azokkal együtt. Amit szerettem benne, az az a hihetetlen törekvés volt, ahogy az egész csapat egy emberként küzdött, hogy valami csodálatosan alkothassanak. Ez fogott meg benne és ezért ódzkodom Babó barátunktól látatlanban is. Pontosan attól féltem, amit a kritika elején elmondtál: hogy PJ már nem fogja törni magát, hiszen egy fáklyásmenet áll a háta mögött, akik felgyújtanak bárkit, aki csak egy rossz szót is merészel szólni, a mellényzsebe pedig dudorodik az Oscartól. Nem tudom, ez tényleg így van-e, vagy hogy mennyire látszik meg a filmen, de aggódom, nahát. Ez a véresszájú rajongói hozzáállás öl, rombol, butít és pusztít, mint az alkohol az osztályfőnöki órán tartott beszédekben. Végignéztem, ahogy a kedvenc sorozataim évadról-évadra gyengülnek a fanservice miatt, és a végén már semmi másról nem szólnak, minthogy Ez A Kedvenc Színészed A Kedvenc Sorozatodban Nézd Milyen Aranyos; végignéztem, ahogy Tim Burton eladja a lelkét; most megvették a Star Warsot is; a Gyűrűk Urát már NEM ADOM. Nem akarom. És remélem, hogyha végre megnézem a Hobbitot, nem lesz hatalmas pofára esés, vagy összeszedi magát a második-harmadik részre, vagy akármibármi.

Az egyetlen és utolsó reményem Martin Freeman, mert ő tényleg erre a szerepre született, és egy kiakasztóan zseniális színészfenomén, aki már pont megérdemli, hogy Anglián kívül is sikítva skandálják a nevét.
Elnézést a késésért, meghalt a gépem.....
PaperDramaQueen 2012.12.02 01:21:44
Nagyon szépen köszönöm, hogy meggyőztél erről a filmről - engem a rendezők neve és az előzetes teljesen elriasztott, de most megragadtam egy barátnőt és ezerkétszáz forintot, beültem a vetítőterem székébe, és azt hiszem, ott is ragadtam. Nem nyűgözött le maradéktalanul, de nagyon tetszett - egyszerűen annyira lelkesítő, mint egy egész csapatnyi csírléder, akik pomponjaikból epikus gondolatokat ráznak rám.

Eleinte zavart, hogy a történetszálak olyan kiszámíthatóan ragaszkodnak a saját műfajukhoz és a karakterek is kissé kétdimenziósak - de aztán rájöttem, hogy ez kivételesen értem van és nem ellenem, mert a sémák segítségével segített megérteni a filmet, és nagyon tetszett, hogy annak ellenére, hogy egy sziklakomoly alkotás, néha azért oldalba könyökölt, hogy "hé, ez most kicsit gáz -- direkt". A látványvilág és a vágás mesteri, a színészeknek minden tiszteletem, a katarzis, a szimbólumrendszer és az apró csavarok tökéletesen működtek; boldog leszek, ha megvehetem DVD-n is. [Barátnő könnyekig olvadt. A balról ülők pedig röhögtek a melegszálon és hangosan csámcsogva próbáltak rájönni, ki éppen kicsoda és ki játssza őket és miért, és fél óránként kiment a társaság valamelyik tagja vécére, majd visszatért, és megkérdezte a többieket, miről maradt le; szóval a Legrosszabb Mozipartneres Sorscsapás esélyesei, és az, hogy még ők sem tudtak levonni a film élvezhetőségéből, jelent valamit.]
Igen, ebben a részben a szokásosnál is jobban hadarok. Az dobja rám az első követ, aki nem volt még olyan fáradt, hogy két centiről se találna el. :)..
Elnézést a késésért, nem szeret az Indapass, ha nem otthonról nyaggatom.  ..
PaperDramaQueen 2012.09.30 14:42:39
Most elkezdtem átkurkászni a Starbuckos bögrém alját, hogy maradt-e még pénzem mozira. Nem értem, miért nincsenek ennek a filmnek a plakátjai konstans az arcomban - az időutazós filmek mindig nagy hatással vannak rám, anno a Pillangóeffektus, most éppen a Doctor Who.
Ami furcsa, mert én sosem azon gondolkozom, mit változtatnék meg a saját életemben: visszanézve mindig arra jutok, hogy minden okkal történt, és tanultam a hibáimból, és bár ingerenciám van múlt-énemet nyakonbizsergetni egy baseball-ütővel, sokkal izgalmasabb az a lehetőség, hogyan változtathatnám meg más emberek életét: mi lenne, ha visszamennék és elhalandzsáznám Van Goghnak, hogy zseniális festő és ne derpesszáljon, ha József Attila értésére adnám, hogy a művei halhatatlanok lesznek, és zokogva ölelgetném Radnótit. Persze ez elvezetne ahhoz a komplex problémához, hogy így megváltoztatom az életüket meg pluszba a világegyetemet is, valamint, hogy ha már ott vagyok, ne szóljak mondjuk Pompeii lakosainak, hogy "hoppávulkán" és ne kezdjem el győzködni Hitlert affelől, hogy a politika helyett maradjon csak meg mázolónak, és hogy hajlandó vagyok neki súlyos összegeket fizetni, ha szót fogad? Komplex kérdések és sajnos elég céltalanok. Bármilyen lelkesítőek is a fizika (Stephen Hawking) újabb felfedezései, valahogy úgy érzem, ha valaha is feltalálná az emberiség az időutazást, már tudnánk róla. Persze lehet összeesküvés-elméletezni, hogy a kísértetsztorik hátterében valami ilyesmi áll, de erről már egy újabb filmet is lehetne rendezni - vagy egy sorozatot :D
Kíváncsi vagyok, mit szól majd erre a blogközösség.  ..
Úgy néz ki, nyertünk :D Rettenetesen köszönöm mindenkinek, aki besegített, de hát no mivel nagy részében videó blog vagyunk, majd megbeszéljük személyesen is ;) Jövő héten újra indul a show!LET'S DO THIS!..
PaperDramaQueen 2012.09.08 13:03:51
PaperDramaQueen 2012.09.08 13:05:04
@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Tippre a váratlan emelkedés egybevág azzal a pillanattal, amikor kiposztolta Facebookra/Twitterre hogy "gyertek szavazni", az emberek pedig jöttek.
Az Anonymous hackercsoport szerint Amy Lee, az Evanescence énekesnője és a menedzsere meggátolt egy fórumozót abban, hogy a zenekar egyik rajongói honlapján található pedofil tartalmak miatt feljelentést tegyen a rendőrségen. A szervezet új akciót indított a pedofilok és…..
PÓLÓK: http://hollywoodhirugynokseg.polomania.hu/ Google+: https://plus.google.com/u/1/103107880128706168866 VIGYÁZAT! Van egy másik google+ account is a nevemen, és ott pont semmi soha nem fog történni, érdemes elkerülni! Használd a fenti linket!…..
 Sok a spekuláció arra vonatkozóan, hogy merre kell most továbblépnie a tömegfilm műfajának. Mert hogy tovább kell lépnie, az kétségtelen, ugyanis jelenleg nagy teljesítményű futóhomokban ácsorog. A konzolipar olyan bevételeket produkál az utóbbi években, nagyrészt…..
Ó a Holló oly borzasztó, elemezgetni nem lehet. De, mert mégis Poe-ról van szó, kritikaversre ihletett...
 Nem! Ne hallgassatok rá, nem tudja, mit beszél.....
PaperDramaQueen 2012.04.28 17:37:20
 Gondok támadtak otthon? Nem tudod mit kezdj a jövőddel? Csatlakozz a haditengerészethez! Itt a Csatahajón tárt karokkal és popénekesnőkkel várunk, hogy együtt, kacagva induljunk a kolonizáló űrlények elleni meglepően biztonságos küzdelembe. Aláfestő rockzene garantált!Ha…..
  ..
PaperDramaQueen 2012.04.08 10:38:29
A szex és a társadalom: ami engem a legjobban zavar, hogy a tudatlanságnak álcázott prűdia mellett nagyon is intenzíven ott van az, hogy szexelni muszáj. Minél hamarabb, minél többször, minél több partnerrel. Ha szeretnéd megfontolni a dolgot, ha vársz valaki igazán fontosra, ha még nem vagy kész, ha a nyomás következtében rettegsz vagy simán nem érdekel - béna vagy. Megteszed. Már nem béna vagy, hanem kurva, legalábbis ha nő vagy. Ha meg pasi? Akkor eszedbe se jusson megemlíteni, hogy olyan lánnyal feküdtél le, akibe szerelmes voltál. Soha ne merészelj visszautasítani egy felkínálkozó alkalmat, és ha egy nővel voltál egész életedben aki a feleséged is, akkor mindenki úgy viselkedik, mintha a Marsról jöttél volna.

A szex korunk lovagtornája vagy gladiátor-viadala. Mintha egy véres küzdelem lenne ellenfelekkel és félelmekkel, csak hogy a társadalom elfogadjon és végre normálisnak számítsunk, hogy a partnerünk ne dobjon ki, hogy senki se nevezhessen bénának. A szüzek létezésében vagy az aszexualitásban ez a kor nem hisz, nem hisz elvekben, vallásokban, saját erkölcsrendszerben, saját gondolatokban. Menni kell és csinálni azt, amit mindenki más, kefélni egy jót. Még azt is megszabják, hogyan, megmutatják ezerszer, csak hogy szörnyen érezd magad, hogy nem olyan szép és intim az egész, mint a filmvásznakon, hozzájön a tinédzserterhesség és a nemi betegségek belénksúlykolt réme és az a kettősség, hogy míg az egész társadalom csak nyomjanyomjanyomjanyomja hogy meg kell tenned, elítélhet akkor is, ha megteszed.

Szóval igen, kellenek az ilyen filmek. Amikben bénák. Amikben félnek. Amikben beleroppannak a nyomásba. Csak az gondolkoztat el, vajon tényleg megoldás-e, ha beadják a derekukat ÉS VÉGRE VALAHÁRA MÁR LEFEKSZENEK VALAKIVEL, csak hogy ŐK normálisnak érezhessék magukat, nem azért, mert az illető nő/férfi annyira a világmindenség minden tündöklése, hogy ez szívük egyetlen vágya az adott pillanatban esetleg még utána is.

A társadalom pedig (hiszen MI vagyunk a társadalom) ugyanolyan kétségbeesett, zavarodott és teszetosza az egész kérdésben, mint egy filozófiaszakkörös tinédzserfiú. A reklámoktól kezdve a bűnügyi hírekig minden erről szól, de valahogy mégsem mond senki semmit.
 Volt szerencsém eddig elkerülni a Való Világ című fergeteges médiacsodát, de most leült mellém a moziban, és nem volt irgalom. VV Christoffel és VV Veronika olyan pokoli mozinéző társaknak bizonyultak, hogy mai kritikánk enyhe agyvérzéssel és remegő kézzel íródott. Az…..
PaperDramaQueen 2012.04.01 14:05:21
 Szeretem a nőket. Jobban is, mint a lányokat. Ezért mai témánknak azt a tényt választottam, hogy az akciófilmek képtelenek szembe nézni a főhősnő kínzóan haladó szellemű koncepciójával. Persze, maszkulin anyatigrisek és szuperszexi bikininindzsák mindig is otthon…..
  ..
PaperDramaQueen 2012.03.18 17:30:20
Ez a videó egyszerűen fergeteges, talán a lámpa hatása, de jobban sziporkáztál mint Kállen Eduard - szóval ne ásd el magad, csak mert tetszett egy rossz film, azt hiszem, ez ugyanolyan bűnös élvezet mint a levesnek álcázott sosemvoltkínai tartósítószerlé vagy a töményglükóz tortaformában.

A partykérdés. Macskás vénkisasszonyként általában a közelükbe sem keürlök, ugyanis ha besodródom, rögtön én leszek a társaság középpontjába és le sem tudom vakarni magamról az illuminált pajtikat. Bevallom, ilyen partifilmeket látni kicsit olyan, mint természetfilmet nézni egy ismeretlen fajról, hiába voltam már én is pár súlyos buliban, nem lett a világom része. Nem ítélem el, aki ezzel kompenzál vagy aki tényleg jól érzi magát amikor a dob meg basszus zakatol a belsőszerveiben, de azt hiszem az a legfontosabb, hogy az ember azért partizzon, mert partizni akar, és nem azért, mert nincs más. A kiskamaszos Disney filmekben (az első kritikához visszacsatolva) bosszant mindig rettenetesen az a hihetetlen partikultusz, ami ott tombol: ha nem hívnak meg egy partiba, lúzer vagy. Ha nem rendezel házibulit, lúzer vagy. Ha parti van, az olyan parti hogy matraaccal csúsztok le a lépcsőn és kutya bajotok sem lesz. Mindenki táncol, mindenki tud táncolni. Senkisem taccsol be a bólétól.

Azt hiszem, minden kornak meg kell találni a maga szórakozási lehetőségét, de nemmm tudom, a diszkókultúra (mostmár: klub) mennyire AKTUÁLIS ma még, az ilyen körökben mozgó ismerőseimet mindig panaszkodni hallom, hogy egyre laposabb, minden hely egyforma és már gátlástalan mennyiségű alkoholt kell fogyasztaniuk, hogy élvezni tudják.

A Veszélyes Vágyaknak iszonyú a címe. Olyan, mintha az ikszedik tökártatlan romantikus film lenne, és szerintem rengeteg szerelmespár ül most is a mozikban döbbent arckifejezéssel, pedig a lány csak Fassy bácsit akarta látni.

Tim Burton pedig nálam az Alice Csodaországban-al vágta el magát. Olvastam róla a kritikádat, de az nekem annyira sikoltóan családbarát volt (nem egy happyend zárta, hanem legalább ÖT), hogy hiába néztem meg moziban kétszer, nem lett jobb, és elkezdtem rejtegetni a díszkiadásos Burton DVDimet. Tudom, hogy Disney és PG, de olyan fantasztikus dizájnnal csinálhatott volna belőle valami iszonyú menőt. A mostani film tényleg egy bazdmegtvájlájt limonádénak tűnik, ám félek nem lesz elég savaborsa ahhoz, hogy egy tényleg erős revanst vegyen.
   Ha valamit tanultam a küzdősport központú filmekből, az az, hogy tisztelni kell az ellenfelet. Kétségtelen, hogy a Warrior-ban bőven akad tisztelni való. Az MMA (Mixed Martial Arts – Kevert stílusú harcművészet), mely a film központi szervezett bántalmazási…..
PaperDramaQueen 2012.03.15 23:07:46
Nagyon, nagyon, nagyon szeretem a stílusodat, zseniálisak a szóviccek és az asszociációk még mindig, érvelés szokás szerint pontos, a szerkezet is nagyon szép volt - viszont mivel én vagyok a reisuto_ álnevű nyelvtannáci twitterről, ismét felhívom rá a figyelmedet, hogy bocsájtani annyit tesz, mint elküldeni, bocsátani pedig elnézni és feldolgozni valaki múltbéli vétkeit.
Soha nem foglak ezzel békén hagyni, egy reggel majd a Keresztapa zenéjére oldalra fordulsz az ágyadban és ott lesz egy félbevágott helyesírási kéziszótár.

A film - nagyon megnéznék ebben a témában egy JÓL sikerült filmet! Valahogy úgy megy mostanság a felosztás, hogy gyerekfilm (némi agymosással), bakfisfilm (nézd a helyes sztárokat), suhancfilm (nézd a menő háromdét meg a látványt), női film (romantikus/megható/nagyonnnméllly), művészfilm (haldoklik) éééés ENNYI, nem látok FÉRFI filmeket, olyat, ami tényleg a nem problémáira, kérdéseire keres választ. Mintha a pasik, akik a filmeket nagy százalékban rendezik és írják úgy döntöttek volna, eljátsszák, hogy velük aztán minden rendben. Nőként pedig nagyon érdekelne egy hiteles és tanulságos film, amiben a férfi nem akcióhős, nem hősapa/cseszettapa, nem katona, nem szőkeherceg és nem pornósztár, hanem férfi. Kétségekkel, kérdésekkel, küzdelmekkel, a mindennapokban, aki keményebb ütéseket is kiáll, mint amit egy bokszmeccs alatt az arcába kaphat.
 ..
PaperDramaQueen 2012.03.11 11:23:53
Oké, én a Save The World With Saving Yourself pártján vagyok. Szerintem ez a kérdés nem megoldható globálisan, hogy "igenigen össze kéne fognunk és megmenteni a világot" vagy "igenigen a saját dolgainkra kell koncentrálnunk, mert arra tudunk hatni" - azt hiszem, az a fontos, hogy az ember magára nézzen és meglássa, mit TUD csinálni. Mire van lehetősége, affinitása, mire tud lehetőséget teremteni, mi lehet a szívügye. A nép, a tömeg csupa indivídum, ezért azt kell tényleg baromi lelkiismeretesen elszámolni magaddal, hogy TE mit tehetnél és mit teszel. Én eszerint élek, de megértem ha valaki nem így gondolja.

A videóidban az a fantasztikus (a remek filmkritikák és kiváló stílus mellett /a rengeteg mellékszereplő bemutatásánál nem emberi hangon röhögtem/), hogy folyamatosan bökdösöd a homlokunkat, hogy "hahó, van itthon valaki, McFly"?, és hetekig gondolkozom egy-egy problémán, amit felvetsz. Számomra a legfontosabb felfedezés az volt, hogy basszus, tényleg, mi vagyunk a nép, mi vagyunk az emberek, mi vagyunk a közönség, mi vagyunk a tömeg: ha nem nézünk pocsék filmeket, nem fognak pocsék filmeket készíteni, ha nem olvassuk el a rossz könyveket, jókat kell írniuk, ha kiállunk magunkért, a 'hatalmasoknak' kell hátralépnie. Ez egyszerre lelkesítő és aggasztó a maga megafelelősségtudatával.

És mivel a címkérdésre mindenki reagál: én ezelőtt örökre értetlenül állok. Agatha Christie és Stephen King könyvei az elképzelhető legUNALMASABB címekkel variálnak, pedig hogy nekik van fantáziájuk, az azért tény; az angolszász kultúrában pedig valahogy indokolatlanul elterjedt, hogy bőven elég bedobni a főhős nevét, mert jaj, majd mindenki meg akarja őt ismerni.
Hát.
Hátttt.

p.s: Nem akarsz egy top5 listát a legrosszabb/megtévesztőbb és a legkirályabb filmcímekkel? :D