Regisztráció Blogot indítok
Adatok
adam_f

337 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
9 Nyíl Új seprű jól seper??? 2018.08.06 19:36:55
A mai napon ment ki az MDSZ oldalára a hír, miszerint Kövesdi Andrea, a múlt héten lemondott Ziegenhám Medárd helyére választott új szövetségi kapitány kihirdette a magyar steel-válogatott keretét a Budapesten megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. Általános megrökönyödésemre viszont azt olvastam,…..
A hétvégén zajlottak Antwerpenben a 2018-as Belgium Open, valamint a Belgium Masters dartsversenyei. Természetesen - mondhatjuk úgy is, hogy szerencsénkre - nem múlt el ez a verseny sem magyar résztvevő nélkül, hiszen hazánk első profi státusú játékosa, Székely "Penge" Pál is megmérette magát ezen a…..
Hogy miért is ezt a címet adtam a mostani magyar dartsbajnoki összefoglalónknak? A válasz nagyon egyszerű: egyrészt ugyebár Szeged és Békéscsaba egyaránt a (csípős) szalámijukról is híres városok, másrészt a szegedi Petrács Gábor, valamint a csabai Ölei Annamária nyerték meg a múlt hétvégén zajlott…..
"Egészen fantasztikus meccs után Gary Anderson nyerte a 2018-as World Matchplay-t - a világbajnokság után a második legfontosabb tornát - Mensur Suljović ellen. Nagyon okos volt, aki ezen a meccsen a 180-asokra fogadott, 28 volt összesen, amelyen igazságosan megosztoztak. A Flying Scotsman a…..
Két, elég simának mondható negyeddöntővel értünk oda a World Matchplay befejező szakaszába, hiszen már csak három találkozó választ el bennünket attól, hogy megtudjuk: ki lesz a Phil Taylor-ról elnevezett trófea első tulajdonosa 2018-ban. Nem, nem írtam rosszul, hiszen ettől az évtől már a darts…..
9 Nyíl Az a bizonyos légy... 2018.07.27 11:57:35
Azt hiszem, hogy a tegnapi nap volt eddig a torna csúcsa: Jeffrey de Zwaan eddig megállíthatatlannak, és rendre megoldhatatlan feladatnak tűnik a riválisok számára - ezt most Chizzy is megtapasztalhatta -, míg a torna másik találkozóján valami fenomenális alakítással rukkolt elő mind Gary Anderson,…..
9 Nyíl A nagy fordítások estéje 2018.07.25 12:22:00
Fordulatos este volt a tegnapi, annyi szent: két játékos is elég komoly hátrányt ledolgozva fordította a maga javára a mérkőzését, ami már önmagában nagy fegyvertény. Tovább menetel a holland csodagyerek, aki már két világbajnoknak is ajtót mutatott, valamint a Rocksztár is egy újabb kiemeltnek…..
Kétségtelen, hogy a 22 éves holland játékos eddig a World Matchplay hőse. Jeffrey de Zwaan ugyanis már a második világbajnokot búcsúztatta el a tornán egy nagyon izgalmas találkozó végén. Ám hogy a többiekről se feledkezzünk meg: Dave Chisnall is csattanós választ adott most azoknak, akik netalántán…..
Jó kis estét tudhattunk magunk mögött tegnap: két találkozó is hosszabbításba torkollott, miközben ketten pedig elég simán vették az ellenfél képezte akadályokat, és mentek tovább a második körbe, ahol majd szerdán fognak újra színpadra állni. Ennyit elöljáróban, most pedig nézzük, hogy miként is…..
Magyar idő szerint hétfőbe nyúlt át a World Matchplay második játéknapja, ami - vasárnap lévén - maratoni volt, hiszen nyolc találkozót bonyolítottak le ezen a napon. Igazából nagy meglepetések nélkül zajlott le a vasárnap kezdődő és hétfőn befejeződő forduló, bár volt egy hosszabbításos…..
Múlt héten rendezték Ankarában a 2018-as WDF Ifjúsági Európa-bajnokságot, ahol tizennégy ország - köztük természetesen mi, magyarok is - próbálta ki magát, hogy ki mit tud. Természetesen igyekeztünk mi is mindennek utánajárni, hogyan is zajlott ez a négy nap a magyar fiúk-lányok számára, ezt pedig…..
Nagyon népes magyar küldöttség tette tiszteletét a szerbiai Apatin városában, ahol immáron tizenegyedik alkalommal rendezték meg a WDF által harmadik kategóriába sorolt Apatin Open-t. A hölgyeknél címvédésre került sor, hiszen Ihász Veronika újra veretlenül végzett az élen a nők versenyében, míg a…..
Jeff Smith nyerte meg a 2018-as évre kiírt észak-amerikai dartsbajnokságot, ezzel pedig az a kérdés is eldőlt, hogy a kanadai játékos fogja képviselni a kontinenst a 2019-es PDC-világbajnokságon. ..
Jan Dekker egyike azon kevés játékosnak a legjobb 64-es mezőnyben, akiknek a darts mellett másik munkájuk is van. Az ifjú holland dartsos a hétköznapokban ugyanis Noordfin-ben dolgozik, mint pénzügyi szakértő. A dartsnews.com készített erről egy nagyon jó kis beszélgetést vele, illetve arról is…..
Michael van Gerwennek minden összejött a hétvégén: tökéletes teljesítmény, kilencnyilas, tornagyőzelem. Nem is kellett semmi más. Ezzel egyébként a holland már harmadik alkalommal (2015 és 2017 után) hódította el a European Darts Matchplay trófeáját (ebből kettőt Hamburgban, egyet pedig Innsbruckban…..
Michael van Gerwen hamar túltette magát a legutóbbi blamán, és magabiztosan gyűjtötte be a European Darts Matchplay trófeáját Hamburgban. William O'Connor pedig - Steve Lennon második írként, aki finálét játszott - tízezer ropogós Böskével lett gazdagabb, nem beszélve a Pro Tour ranglista-pontokról.…..
Ismét egy kedves kis invitálásnak tettem eleget, amikor június 16-án újfent Jánossomorja felé vettem az irányt (szinte már hazajárok hozzájuk), ahol első ízben rendezett nyílt dartsversenyt (vagyis ahol profik és lelkes amatőrök egyaránt elindulhattak) a helyi egyesület. Mi tagadás, nagyon vártam…..
Ting-csi Royden Lam és Noel Malicdem sikerével zárult a PDC Asian Tour ötödik és hatodik állomása, amelynek ezúttal a japán Kobe adott otthont. A két játékos neve esetleg onnan is ismerős lehet, hogy az első, szöuli állomáson a fülöp-szigeteki versenyző éppen Lam-nak dobott egy nagyon emlékezetes…..
9 Nyíl Ilyen egy boldog vesztes... 2018.06.25 12:00:00
Dánia - azon belül pedig Koppenhága - idén debütált a PDC European Tour sorozatban, és mi tagadás egész jó kis verseny kerekedett ezen a hétvégén. Mensur Suljović számára pedig még azzal is jobb lett ez a hétvége, hogy - a 2016-os International Darts Open után - újabb ET-címmel…..
Úgy látszik, hogy a nagy neveknek nem nagyon termett babér a PDC European Tour sorozatában debütáló Danish Darts Open utolsó napján. Mind MvG, mind Rob Cross számára idő előtt ért véget a torna, miközben olyan nevek csúsztak be szép csendben a legjobb nyolcba, mint Mervyn King, Brendan Dolan, vagy…..
1485 után 2018-ban is sikerült bevenni az osztrák fővárost a magyaroknak. Ám ezúttal nem Hunyadi Mátyás érkezett meg nagy csinnadratta közepette a híres "fekete serege" élén, hanem hazánk dartsosai jöttek a csendtől övezve, hogy megmutassák újfent, milyen is az a bizonyos magyar virtus. Hogy…..
A Danish Darts Open második napján sem maradtunk meglepetések nélkül. Délután és este is született meglepő eredmény. Ki kell emelni Darius Labanauskast, a litván egyre jobban játszik, most például bejutott a torna legjobb tizenhat játékosa közé, pályafutása során először. Este egy remek rangadón…..
9 Nyíl Siamo ungheresi di Caorle 2018.06.20 20:23:26
Népes magyar küldöttség vágott neki az EDU által 2018-ban, Caorléban megrendezésre került soft-darts Európa-bajnokságnak, ahol rengeteg versenyszámban képviselték is kis hazánkat, hol több, hol pedig kevesebb sikerrel. Összességében elmondható viszont az a tény, hogy a tavalyi teljesítményünkhöz…..
Paul Nicholson-ról mostanában nem sokat hallottunk, mivel egy ideje már nem a botrányos viselkedéseiről híres az ausztrálok versenyzője. Vannak, akik már csak "hobbidartsos"-ként aposztrofálják őt, de azért még mindig villant valamit, amikor éppen úgy érzi, hogy kell. A legutóbbi European Tour…..
Székely "Penge" Pál nagyot ment a hétvégi Swiss Open, valamint Helvetia Open versenyeken, ahol végül mindkét alkalommal a kilencedik helyen zárt. Azt hiszem, ennél nagyobb hírverés nem is kell a magyar darts számára, mert ezzel, hogy Penge egy ilyen rangos eseményen (ráadásul egy erősnek mondható…..