Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kipcsak

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rendkívül fontos mérföldkőhöz érkeztünk 2019 tavaszán a műanyagok felhasználásának terén: hivatalosan is elfogadta ugyanis az egyszer használatos műanyagok betiltását az Európai Unió általános ügyekkel foglalkozó tanácsa, mely értelmében 2021-től tiltott az eldobható műanyag termékek használata az…..
Ágikák és politikusok Igen, a 2019-es EP-választás magyarországi győztese a rejtőzködő, a Demokratikus Koalícióra szavazó polgár, méghozzá kettős értelemben is.Egyfelől azért, mert máris az ellenzéki oldal vezető erejévé emelte a DK-t, másfelől pedig azért, mert gyakorlatilag előzmény nélkül,…..
A probléma napi szintű: munkavállalók rendszeresen panaszkodnak, hogy 40 éves kor felett már nehéz állást találni, 50 felett szinte lehetetlen. Egyénileg szoktam tudni ezt cáfolni, segítséget nyújtani, de rendszerszinten a munkáltatókat kellene meggyőzni. Az alábbi írás a Linkedinen jelent meg,…..
kipcsak 2019.01.31 00:05:48
@kecsics: biztos van ilyen is, csak azt valamiért nem reklámozzák, ostoba. Különben nem menekülnének a fiatalok, köztük képzettek és nyelveket beszélők, százezerszámra külföldre, ebből a multi-paradicsomból, ostoba.
kipcsak 2019.02.01 00:03:09
@kecsics: "most vettük fel pl. a sales-es kollégát"

Kiváló, kiváló... és életbiztosítással vagy Amway-mosóporokkal fog házalni az ócska ügynökségeteknél?

Ha ha ha
A kormány eddigi csodafegyvere, a közmunkaprogram átalakításán gondolkozik. Mivel a minimálbér és a közfoglalkoztatotti bér közötti kis különbség szerintük nem motiválja eléggé a közmunkásokat a versenyszférában való elhelyezkedésre, ezért jövőre a bérollót a kormány…..
Ma reggel megjelent a faültetőgép is a Városligetben, miután hétfőn munkagépek és rendőrök jelentek meg a Washington szobornál. A civilek nyílt levélben követelték tegnap délután a munkálatok leállítását, mivel szerintük a szakértői vélemények alapján maximum 37 cm törzsátmérőjű fát lehet a…..
Nem is tudom hol kezdjem :)))Jót röhögtem mikor mondták az otthoniak hogy újabb melegrekord volt Magyarországon, talán 41,9-et mértek, ha jól emlékszem.Na de kérem! Itt Július 1-jén 51 fokot, Augusztus 2-án pedig ez is megdőlt mert 53 fokot sikerült mérni. Ezt nem a napon…..
Gondolom már sokan kíváncsiak és régóta várják hogy is nézhet ki vagy mi is van ott.Ízelítőül néhány kép: http://tengiz2007.spaces.live.com/photos/Aki meg szeretné mutatni a képeit más Tengizinek az csináljon a http://spaces.live.com -on albumot, aztán ide írja be a linket…..
Különös bírósági ítélet született a múlt héten Moszkvában. A városi bíróság két év letöltendő börtönre ítélte az orosz lányok alkotta punkzenekar, a Pussy Riot három tagját. A lányokat huliganizmussal és vallási gyűlölet szításával vádolták, mivel a tavaszi…..
kipcsak 2012.08.24 11:54:24
Mulattató az az önbizalom amivel liberális bértollnokaink sommás megállapításokat tesznek a világpolitika legkülönbözőbb dolgairól, ez esetben az orosz elnök népszerűségéről. „Putyin (már) nem népszerű” - írja a fenti sorok szerzője. Bizonyára nem járt mostanában Oroszországban, mert akkor tudná hogy Putyinnak valóságos kultusza van ott, portréit mindenféle utasítás nélkül teszik ki közintézmények, magáncégek irodáinak falaira is, az ajándékboltokban, piacokon, pályaudvarokon Putyin-bögrék, Putyin-terítők, Putyin-kulcstartók, Putyin-tányérok, -bicskák, -képeslapok tömkelegét árusítják. Egy gyűlölt diktátor esetében elég nehéz volna ezeket eladni.

„Egyszerűen tartanak tőle és az erő előtt meghajolva, na meg talán megszokásból is szavaznak rá” - nem, ezek közül egyik sem az oka, hogy rá szavaznak, 12 év után is. Az az oka, hogy a népet, a lakosságot, a választóit képviseli és nem a cikk szerzőjéhez hasonló álliberális fizetett bértollnokokat, a beteges devianciák terjesztőit, minden kultúra és emberi érték ellenségeit. Ennek érdekében kész határozottan fellépni, a fenti esetben a templom, a vallás, ezáltal a hívő keresztény emberek meggyalázóit ültették le, teljesen jogosan.

„Ide jutott Oroszország 2012-ben.” Ne féltsük mi az oroszokat, Oroszországban jobban élnek az emberek mint nálunk, létbiztonság és közbiztonság van. Azt nézzük meg először hogy MI hova jutottunk mára, miközben a fenti írásból is áradó álliberális mocskot hallgattuk.
Putyin már elérte, hogy a külföldről fizetett uszítók valódi háttere nyilvánosságra kerüljön. Ideje nekünk is követnünk, de sürgősen.
Amit másoktól tudok:Kazahsztán --> fővárosa Asztana1 $ ~ 120 tenge (bankban 2007.06 hó)Időeltolódás +3 óra. (Tengiz)Tengizt a magyarok építették, ha jól tudom a 80-as években. (javítsatok ki ha tévedek)Térképen ne keresd, mert úgysem találod meg. (egyelőre) :)Múlt…..
kipcsak 2012.03.03 12:10:24
@Botond99: igaz hogy a kazak olajnak magas a kéntartalma de emiatt nem kerülik el Oroszországot. Bizonyára hallottál a Tengiz-Novorosszijszk olajvezetékről ami Oroszországon keresztül szállitja a tengizi olajat.

Egyábként a Chevron most készül beruházni újabb 25 millárd dollárt Tengizben, l. Future Growth Project. A Chemi is biztosan benne lesz, tehát lesz munka Tengizben bőven.
kipcsak 2012.07.07 04:37:47
Kedves Kollégák, volt Kollégák!

Csak azért irok mert sokféle véleményt olvastam itt a Kazakhokról. Szomorú történeteket is. Biztosithatlak Titeket hogy évekig dolgoztam ott, voltam Tengizben, Atyrauban, Uralszkban, Aktauban, meg általában a pusztában.

Csak azt akarom mondani hogy a kazakok nem romák és nem is lehet ahhoz hasonlitani őket. Igen, van amiben hasonlitanak. Igen, volt hogy engem is fenyegettek. Igen, volt hogy ki is raboltak. Volt hogy a rendőrök. Történt verekedés és késelés is amig ott voltam.

Ezzel együtt azt kell mondanom hogy nem láttam még barátságosabb és jóindulatúbb népet. Nekem mindenben segitettek. Volt hogy fél napot utaztunk Uralszkba és fél napot vissza. Volt hogy éjszaka vittek az orosz határhoz. Volt hogy Beyneuba mentünk egy nagyszakállú hithű muzulmán taxissal és amikor megérkeztünk, nekem is be kellett mennem a mecsetbe de addig is arab nyelvű muzulmán tanitásokat hallgatott a kocsiban igy én is. De bántani sosem bántottak. Atyrauban az összes éjszakai helyet végigjártam, nightclubokat, discokat egy ismerős taxissal, gyakran reggel 4-5-kor mentünk haza.

Csodálatos barátnőim voltak, nálam 20 évvel fiatalabbak. Ha elfelejtettem volna hogy milyen szépek a helyi fiatalok folyamatos érdeklődése eszembe juttatta. De kitartottak mellettem. Nem akarom nagyon részletezni de az intim magánélet - najó, magyarul sex - is csodálatos volt.

Én a kazakoktól csak szépet és jót kaptam. Kerestem és be is fektettem ott sok pénzt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nyitott szivvel, előitéletzek nélkül látogassa meg őket, nem fog csalódni.