Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hamar

121 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Ha január, akkor Nagy Fehérvári Bormustra 2020. január 24. Katt ide!     2.  Kaliforniai álom  Jamie Kutch borai a Borirodában 2020. február 4. Katt ide!     3. Borjour Viva Italia 2020. február 13. Katt ide!   4. Vajra borvacsora a Na' Pastában 2020. február 27. Katt…..
1. Magyar Nemzet nyilatkozat szeptember 3. szerző: Tóth Loretta   2. M1 köztelevízió Ma reggel szeptember 5. mv.: Fábián Barna   3. Kossuth közrádió A nap kérdése szeptember 14. mv.: …   4. M1 köztelevízió Ma reggel szeptember 15. mv.: …   5. M1 köztelevízió Ma…..
1. M1 köztelevízió Ma este 2020. június 8. mv.: Somorjai Balázs   2. M1 köztelevízió Ma reggel 2020. június 16. mv.: Fábián Barna   3. Karc FM Hangoló 2020. június 23. mv.: Imrényi Dávid   4. Karc FM Hangoló 2020. június 26. mv.: Bálint István   5. Kossuth közrádió Jó reggelt,…..
1. Karc FM 2020. március 4. Hangoló Imrényi Dávid   2. M1 köztelevízió 2020. március 9. Ma reggel mv.: Tari Judit Titanilla   3. Karc FM 2020. március 10. Kérdőjel mv.: Imrényi Dávid   4. Kossuth közrádió Jó reggelt, Magyarország! 2020. március 13. mv.: Nagy Katalin   5. Mandiner…..
1. Mandiner (print) 2020. január 2. A migráció mindenre megoldás?   2. M1 köztelevízió 2020. január 9. Ma reggel mv.: Fábián Barna   3. Kossuth közrádió 2020. január 9. Ütköző mv.: Csete Beáta   4. Kossuth közrádió 2020. január 13. A nap kérdése mv.: Halász Zsuzsa   5. Karc…..
Korábban a három nyaralásos cikk linkjét már megosztottam, most egy teljes lista következik a remek bormagazinba írt más cikkeimmel. (Cím, miről szól, mikor jelent meg.) Így ez összesen 16 cikk 12 hónap alatt.  Nyaralás előtt: 1. Öt kötelező program Lyonban ez volt az első cikkem, a születésnapi…..
1. Spirit FM 2019. október 1. Gyújtópont 2. Kossuth közrádió 2019. október 7. Jó reggelt, Magyarország! 3. Kossuth közrádió 2019. október 8. Ütköző 4. Kossuth közrádió 2019. október 9. Jó reggelt, Magyarország! 5. Kossuth közrádió 2019. október 12. Európai idő 6. Karc…..
Maximálisan 5 pontot adok, a pontok megfejtését lásd előző, azonos című posztjaimban. 1. Shakespeare nyomán: Kertész utcai Shaxpeare-mosó játszotta: az Örkény Színház társulata az Örkényben rendezte: Bodó Viktor értékelés: 4 pont, végig nagyon jól szórakoztam. Kifordult magából a darab, a…..
Rabatból Marrákesbe 6 üléses fülkés gyorsvonattal mentünk. A 3 és fél órás út első felében lapos szántóföldeket láttunk, a második felében pedig ezt a vörös sivatagos tájat A pályaudvar itt is nagyon kulturált A szállásunk tetőteraszáról ezt láttuk. Ez a minaret a híres vásártértől 100 méterre…..
Ott hagytuk abba az előző posztban, hogy elindultunk Tangerből, ahol néhány épület a francia időkben épült, mint ezek is Ceuta spanyol enklávéba mentünk, mely egy 83 ezer lakosú város és egy hozzá csatlakozó falu. Építeszetileg a központibb részek Andalúziához, míg a külső kerületek Marokkóhoz…..
Összesen 5 és fél napot töltöttem Marokkóban egy tanulmányút keretében. Északon jártam, a turistamágnes déli rész központjában, Marrákesben csak a repülőgép menetrendje miatt volt muszáj fél napot lennem. Az ország, legalábbis amit láttam belőle, nagyon tetszett, Marrákesbe és a hozzá kapcsolódó…..
Amíg nem írtam a Borsmentának, ennek a borcentrikus online szabadidő-magazinnak, itt, a blogon számoltam be a külföldi útjaimról. Lehet, ez a korlátlan terjedelem miatt néha talán terjengős is volt, de az újság immár kereteket szab, s büszkén osztom tehát itt is meg három cikkem linkjét. Jó…..
(Mint azt a 126. posztban már írtam, a linkek egy ideig működnek, az anyagok utána a NAVA-ból érhetők csak el.) 1. M1 köztelevízió 2019. szeptember 16. Ma reggel mv.: Fábián Barna https://mediaklikk.hu/video/ma-reggel-2019-09-16-i-adas-4/ 15:35-től   2. M1 köztelevízió 2019. szeptember…..
(Mint azt a 126. posztban már írtam, a linkek egy ideig működnek, az anyagok utána a NAVA-ból érhetők csak el.)   1. Hit Rádió 2019. július 7. Középpont mv.: Cseszkó Tamás    2. Kossuth közrádió 2019. július 11. A nap kérdése mv: Csete…..
MANDULA A Halasiban ettünk 5 éven át mindig az Ördögkatlan alatt egyszer, voltunk a Bockban is számtalanszor, hiszen minden étel jó ott is, a hideg libamáj pedig talán az országban is kivételesen jó, voltunk tavaly fenszizni a Sauska48-ban, s idén végre kikötöttünk a Gere család Crocus Hotelének…..
Tavaly, miután hazajöttem életem 5. Ördögkatlanáról és látni véltem a lecsúszás veszélyét, írtam a főszervezőnek egy e-mailt és felhívtam figyelmét a hibákra: hirtelen túl sok egyetmista rohamozta meg ezt az olcsó fesztivált, ami rengeteg bosszúságot okozott mindenkinek, ideértve minket is. Idén…..
Értékelés 1-től 5-ig terjedő skálán. 2019 tavaszi félévében 11-szer jártam színházban. 10 új darabot láttam, 1-et pedig harmadszor néztem meg. 1. Szvetlana Alekszijevics nyomán: Secondhand játszotta: az Örkény Színház társulata az Örkényben rendezte: Bagossy László, Kovács D. Dániel és az…..
(Mint azt a 126. posztban már írtam, a linkek egy ideig működnek, az anyagok utána a NAVA-ból érhetők csak el.) 1. Kossuth közrádió 2019. június 3. Jó reggelt, Magyarország! mv.: Ujhelyi…..
Mint azt az olvasók többsége bizonyára tudja, a Migrációkutató Intézetben dolgozom 2018. július 18-a óta. Ennek a munkának része az is, hogy egyes témákban néha a médiában szerepelni kell. Így volt ez ősszel is már két alkalommal, illetve a görög utamról készített jelentés kapcsán (lásd a linket…..
Munkámból adódóan 2019 áprilisában 3 teljes és bő 1 napos utazós napot töltöttem Görögországban. Az út céljáról szóló összefoglaló munkahelyem, a Migrációkutató Intézet honlapján jelent meg, képekkel. Kattints ide! Előtte pedig Triesztben és környékén jártunk barátaimmal, egy pici ljubljanai…..
Három szép épületet szeretnék bemutatni 20 képben. Az első az art deco stílusban épült főpályaudvar: Kívülről A váróterem A váróteremtől balra: jegypénztár A váróteremtől jobbra: minden bizonnyal a világ egyik legszebb Burger Kingje Következzék az evangélikus katedrális. A csapatom…..
A három hasonló stílusú házból a középső zöldben volt a szállásunk, az Óvárostól 7 perc sétára A napom a Kadriorg parktól nem messze egy remek kis ebéddel kezdődött barátaim és gyermekeik társaságában a Gourmet Coffee-ban (a Borsmentán el lehet olvasni a menüt). A parkban van a köztársasági elnök…..
Minden évben legalább két új ország, mármint két olyan, ahol még nem jártam - ez a cél már régóta, s bár Finnország nem volt éppen az első két helyen, sőt az első négyen sem (Dél-Korea, Szingapúr, Japán és Irán tanyáznak ott), ősszel szembejött egy olcsó retúr repjegy Tamperébe. Igaz, csak a téli…..
http://www.borsmenta.hu/utazunk/ot-kotelezo-program-lyonban Ez a poszt rövidítve és a Borsmenta online gasztromagazin formátumához és gyakorlatához igazítva fenti linken is elolvasható. Az alábbiakban a "vágatlan", saját szájízemnek megfelelő, kizárólag saját fényképeimet tartalmazó verzió…..
Értékelés 1-től 5-ig terjedő skálán. 2018 őszi félévében 16-szor jártam színházban. 13 új darabot láttam, 3-at pedig másodszor néztem meg. 1. Shakespare: Ahogy tetszik játszotta: a Miskolci Nemzeti Színház társulata a Pesti Magyarban rendezte: Rusznyák Gábor értékelés: 2 pont, az első felvonás…..