Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dr_justice

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Sok film boncolgatja a párkapcsolatok kialakulását, fejlődését, átalakulását, tönkretételét és felbomlását. A könnyed vígjátékoktól a szívet facsaró drámákig rendkívül széles a paletta. Minden film ad egy esélyt arra a maga nyelvén, hogy az ott felbukkanó szituációkon, utalásokon, kérdéseken…..
dr_justice 2017.10.21 13:51:31
Hétvégén játszottunk egy kis játékot. Kinyomtattunk mindenféle szöveget, és kivettünk belőle random néhány szót, és helyettesítettük szintén random, ugyanolyan szófajú szavakkal. Így derült ki, hogy a borsóköpő versenyhez használhatsz egy szem nyuszit, amit a köpőcsőbe helyezel, és kerítéslécet is,…..
dr_justice 2017.08.19 19:13:18
Mikor először találkoztam a következő videóval, naivan azt gondoltam, hogy jópofa. Persze a videó végén szánalmasan vonaglanak a hölgyek, és erőteljesen hangsúlyozzák a…..
dr_justice 2015.08.17 20:10:04
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
Annyira jó volt, hogy Ön, vezérigazgatóként elküldte Horváth Zoltán városgazdálkodási igazgatóját Zircre a Városháza legutóbbi fórumára szemétszállítási ügyben, mert ő legalább megpróbált enyhíteni azon a tájékoztatási deficiten, amelyet mi itt érzünk, amióta…..
A mai világunkban, ahol a médián keresztül állandóan az individualizmust tolják előtérbe és az egoizmus tűnik a követendő példának, sokan már a (kis)közösségek halálát jósolják. A Darwini elmélet, habár a maga idejében sorsfordító volt az európai ember számára, mert a…..
dr_justice 2013.04.13 13:49:58
Varánusz Bodzaszedők önérzete 2010.02.08 08:00:00
Ma egy éve gyilkolta meg Raffael Sándor, Sztojka Iván, Németh Győző Marian Cozmát. Zarko Sesum és Ivan Pesic azóta szerencsésen felépült sérüléseiből.A rendőrség lassan eljut a vádemelésig, Veszprémben a szurkolók adománygyűjtése során összedobott pénzből leleplezték a…..
Így hétvégén, nézzük meg ezt a csodálatos videót! Számomra simán az év videója ... Szavakat sem találok... Matt 14 hónap alatt, 7 kontinens 42 országában több száz helybéli segítségével hozta össze ezt a videót: (Tegyétek ki teljes képernyőre a 4 kis nyilacskára kattintva…..
Régebben még sokat beszélgettem emberekkel arról, hogy "milyenek is a cigányok". Ebből az esetek nagyobbik részében parttalan vita kerekedett, mert míg én arról beszéltem, hogy a magyarországi cigányság nem bír olyan homogén jellemzőkkel, amelyek alapján bármiféle…..
dr_justice 2008.02.02 21:09:50
roma-rajongó: köszönet a történetért, árnyalja a képet, elég rendesen.

szerintem nem kell sajnálni a cigányokat egy cseppet sem. És nem kell minden, őket ért kritikus hangvételű hozzászólás miatt rasszistázni, fasisztázni.

a fentebb leírtak sajnos, személyes tapasztalatokon alapulnak!akár tetszik ez, akár nem. Aki együtt él velük, az tudja, hogy milyenek.

A magukhoz való 'eszük' az mindenesetre megvan, hiszen képesek a bőrszínükből adódó hátrányt előnnyé kovácsolni, hiszen ki ne ismerne olyan eseteket, sőt általános a körükben, hogy előszeretettel hivatkoznak az őket érő, cigányságuk miatti folyamatos diszkriminációra!

pedig dehogy diszkriminálnánk őket, ha beilleszkednének, de nem teszik, mert erre képtelenek, a hagyományaik és 'kultúrájuk' miatt.

az is tény, hogy Európa minden országában problémás illetve egyszerűen megoldhatatlan a cigány népréteg társadalomba való aktív beilleszkedése. ennek persze nagyon egyszerű oka van: ők nem akarnak beilleszkedni.

aki akart itt, az már megtette, a hátránya ellenére, aki pedig nem akar, az nem is fog, egyszerűen erről van szó itt. kényelmesebb a segélyre várni, a többieket erőszakkal terrorizálni, lopni, pitiáner bűnöket elkövetni.

az igazságügyben dolgozom, és a cigánybűnözéssel igenis találkozom minden nap, több esetben is. Egyébként pedig hihetetlenül primitívek, sötétek, buták. tisztelet a kivételnek, mert persze, én is ismerek becsületeset is közülük, amely ismerősöm esetében meg sem fordul a fejemben az miatt elítélni, csak, mert ő cigány!

egyszerűen nem itt van a probléma, hanem ott, hogy a cigányok minket egyszerű parasztoknak, "gádzsóknak" tartanak valóban. számukra semmilyen lelki problémát nem okoz az, ha hozzád betörnek, meglopnak, stb. , mert te úgyis csak egy magyar paraszt vagy...! az állam által adott lehetőségekkel lásd segély, a végletekig visszaélnek, mert az nekik jár címszóval, a jogaikkal tökéletesen tisztában vannak, - csak azt nem fogják felfogni soha hogy az embernek nemcsak jogai vannak, hanem kötelességei is, és egyúttal a többi ember jogait is tiszteletben kellene tartani a magukéi mellett!

lassan valóban többen lesznek, mint mi .de hogy akkor dolgozni ki fog.. és valóban, amelyik el akar helyezkedni közülük, az el tud, amelyik boldogulni akar közülük is, az ki tud törni akár a putriból is. de a legtöbb nem tud, mert nem akar! kényelmesebb 8 gyereket szülni, és a családi pótlékbó l élni.

ez van!

ja és még az elgondolkodtató, amikor az ember látja a tv-ben, vagy a kis falvakban átutazóban bárhol a roma lakta házakat, vagy mondjuk az rtl riportját esetleg valamely bűncselekmény kapcsán, szóval, a romák háza tája - tisztelet a kivételnek - az egyértelműen beazonosítható. azt árulja el valaki, hogyha nem dolgoznak, "mert nincs munka, mert nekik senki nem ad munkát mert cigányok, stb." - és egész nap otthon van a család, az asszony, stb. - akkor miért koszosak, lelakottak, lepusztultak a házaik, a környezetük???nem érnek rá egész nap?? nem, csak egyszerűen igényük nincs a tisztaságra, és a rendre. az ember lehet tisztes szegény is akár. de őket a putri környezet sem zavarja!

ja és igaza volt annak a hozzászólónak is, aki arra rávilágított, hogy a felháborító olaszliszkai eset is mennyi mindent elárul a cigányság mentalitásáról. az nem jellemző rájuk, hogy a gyereküknek megpróbálnák az elemi társadalmi szabályokat megtanítani, pl. "kislányom, az utcán nem futkározunk, mert jöhetnek autók, és akkor baj lehet, baleset érhet.." nem. még véletlen sem, jöjjön csak az autó. aztán ha elüt, mert nem tudja kivédeni, akkor legfeljebb kirángatjuk, agyonverjük a sofőrt, még akár a gyermekei szeme láttára is, még akkor is ha a miénknek nem esett baja... na EZEK ŐK!

tiszteletem.
Ez mekkora volt már! Stohl Bordás őrnagy Buci András elzakózott élő adásban. A 'lépcsőről szmokingban lazán lesétálás' című műsorszám nem sikerült neki, rendesen hempergőzött is, mint egy felborult katicabogár. Szegény, a lábával mostanában nincs jóban. Ez még mind…..
dr_justice 2007.11.11 08:28:50
töredelmesen be kell vallanom, hogy szegény Buci esése kizárólag az én hibám...!soha nem hittem a véletlenekben, de az azért kicsit durva volt már, hogy tegnap este, jól megérdemelt pihenésünket töltve a párommal, szokásos tv kapcsolgatásba fogtam, "hátha van vmi jó műsor" kezdetű megszokott tirádámmal. (ált nem szokott) - a csatornák sorrendjéből következően az rtl is sorra került.

itt egy kicsit hagyjuk, mondtam páromnak, nézzük meg Stohl Bucit, és Ördög "Kiscsillag Születik Ebben A Fántásztikus Produkcióban!" Nórát, mert mi, kimondott Stohl Tűzvonalban András rajongók vagyunk, mióta láttuk a "Részeg vagyok - beleiszok a pohár sörömbe - belehányok a sörömbe - megint iszok a sörömből" című utolérhetetlen, felbecsülhetetlen értéket képviselő produkcióját.

szóval h ne szaporítsam a szót, elkezdtük nézni. első, idegfeszítően izgalmas pillanatok, mikor a gyöhönyörű emberpár elkezdi fennköltnek szánt levonulását a lépcsőn. és ekkor hangzott el a számból a végzetes mondat, amelyet fennhangon a Magasságos felé intéztem: "Istenem, add meg nekem azt az örömet, hogy láthassam, ahogy Stohl András leesik a lépcsőn!"

a következő pillanatban kívánságom beteljesült, és lőn. Isten kegyesen meghallgatott.

Párommal vonyítva röhögtünk a gyönyörűségtől.

ezután persze, megbántam gonosz kívánságom, őszinteség és tisztaság költözött a szívembe, ezért most bocsásson meg nekem a magasságos és stohl buci, elvonulok a sarokba hamut szórni a fejemre ebédfőzés előtt.

mea culpa, mea maxima culpa.