Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Agicza

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: Batár Zsolt Az ArchDaily elég olvasott építészeti lap, ha nem a legolvasottabb. Mondjuk van 1,1 millió Facebook-, meg bő 160 ezer Twitter-követője, ami persze még nem a világhírnév mércéje, de jól mutatja, hogy azért olvasgatják. Nos ez az ArchDaily a napokban megint…..
Ezen lehet vitatkozni, egy biztos, a Gstaad Palace penthouse lakosztálya egészen közel lehet hozzá. A három hálószoba, a kandalló, a csodás panoráma és a privát lift elég meggyőző. Már a Gstaad Palace-ról készült kép is lélegzetelállító, és akkor még csak kívülről…..
Amíg Sharon Stone évekig nem talált vevőt drága villájára, addig Lili Zanuck rövid idő alatt hatalmas árréssel adta el ugyanazt a házat. Tekintse meg, min bukott 4,5 milliót az Elemi ösztön sztárja! A színésznő még 2006-ban vette meg a villát 11 millió dollárért. Később…..
Burger Blog Crown Burger 2012.11.09 09:31:00
A lentebbi vendégpostot Enikőtől (http://vajaskenyer.blog.hu) kaptuk, akivel nemrég beszélgettünk is a Háj Fájv gasztropodcastben, fogadjátok hát sok szeretettel!) Néhány napja ismerőseinkkel megbeszéltünk egy találkát az egyik helyi pub-ban, név szerint a Crown-ban. Gyakran…..
Agicza 2012.11.09 18:02:17
@protézisesh: Létezik English longhorn fajta, nem hinném, hogy Texasból importálják azt, ami a Derbyshire-i harsogó zöld hegyoldalakban is vidáman eléldegél... :P
A ház London egyik leginkább exkluzív helyén fekszik, a Regent's Parkra néz, az építését a Buckingham Palota tervezője felügyelte. A világítást iPad irányítja és minden luxus megtalálható benne. A One Cornwall Terrace a brit főváros egyik legelőkelőbb címe, így aztán nem…..
Agicza 2012.11.05 15:14:13
@Charlie Brown: Szinte biztos, hogy a házsor utolsó tagjáról van csak szó, mert az első timpanonsor után már a kettes szám következik. Street view-val lecsekkolható, meg a hátsó oldali utcafrontra (ahonnan a név is jön, mert az itt mutatott az Outer Circle-i homlokzat) is érdemes egy pillantást vetni... A kertje viszont tényleg ott van, Belső-Londonban egy talpalatnyi saját zöld több, mint kincs.
Valószínűleg a világ egyetlen Darth Vadert ábrázoló kőszobra a Föld hatodik legnagyobb katedrálisán látható. A sötét Jedi vs. egyház. Darth Vader-t ábrázoló vízköpő a Washingtoni Nemzeti Katedrálison..
Származási hely: 2012.09.07.aquitanie-bordeaux-biarritz Bordeaux-ból korán elindultam, és megint ingyenes autópályákon viszonylag gyorsan eljutottam Bayonne-ig, pontosabban, az autópályának valamivel korábban vége van. Egyébként sok építkezés, és korlátozás volt, de ilyen…..
Szakmámból kifolyólag - azt hiszem teljesen érthetően - rajongok a szép, ízléses, vagy épp egyedi kertekért. Tény azonban, hogy igazán különleges, a szárnyaló fantázia által ihletett kertet viszonylag ritkán találni. Pont ezért akadt el a lélegzetem, mikor a napokban…..
Agicza 2012.10.17 13:24:55
@Brendel Mátyás: Nyugi, sajnos ez a világ rendje, a karosszékből utazóknak áll a zászló már jó ideje, ezt én is tapasztaltam. :D Az az élmény bárkinek megadatik és nem szül frusztrációt... :))) A befogadó oldaláról csupán nézni és scrollozni, a blogger részéről meg ollózni kell csak tudni. :P
Ismét egy olyan poszt következik, melynél érzésem szerint szinte mindegy a helyszín, a lényeg a szerző gondolkodásában rejlik. Bevallom, nekem tetszik Ádám gondolkodása, és a legtöbb dologban egyetértek vele – kíváncsi vagyok, Ti miként látjátok. „Nemrég akadtam a…..
Agicza 2012.09.27 23:00:24
@xylon: Szerintem a 'városbéli puhányok, nyavalyások'nak kár a kertészkedést még ajánlgatni is, ott a legnagyobb szabadság érzését az erkély léte adja, mint kiderült... ;)))

A csigák meg, hujj, egész szezonban hadakoztam velük, saroktelek, itteni mércével hatalmas kerttel, imádom, viszont a dögök csipkésre lyuggattak mindent, amit nem sikerült kompletten felzabálniuk... (Alkonyatkor kell őket összeszedegetni vagy pekingi futókacsát tartani, ahol a háziállatokat engedik.)
Agicza 2012.09.27 23:06:22
@TilosazA: Ha már Wales: Conwy, ha eljuttok oda, az pl. egy valódi gyöngyszem. A nagyobbacska, de történelmi és ezért felkapott városokkal - úgy, mint Bath és Oxford - fenntartásaim vannak, mert van tőlük szebb, és ezeket már átszőtte a modern kor, számunkra nem azt a hangulatot adják, mint amit elvárna az ember.

Egy kivételt hadd említsek, Stratford upon Avon, hiába a Shakespeare-kultusz, képtelenek voltak elrontani, legalább háromszor voltuk ott, és még mindig találunk újabb látnivalót... Szóval nagyobbacska városból is van élhető, csak meg kell találni...
Agicza 2012.09.28 13:38:07
@enrobag: Jééé, még valaki emlékszik a zebegényi házikónkra? :))) Mindenki mindig a legrosszabbra gondol... Igen, tényleg ott akartunk megöregedni, aztán az élet másképpen alakította. Egyébként még eladó, tehát nyugodtan lehet a lottószelvényt töltögetni. ;)

(Ilyenkor úgy örülök, hogy az a jó néhány évnyi történetírás sem volt hiábavaló, jól esik hallani, és köszi... :))
A nagy divatmárkák általában a standard modellekkel reklámozzák kollekcióikat, ám most a Ralph Lauren úgy gondolta, itt az ideje kilépni a megszokottból. Rachel Green egykori munkaadójától ez azért is meglepő, mert korábban éppen az extrasovány nőiesség mellett voksolt. Akkor…..
Agicza 2012.09.24 22:04:29
@max_headroom: A ruhákat reklámozó plus size _modelleket_, akikről írtam ezt, azért erős túlzás kövér nőknek nevezni, ugye, azt azért te is érzed...

A túlsúly sem normális, senki nem mondta, hogy az legyen az etalon, talán Rembrandt idejében az volt, de a mostani, kifutókon grasszáló piszkafák sem a klasszikus női szépség megtestesítői, ideális testsúlyúnak meg messze nem nevezhetők.
Agicza 2012.09.24 22:09:00
@Advanced Flight: " akiken jól áll a ruha, akármit is adnak rájuk"

Valahol azt hiszem, itt van az eb elvermelve. _Bármit_ adjanak rájuk, vagyis tökmindegy, hogy néz ki adott ruha, csak átlag méretekkel hordhatatlan legyen. Ezért utálom a haute couture-t, mert abszolút értelmetlen normál méretű vásárlók által nagyrészt használhatatlan darabokat gyártani nyakra-főre. (a Kazohiniában remek gúnyrajzot ad Szathmáry a divatról is, mindig ez jut eszembe róla...)
CouchSurfing Go Home! 2012.09.24 09:48:24
Három magyar ismerősöm él a szintén magyar partnerével Londonban. Ildikó informatikusként dolgozik 3 éve Londonban. Péter néhány hónapja vándorolt ki és social media területen dolgozik egy ügynökségnél. A harmadik család három gyerekkel kb. fél éve érkezett meg: Kati…..
Azért írom, hogy rejtett, mert ezek azok a dolgok, amik nem jönnek egy turistával szemben, ha erre jár. De azért mindegyik angol. A finomság részét pedig mindenki döntse el saját maga. :)Három dologról fogok írni, ez a “Chip Butty”, a “Marmite” és a “Branston Pickle”. Mind…..
Agicza 2012.09.18 17:27:20
@jEnci: Ja, vegytisztán pihenéshez tényleg egy kicsit kalóriadús lenne. :P Ha viszont fél-egy napot odakint kell lenned, mert a környéket járod vagy mert verseny van, akkor alapfeltétel a belülről melegítő kaja.
Agicza 2012.09.18 17:31:04
@fénycsepp: "a 'ronda, angol nők' klisé az agyamra megy:egy hónap Anglia utan kijelenthetem"

Hadd tippeljek: az egy hónap Anglia az egy hónap London v. nagyváros, igaz? ;)

Először is, London és környéke nem mérvadó ilyen szempontból, mert ott alig élnek igazi angolok.

Mi három éve élünk az igazi vidéki Angliában, ez alatt kb. egy tucat szép nőt láttunk: ebből 7 indiai v. pakisztáni felmenőkkel rendelkezett, 3 címlaplány óriásplakáton és 2 eltévedt turista volt... :D
Agicza 2012.09.18 17:34:51
@KundK: Ááá... Na és a gyümölcskenyér, mint túlédesség... :)) Azt hiszem, az bátran mehet a Xmas pudding mellé, mint napi öt grammonként adagolandó kaja... :P
Egy történet arról, hogyan lehet okosan, és tervszerűen nekivágni a világnak, felkészülve a nehézségekre és leküzdve azokat. Az már megint egy másik kérdés, hogy miért veszíti el Magyarország sorra az olyan embereket, mint Gyé és családja... TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
Nagyratörő tervként indult, a válság szimbóluma lett belőle: a Madridtól nem messze fekvő Ciudad Valdeluzt 30 ezres városnak építették, de alig ezren lakják, az épületek nagy része üresen kong. Nem messze Madridtól van egy helység, Ciudad Valdeluz. Ha az eredeti…..
Lassan egy évszázada rendeznek Miss America szépségversenyeket. Bár az akkori vetélkedések sokban hasonlítottak a maiakra, a szépségideál azóta nagyot változott. Most megmutatjuk milyen volt a szépségideál száz éve. Először 1921-ben rendeztek Miss America versenyt Atlantic…..
Kettővel biztosan. Nekik most lett elegük a  "tündérmeséből" , elindultak. Mi meg szívesen segítünk, itt laknak  egy darabig nálunk.  Mindkét srác IT-s , egyik frissdiplomás műszaki infós, másiknak 10 éves, komoly, nagygépes rendszereken szerzett tapasztalata van.  23-35…..
. . Barcelona szűkutcás, viszonylag sötét történelmi Gotico negyedében alakították ki ezt az elképesztő otthont. A középkori falak közti, eredeti állapotában felújított teret az egyetlen fix tartófal mellett a konyhát és a fürdőt rejtő "fehér kereszt" tagolja. A…..
Luxemburg egy mini állam, nagyhercegség Északnyugat-Európában. A 2 586 km² területen fekvő városállamot földrajzi fekvése fontos stratégiai és katonai helyszínné tette történelme folyamán. Az ország 1815-ben, a bécsi kongresszust követően nyerte el a nagyhercegségi rangot I.…..