Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Riderspinblade

1 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lám, újabb mérföldkőhöz érkeztem horgász-blog írói pályafutásom során. Immáron hetedik esztendeje követhetitek nyomon kalandjaimat, élménybeszámolóimat. Ez idő alatt sok víz lefolyt a Dunán... én is rengeteget formálódtam, csiszolódtam az évek során. Az utóbbi időben már kizárólagosan a pergetésnek…..
Horgászkalandok Tilalom után 2016.06.29 07:00:00
Riderspinblade 2016.07.15 17:22:05
@Bogyo_bacsi: késő őszig csak nagy csalikkal :) úgy mint ahogy tavaly nyomtam.
Riderspinblade 2016.03.24 12:09:31
@Bogyo_bacsi: Persze a Dunán de éjjeli meló lesz.
Csak ki kel utazni. :)
Riderspinblade 2016.03.24 12:16:44
@Bogyo_bacsi: új kapuk nyílnak meg akkor :)
Nekem se kocsi se jogsi :D marad a jó öreg BKV :D
Horgászkalandok Morotva csukák 2016.01.27 08:00:00
Mint utolsó dunai írásomban is beszámoltam róla, a nyár, illetve a kora ősz szépen adta a halat az öreg folyón. Ám, ez a nagyszerű időszak október közepére teljesedett ki igazán, mikor egy közelgő, nagyjából másfél méteres árhullám borította fel a már jó ideje beállt, alacsony víz…..
Horgászkalandok Egy igaz ősz 2015.11.25 08:00:00
Október második felét, mint minden éveben, idén is a csukák hajkurászásának szenteltem. Sajnos azt tapasztalom, hogy természetes vizeinken egyre ritkábban találkozik ezzel a nemes ragadozóval a horgászember. Míg gyermekkoromban egy-egy dunai holtágpeca alkalmával akár tizenöt –…..
Horgászkalandok Éjjeli madarak 2015.10.14 08:00:00
// Lassan, nesztelenül csorogtunk csónakunkkal a tiszai éjszakában. Éppen ráfordultunk a legígéretesebb külső ívre, mikor a túloldalról reflektorfény borított el minket. Légy szíves ne világítson ránk! - kiáltottam át a kíváncsiskodó féljózan sporinak. A fény…..
// Nos, akkor folytatnám a történetét, hogy az erős szezonkezdet után hogyan is alakult számomra az idei dunai wobbleres idény. Az általam rendszeresen látogatott kövezéseket továbbra is nyalogatta a félig zavaros, magas vízállással hömpölygő folyam, kitűnő terepet…..
Horgászkalandok Tiszaháton 2015.08.18 08:00:00
// Tavaly nyár végén – ősz elején pár alkalommal már nyomába szegődtünk a bajuszos ragadozóknak az öreg Tiszán, ám sajnos, az évtized egérúszását éppen lekéstük és csupán néhány harcsakapásig jutottunk a szőke folyón. Szépen fogtunk azonban balinokat és akadt…..
Horgászkalandok Tisza-tavi tavasz 2015.06.17 08:00:00
// A csuka tilalmat követő napokat a Tisza-tavon töltöttük barátaimmal, bízva a még érintetlen víz varázsában. Abban reménykedtünk, hogy a vízleeresztés óta nem zargatott területeken élő rablóhalak talán bátrabban támadják majd az orruk előtt táncoló műcsalikat,…..
// Február második felére végleg elengedtük a süllőzést. A beköszöntő felmelegedés és az enyhe áradással bezavarosodó víz végérvényesen lezárta az amúgy sem túl eseménydús téli gumihalas szezont. Ám, az új körülmények új lehetőségeket szültek. Ahogy…..
// Egy hosszú, csapadékos, frontos és süllőkben igen fukar téli gumihalas szezont tudhatunk a hátunk mögött. Mindenki kínlódott... akár partról, akár csónakból horgászott, akár lelkes kezdő volt, akár tapasztaltabb spori. A tüskéshátúak bizony nem gyakran mutatták…..
// Általában a zord téli hónapok kecsegtetnek a legszebb süllőkkel a Dunán... na de hogyan is indult ez az esztendő? Hát horgászati szempontból bizony katasztrofálisan. :o( Az év elején beköszönő erőteljes felmelegedés magával húzott egy zavaros árhullámot, ami egészen…..
// Lassan közeledtek már az ünnepek, mikor beköszöntött végre az igazi tél. A hőmérő higanyszála az éjszakai órákban mínusz tizenöt fok alá kúszott, a fákat belepte a fehér zúzmara és az esős hónapok nyomán felduzzadt tócsák is teljesen befagytak végül. Mindenki…..
Emlékszem 2010-től elég sokat jártam a nagy Dunára, rengetegszer jöttem haza üres élményekkel sajnos....Ezt ottani pár srác is észrevette és elkezdtek beavatni a titkokba, isteni érzés volt bár bár így se voltam olyan eredményesek mint ők de nekik százszor annyi tapasztalatuk…..
Horgászkalandok Nyár a télben 2015.02.04 08:00:00
// Novemberben igen szép süllőfogásokkal ajándékozott engem és barátaimat az öreg folyó. Gumival és wobblerrel is egyre-másra kerültek horogvégre a szebbnél-szebb tüskés hátú haramiák. Kíváncsian vártuk hát a folytatást. Vajon, ha beköszönt a decemberi hideg,…..
// Túl vagyunk az idei ősz első Tisza-tavi horgászkalandján, ám sajnos a tó nem azt az eredményt hozta számunkra, amire titkon számítottunk. A hirtelen jött tiszai áradás okán zavarossá változott a tározó fekete, tőzeges vize és csupán az eldugottabb, tisztább…..
// Az őszi csukaszezon igen gyengén sikerült számomra. A Tisza-tavon kifogtunk egy zavaros áradást, ami szinte ellehetetlenítette a horgászatot, a Balatonon idő előtt távozott az idei, talán legnagyobb krokim, a Dunán pedig egyszerűen bottal ütöttük a csukák nyomát. Ez azt…..