Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kuktamaki

0 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakállnövesztés egy igen egyedi élmény. Ha felszínesen nézzük a dolgot, egész egyszerűnek is tűnhet. Leteszed a borotvát és hagyod, hogy az arcodból kibontakozhassanak a szépséges szőrszálak. Ennél azért egy kicsit többről van szó, és ha még az utazásod elején tartasz, nem árt tudnod egy pár…..
London belső kerületeiben egyre több építési törmeléket látni az utcákon  anélkül, hogy bármi nyoma lenne építkezésnek a környéken. Kensington és Chelsea nem csak London, de az ország legdrágább lakókerületei is. A környék klasszikus stílusban épült házai…..
A Vimeo WorldHD csatornáján bukkant fel ez a videó, mely egy hétvégét mutat Budapesten. Komolyan elkezdtem számolni, hány olyan pillanat van benne, amelyből kiderül, hogy nem a 80-as évek elején készült amatőr filmet látunk. Ilyen mondjuk a díszőrség a Sándor-palota előtt, a…..
  "A XII. kerületi Csaba utcában nyílik (még nem láttam nyitva, de lehet ez csak amiatt van, mert reggel 8 előtt és délután 5 után épp nincs nyitva). De ezek a utcafrontos, csalogató képek priceless-ek! Főleg a kisfiú feje csábít vásárlásra :)"   - írta az…..
Megtalálta a rendőrség a japán világutazó Budapesten ellopott kerékpárját szombat délelőtt. András Tamás rendőr főhadnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának sajtóügyeletese elmondta: a kerékpárt egy XVII. kerületi piacon találták meg szombat…..
Nem lehet lenyugodni. Miközben a nyelvoktatásról szóló rendeletről valóságos cikkháború alakult ki a kormányzat és az online oldalak között, október óta a háttérben zajlik egy még komolyabb ütközet. Míg a nyelvoktatásnál vélhetően végül nem lesz igaza a jogosan…..
Kuktamaki 2013.12.18 03:22:24
Hát szomorú ez amikor hozzápiszkálnának valamihez a szakmához totál nem értő emberek, és a meglévő szar helyzetben kit pécéznek ki? A munkájukat még rendesen végző, pénzükért megdolgozó, kiszolgáltatott tervezőket. Ami épül "köz"épület, nagy ház, múzeum, turisztikai kp, stb, az EU-s pénz. Ki csalja el a pénzt? A pályázós cégek 10%ot kérnek egy tuti nyerő pályázatért, ja mert a sógor a minisztériumban, a felesége meg jogászcég. A narancsozókkal közlöm, ez 6 éve bőven így ment, nem újdonság. Az építész feladata, hogy felhazudja a költséget mert úgy a projekt nagyobb felét fedezi a támogatás utólag. Mert csak akkor kapja meg a munkát egyáltalán. Persze utána az ő hibája hogy drágább lett a projekt. Ja és kik nyerik a nagypénzeket? Akiknek már amúgy is vagy nagypénze, mert a beruházásoknak hányadát támogatja az EU. Tehát, akinek amúgy is van 2 milliárdja, nyer mellé mégkettőt, és lesz 4 milliárd értékű ingatlan. Ki nem végez rendes munkát itt? A tervező. Kitől kell elvenni az uccsó lehetőséget a rendes munkára? A tervezőtől. Kivel basszanak ki a százezer forintos fizukkal? A tervezőkkel. Ja és majd megnézem az állami cég megveszi-e majd a legális új szoftvereket? Felháborító ez az egész. A pénz nem a mérnököknél folyik el, és ha meg a munka minősége nem kielégítő, az pedig minőségellenőrzés kérdése, meg kamarai feladat....De így majd az eleve röhejes fizukat bejelentve leviszik 100 környékére nettóba, mégtöbbet csapolva a tervezőktől. És a projekt tuti nem lesz olcsóbb, csak mások fognak mégnagyobbat fölözni. Köszi, jó ötlet volt.
Újabb komoly járatritkításba kezdett a magyar piacon a legnagyobb európai fapados légitársaság. A Ryanair szinte menekülőre vette a figurát. Jövő nyáron a Wizz Air túlsúlya nyomasztóvá válik Ferihegyen, nyolc gépük lesz itteni bázisukon, a Ryanair pedig a jelenlegi három…..
75 éve volt a Hősök tér történetének egyik legfontosabb eseménye: 1938 májusában tartották Magyarországon az Eucharisztikus Világkongresszust. Az akkori vezetés természetesen kihasználta a rendezvényben rejlő lehetőségeket, de aki azt hiszi, hogy valami semmi kis…..
Úgy tűnik, nem volt elég a Jobbiknak a hétfői, zsidók listázását követelő provokáció, még napokkal az eset után is nekik áll feljebb. A Jobbik szerint szánalmas, ahogyan a kormánypártok és az „egyesült baloldal a megfelelési kényszer hatására nagykoalícióba…..
A fővárosi közgyűlés a múlt héten elfogadta, hogy 2013 nyarától évi 250 millió forintot fordít a budapesti kerékpár kölcsönzési rendszer üzemeltetésére. A vállalás nagyvonalú annak fényében, hogy a négy éve kezdett, egymilliárd forintba kerülő projektet olyan csend…..
Kuktamaki 2012.11.05 16:16:37
@Igazságos János: A kerékpározás egyre népszerűbb Budapesten, de a kocsi és BKV helyetti alkalmazhatósága a napi használatra még bővítésre szorul. Ez saját forrásból sem lenne pénzkidobás, de itt ráadásul 90%ban EU támogatott. Budapest az év nagy részében kerékpározható időjárással rendelkezik. Amikor egy vonaljegy 350Ft, én az év 9 hónapjában kiváltanám egy biciklivel aminek havi tagdíja nem több havonta ezer forintnál. Ha pedig a BKV bérlet erre is jó lenne az lenne az igazi... A hozzászólásod pedig azért szűklátókörű, mert szó sincs arról, hogy valami nagy újdonságot akarnának Budapestre ráerőltetni. Sok helyen működik már évek óta. És bár valóban fejleszteni kell a közlekedési kultúrát, de ez a rendszer pont az erre való igényt erősíti.
Elég régen esett szó Írországról (konkrétan még „odaát"), így épp itt az ideje, hogy ellátogassunk Dublinba. Franky posztja egyfelől markáns véleményt is megfogalmaz, másrészt sok benne a hasznos infó is, úgyhogy mindenképpen érdemes elolvasni. TROLLFIGYELŐ: Trollt…..
Kuktamaki 2012.08.21 16:29:33
@defenestratio: az ír egészségügyről annyit, hogy ide ne gyere ha nem akarsz megdögleni, mert itt egy vizit a családorvosnál 50EUR, a kórházban az emergency, azaz ügyelet 100EUR (és akár 8órát is várathatnak, ki van írva, amikor bemész) és bizony a kávézós-éttermes stb munkákhoz nem jár semmilyen biztosítás. Én attól kapok stresszt itt, hogy mi van ha beteg leszek, már veszem is a jegyet haza mert fizetem oda a TB-t havi 5000Ft és megyek nőgyógyászhoz, orvoshoz ingyen aki be is utal bárhova ahova kell.Ismeret híján nem kéne megszólalni és fikázni a magyar ellátást
Kuktamaki 2012.08.21 17:11:51
@ftoth: Nézd azért otthon vannak kosár meg focipályák amiket használnak is. A volt sulimba is el tudtam járni fillérekért játszani... A barátaid vagy jókor jöttek (jó rég amikor még dübörgött a gazdaság), vagy már itteni tapasztalattal találtak állást mert én azt írtam nagyon nehéz nulla itteni tapasztalattal pincérmunkát találni. Ezenkívül amit a PPS számról írtál pont így van: Ha van már munkaszerződésed, nem gond, mert elintézik. (Ez volt a te eseted) Ha nincs, kell egy igazoló levél hogy hol laksz. Ehhez régen elég volt valami barát kamulevele, ma már aláírott bérleti szerződést kérnek. Albérletet hivatalos bejelentett lakcímmel (amikor te vagy az albérlő) min félévre adnak, sokszor egy éves a szerződés. Tehát ezirányban szívás a helyzet. Vagy fizeted a rövidtávú albit, de akkor kb duplájába kerül. Magyarul, hogy a ideutazni gondolkodóknak segítséget is adjunk, emeljük csak ki, hogy ha nincs előre munkahelyed, akkor a PPS számhoz kb ki kell adnod egy valag lakbért, függetlenül attól hogy találsz állást majd vagy sem. Ez eléggé kockázatos. A harmadik elem a bankszámla, amit PPS szám és lakcím nélkül nem nyithatsz. Ha találsz munkát, a fizudat többnyire bankszámlára akarják utalni. Nyilván erről nem vagy képben hiszen kb egy éve jöttél ki és volt állásod. Mindezzel arra akartam felhívni a figyelmet, hogy Dublin jó hely, ha jól fizető állásod van, ha meg csak frissen kijössz, ismeretség nélkül és nekiállsz keresni, akkor meg jó szar tud lenni. Én viszont, ha végiggondolom, úgy érzem jósok havibérrel Budapest is van olyan jó mint Dublin, ha nem százszor jobb....de mondhatnék sok mások város Európában...
  Azt láttuk, hogy az ostrom idején hogyan lehetett átjutni a Dunán, de mi volt utána? Komp és sorbanállás. Igazi lélekvesztő, na de az elmúlt hónapok után valószínűleg senki sem érezte veszélyesnek. Mi meg panaszkodunk itt az új Margit hídra, pedig... (A fotót a Wang folyó…..
Kuktamaki 2012.03.02 18:10:53
    A Parlament északi homlokzata előtti térség 2012 február 29-én, Kaszics Bálint fotója. A Kossuth tér nagyszabású átalakításának első felvonásaként letarolták az összes fát, ami itt állt. Viszont a Károlyi-szobor, amit annyian el akartak bontani mostanság, ott…..
Kuktamaki 2012.03.02 11:40:05
@whynotzoidberg: téged mér nem tiltanak le erről a blogról?