Regisztráció Blogot indítok
Adatok
azallamenvagyok

345 bejegyzést írt és 1770 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A ciklikusan visszatérő viták sorában most nem a paleo van soron, hanem az oltások. Egy meglepően értelmes cikk látott napvilágot a Népszavában, amit azóta sokan megtámadtak, változó okokból tévesen és hülyén. Persze nehéz is az oltáskritikus doktornővel vitába szállni úgy, hogy nem állított semmi…..
azallamenvagyok 2017.04.27 12:05:27
Akkor tisztáztuk, hogy előítéletektől mentesen a tények beszélnek:
1. A tudományos világ jelentős része egyetért az oltások hasznosságával kapcsolatban, az elenyésző oltásellenes véleményeket több kutatás cáfolta, az autizmus-kötelező védőoltás összefüggést kimutató tanulmány hamisítványnak bizonyult.
2. Ebben az egyetértésben (háttérhatalmi stb összeesküvések nélkül) megállapították, hogy a védőoltások haszna kimutatható, nagyságrendileg nagyobb, mint az általuk jelentett kockázatok.
3. Az oltás megtagadó mozgalmak indulása óta kiderült, hogy a korábban súlyos következményekkel járó járványok azokon a területeken újra felütik a fejüket, ahol az oltatlan gyermekek száma magasabb. (Pl: USA, Spanyolország, most Románia, ha jól emlékszem) Így a magyar rendszerről elmondható, hogy fejlettebb némely nyugati példánál, és néhány elhanyagolás miatt bekövetkező, nagy sajtóvisszhanggal járó tragédia kapcsán az is látszik, hogy még ennél is lehetne jobb.
4. Az oltatlanság veszélyes azokra a gyermekekre nézve, akiket orvosi okok miatt nem lehetett beoltani, ők a csoportszintű védettséget élvezik, nincs meg sem nekik sem a szüleiknek a választás szabadsága.

A védőoltás hasznos, védi a gyermeket, összességben csökkenti idő előtti elhalálozásának betegségének kockázatát.

Az oltás választhatóságával kapcsolatban én a liberális jogszemlélettel szemben a konzervatívabb "jogok és kötelességek" szempontjából is szeretem megvizsgálni a helyzetet:
Szülő-gyermek viszonylatban a gyermeknek elsősorban jogai, a szülőnek elsősorban kötelezettségei vannak.
Az állam-állampolgár viszonyban az állampolgárnak elsősorban jogai, az államnak kötelezettségei vannak.
Az a felvetés, hogy az állam jogot formál a szülők jogainak korlátozására, rossz nézőpontból fakad. Az állam valójában kötelezettségét teljesíti azzal, hogy a lehető legnagyobb védelmet nyújtó egészségügyi megelőzést biztosítja az önmaga ellátására képtelen emberek (a gyerekek) számára. Mondhatjuk, hogy ezáltal a szülők jogait csorbítja, de a másik nézőpont hogy a szülők számára előírja a kötelezettségeik betartását, mint a gyerekülés vagy biztonsági öv használatát.
Természetesen lehetnek szülők, akik nagyobb döntési képességgel rendelkeznek az államnál vagy más szülőknél, de a szülők szelekciója, belátásuk vizsgálata nem vállalható náci megoldás lenne. Plusz mint tudjuk, a tudás lehet vélt és valós is, attól, hogy egy egyén azt olvasta, úgy tudja, érzi, még nincs feltétlenül igaza, így a tudományosan igazolt álláspont tartható érvényesnek (lásd fent). Mellétéve, hogy a csoportvédettség nem biztosítása az egészségügyileg nem oltható gyerekeket veszélyezteti, ezeket a gyerekeket karanténba kéne zárni, azért mert a másik gyerek szülei a saját jogukkal vannak elfoglalva.

Egy csoport van, akinek bármi is jár az adott kérdésben, és azok a gyerekek, nekik pedig az jár, hogy a mindenkori társadalmi/tudományos környezetnek, saját képességeiknek, egészségügyi állapotuknak megfelelően legyenek ellátva, nevelve, ide értve az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés kérdését is.

Elnyomva az ellenvélemények nincsenek, rendszeres párbeszéd zajlik a témáról, mint most is. Teljesen elfogadható és érthető, ha mai szemmel a védőoltások ijesztőnek tűnnek, míg az általuk megállított járványok történelmi távlatokból veszélytelennek, ezért végeznek orvosok, kutatók rendszeresen felvilágosító tevékenységeket, végzik el újra és újra ugyanazon kísérleteket, kutatásokat. Ezek tudományosan megalapozott válaszok az oltásszkeptikus felvetésekre.
azallamenvagyok 2017.04.27 13:52:26
Bocs deansdale, de kezd a hitelességed rovására menni, amit csinálsz. Mélységesen tiszteletben tartom, és minimum megfontolandónak tartom a véleményedet jó ideje. Mert kritikus, mert nem egyoldalú, és csak azt kér számon máson, amit magán is. Most nem ezt látom.

"nekem semmi bajom az oltásokkal, én csak komolyabb független ellenőrzést és transzparensebb tudományos magyarázatokat"

Ma már minden megtalálható interneten, ez is, tessék utána olvasni, szabadon megteheted. Engedélyeztetési eljárások, állami, nemzetközi szabványok, előírások, többévszázados tudományos kultúra stb. Kérdés, jó-e ez neked, nyitott vagy-e rá.

"Ez nem érv, ahogy ugyanez a globális felemlegedés mellett sem. Engem nem az érdekel, hogy sok szakértő mit gondol, hanem hogy mit tud bebizonyítani."

Ezért vannak a kutatások, mint mondtam. Most akkor elfogadod, hogy bizonyítottan jók az oltások vagy nem fogadod el? Ha eldöntötted lehet vitatkozni, addig ez egy sértett hiszti.

"Ez közel sem ilyen egyszerű, ugyanis kutatások vannak mindkét oldalon, az oltáspárti oldalt pedig értelemszerűen igen erősen tolja a gyógyszeripar, tehát a túlsúlyuk önmagában nem jelent semmit."

Az autógyártók meg az autóipart tolják, úristen, világvége! Azt gondolni, hogy azért van egyik oldalra több és transzparensebb bizonyíték, mert a másikat nyomják, biza összeesküvés-elmélet. Főleg, ha közben másik kezeddel meg hiányolod a transzparenciát.

" védőoltások hasznát pedig soha senki nem vitatta, egyebek között én sem"

Akkor mi a kérdés, könyörgöm? Önmagad ellen beszélsz, csak azért hogy látszólag megnyerj egy nem létező vitát:)

"Ez nem egy kutatás volt, hanem több, de mindegy is, mert az autizmus-témát az oltáspárti oldal annyira túltolta hogy számomra már teljesen irreleváns."

A túltolás miatt, és nem a hitelesség miatt? Aham, meggyőzhető ember-e vagy? "komolyabb független ellenőrzést és transzparensebb tudományos magyarázatokat", ha nem hiszel benne, miért dobálózol vele, mint követeléssel?

"Az összefüggés korántsem egyenesen arányos. Vannak járványok oltott területeken és vannak fertőzésmentes oltatlan területek, csak amikor egy oltatlan területen van valami az rögtön megy a sajtóba szenzációnak. Gondolom erre bőven futja a gyógyszergyárak PR büdzséjéből."

ELMÉLET és összeesküvés-elmélet

"Az az egyik legnagyobb gond, hogy az állam mint elvont koncepció a valóságban magánemberekből épül fel, akik korrumpálhatók, megvehetők, tévedhetnek. "

Még jó, hogy a családok, te, én, a putrisor nem magánemberekből épülünk fel! Ha igen, akkor makulátlanokból! Vagy csakis te és a veled egyetértők tévedhetetlenek? Mert ha igen, akkor egy gyakorlatot hasonlítasz össze egy tündérmesével.

"Te azt nézed, hogy az ELMÉLET szép, én meg az, hogy a GYAKORLAT korupt"

Te azt nézed, hogy az elmélet szép, én azt, hogy a gyakorlat veszélyes:) Te ragaszkodsz egy elvhez, én nézem a működtethetőséget. Óvatosan a projekcióval, ha kérhetem.

"az is kell hogy a kockázatokat az abszolút minimumra nyomják"

Erről szólnak az oltások, kérlek, és a kötelező oltás is:)

Szép elméleteket hozol fel, de több ilyet is látunk - amelyeket előszeretettel kritizálsz - ahol szemellenzősen védi valaki a saját vagy egy szerinte elnyomott csoport jogait.
Ha meg tényleg csak a választhatóság a kérdés, leírtam rá a válaszom, nem ismétlem, nem én keverek-kavarok minden lószart ide, ami látszólag érv egy-egy mondatom alátámasztására, még akkor is, ha ezek ellentmondanak egymásnak.

Baráti utószó:
Sajnálom, hogy hozzászóltam, nem kellett volna. Tiszteletben kellett volna tartanom a hitedet, elveidet, gondolataidat, ennyit bárki megérdemel.
A cím csak gyenge szóvicc, nem tudom hogy a film milyen lesz. Azt viszont tudom, hogy még egy lépést tettünk a szórakoztatóipar átpolitizálása felé. Amikor a Mad Max-ről volt szó, meg a Ghostbusters-ről, meg az Ébredő erőről, akkor még vita tárgyát képzete, hogy a koncepciózusnak tűnő változások…..
Deansdale Feminista irónia 2016.09.10 08:41:17
A feministák egyik fő gumicsontja az erőszak, aminek egyre több fajtáját és jelét vélik felfedezni mindenhol - az elkövetők természetesen mindig a gonosz férfiak, az áldozatok pedig a női báránykák. Smeata barátunk a redditen azonban érdekes felfedezést tett: a mindenféle abúzusok kilométeresre…..
Maradva az előző témánál, a jól bevált fisking üzemmódban reagálnék Zöldhajúlány nemi erőszakkal kapcsolatos írására. Vigyázat, a cikk második felében csúnya szavak is találhatóak... Amikor egy tizenéves lányt egy egész osztály előtt szégyenít meg a tanára, kizárólag azért, mert rózsaszín tincs van…..
Azt hiszem, 2010 körül volt, hogy meghívtuk őket egy házibuliba. Aztán megjelentek, kizabálták a hűtőt, összesározták a szőnyeget, elhajtották az összes jó csajt és srácot, és még tőlem kértek cigit, mielőtt elmentek. Azok a fajták voltak, akik sokáig néznek a szemedbe, majd amikor rájuk köszönsz,…..
Mindkét nem számára értékesebb és vonzóbb a másikban a „háziasság”, mint a klasszikusan "férfias" tulajdonságok - erre az eredményre jutott egy agyi válaszreakciókat mérő, ausztrál kutatás. A meglepetést főleg a nők reakciói okozták. A 20 pár részvételével végzett kutatásra a megbízást a Sunbeam…..
Megannyi történetet hallottam már, hogyan okoztak fájdalmat a szülők a gyerekeiknek. Hozzám általában olyan emberek jutnak el, akik felnőtt korukban is nyögik, cipelik azokat a csomagokat, amelyeket a szülők nevelése alakított ki bennük. Az egyik gyakori csomag a nárcisztikus…..
azallamenvagyok 2015.12.07 15:58:18
@Before: pont ez volt a bajom nekem is az írással, kicsit összemossa a despotát a narcisztikussal, a narcisztikus nem akar jót a gyerekének, hanem rá bízza, hogy hogy tanul (ha jól, az a szülő érdeme, ha rosszul, az a gyereké), kivel barátkozik (később lehet majd hibáztatni érte), stb.

pszichologiater.blogspot.hu/2013/02/a-narcisztikus-szemelyisegzavar-teljes.html?m=1
A politikai baloldal jelentős része olyan emberek kezére került, akiknek egyetlen fontos dolog létezik az életében: állandóan hirdetni, hogy ők mekkora májerek. Számukra arról szól az egész emberi létezés, hogy bizonygassák, ők az együttérzés és önfeláldozás világbajnokai,…..
azallamenvagyok 2015.09.13 15:41:43
Vigyázat, a cikk csúnya szavakat is tartalmaz. TGM a feminizmust magyarázza. Férfiként. Nőknek. És nem látja ebben az iróniát. Hiába no, elszállt fölötte az idő, szenilis vénemberként is meg akar maradni kultúrmarxista vezéregyéniségnek. TGM, hagyd abba fehér hetero…..
Kész időutazás! Ma elkezdődött a Karácsony Gergely – jelenlegi PM-társelnök – által beadott népszavazási kérdésre az országos aláírásgyűjtés a tankötelezettség korhatárának 18 évre való visszaemelése tárgyában – és még 3 kérdésben. Pontosítok: most Vajda…..
Sokat olvasni arról, hogy a férfiak nem szeretik, sőt, egyenesen kerülik azokat a nőket, akik túlságosan önállók, magasabb pozícióban és magasabb fizetésért dolgoznak. Még akkor is, ha adott esetben a férfi is hasonló helyzetben van! Sosem gondoltam volna viszont, hogy mindezt a…..
Akár 30000 Forintba is fájhat egy családnak az új adó. És nem is számít majd extrémnek. Alapvetően 4 forgatókönyvet vizsgáltam meg. Persze álnevekkel. Tamás és Sára családi vállalkozással rendelkeznek. Hogy mivel foglalkoznak, legyen most lényegtelen. Van viszont 3 gyermekül…..
Színes-szagos olvasói levél hétvégére, amit szó- és képszerint, pdf-hűen közlünk. Reméljük megírása közben nem tört össze semmi nagyon drága vagy pótolhatatlan, nagy érzelmi értékkel bíró tárgy, levélírónknak pedig őszintén aggódva ajánlunk egy kis…..
azallamenvagyok 2014.09.27 10:00:29
Stresszblog Nem kell megbocsátani! 2014.08.22 09:48:00
Hogyan gyógyulhat ki az ember, hogyan veheti a kezébe saját életének irányítását, ha "mérgező szülei" voltak? Hogyan élhet kiegyensúlyozott, elégedett életet, ha bűntudat, szégyen és gyűlölet gyötri, mert szülei gyerekkorában bántalmazták, megerőszakolták, alázták vagy…..
azallamenvagyok 2014.08.24 13:33:48
Dinamó Műhely Hogyan tovább? 2014.08.14 10:15:32
A fő probléma továbbra is az, hogy a roma mozgalomnak nincs politikai súlya. A közép- és kelet-európai régió országaiban a potenciális roma szavazók száma akkora, hogyha együtt szavaznának, befolyásolni tudnák a nemzeti kormányok összetételét. A roma etnikai párt vagy pártok,…..
azallamenvagyok 2014.08.14 16:35:13
bircahang A Trianon-hisztéria 2014.06.04 10:10:00
Az újmagyar identitás egyik alapeleme lett az 1920-as trianoni békeszerződés körüli hisztérikus magyarkodás. Lássuk ezzel kapcsolatban a tényeket! Először is szögezzük le: a trianoni békeszerződés alapjaiban igazságos volt. Jóval több embernek szolgáltatott igazságot, mint…..
Jobbegyenes Szakállas vicc 2014.05.11 17:42:48
Lezajlott tegnap este az Eurovíziós Dalfesztiválnak nevezett gagyi-horror show, és az eredmény láttán tízezer Nagaszaki erejű detonációval robbant fel az internet. A liberalizmus felkent papjai, lovagjai és inkvizítorai vallásos áhítattal ünneplik a tolerancia és elfogadás…..
azallamenvagyok 2014.05.12 09:01:05
Úgy véljük, hogy a kirekesztő beszédnek egyfajta kultúrája kezd meghonosodni Magyarországon. Egyre nagyobb a társadalmi támogatottsága azoknak a politikusoknak, közgondolkodóknak, akik különböző társadalmi csoportok másokkal való egyenlőségét megkérdőjelezik. Célunk, hogy…..
Olvasom, hogy a legújabb Medián-felmérés szerint gyengült a Fidesz, erősödött a Jobbik, miközben stagnál a baloldali összefogás. Mióta tudjuk, hogy a Századvég is rengeteg közpénzen méri a közvélemény pulzusát, az ember fenntartásokkal próbál értelmet keresni ezekben és a…..