Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panacea Regina

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a korokon keresztül vérrel, félelemmel, halállal, és háborúval kiformált, gonosz, ellenséges világban nehéz, nagyon nehéz tisztának, ártatlannak, tisztességesnek maradni. Teljesen őszintén egyikünk sem mondhatja el magáról, hogy száz százalékban jó ember. Még a…..
Egy éve kezdte meg harmadik kormányzati ciklusát Orbán Viktor, ráadásul nem kisebb sikerrel, minthogy az országgyűlési választásokon ismét kétharmadot szerzett - igaz ehhez az is kellett, hogy a Fidesz saját képére formálja a választási rendszert, így 44 százalékos szavazati…..
  Kialakult a 2014-es X-Faktor mezőnye, egy olyan adásban, amiben minden pontosan úgy zajlott, mint eddig, izgalomnak, feszültségnek nyoma annak ellenére nem volt, hogy Istenes Bence magából kikelve üvöltözte végig a műsort, és igyekezett elhitetni a nézőkkel, hogy a stúdióban…..
Már ezer éve tervezgetem, hogy készítek egy rajzfilmes toplistát, hiszen a legtöbb esetben a rajzfilmek egy egész gyermekkort meg tudnak határozni. Mindenki nézi őket, és mindenki szereti őket. Épp ezért talán nem is lehet kijelenteni 100%-osan, hogy melyik a legjobb, mert rengeteg olyan alkotás…..
Jobbegyenes A leggyávább város 2014.05.28 12:39:55
2014. május 27-én Gyenes Levente polgármester gondoskodott róla, hogy Gyömrő a gyáva meghunyászkodás szimbólumaként kerüljön be az országos hírekbe. A Gyömrő 2000 Kör színeiben megválasztott elöljáró példátlan szolgalelkűségről tanúbizonyságot téve kezdeményezte, hogy…..
Az Így jártam anyátokkal hétfőn búcsúzott, egy olyan dupla epizóddal, ami nézettségi sorozatcsúcsot döntött (12,9 millió néző, és 5,3-as rating a kereskedelmi célcsoportban) és úgy megosztotta a rajongókat, mint semmi a Maffiózók és a Lost fináléja óta. Nálunk is akadt…..
Bár nem mai a hír, de annál tanulságosabb, hogy a Semmelweis Egyetem új dékánja, Dr. Hunyadi László professzor egyik első kezdeményezésére, eltörölték az intézményben az augusztusi vizsgaidőszakot. Felálló és háborgó HÖK az egyik oldalon, jogszabályok a…..
Panacea Regina 2013.08.13 22:35:29
Látszik a cikk írójától, hogy az orvosi közelében sem járt még sosem. Én 2 év után hagytam ott a SOTE ÁOK-t, mert tönkretette az egészségemet az a szintű stressz, amit a drága oktatók a vizsgaidőszakban okoznak (és nem csak az enyémet, nagyon magas a gyomorfekély a medikusok között). Csak egy példa, amire számtalan van: január 2. biokémia vizsga. Vizsgáztató aznap MINDENKIT megvág (érezhetően másnapos). 2 nappal később szintén bukás, másik oktatótól a következő szavakkal tarkítva: "Igen, látom, tudja az anyagot, de nagyon bátor, hogy bukás után eljött 2 nappal később, ezért most megbuktatom, hogy ne legyen ennyire magabiztos"... A jegy többsége a tanárok aktuális szellemi kénye-kedvétől függ, sajnos... Rendszeres a sorozatos bukás, mert a vizsgáztatónak dolga van, és siet. Rengeteg az anyag, amire nagyon kevés az a pár hét júniusban, főleg akkor, ha indokolatlanul buktatnak, hogy meglegyen a napi bukáskvóta. Ráadásul ott vannak azok, akik külföldre mennek a gyakorlatok miatt, nekik kifejezetten jól jött az augusztusi vizsgaidőszak, mert nem csak UV időszak van, hanem előtte 2 hét rendes is! Nagyon sajnálom az ÁOK-sokat, mert ez az egész semmi másról nem szólt, minthogy a professzorok lusták augusztusban vizsgáztatni :( A jegy meg nem jelent semmit... Ismerjük az esetet az elnézett vércukormérővel (HI=hiba...). Nos, azt egy summa cum laude-val végzett, színjeles "doktor" követte el. Az egyetem elejét kettessel végző ismerősöm (biokémiából, élettanból őszintén, semmit nem számít) pedig kinn van külföldön, mert nagyon ügyes sebész lett belőle. Kettejük közül inkább rá bíznám az életem...
Szomorú történet, de vajon van-e, s ha igen, mi a tanulság? James Sillcock vidám srác volt, az életét 16 éves koráig egész tökéletesnek tartotta, leszámítva, hogy kissé pattanásos volt az arcbőre. Erős gyógyszert kezdett szedni rá, 18 éves koráig folytatta a kúrát, de a…..