Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kobakaba

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aquinói Szent Tamás, az Angyali Doktor (nem, nem Semjén Zsoltról van szó) szerint két úton juthatunk el az igazsághoz: az értelem és a hit útján. Ha a tapasztalati igazság és a hit igazsága konfliktusba kerül, akkor a hit igazsága a magasabbrendű (gondoljunk csak Tamás apostol esetére). Ez a maga…..
kobakaba 2017.03.27 12:13:06
@Ballib cenzúrázók réme 25: Ostobának lenni sem kötelező de ön nagyon visszaél, ezzel a lehetőséggel!
A fenti képek az Amerikai Nemzeti Archívumból valók, melyek 1942-ben készültek. A második világháború során a tengerészgyalogos kiképzések egyik meghatározó része volt a közelharc oktatása, e pár kép között ínyencségként egy twister is látható. Vajon a magyar katonánknak akkor hasonlót tanítottak?..
kobakaba 2016.06.13 19:37:31
Az 1951M kezes-lábas után kifejlesztett „levél” mintázattal a 70-es években tűnt fel a Határőrség és Munkásőrség készletében ez a darab. Létezett kétrészes változat is és ez a kezes-lábas. Fölé öltözetről van szó, ezt is mint az elődeit a gyakorló ruházat fölé…..
Alapvetően nem írtam volna civilekről meg az elcipelésükről és egyebekről, mert egyrészt magáért beszél, hogy rendőrökkel basztatnak egy színházat mert az igazgatója nagy pofájú, másrészt embert nem érdekel. Aztán olvastam egy bejegyzést, amit nem tudtam szó nélkül hagyni.…..
Az rendben van, hogy autóvásárlásnál a számok különösen fontosak. De ha azt hiszi, hogy itt a vételárra, fogyasztásra, évjáratra, esetleg futásteljesítményre gondoltunk, nagyon téved. Egészen más számok lényegesek, amit a szerkesztőség pár tagja nem is volt rest kitárgyalni…..
kobakaba 2014.02.02 07:29:00
@Ciri: A Debreceni úton a kocsma előtti kereskedésről van szó?
Antti Kalhola filmjei szokásos sémát követnek, de mindig-mindig van valami mondanivalójuk, a képanyag pedig önmagában is csodálatos. Remek ízlése van, éppen a szirupon innen, de bőven a száraz dokumentumfilmen túl. Ilyen lett ez is, minden idők egyik (bár számomra legnagyobb)…..
kobakaba 2013.12.18 12:40:42
@malenykij polgar:
Szerintem meg igaz. A jelenlegi pilótákban nem látom azt amit Ari Vatanenben, Juha Kankunennben, Hannu Mikkolában, Miki Biasionban vagy éppen Carlos Sainzban láttam. És mindig elképzeltem magamat egy Lancia Delta Integraléba amint egy Toyota Celica-t kergetek, de a mostaniakba nem igazán tudom magamat bele képzelni. Nosztalgia?! Talán... De sokan vagyunk ezzel így.
Belsőség Az új japán álomautó 2013.11.21 07:42:23
Arra lennék kíváncsi, hogy mi állt a feladatlapon, amikor kiadták a megbízást a mérnöknek. Egy útépítés elkerítő korlátjáról van szó, ami két egymás fölött futó csőből áll. De hát tartania is kell valaminek, mi legyen az? Piros háromszög, hogy feltűnő legyen?…..
Tegnap előtt a Plaza előtt jártam, két emberke egy asztalnál állt a bejárattól jobbra és megszólítottak: "Aláírná a rezsicsökkentést támogató ívünket?" Mivel rohantam, nemet mondtam. Kiderült, hogy jól tettem:  MÁR ITT IS!!! MIT IS ÍRSZ ALÁ, MIBE IS EGYEZEL BELE???…..
kobakaba 2013.04.15 08:43:18
@doggfather:
Irónia testvér irónia!
kobakaba 2013.04.15 08:44:42
@Visionstar:
Te aljas dög! És van pofád ezzel dicsekedni miközben nekünk meg a vén szatyrok jutnak!
Helyi idő szerint ma rendezi ötödik gáláját a kizárólag női harcosokat soraiban tudó Invicta Fighting Championships nevű szervezet. Habár az előző négy gála mérkőzései sem hanyagoltál a színvonalat, de a mostani párosítások biztos garanciát nyújtanak arra, hogy igazi…..
Nem tudom, más is felfigyelt-e erre, de mintha határozott hangnemváltás történt volna az elmúlt hetekben a kormányoldali megmondóemberek körében. A tónus durvábbá vált, a fogalmazás egyre kíméletlenebb, s a hátsó sorokból előléptek az eddig csendben meghúzódó (talán bizony…..
Filippov Gábor posztja "Minden jog a nép élethez való jogából származik. Minden állami törvény, minden bírói ítélet csak annyi jogot tartalmaz, amennyi ebből a forrásból feléjük árad. (...) Eddigi módszereinket és gondolatmeneteinket, az eddigiekben uralkodó dogmának…..
Ők még nem érzik, hogy be kellene ismerni, de ahogy haladunk előre az időben, egyre nyilvánvalóbb lesz: a március 15-én történtek alatt a magyar állami adminisztráció, a rendkívüli helyzet kezelésére működtetett intézményrendszer csődöt mondott, fatális hibákat követett…..
Megindoklom.Áder János azt mondta, hogy nem tehet mást, alá kell írnia az alkotmánymódosítást. Akár tetszik neki, akár nem. Vagyis azt érzékeltette, hogy tulajdonképpen volna vele baja, jaj, bizony, sok és nagy baja volna vele, de hát mi a túrót csinálhat, ha egyszerűen muszáj neki aláírnia. Mert ő…..
Igaz a mondás, jobb adni, mint kapni. Ez azért mély nyomot hagy majd mentálisan is hősünkben... ..
kobakaba 2013.03.10 17:57:20
„...nincs gazdasági válság, hiszen az OECD prognózisa szerint jövőre már meghaladja a 3 százalékot a növekedés, az államháztartás közeledik egy egyensúlyi helyzethez és a forint erős árfolyama sem azt mutatja, hogy bizalomvesztés tapasztalható a magyar gazdaság…..
Combat Gear Blog Ilyen is volt 2012.02.29 08:00:00
  A Magyar Honvédség jármű parkja mára már egész konszolidált képet mutat a kétezres év eleji állapotokhoz képest. Azonban a típuspaletta jelentős. A teljesség igénye nélkül jelenleg futó típusok: Rába,Man,Mercedes,Gaz,Ural,Uaz,Opel,Volkswagen, Navistar,General Motors…..