Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Arany Liliom

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A stressz szóról legtöbbünknek egy negatív fogalom jut eszébe: ez valami káros; valami, amit szeretnénk elkerülni, de ezt mégsem engedi meg a mindennapi rohanó világunk. Mi történik szervezetünkkel, mikor stresszhatás ér bennünket? Miért nem kell feltétlenül mumust látnunk a stresszben? Miért…..
  Mi ez? A talpi bőnye (plantar fascia) egy erős kötőszövet, amely a saroktól, a lábujjakig húzódik. Megadja és támasztja a talp ívét és „lengéscsillapítóként” is funkcionál. A talpi fájdalmak jelentős részét ennek a kötőszövetnek a gyulladása okozza.   Mi…..
Életünk végéig fontosak, meghatározóak maradnak a hároméves korig tanultak, például a szocializáció, az érzelmi kötődések, az anyanyelv. Emlékeink azonban nincsenek ebből a korból, a felnőttek általában képtelenek felidézni bármilyen történést is első életéveikből. Hogyan raktározza az agyunk az…..
Van egy kockás füzetem, a "mindentudó füzet", ezzel járok orvoshoz. Most már évek óta ugyanazokhoz, vagyis többé nem néznek rám döbbenten, de bármikor új praxisba megyek valami szakrendelésre, menetrendszerűen hátravágja magát az épp következő egészségügyis aki lát. Óriási segítség neki persze: az…..
Arany Liliom 2018.07.20 06:46:11
Én szeretném előreengedni, hogy 2018 januárjában gondolt arra háziorvosom, hogy TSH szintet mérjen. Mivel az magas lett megnézték a T4 és T3 szintet is majd adott receptet, 50-es L-Thiroxint szedjek, de nem kaptam beutalót endokrinológushoz, azt kérnem kellett.
Az előzmények: 2015 nyarán anyám kórházba került és látogatnom kellett. Ehhez tudni kell, hogy a testem nem viseli el a légkondit. Tehát én Budapesten a belvárosban élek, anyám pedig a Dél-pestiben feküdt. Forró nyár volt, én átmelegedve a buszmegállóban felszálltam a légkondis autóbuszba. 1 órás úton testem átfázott, majd be a kórházba anyámhoz. Ezt minden másnap megtettem. Onnan elkerült a rehabilitációs intézménybe Csepelre. Oda is mentem két naponta. Mire ő felgyógyult én lettem beteg. Izomlázszerű fájdalmaim lettek. Nem tudni, hogy a kórházi látogatás alatt kaptam-e valami bacit vírust, vagy csupán a légkondis utazás tett be, de iszonyú volt önmagam megbetegedésére gyógymódot találni. Nem tudom, hogy a pajzsmirigyemnek ez tett-e be. Mentem a Gerincgyógyászati Központba, ORFI-ba az orvosok szinte kinevettek izomlázszerű fájdalmaimra nem találtak magyarázatot. Fájdalomközpontban antidepresszánst írtak fel, a jobb szemem írisze begyulladt Adie szindrómás lett, akkor küldtek immunológushoz, hátha Lupus vagy Sjögrenem van. De nincs. Mint a 3 év alatt kiderült, van viszont akut arcüreg gyulladásom, a fogaimat kivettettem. A fájdalmaimra Miderizonet és Apranaxot szedek, persze önmagamtól D3 vitamint. A derekamra Flektoros krémet. A pajzsmirigy alulműködésre 3 nap 100 és 4 nap 125 L-Thiroxint. Nagyon sokat alszom. Sehova nem merek menni. Hiszen a lábfejeim fájnak. Pedig azt gondoltam, hogy ezek a testi fájdalmak a gyógyszerezéssel majd elmúlnak.
Arany Liliom 2018.08.01 05:30:33
@Felicitasz: Az AntiTPO 1965, de az orvos majd csak októberben fogad. Mivel előbb volt az orvosi foadás, mint ahogy elkészült volna az antiTPO eredmény. Ugye akkor azt gondolom, hogy autoimmun. 54 éves leszek, természetesen már van túlsúly. Mivel a jelenlegi endokrinológus kevés infót adott szeptember 19-ére kaptam időpontot egy másik endokrinológushoz. A nyaki ultrahang: echoszegény (durva szerkezetű) pajzsmirigy meszes göbökkel. Tehát ezzel kapcsolatban még csak ennyi vizsgálat volt. Nem élhetek stresszmentes életet, épp ebből alakulhatott ki egy izomlázszerű fájdalom, mert az ex a nevemre csinált díjhátralékokat, persze nekem kellett kifizetni a közel 600 000.-ot. Fellépett az agyamban az "üldözd" érd utol" mivel teljesen eltűnt az ex, se lakcíme, se vagyona, se munkahelye nincs, nem fogom tudni rajta behajtani a tartozást. Őt 2010-ben hagytam el 5 gyerekkel költöztem albérletbe, az 5 gyerekből már csak 1 kiskorú, de a felnőtt gyerekeim nem hagytak magamra, segítik az ő felnevelését. Tehát nincs stresszmentes életem. Ami bánt, hogy aktív voltam, fotóztam civil szervezetek hívtak. Most nem tudok menni 18 C fokig vagyok aktív azután már csak vegetálok, folyamatos az izzadás. Ha kimegyek sétálni 20 perc múltán már lüktet a tarkóm. A lépcsőházi takarítást le kellett mondanom, mert nem bírtam a harmadik emeletre felcipelni a vödör vizet, befulladtam, szédültem.
Arany Liliom 2018.08.01 07:41:26
www.facebook.com/notes/cs%C3%A9csei-ica/ma-mennyire-f%C3%A1j-10-es-sk%C3%A1l%C3%A1n-fight-or-flight/10205835697349394/
Itt írtam le a vizsgálatok folyamatát, alulról kezdve kell olvasni :)
Reggeli ébredés kb (3-4 óra körül) után azonnal beveszem az L-Thyroxint, persze nem tudom megállni, hogy ne kezdjem el nyalogatni a hideg kávémat. Csak hidegen iszom a kávét. 5-kor ébred a legidősebb lányom, 6-kor megyek a boltba, azután reggelizek, majd ahogy eszembe jut, beveszem a reggeli vérnyomás csökkentőt, a Miderizonét, Apranax, D3 2000, délután ha újra erősödnek a fájdalmak, beveszem a Miderizone-t ebből napi 3-at kellene, Apranax-ot, estefelé mivel korán elalszom ez kb 19 óra a vízhajtót. Rosszul választottam a Pajzs komplex-et, mert van benne jód. Azt mellőznöm kellene.
Tulajdonképpen már háziorvosomat sajnálom, mert csak kérem és kérem a beutalókat mindenhova. Azután várok és várok, hogy a szakorvos fogadjon. Átböngészve a vérvétel eredményeket, önmagamnak kell kikutatnom, hogy mit kellene még megvizsgáltatni. Betegállomány? Na ez a legnehezebb, hiszen a fájdalmaimnak nincs látható jele azaz nem duzzadt, nem piros, hiába mondom, hogy fájnak a lábfejeim!!!! Vettem talpbetétet személyre szabottan készítette a Bp Dob utca Akácfa utca sarkán a Lábászat. Tulajdonképpen úgy írnám le, ha van kéztő alagút szindróma akkor kell lennie lábtő alagútnak is azaz a bokánál :)
2014. május 4-én egy 14 tagú családot lakoltatott ki egy önkormányzati bérlakásból elhelyezés nélkül a Józsefvárosi Önkormányzat. A kilakoltatás indoka lakbértartozás volt. A volt lakók elmondása szerint a vagyonkezelő nem volt együttműködő: sem haladékot, sem a felhalmozott tartozás részletekben…..
Táncsics Mihály sugallatára 140 évvel ezelőtt alakult meg az újság! A link megnyitása után a cikk alján egy videót is meg lehet nézni az újság történetéről (3,5 perc). http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=636131 A 140 év történetében történelmiek a Népszava egyes…..
 A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány 2011 tavaszán kutatási programba kezdett, amelynek célja a magyarországi szegénység vizsgálata és új szakpolitikai eszközök kidolgozása volt a mélyszegénység csökkentésének céljából. A kutatási projekt nem akart átfogó…..