Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trashmann

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1974 és 1994 között a baltával faragott arcú Charles Bronson szinte asszimilálódott a New Yorki-i építész, Paul Kersey karakterével, akinek bőrébe a húsz év alatt öt – egyre alacsonyabb színvonalon mozgó – filmben bújt bele. Miután pitiáner bűnözők megfosztották a családjától, öntörvényű…..
Trashmann 2018.03.19 04:40:17
@Before: Ez nettó hülyeség. A jó film jó marad ötven év múlva is, lásd az eredetit,
Roth filmjére meg egy hét múlva senki sem fog emlékezni. Régen rossz, ha egy
rendező az aktuális trendnek csinál filmeket.
Őszintén bevallom, gyerekkorom óta rajongok az autókért. Ma már nem olvasom zseblámpa fényénél újra és újra a néhány itthon kapható autósújság aktuális számát a lepedő alatt, de a maranellói gyár bármelyik remekét látva az utcán a szívverésem felgyorsul, a pupilláim kitágulnak és vágyakozva nézek a…..
Azt károgták a varjak, hogy mozikba került a Körök, Samara már megint mászkál nekünk itt összevissza, meg azt is mondták - miközben erőszakos körülmények között elhunyt szerencsétlenek tetemeiből lakmároztak -, hogy ez a mászás most nem sikerült olyan emlékezetesre. Nekem…..
Az egyik legrémesebb közhely amit csak el tudok képzelni az az, ha valamire azt mondják, hogy "ezt nem érteni, hanem érezni kell", de bizonyos helyzetekben mégis lehet alapja az efféle a kijelentéseknek, és az American Honey-val kapcsolatban is jogosnak érzem ennek a használatot, hiszen a tavalyi…..
Trashmann 2017.01.07 09:41:17
Ha márciusban kérdeztek volna, a The Birth of a Nation Oscar-győzelmére milliós összegeket mertem volna tenni, hiszen tökéletes megoldás volt a fekete színészek Oscar-mellőzése és az ebből kialakult botrány, valamint a szokásos white guilt jelentette igényre, gyakorlatilag a 12 év…..
Jane Austen örökbecsű romantikus regényéből készült horrorparódia-kötetet feldolgozni nem lehet egyszerű dolog, hiszen nem elég megfelelni az eredeti klasszikus rajongóinak (akik azért láthattak már egy-két mozgóképes feldolgozást a témában), még a paródiakötet kedvelőit és az egyszerű horrorőrültek…..
…avagy ki is az igazi szörnyeteg? 2016-ot írunk, azaz 85 év telt el az első egészestés Frankenstein-film óta (1910-ben már volt egy Frankenstein néven futó kisfilm), aminek a színvonalát, azóta se sikerült elérni, sőt, még csak megközelíteni sem. Pedig kapta már meg a projektet Kenneth Branagh,…..
Valentin-napra nem feltétlenül remekbe szabott filmekre, mesterművekre vágyik az ember - eleve sokan utálják a kommerciális ünnepek csimborasszóját, de akik nem, és barátjukkal/barátnőjükkel a moziba vagy a képernyők elé vetődnek február 14-én, általában beérik azzal, ha feltűnik néhány szívecske,…..
A DAIEI jogok letudva az előző mozival, így Shintaro Katsu ismét a saját feje után mehetett a filmfolyam tovább vitelében. A kérdés adódott: Mivel lehet egy bejáratott, de az ötletekből már fogyatkozóban lévő sorozatot feldobni? Elvégre a huszadik történethez kellett…..
Trashmann 2016.01.18 09:40:27
A kézikamerás áldokumentum filmek mezsgyéjén induló The Visit a kissé különc testvérpár, Becca (Olivia DeJonge) és Tyler (Ed Oxenbould) néhány napját követi nyomon, akik vonakodva bár, de engednek anyjuk kérésének, hogy sosem látott nagyszüleiknél töltsék a hétvégét. A horror műfaji elvárásainak…..
Erről a filmről nem tudok olyan sokat regélni, de nem is baj. Igazából ha nem Harryhausen dolgozott volna rajta, és nem képezné szerves részét az életművének, már a kutya sem emlékezne rá, mert megtalálható benne mindaz, amiért utálni lehet az '50-es évek protagonista, áltudományos fantasztikumát.…..
Az elpusztíthatatlannak tűnő Ryunosuke minden bajból és szakadékból kimászik és folytatja útját, immár vakon. Ebben az állapotban megtapasztalja mindazt az embertelenséget, ami a kor társadalmát jellemzi, különösen a szamurájok részéről. Jelentős átalakuláson megy át, még…..
Eredetileg A 10 legjobb horrorfilm listáját terveztem nektek összeállítani Halloween alkalmából, de aztán hamar rájöttem, hogy nincs sok értelme egymás mellé rendezgetni Az ördögűzőt, A texasi láncfűrészes mészárlást, a Ragyogást, meg a többit. Ezeket minden vérbeli…..
Trashmann 2012.11.01 07:10:27
A Two Thousand Maniacs nincs, fordításra vár, sok minden mással együtt.
De a lényege így is át jön. Mondanom sem kell, nem egy bonyolult törté-
net, de mivel a sajátos, déli humor (amit rajtuk kívül senki sem ért és nem
csak a borzadáj kiejtés miatt) is hozzá tartozik a filmhez, csak részben él-
vezhető. De horror filmekre jellemző feszültséget ne várjon az ember. Olyan,
a hangulata, mintha egy Bud Spencer & Terence Hill filmet néznél, csak itt
ha lekevernek egy pofont, szó szerint lerepül a feje az illetőnek és utána min-
denki jóízűen nevet és közben végig old scool, country/hillbilly nóták szólnak.
És vér, vér, vér. Én azt hiszem, hogy ennél a filmnél a bunkóság, amitől ösz-
sze szorul az ember gyomra. Nagyon tahók. De ez a déli virtus sokszor visz-
szatér még a trash/explotation filmekben, a Blood Farmers filmek, stb.
A Kwaidan-ra még visszatérve, hogy horror, nem horror. Hát, ha a mai értelme-
zését nézem a horror műfajnak, akkor tényleg nem az. De, ha azt veszem,
hogy a magyar népmesék is tartalmaznak horrorisztikus elemeket és ezek
a történetek is, japán "népmesék" akkor megint nem horror-os. De, egyébként
a Kaidan (kwaidan) kifejezés tökéletesen betakarja az egészet (kb. misztikus,
rejtélyes, igéző jelenség. Wow! A japánok nagyon tudnak.) Szóval, a film mű-
faja : Kaidan. Az epizódokon belül nekem éppen a 3., Hiochi, a vak, biwa
pengető fiú, rész tetszett a legjobban: Story-ban abszolút favorit a Snow woman
de azt a Daiei, egész estés filmben jobban megcsinálta. Hideg, sötét, nagyon
szomorú film.
Trashmann 2012.11.01 09:18:26
@Santino89: Hát, csak ebből a csokorból a kedvencem, mert szerintem
a négy közül és a japán kaidan sztorik közül is az egyik
legbizarrabb, legfurcsább történet, amivel összehozott a sors.
És így, ez a legérdekesebb is. Nekem mindössze emiatt
tetszik jobban, mint a többi. És elég exluzív is, a többivel
ellentétben, én nem emlékszem, hogy Hoichi sztorija felbuk-
kant volna máshol. Szóval, semmi extra okom, magyará-
zatom nincs rá.
Filmbook A kardforgatónő 2012.09.26 08:40:00
Léteznek olyan alkotások, amelyek egy-egy nemzedéknek meghatározó moziélményt jelentenek, igazi kultuszfilmekké válnak. Az okok igencsak különbözőek lehetnek, így maguk a filmek is. Még az sem biztos, hogy a legmagasabb esztétikai kategóriába sorolnák őket a hivatásos ítészek, de ez a rajongótábort…..
Trashmann 2012.10.30 06:33:29
@Oldfan: Nem jobban, mint amit le adózol. És milyen formában jön ki? Négy az egyben, rögtön akciós árral?
...muhahaha..., vagy valami másik film extrájaként?
Filmbook The Conqueror (1956) 2012.10.26 07:05:00
Azt mondják, a könyveknek megvan a saját sorsuk. Megírják, kiadják, kritizálják őket. Szeretik vagy utálják, időnként betiltják, néha még máglyára is kerülnek. Úgy tűnik, mindez a filmekre szintén igaz. Nekilátnak nagy buzgalommal a leforgatásuknak, egy vagon pénzt ölnek…..
Trashmann 2012.10.26 09:50:15
Szamurájfilmek The Betrayal (1966) 2012.10.06 09:07:26
  Tanaka Tokuzo a régi iskola kiváló rendezője, de igazi nemzetközi hírnévre valahogy sohasem sikerült szert tennie. Pedig emlékezetes mozikat tett le az asztalra és számos közismert filmfolyamban dolgozott, Nemuri Kyoshirótól Zatoichiig. Az alábbi mozija szintén már-már a…..
Filmbook Samurai Wolf 2 2012.09.12 08:59:00
Úgy látszik, "A Vadnyugat Japánban" leosztás nyerő húzásnak bizonyult. Így aztán Hideo Gosha igyekezett is megnyergelni a hullámot, hamar vászonra került a folytatás. Kiba, a Farkas, ismét egy félreeső vidéken csavarog. Fogolykísérethez csapódik, így ellenségeket szerez,…..
Filmbook Csambara TOP 10 - Oldfan 2012.02.28 19:18:00
Kezdjük ott, hogy mi is az a csambara, aminek már az írása is talányos, lévén hogy a japán nyelvben valami "n" és "m" közötti hang illik oda középre. Maradok az egyszerű változatnál. A csambara a japán mozik egy speciális alosztálya, mifelénk leginkább a kalandfilm kifejezés…..
Filmbook Régi Oscar díjasok I. 2012.02.22 19:48:00
Oscar bácsi döntései rengeteg vitára adtak okot az elmúlt évtizedekben, és nem is lehetett mindig túl komolyan venni őket. Az Oscar a film leginkább felkapott, leghíresebb díja, de azért ne feledjük el, hogy ezt az amerikai producerek annakidején azért alapították, hogy saját…..