Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MichaelCollins

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje tervezem már ezt a bejegyzést és asszem ez a mostani, cefet másnapos este éppen tökéletes volt rá, hogy elkészüljön, mert pontosan tudom, mit éreztek ezek a szuperrészeg rocksztárok másnap a turnébuszban. Bizony, most olyan hírhedt esetek jönnek, amikor a rockzene istenei…..
Eme kis VéV poszt a skót függetlenségről kiírt népszavazás (és a lehetséges katalán népszavazás).  A kérdés az, meddig terjedhet ki az autonómia, belefér-e az elszakadás? Nemcsak a helyi gazdasági, biztonság- és külpolitikai problémákat értem ez alatt, hanem a világ többi…..
Cigaretta hirdetések a múlt század elejéről Az elmúlt évtizedekben fokozatosan bevezetett szigorú korlátozások és végül a dohányáruk reklámozásának teljes tilalma a nyugati társadalmakban természetesnek tűnik számunkra, mint ahogyan általánosan elfogadott és orvosilag…..
SF.blog A sci-fi tabuja 2014.07.11 11:15:59
Járművek, kommunikáció, fegyverek. Szinte minden sci-fi világ ezekkel a technikai alapokkal teremt hangulatot. De milyen szexuális segédeszköz áll rendelkezésére a társtalan űrhajósnak, mit használhat Darth Vader magányos óráiban vagy milyen örömszerző kütyü illik a Star Trek…..
MichaelCollins 2014.07.16 06:07:44
@steery: Ember és idegen lény közötti szex? Star Trek: Kirk kapitány a nagy hódító (már a TOS-ban is), orioni rabszolganők, T'Pol és Tucker kapcsolata, és Dr. Bashirnek (DS9) is voltak kapcsolatai és persze B'Ellana Torres meg Paris, 7/9 és Chakotay.
Egy olyan válogatást láthattok ma, amiben csak 19. századi képek szerepelnek. Nem terveztem ilyen képsorozatot, de a gépem egyik Napi érdekes poszthoz csak 19. században készült képeket dobott ki. Ezen először kiakadtam, mert hülyeségnek látszott és azonnal egy új leválogatást akartam futtatni.…..
MichaelCollins 2014.06.14 09:39:28
@Sam. Joe: Az indiai szerintem szikh lehet.
1974. Hiroo Onada a legtovább harcoló japán katona megadja magát. A Fülöp-szigetek dzsungelében, a háború után csaknem harminc évvel kizárólag egykori felettese előtt volt hajlandó letenni a fegyvert...
  Hétvége alkalmából itt az Ír kávé Nem bírom tovább, már hónapok óta szeretném veletek megosztani az ír kávé receptjét, de mivel egészségi szempontból nincs sok pozitív hatása, nem mertem .... Most szeretném kiemelni, milyen hatással van az ír kávé a lelkemre. Egyszerűen felvidít :) Az Ír kávé…..
MichaelCollins 2014.05.18 22:10:04
Az első részből is kiderült már pár dolog, ezeket jobb, ha a mikroblogging és newsportal trendeket figyelembe véve pontokba szedjük: Aranyat szakállas emberek szoktak ásni Klondike-ban nincs semmi, csak arany, és pezsgő és kaviár, meg kurvák.Ez utóbbiakat aranyárban mérik. A…..
Háborúk mindig voltak és lesznek az emberiség történelmében. Belegondolunk néha, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy békében élhetjük a napjainkat? A kis mindennapi mérgeink közepette, amikor nagyszüleink néha korholóan ránk szólnak, hogy ez semmi ahhoz képest, ami a háború…..
Nem is gondoltam, hogy már több mint hét éve nem kering a Móricz Zsigmond körtér környéki utcákban a 6-os villamos. Hajnal Gergely a bezárás előtt videózta körbe a Siroki utca - Váli utca - Körtér hurokvágányt, és engem kért meg, hogy youtube filmecskét vágjak belőle. Azt…..
MichaelCollins 2013.10.05 20:09:03
@Hamster: Ehte ungarise csalamádés hamburger, édes bucival egy buli után hajnalban. Utána meg séta az arborétumon át a kollégiumba. Ó, azok a régi szép idők!
Az indexen ma megjelent egy cikk, miszerint a kormány elé kerül egy olyan törvénymódosítási javaslat, hogy nyelvvizsga nélkül is lehetne diplomát szerezni a jövőben. Ezt egy orbitális baromságnak tartom.  Rögtön egy kissé demagóg kérdést vetek fel, de ez volt az első…..
Természetesen tudjuk, hogy a legjobb táncolós filmek között szerepelnie kell a Flashdance-nek és a Dirty Dancingnek is , de mivel ezt már jó párszor olvashattuk, így felkutattunk további meghatározó alakításokat. Lássuk a listát! PonyvaregényQuentin Tarantino híres rendezése…..
MichaelCollins 2013.08.28 16:19:44
SF.blog A Trónok harca reklámarca 2013.07.24 15:14:30
Különleges felhajtást agyaltak ki a Trónok harca harmadik évadához. A Blinkbox nevű online tévészolgáltató-társaság művészei egy tízméteresnél is nagyobb sárkánykoponyát készítettek, amely mintha csak előbukkant volna Dorset partjainál Angliában. Bár senki nem kezdett el…..
MichaelCollins 2013.07.25 07:22:10
Ádám néhány alkalommal tudományos kísérletből angolul rendelt egy angol sörös kocsmában. Ahol nyilván azonnal elengedték magukat, amikor úgy gondolták, hogy nem érti, amit mondanak: A pécsi Murphy's Pub nevű hellyel kapcsolaban írok, az ott szerzett tapasztalataimat szeretném…..
 Mottó: "Ha meghallom a skótduda hangját, kedvem támad felkapni egy kétkezes kardot és eszeveszetten csapkodni vele mindenfelé." / ismeretlen kommentelő / Mai, eddigi legrövidebb,  alig pár soros  posztunkban egy dallal foglalkozva eljutunk majd az első világháborútól…..
MichaelCollins 2013.05.12 18:02:45
@Hiryu 2,0: Bocs, de a dal szövege angol, bármennyire furcsa is, csak skót kiejtéssel :)!
Észak-Korea a biztonságpolitikai szakértők kedvence, hiszen ha elemezni való nem lenne ezen a Glóbuszon, ez a kommunista ország mindig tudna munkát adni nekik. Az utóbbi hetekben eléggé el voltunk látva hírekkel, elemzésekkel, és a nemrég tiboru alapító atya mutatott egy linket,…..
 4 zavaros parancs, 4 viktoriánus kori katonatiszt, 119 halott ember és 375 elpusztult ló. Számokban, röviden így lehetne leírni a brit hadtörténelem egyik leghírhedtebb epizódját, 670 huszár, ulánus és könnyűdragonyos öngyilkos rohamát a Krím-félszigeti…..
SF.blog Válassz legénységet! 2013.01.15 06:01:00
Ha Neked kedves Olvasó össze kellene állítanod a saját legénységedet, kiket választanál? Minden trekkernek megvan a maga kedvenc hajója, kapitánya, ezért az valószínűleg már adott, most arra vagyunk kíváncsiak, te kit választanál az alábbi pozíciókra. Első…..
Az Entertainment Weekly egy nagyon érdekes írásban szedte össze, hogyan sikerült a JJ Abrams-Eric Kripke párosnak meggyőznie az NBC-t arról, hogy rendeljék be sorozatra a Revolution című posztapokaliptikus családregényt. Nem egy szokványos menet volt, az tuti. Az egész azzal…..
Gyűjteményünk első felében elkezdtük végig sorra venni a Trónok harca világának tíz legalávalóbb, legbitófapozitívabb, legganajoslábúbb karakterét. Nehéz vállalkozás tíz főt kiemelni ebből az erkölcsi fertőből, ebből az orbitális rothadáshalomból, mi mégis úgy…..
  Regényekkel kapcsolatban gyakran felvetül bennünk a kérdés, hogy vajon hogyan néznének ki filmen? Az adaptációkról mindenkinek megvan a véleménye. Egyesekből negatív, másokból pozitív élményt csal elő a hír, hogy kedvenc regényeiből filmet készítenek. De mi lenne akkor,…..
A közember azt gondolná, nincs az a hatemeletes luxus csatabárka, amiért józan ítélőképességű színész visszautasítaná a Szürke Gandalf szerepét egy olyan kult alkotásban, mint amilyenné Peter Jackson A Hobbitja jó eséllyel előlép nem sokára. Sir Ian McKellen, aki már…..
Kalandvágyból indult neki mai szerzőnk, Péter és párja, először Írországnak, majd Angliának. Kalandból ki is jutott nekik, miközben rájöttek, hogy az írek szimpatikusan nacionalisták, és nem nagyon van bürokrácia, míg az angolokról néha leszakad az álarc. „Nagy…..
MichaelCollins 2012.11.07 16:19:27
A skót miniszter Alex Salmond és a Egyesült Királyság minisztere David Cameron aláírtak egy megegyezést ami szerint a skótok szavazhatnak majd függetlenségükről még 2014 végéig. A körülbelül 4 millió szavazó közül egyenlőre a döntő többség nem szeretne függetlenné…..
Drágáim, hihetetlen, de ez a Csemege plakát akár napjainkban is megállná a helyét, hiszen a "Nyaralás ABC-i" azóta mit sem változtak. Ha stílusos akarok maradni, mondhatnám, hogy a Scorpions sem húzta el a nótájukat (egy kis segítség: Wind of Change). Természetesen a plakát egy…..