Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Carlos77

7 bejegyzést írt és 168 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hogy miért nem okos dolog egy sűrűn lakott területen másfél millió léggömböt egyszerre elereszteni, arról meggyőződhettek a clevelandi szervezők 1986-ban...
Konzervatórium A megoldás: cián 2009.06.14 18:17:00
Régóta készülhet az SZDSZ saját válságára, hiszen jóideje tulajdonképpen ezen dolgoznak a fejesei, akik az MSZP-vel való formális szakítás után úgy viselkednek, mint egy csoport pszichodrámás, akik azt a feladatot kapták, hogy alakítsanak egy országgyűlési frakciót. A…..
                  Tegnap este lejött egy olyan cikk az Indexen, amitől még a a legvisszafogottabb embernek is fröcsögő nyállal kommunistázni támad kedve. Megint az ügynökügy került elő, az 1956-os intézetnek sikerült azonosítania a Nagy…..
Carlos77 2009.06.12 16:45:44
@is: - 2006 október 23. ott nem volt senki, aki csillapítsa a tömeget. jobb volt?"

Ühüm most erre, mondhatnám azt: "nomeg a tévészékháznál és 2006 október 23. ott szintén volt sok senki, aki hergelte a tömeget jobb volt???"

Csak ügye ez most feltételezés de ha erre is várunk mondjuk 20-évet akkor lesz majd egy lista a "futballhuligánokról" az aktuális címlapon, és akkor kereshetjük őket a közéletben.
Ezek visszatérő állatfajták, utódaik meg mindig vannak
Régóta gondoltuk, és fogalmazgattuk magunkban, mi lehet ennek a következménye. Erre még nagyobb meglepetés kopogtat be. A magyar politikai élet ritkán produkál meglepetéseket, de ha igen az általában nagyot szokott ütni. Így volt ez 1994-ben, amikor az MSZP abszolút többséget…..
Sorozatos telefonos kampánycsendsértések történtek a szavazás során. Hol egy, hol négy, de leginkább három párt nevében hívogatta az automata a választópolgárokat. Kinek jó ez? Mindenesetre két közlemény már megjelent a témában. Imhol: Tisztelt címzett! Tisztelt…..
Carlos77 2009.06.08 23:33:14
A penny market az sértett kampányt vagy sajtot vágott de nem eleget. Egyébként meg azt hittem ebből a tömeghisztériából már kinőttünk:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/06/08/bepanaszoltak_a_penny_marketet_a_sajtakcioert/

"A Penny Market vasárnapra, az EP-választás urnazárását követő órára sajtvásárlási akciót hirdetett meg, Nagyatádon, Kaposváron, Tatabányán, Kisbéren és Dorogon: este 7 és 8 óra között 550 forintos kilónkénti áron adták a trappista sajtot."
"A tömeg egy része még este nyolc után is a boltok előtt várakozott, sajtot azonban már nem kaptak."

elmegyek szavazni éöhh illetve lemegyek sajtot venni, mert azt mondták a ........-nél és akkor majd eszünk mi is eszünk rántott sajtot
Ez valami helyi kampány része volt vazze tutiziher
"Bőhm András szerint a sajtóban közzétett eredmények nem exit poll-eredmények, csak egy tegnapi közvélemény-kutatás adatai. Arra a kérdésre, hogy mit szól ahhoz, hogy sokan pezsgőt vettek ma este arra az esetre, ha az SZDSZ nem kerül az EP-be, azt mondta, szomorú, hogy ide…..
Egy langyos-kellemes tavaszi szombaton miért is menne ki az ember kirándulni a természetbe, kit érdekelnek a bagzó nyulak, amikor nincs is annál szórakoztatóbb, mint ami zárt ajtók mögött, telefüstölt, fülledt pártirodákban történik. Minden európai értelemben vett modern…..
Carlos77 2009.03.28 13:39:39
SZDSZ-es forrásokból a Konzervatórium tudomására jutott, hogy zárt ajtók mögött a szocialisták és a szabaddemokraták már meg is kötötték a megállapodást a miniszterelnök személyével kapcsolatban. Magyarország következő miniszterelnöke nem más, mint Megadja Gábor, miután…..
Carlos77 2009.03.26 19:48:19
Olvasónk, Vigh Péter írása   Neokonok, ifjúkonok, konzervatív-liberálisok, liberális-konzervatívok, legitimisták és nemzeti szabadelvűek, n + 1. értelemben vett konzervatívok. Itt vagyunk, készülődünk, fortyogunk – és most merre tovább? Írásommal nem akarok…..
Konzervatórium November 2. 2008.11.03 16:03:00
1956 november 2.-án megjelent az Irodalmi Újság különszáma, benne a magyar irodalom legnagyobb alakjai írták le mindazt, amit a forradalomról gondoltak. Déry Tibor, Tamási Áron, Füst Milán, Szabó Lőrinc mellett Illyés Gyula egy 1950-ben írt versét küldte be a lapnak, de a vers…..
Mandiner blog A nagy csend 2008.10.26 08:31:00
„Teremtsetek csendet. Isten szavát nem lehet meghallani a világ zajában” (Kierkegaard)  Tegnapelőtt láttam a konzervativizmust. Kora tavasszal, fehér kámzsában lapátolta el a havat a veteményesről, hogy répát ültessen a földbe a közösség számára.  La Grande…..
Az imént olvastam ezt:"Nincs szükség Sárospatakon olyan polgárokra, akik nem tudják az együttélés szabályait betartani"Gondolatébresztő, nem?..
           Az, hogy a miniszterelnök ki akarja sajátítani azokat a civil kezdeményezésű és szervezésű rendezvényeket, amelyek meglátása szerint politikai hasznot hoznak neki, abban a Hollán Ernő utcai események után nincsen semmi…..
Carlos77 2008.10.02 10:49:55
Phadriosz
Nem kéne megint csinálni egy pólót most a saját szánk íze szerint? Aztán megkeresni a szag után menve, a „Paklincsot” ha kijön...
konzervatorium.blog.hu/2008/04/11/tuntetes_szubjektiv_breking

Legutóbb nagyon jól sikerült, de mondjuk elég nagy média cenzúrát kaptunk mindenhonnan kivágták azt a felmutatós jelenetet a szerkesztők, pedig hogy kattogtak a gépek :(

Én most Loxonnal értek egyet, „magyar tarka marha” LOL, de se időm se kedvem kimenni.
                                2008. Magyarország.   "A Népszabóság birtokába került dokumentum a baloldal origójaként hivatkozik 1956-ra, a környezetvédelmet és az oktatást kiemelkedően…..
Carlos77 2008.10.01 11:42:32
Csak kicsit leszek off
„a környezetvédelmet és az oktatást kiemelkedően fontosnak minősíti, de úgy fogalmaz, a reformokat jelenleg nem lehet végrehajtani”

Bazz erre mit látok ma környezetvédelmi REFORM:

index.hu/gazdasag/magyar/mvme081001/

- 2015-re lignit alapú (Hol? mennyi? Csak külszíni fejtéssel…), nagyberuházás épül „a vörös hevesben”, lüktető energiaként fog működni tovább a RÉGI RENDSZERT bővítjük 100-ról 400 megawatt ra a hatékonyságot növeljük 2x 26-ról 42 re.
És semmi előrelátás még a tervekben sincs benne a CO2 kibocsájtás csökkentése szűrése: „Az új blokk emellett a későbbiekben alkalmas lesz arra, hogy kiegészítsék szén-dioxidot elnyelő technológiával.” Tehát a fajlagos kibocsájtás a régi rendszer fel turbózásával megoldjuk aha az ilyen megoldások csak többlet termelésre ösztönöznek amihez meg több kitermelés szükséges,még több káros anyag kibocsájtásához, ez reform, Hajrá GW.
„tíz százalékos mértékben biomassza” mehet bele a német szemét hígításnak ahogy eddig.

A Visontai munkásbrigádot meg kibővítjük 2000 fősre.
Az új piaci szereplők nyitása sehol, a régi szereplők még maradnak lebetonozva „A megállapodás mintegy negyven évre szóló együttműködés kereteit”….

ergo az energetikai kommunizmus tovább él és virul.
On
Először is, nem akarok vészmadár lenni, de nem leszek meglepve, ha az újfaja, útlezárás és forgalomelterelés nélkül megrendezett biciklis felvonulásnak halálos áldozatai is lesznek. Nem kívánok senkinek sem ilyet, természetesen. De ha ránézünk a 2007-es baleseti statisztikákra,…..
A döntést mindenki aznap reggel meghozza, még mielőtt kilép az előszobájából és nekiindul a napnak: mivel fog aznap célba jutni. Sokan persze a bevett rutin mellett döntenek és elindulnak, úgy és azzal, ahogy mindig. Pedig ez a nap más is lehetne, mint a többi, ki lehetne próbálni…..
Carlos77 2008.09.21 23:04:47

Kedves Miklós kollega ide írom második válaszom,hogy a Zindex zajtól mentesen lehessen értelmezni:D

TM-„A tér- és időcsapdával kezdjük. Carlos azt mondja, hogy valójában a modern közlekedés dacára nem járunk be több helyszínt, nem vagyunk mobilabbak, csak célpontjaink messzebb kerültek egymástól, közvetlen környezetünket viszont ezért hanyagoljuk. Az elmélet szerintem mindkét lényeges pontján hibás.”

Városszociológiai elméletek több pilléres dolgok nem írtam le mindent, Fleischer Tamás tér csapdás elméletéből sem, így lehet hogy félreérthető volt.+ Az Szuburbanizációs teendenciák is kimaradt…
- A helyi emberek döntően 55% helyben mozognak, de egyre több átmenő forgalmat kell elszenvedniük saját rovásukra
- A helybeni városközpontok kiüresedtek, lepusztultak, így megnőttek a távolságok amiket a közügyek és mindennapi élethez szükségesek, a megnövekedett távolságok miatt nőt a (áthaladó) forgalom, tovább romolva a helyi infrastruktúrát és a lokális piaci forgalmat . BP nincsenek kerületi városközpontok (egykét külső kivétel amik erősen leromlottak KÖKI), közel sem olyan mint pl London(több város szövete egymásba mindegyik erős központtal)
- A plazás építkezés tovább rontott a helyzeten a „város a városban” típusú épületkomplexumok autós preferencián túl, a városszövetbe nem illeszkednek szervesen ott közvetlen közelükben vákuumot képeznek, vonzásukkal tovább rontják a helyi közlekedést (Aranyvasárnap)

TM„A tömegközlekedésben óriási lehetőségek volnának, ha a szolgáltatás kényelmi és megbízhatósági szintje megközelítené az autós közlekedését.”

Igaz de nem is ez volt a postom fő csapása, ki nem fejtett mellék szállnak tettem be Itt is több kérdés van a feleségem is mindig a tisztátalanságra, van jogosan kiakadva. BKV-nál gond a bliccelés és a be nem fizetés (elmaradó fejlesztés), Járatsűrítések városrészek preferálása, illetve hanyagolása. vagy a P+R helyek kialakítása, szoros kapcsolat kialakítása a MÁV – Volán járatokkal

TM-„Másodszor: Budapest demográfiailag jelentősen eltér a példaképp felhozott külföldi nagyvárosoktól…így a belvárosi részeken ma nagy számú, idős polgár lakik, nem különösebben nagy jómódban. Ők egyáltalán nem biztos, hogy a belváros kerékpárosítását tartják a legégetőbb kérdésnek.”

És ki dolgozik a belvárosi a munkahelyövezetben, irodaházakban,az irányítás, szolgáltatás épületeiben? És hogyan jutnak oda? Az én postom nekik szólt, tegyék le az autójukat a P+R parkolókba, válasszák a tömegközlekedést, ne araszoljanak be a belvárosba , csatlakozzanak cégestül irodástul ha már a kapitalista szerkeret tolnak BaM kampány nekik szól.(Hansznos súly cipelés 80kg mozgatok egy 2t-5t járművel nagyon megérős… Dugódíjat a nem városi autókra…ezt majd késöbb )

TM-„Arra szeretném csak felhívni a figyelmet, hogy ne csináljunk ideológiát a biciklizésből: biciklizzünk azért, mert nekünk kényelmes, fontos, szívünknek kedves, gyors, örömteli, vagy mert bejön a csajoknak. A nagyobb társadalmi haszon nevű absztrakció kedvéért pedig senki, de senki nem fog két kerékre váltani, különösen akkor nem, ha rosszul azonosítjuk az embereket az autókba szegező okokat”

Mint mi jó konziként a népnevelő ideológiát nem szeretjük oké, de hol a határ az értelmes alternatíva és a népnevelős absztrakciók között?
Meddig kell tűrnie egy adott csoportnak a semmibe vevést, a kirekesztés stb… A belvárosban 7km körzetben 30 perc alatt elérhető bármi kétkeréken, de a jelenlegi biciklis infrastruktúra siralmas. MI a CM jelszava? Több bicikli utat, ne sávokat, ne járdára szorítást. Hogyan milyen alapon követelőznek? (ők is adófizető választó polgárok vagy mi a szösz.)

Ha a jogérvényesítésre napjainkban csak a provokatív demonstrációk hatásosak. Sajnos ahhoz megszállott civil emberek kellenek, nem írnám le őket csak azért. mert hangzatosak mert ideológia szagúak. Jó itt nem tudom mi az optimális határ a jó és a cél és az őrület közt de elsőnek fordítok hátat a CM-nek ha úgy alakul ahogy te féled . Az agresszió politikát nem tartom járható útnak sem a ki a szabálytalanabb nevű forumozást. De akkor hogyan?
Kedves Olvasóink, Szerkesztőtársak, Partnerek. Egy rendhagyú postban szeretnénk vázolni a Konzervatórium jelenét, most hogy megnyertük a HVG GoldenBlog mainstream blogversenyét.Szeretnénk köszönetet mondani ennek a stabil, aktív és állandóan bővülő Közösségnek, ami kialakult a…..
Pár gondolat a Népszabadságban megjelent, a Védegylet egyik tagjának tollából származó íráshoz (idézetek dőlt betűvel). A cikk a zöldgondolatnak-ökopolitikának a melegekkel való szolidaritásáról szól. De vajon mi köze van a „fogyasztói társadalom sivársága alól…..
Carlos77 2008.07.18 23:35:24
A zöld spektrométer felállítása egy külön postot érdemelne, ki hányféle és milyen megoldásokat mondogat. Zöld vash cégek és libis gazdaságiak-tól, környezezet öntudatos vásárlókon át, a mélyzöldes futóbolondokig a hamarosan összetömörülő és a Greenpeace-ből kiváló haragos ökoterorristákig minden féle attitűd és világnézet megtalálható.

De ezt napjainkban nem lehet így lehatárolni és felcímkézni, nem lehet így stigmatizált ez egy zöld szöveg. Bla bla es felteszem a szűrőm és onnantól fogva nem vagyok befogadó képes.

Shenpen ·
neokon.blog.hu 2008.07.18. 22:45:41


Shenpen mondom én te vagy a zöldeknek igazi optimista technokrata.
Elméletileg/gyakorlatilag lehetséges az egyik vegyész haverom szerint is „A levegőből is benzint csinálni” csak kéne hozzá egy Fúziós örökmozgó a veszteség energia fedezésére, majd csak meglesz addig meg nyugi.

Szép ez a U görbe csak azt mond meg miért nem lehet a baltából kapásból Atomos erőműt építeni Fekete Afrikába:? (Mondjuk Nigériában van is annyi kitermelés és bevétel az olajból ami simán fedezné és pár év alatt fel lehetne állítani, csak ugye korrupció meg atomstop van a világban stb...no meg erről szólt a Rambós cikk is nemrég)

Népesség robbanást direkt kitöröltem az előbbi hozzászólásomból mert nem akartam idekeverni. De szt is a legnagyobb mindent elsöprő probléma lesz. És akkor talán igaza lesz „pocari sweat” nek és cudar világ lesz... 8-9 Mrnál úgy lehet szemléltetni, hogy „mindenki mellet szorosan fog állni más valaki akinek más a bőrszíne és a kezedben lévő szója darabot fogja nézi”
Akkor már csak tényleg mutatóban lesz az a természetes élővilág amit most ismerünk.
Carlos77 2008.07.18 23:45:30
Csöncsön · pontilyen.blog.hu 2008.07.18. 23:25:20
Bizonyos dolgok kiszámolhatóak. Ilyen a széndioxid-kibocsátás például. „


A CO2 számítás nemzetközi szervezet által bürokratikusan hatékonyan mért számítások és kimutatásokból áll csak az a baj, hogy súlyos érdekektől terhelt és pl nem számítják bele a nemzetközi REPÜLŐGÉPEK ÉS A HAJÓK üzemanyag fogyasztását és megtett kilométerét.(„Mert nem köthető államhatárhoz”) Mindent számolnak az iskolába busszal menő kisiskolást, a GDPbe dolgozó munkások lábnyomát, a gáz elégetést.ezt országogkra levetitve -> kvóta számitsá stb...

De a Shenpen által említett „10m autó és 60Milliós csomag” ide oda mozgatásának nagy részét nem veszik be ezekbe a számításokba...de ez már túlpörgetett „globalizációs libis gazdasági játszma” vagy a fene tudja ebbe most én se mennék bele.
Carlos77 2008.07.19 16:59:18
Zömi:(Nem nagyon beszélgetünk de sokat hallottam rólad a levlistan:)

GMO-s ismereteid a 90-es évek kutatói propaganda szövegétől terhesek.
Persze hatalmas tudományos gyűjtőfogalom és irdatlan kutatási pénzek mennek el rá és 100M hektáron termesztik és nap mint nap mi is eszünk már GMO-s terméket közvetve.(Húskészítményeinkben a szója 99% illetve az általa „gyártott” csirke mind mind gmo-s emos :)

De sajnos nem hozták el a várva várt Kánaánt nem lettek tele a magtárak a mesés hozamoktól (Tavaszi élelmiszer válság hírek megvannak?) , egyszerűen egy árú kapcsolat és licenc szerződési forma lett általa gúzsba kötve a szegény parasztott. Mert nem csak a GMO-s magot kell megvenned évről évre hanem a hozzá tartózó gyomirtót amit történetesen ugyanaz a cég gyártja, a növényke meg jobban szipolyozza a talajt mintha gyomos lenne az ültetvény, és kontrollálatlanul terjed a szabadban megfertőzve más ültetvényeket =(itt a szellem a palackban, írtam erről egy cikket még az elején de mind1).

Másik 2008.07.19. 14:46:32
Mellesleg van egy politikusunk, amelyik olyat talált mondani, hogy túl nagy a jólét. :)
Lehet, hogy igaza volt? „

Miazhogynagyonis! Vágná ra egy Bangladesi vagy akár melyik ország a Déli féltekéről ide írni tudó homo sapiens persze a digitális szakadék választ el minket csak attól hogy elmondhassa hogyan él.

Nagyon hajlamosak vagyunk elfelejteni. A miközben még mindig nyugatra ácsingózva tekintgetünk, hogy:
1 ENSZ befizető ország vagyunk a Schengeni határ szélén ami migrációs célpont.
2. Benne vagyunk abban a 10%-ban ami a Föld felső 10erét szimbolizálja. Ökológiai lábnyom és fogyasztás tekintetében emiatt a védegyletes csókának igaza van persze csak itt ebben a 4 bekezdésben qurva szarul mondta el. (Marxi elidegenedés=unatkozó köznép hrr) emiatt csattant a biztosíték.
Konzervatórium Tíz (sok) csapás 2008.06.19 07:03:00
Minden évben Pészach ünnepén felolvassuk az Egyiptomi Kivonulás történetét és ennek kapcsán felidézzük azokat a csapásokat - számszerűen tízet - amelyet az egyiptomiak elszenvedtek a (számukra) “sajnálatos események” során. Emlékeztetőül: vérré változtak a…..