Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kaliso

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tavaly nem sokkal karácsony előtt fejezte be a Slovan Bratislava menetelését az Európa Ligában, nem kérdés, idén is ezt várjuk a csapattól. Első akadályunk Magyarországról érkezik, multi retro csapat, Videoton - neve alapján egy számítógépes játék lehetett Atarin, 1987-ben.…..
Megtelt! – esett le a facebook üzenőfalamon egy cseh szurkoló üzenete néhány perccel délelőtt tíz óra előtt. Egy már biztos: minden jegyet eladtak, fasza hangulat lesz a Csehország-Magyarország barátságos válogatott mérkőzésen. Ami nem biztos: Rosický pénteki játéka,…..
Kaliso 2012.05.31 13:53:51
A napokban gimnazistáknak tartottam előadást – róluk – azaz az Y nemzedékről, virtuális világokról, Facebookról és egyebekről. A legizgalmasabb téma az azonosság,az  identitás kérdése volt. Közismert, hogy a neten mindenki az lehet, aki szeretne lenni! Ezer szerep…..
Kaliso 2012.05.18 17:09:21
A hit es a filozofia 2 kulon vilag. Amikor adsz, akkor a belso hangra hallgatva cselekedve megosztasz valamit masokkal (jellemreflexio a cselekedetben). Amikor itt megalsz, es erzed: jo cselekedet volt, a tett segit masokon..., akkor isten munkal benned.
Amikor elkezded kovetni a dolgot, akkor viszont miutan a cselekedet fizikai, arnyekot vet (dualitasban jelenik meg), igy rogton szethullik 2 reszre, a cselekedetre es reflexiojara. Jelen esetben arnyekkent megjelenik a ketseg (ami vagy valos alapon all, vagy csak az elme szulemenye). Ilyenkor mar filozofiai sikon megy tovabb a tortenet. De mivel ez egy Jezsuita Blog, felvetodik a kerdes, ha nem tudom elfogadni isten akaratat abban is, ahogyan az alkoldus egeszen mast csinal az altalam adott adomannyal, mint amit en elkepzeltem, akkor felvetodik a kovetkezo kerdes, ki is a Narcisztikus egoista ebben a pillanatban? Az, akinek vagyai nem teljesulnek es emiatt fusztracion megy keresztul (szorongas=felelem), vagy az alkoldus a hunyo, akinek eleve nem okoz csalodast a sajat viselkedese, miszerint zsebreteszi a cuccost, hiszen eleve ez volt a szandeka?? :D Egyszoval minden ugy jo, ahogy van. A szemelyes torekves nem tisztan ISTENI. Keptelen is lenne ra, hiszen ha megoly tiszta is a szandek, akkor is a hivon keresztul nyilvanul meg, akinek sajat, vilagrol alkotott pillanatnyi elkepzelese ugymond vekony szurokent, de ott marad a rajta keresztul megnyilvanult Isten, es a foldi dolgok kozott. A titok ott lapul, hogy tudom e onmagam ugy megfigyelni minden cselekedetemben, hogy egyaltalan nem vagyok elfogult (lehetetlen, de lehet torekedni, es akkor a fennt emlitett "fatyol" vekonyabb lesz, az isteni megelese pedig tisztultabb). Amikor torekszem nem elfogult lenni, akkor az azt jelenti, nem foglalok allast sem magam mellett, sem magam ellen. egyedul az isteni mellett teszem le a voksom. "Igy az lesz kozuletek a legnagyobb, aki a legkisebb....." A HIT AZONOSULAS ISTENNEL.