Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PTI

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dér Zoltán diákkori emlékei a háborús évekből – 1. rész A háború és következményei – ahogy egy középiskolás, majd egyetemista ifjú megélte: ezt az alcímet is adhattuk volna a ma induló sorozatnak. A frontvonalból visszatérünk most a hátországba, és egy temesvári…..
Két éve került hozzám egy fénykép, amit egy budapesti lomtalanításból mentett meg valaki. Némi vizsgálódás után sikerült megállapítani, hogy a fotón látható férfi a brit diplomáciai testület egyenruháját viseli. A kép sarkában a Budapest 1930/32 felirat látszott, valamint egy név, amiből sajnos csak…..
A Nagy Háború Krampusz a fronton 2013.12.06 07:00:00
A képeslapkiadás aranykorának kedvelt motívuma a krampusz, azaz a Mikulást kísérő ördög figurája. Az eredetileg osztrák területről származó, a Monarchia nagy részében, valamint Németországban is népszerű ördögalak Szent Miklós állandó kísérője, aki a rosszalkodó…..
Az egykori Csongrád és Torontál vármegye sok fia alussza ma is örök álmát a felvidéki Tizsény katonatemetőjében. 1914 szeptemberének végén súlyos kolerajárvány tört ki a Kárpátok mögé időlegesen visszavonuló osztrák–magyar hadseregben. A szegedi 46-osok sorait is alaposan…..
PTI 2013.10.26 09:14:14
@Natasa Gajdarova:
Kérlek írj a lotrek@freemail.hu címre és küldök neked egy könyvet.
Dr. Grynaeus András egy újságcikk hatására kezdett el érdeklődni az Isonzó völgyében található katonatemetők iránt. A téma nem hagyta nyugodni és azóta sokszor végigjárta a területet. Néhány sor kíséretében elküldte a Nagy Háború Blognak a temetők megtalálásához…..
A bécsi Hadilevéltárban a 3. hegyidandár anyagából előkerült egy, az Isonzó mellett található Mrzli Vrh védelmi rendszeréről készített térképvázlat, amelyen az alakulat kötelékében harcoló alegységek temetői is szerepelnek. A harcok során az elesett katonák egy részét az…..