Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csipcsepp

58 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Anglia again Utolsó nap 2018.03.20 20:49:09
Edina, kick box, sajtburger, séta, indiai vacsi, süti, könyv és pickle, Ibados Cedrices KAtkas este, és az utolsó este megkoronázására : Ez bazinagy póóóóók (5cm, nem viccelek) remélem az ágy alatt marad reggelig, oda száműztem, mert megfogni nem mertem, megölni nem akartam, meg sem fordult a…..
Eseménydús egy hét volt, az biztos, még ha ott lébecolásnak éreztem is. Próbáltam minél több ajándékot beszezni, midenkihez eljutni még egyszer, találkozni az emberekkel és világot, vagy leglábbis Angliánakminél nagyobb részét meglátni. A visszaérkezéskor még carsharing oldalakat nézegettem, de nem…..
Az unokatesóm (3 évvel fiatalabb) eljegyezte magát. Ki gondolta volna, hogy én leszek a karrierista a családban?! :D Szerda Ma imádtam őket. Lucy úgy mutatott be a barátnőjének, hogy ő a tesóm <3 Joelnek pedig, mivel ma csak ketten voltunk 3 órát, készítettem egy…..
Reggel 7-kor keltem, hogy gyorsan összeszedjem magam és minél hamarabb elinduljak, esetleg választ kapva valakitől, útitárs reményében, mindhárom esélyes lánynak meghagytam a számom, de nem jött válasz senkitől. Nehezen határoztam el, hogy megyek, de nem akartam tovább halasztgatni…..
Anglia again Városnéző hétfő 2013.08.22 00:06:41
Hétfőn délután kellettem Sallynek, így 9 fele mikor összeszedtem magam elindultam a Clandon és Hatchland Park helyett, amibe borsos lett volna a belépő egy kényelmes, leggingses sportpólós biciklitúrára a folyó mentére, amiből az lett, hogy az egyirányú High Streeten tolva a…..
Nagyon rákészültem a dolgora, ha már a Salisbury nem jött össze a hétvégére, mert couchsurfingről későn válaszoltak (szerdán)és a vonatjegy is csak 1 napos utazásra volt jó és a tegnapot is otthon töltöttem kockulással, az esőtől puhányan. Persze fogalmam sem volt hova…..
Augusztus 13. Wisley Park run off egész nap Még előző nap megkérdezett Sally lenne-e kedvem velük menni egy szép arborétumba, de figyelmeztetett, hogy 2 5éves lánnyal megy. Fel kellett kelnem reggel megismerni Fran-t, akivel nyaralni megyünk majd, és akislányát Rosiet, aki velünk…..
Augusztus 12. Hétfő Aznap jöttek megint Joel osztálytársai játszani a kertbe. 8-tól 12-ig összekészítettük a gyerekeket és gyorsan próbáltunk kitakarítani. A szombati nagy dobozolós hajrám meg a hétfői hirtelen gyors, de alapos rendet törekvésem olyan jól sikrült, hogy ilyen…..
A pénteki farmozás jól sikerült. A reggel egy kisebb családi indulási idegbaj volt reggeli vasalással és nagy hisztikkel, így mindenki jócskán kifáradt már mire elindultunk. 2,5-3 órát autóztunk, hogy odajussunk Essexbe, Brain Tree és Shalford közé a farmra, közben…..
Szerdán Lucynak már nem volt sulija, mert a tanárok az utolsó napon tartottak még egy továbbképzést, így aznap csak ketten voltunk reggeltől estig, mert Sally is dolgozott. Elmentünk a közeli uszodába. Lucy nagyon lelkes volt, végigvárta a lassított mizériát, amivel mindent…..
Ez a hét főként a szervezkedésről szólt, az útvonalak és úticélok megszervezéséről, a kutakodásról és tájékozódásról. Kicsit úgy érzem nem csináltam semmit. Hétfőn Sally játszóházba ment Joel osztálytársaival, akiket meghívott magukhoz a kertbe játszani, de a…..
Augusztus 3. szombat Ma is dolgoztam 9-3 között, ez igazán lerángatott a tegnapi fellegekből, ma rettenetes volt a gyerekekkel, Lucy nem tartotta be az ígéretét, Joel nem evett semmit és a konyhát egyneletesen borította be félig rágott sonkásszendvics darabokkal. Egész nap harcoltak…..
A hétfőm és keddem hospitálással telt. Hétfőn Joel osztálytermébe vitt el Sally, velük voltam egész nap. Nagyon érdekes volt. Kicsit az ő szeme és füle voltam, mivel szülőket nem engednek az osztálytermekbe. Mikor hétfőn bevitt Sally teljesen meglepődtem Joel osztályfőnöke…..
csipcsepp 2013.08.07 23:33:23
A kerítésnél én sem tudom kit kitől védenek a kerítések, viszont az ő rendszerükben értem miért lehet esetleg szükséges, de akkor sem ennyi. Őszintén szólva azt láttam nálunk az agy, náluk a pénz. A mi szakembereink jobban tudják mi a teendő, náluk viszont több a személyi erőforrás ezekben az iskolákban is, még ha nem is képzettek. Nem tudom ez a mentalitásbeli különbség vagy a pénz-e egészen pontosan.
A mesterséges erdő tulajdonképpen a természet egy megőrzött szigete volt, csak nagyon bent a városban. Azóta ezt már szokom, hozzánk közel is van egy hasonló erdő :)

Teljesen más az iskolarendszer. Nottinghamben, ahol hasonló felépítésűek voltak az iskolai dolgok még én is rácsodálkoztam a McDonaldsra, az okát azóta sem tudom. Tetszett a kisbuszozás, hogy kimennek a való világba is, kirándulnak és szocializálódnak, de valóban erre nem a Mc'Donalds a legjobb hely. Sally mondta, hogy ők sem járnak oda sokat, de nyilván ha a csoport odamegy ő sem akarja kivonni belőle a gyerekét. Lehet mindenki így van vele a csoportban.
A leejtett tárgynál meg valójában már teljesen túlpörgött Cole és a játszma része volt az egész dobálás. Az első leejtés még az odaúton véletlen volt, de akkor is azért történt, mert már nem bírt annyira nyugodtan ülni, hogy megtartsa a kezében a tollat és annak elvesztése ismét visszarángatta a buszba az Angry Birdök világából. A lány pedig örült, hogy nem neki kellett elvennie a tollat azért, mert zavarta a többieket.
Ők amúgy kivételesen az a célcsoport, akiknél a merev szabályok inkább segítenek és megakadályoznak nehéz helyzeteket, még ha jelen esetben pont az ellenkezője is jött le a kusza írásomból.
A hetem eleje szabad volt, és hirtelen nem tudtam mit kezdjek vele. Délelőtt mire nagyjából összeszedtük magunkat, de a hetet még nem tudtuk megbeszélni megérkezett Sally nagyon barátnője, akivel régen nem találkozott, hozta a lányát is, Megn-t, aki kb. 14 éves.Cukik voltak, de…..
Anglia again Southampton képekben 2013.08.07 19:46:10
Úgy döntöttem ide majd jön egy link, ahova válogatok pár képet az eddigiekből, de még nem találtam ki hogyan, mert az ide való feltöltéssel sajnos felsültem. ..
A hétvégét Emese barátnőmnél töltöttem Spouthamptonban. Emesével 2.-tól egy osztályba jártam gimi végéig, azóta is jóban vagyunk, de találkozni és beszélni elég ritkán tudunk, mióta Angliában él (Southamptonba jött egyetemre). Nagyon kellemes hétvégénk volt. Azért írom,…..
A péntekem szabad lett volna elviekben, mivel hosszú volt a hét, de perszenem sikerült időben elindulnom a városba, mert a másnapi southampton-i látogatásomra röpke 1-1,5 óra alatt tudtunk ketten jegyet foglalni Sallyvel, mindazok után, hogy rájöttem a telefonom sajnálatos…..
Anglia again Fascinating utazás 2013.07.21 20:14:26
Ismét online, a már megszokott csapnivaló "Nóristílusommal". Tájékoztató a és memoire jelleggel itt tartózkodásomról. Pár sor az útról, ami alatt egészen felvillanyozódtam. Érdekes volt, mivel a szakdolgozatomhoz a kutatást éppen befejeztem (többé-kevésbé, biztos, hogy…..
A kalandos kimerítő este után még beszélgettem egy csomót a magyar sráccal, igyekeztem átadni neki a tudásomat mind a munkakeresést, mind a nottingham-ieket, sőt az angolokat illetően, a helyeket és élményeket, a ház rejtelmeit külön részletezve. Mivel az adrenalin szintem az…..
Mikor hazaértem a táborból hulla fáradt voltam, és csak egy kiadós alvásra vágytam. Ehelyett bementem a városba cuccostól, és kiváltottam a biciklit a kauciómból, eléggé fájt, átadtam Lillának, aki aznap törte el a sajátját, és kiderült, hogy életveszélyes, így Rinzing…..
Nottingham with my eyes Tábor 2012.08.21 14:32:31
Szerda reggel, halál sápadtan, ámde teljes menetfelszerelésben kis késéssel beértem a suliba, összecuccoltunk, és már indult is a kisbusz a táborba. A kint létem egyetlen meleg fél hetében sikerült táboroznunk, viszont mivel már bepakoltam a rövidnadrágomat a bőrönd aljára,…..
Természetesen másnap, amint találkoztam Rinzinggel, elmondtam neki, hogy kölcsönadtam a biciklijét, és összetörték, amitől nyilvánvalóan nem volt boldog, de csak annyit mondott, hogy ő nem adta volna kölcsön a kölcsönkapott biciklit. Amiben nyilván igaza van, de ha a lakótársam…..
Szombaton elmentünk Csengével egy végső bevásárlásra hazaindulás előtt. Nos, azt kell, hogy mondjam, hogy a turkálókon szocializálódott ember halála a charity shop. Ezúttal meghaladva az eddigieket 4 szoknyával, két ruhával és egy pólóval, meg egy gyönyörű táskával tértem…..