Regisztráció Blogot indítok
Adatok
György72

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor szó esik az autótuningról, a legtöbben motoroptimalizálásra, sportkipufogóra spoilerekre meg ültetésre gondolnak. Arról viszont kevés szó esik, ami az egyik legfontosabb: a fékekről. Hiszen nem elég gyorsan menni, meg is kell tudni állni. Jó hír, hogy ezt egyre többen felismerik, ezért az…..
A filmeket nézve az ember nem élheti át valójában azt érzést, amikor egy igazi tűzfegyverrel lőnek. A mai napon erre lehetőséget kaptunk, közelről tekinthettük meg a Magyar Honvédség nagyjavításon átesett Mi-24P harci helikoptereit, és azt, hogy mire képesek a GS-30-2-es gépágyúkkal éleslövészeten. …..
György72 2019.04.19 00:32:26
@Kullancs1983: sztem meg is emeli a gép orrát mikor elsütik a 2 csövűt. Vagy inkább lenyomja? Nyilván. De nehéz lehet vele célozni.
Nem szeretek választani. Pontosabban nem is arról van szó, hogy szeretek vagy sem, hanem amikor a bőség zavarával állok szemben, akkor nehezen teszem le a voksot valami mellett. Még inkább így van ez olyan esetben, amikor a döntés hosszú távra szól, és a burkolat nyilvánvalóan ilyen. Mi van, ha…..
György72 2018.10.17 00:25:06
@qwertzu: Ezen a mi fajta sárgás/rózsaszínes vízkövünk eszméletlen bebán fog kinézni. Nem tudom máshol milyen színű a vízkő, mi 11 éve bementünk az obipraktikerbe és megvettük az alapjában véve törtfehér mintájának színében a mi vízkövünkre emlékeztető csempét és felrepítettük egy hasonlóan rózsaszín fugázóval. Újonnan az összkép nem volt rossz, de valószínűleg szebbet könnyebb lett volna összerittyenteni hasonlóan kicsipénzből mint xarabbat. Sokan viszont megdícsérték, anélkül, hogy konyhakést szorítottam volna a nyakukhoz.

Az utóbbi 10 év alatt kettőt nem foglalkoztam az azóta valóban vízkő mintás csempével, csak most mert eldurrant a pex-al-pex márkajelzésű 5rétegűnek becézett melegvizes cső. Közeli csempebótban vettem valami hasonlót (rohadtul nem érdekelt, csak 8 db csempe meglegyen) és sokkal vastagabb volt a minőséginek mondott cucc. Lehetett vakarni le a falból, jó buli volt. Ne most van kontraszt dögivel, kb egy kezdő tetris mérközésre hasonlít, de még így is fényévekkel jobb mint amit a képen láttam. Az a szürke csigahányás agybaj a köbön. Előre gratulálok ha tényleg ilyen lesz.. Hívjatok valami graffitist, hogy fejezze be a fürdőszobát!
Mi köze a kettőnek egymáshoz? Hát csak annyi, hogy van egy szép nevén Mirabelfám, kicsit szebb nevén cseresznyeszilva, népies nevén pedig fosószilva, szóval van egy ilyen fa a műhelyem mellett és annak árnyákában cseréltem a VFR fékbetétjeit. Jövő héten viszem a mocit műszakira ugye, és mielőtt…..
György72 2018.07.10 01:28:25
@tiger1342: meg a szilikonzsír azért is ajánlottabb mint a gép jellegű társa, mert nem eszi szét a gumikat, amik ott nagyon sokan vannak.

Egyébként vannak elég jó hőálló gépzsírok de a gumik miatt inkább a szilikon a barát.
Sok érdekes nem történt, megyünk az autóval, most olyan 2300 km van benne, illetve itt a tavasz, most már megállíthatatlanul, úgyhogy feltettem a nyári gyerekeket kerekeket...
György72 2018.04.13 00:04:40
Ezeken én is pont ugyan így döbbentem meg mikor kereket cseréltem csak én tavaly nyárit télire. Azt hittem frankón független a két hátsó kerék és még most is csak lestem ki a fejemből mikor a nyárit tettem vissza. Nekem hátul még féltengely is van meg diffi mert összekerekes az ótóm.

Az első féktárcsán megintcsak lekuplungoltam, ha élhetek ezzel a képzavarral. Immáron pár napja másodjára mert tél óta elfelejtettem, pedig meg akartam kérdezni a fórumon, hogy csak az enyém ilyen búcsús-e. Szóval elfelejtettem, küzdöttem be a csavarokat "ménemmegy" Ja, hogy nincs furat se. "Ménincs". ja, mert nincs csavar. Oké. Akkor DJ-s-kedtem egy kicsit vele mire meglettek. Vicces egyébként. Gumishoz vinném lesz.pná magát, hogy "miezaszar".

A gumin a nyilat nem figyeltem. Majd megnézem.

Én ólomtalpú cipővel olyan 8,2 vel járok el, most a héten lenyomtuk a Mályinka - Lillafüred speciál szakaszt, eszméletlen jó volt, olyan tempóval, hogy a gyerek ne essen azért ki a bekötött gyerekülésből, meg zacskót se kelljen tartani. De az asszony egy jobb2szigorúnál 70%már átült hozzám :) Viszont a gyereket meg kell, hogy dícsérjem, mert majdnem annyira küldtem amennyire csak nem szégyelltem és rá se hederített az égészre. Néha megkérdeztük tőle, hogy szép a táj? Közölte, hogy sz@r és, hogy haza akar menni. :)))) Míg haladtunk itthonról sík terepen 5,3as fogyit mutatott a műszer, fönt ez felment olyan 8 ra (nem emlékszem) aztán Lillafüredtől Egerig amit bír, mert siettünk haza, és este 8 kor indultunk a tótól. Szintén nem lehetett kevés a mutató, úgy éreztem magam, mintha rally versenyző lennék. Majd hazafelé is siettünk a síkságon és szépen ballagott lefelé a fogyimérő 6,1 ig. Ma voltam egy 140 km-es kanyaron itthon Alföldön. Itt már épülnek az autópályák és egybe, nem 50ezer centinként, ami megintcsak jó fogyi szempontjából, mert mindenütt 40es tábla van. Letornásztam 5,9re. Én csak a telitankot ismerem a kúton, és egy papírra vezetem, nem számoltam ki, de 30 litert kért olyan 500-510 km-re. Régebben csalt a műszeres érték vagy fél litert. Majd kiszámolom, még nemtom de úgy tűnik nem.

Na szóval rally feeling a hegyekbe, megnéztem a fedélzeti kamerámon mit produkáltam, hááát, nem értem mi tettszett nekem ezen, olyan mintha egy lassított felvételt néznék :))) Aztán megnéztem ugyan ezen a szakaszon mit művelnek Ladával... hááát azóta meg nem is lassított felvételnek nevezném, hanem inkább pillanat megállítottnak :D

Na régebben írtam, hogy 300 km nél vajpuha lett a váltó. Nem úgyértve, hogy minden akadásmentes, hanem nem kellett már duplakuplungolni mint egy MTZbe, Ifában, Krazban, hanem bevette. Azért 300 km nél még elég szar volt a mostanihoz képest. Pld 6ost csak 4esből tudtam kapcsolni, 5ösből szinte sose, ha igen akkor 3-4 szer inkább visszaraktam 5 be. Ez úgy 3000nél kezdett javulni. De enyém 4WD nemtom van-e köze hozzá.

Ja igen alul felni. Az alufelniket alig tudom felpakolni a 2000 Ft os penny marketos királyos felniállványra, úgy, hogy az ne szakadjon össze, mert rábaszni pörgetve másik sarokból nem ér. Gondolkoztam rajta, hogy beindítom a markolót, mert a hátam széjjel akar szakadni mikor a 4ediket rakom fel és úgy kell tartani mintha meg akarnám mutatni vele merre van Buda. De nem akarom megmutatni, mert magam sem tudom merre van, nem járok Budára. Pláne ilyen szar utakon :)) Az a baj, az 50000 centinként felújított úttal, hogy 95 éves korodra, hogy néz ki majd az első fél km amit most csináltak? :D:D
    Hadas Kriszta ledobta a textilt. Igaz, nem egyedül tette és egy jó ügy érdekében. Arra vállalkozott 11 kismamával, hogy retus nélkül mutassa meg, milyen is lett a megváltozott alakja szülés után. Kriszta anyukás műsort is készít és most 11 anyuka, kezében a picivel…..
Mákunk volt, sütött a nap, jól ment a munka A Shitgun-történet fordulópontjához ért, hiszen az első állapotfelmérés, majd gyors orvoslás után elértünk arra a pontra, hogy új alkatrészeket kap a Toyota. Innentől pedig nincs visszaút, hiszen már gyakorlatilag is áll benne a…..