Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gertrudstein

0 bejegyzést írt és 201 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Bocs, hogy élek izgalmas irodalmi kísérlet: felnőtteknek szóló illusztrált kötet. A kamaszkortól vezet minket végig a felnőtté válás örömein és nehézségein. Nehéz témák jelennek meg a lapokon, de mindvégig ott van bennük a remény. A szöveg és a rajzok tökéletes egységet alkotnak a kötetben, ezzel…..
Hogyan fejlődik egy kisgyerek lába? Mi a fontos a láb fejlődésében? Kell-e figyelnünk a cipőre? S vajon mennyire fontos a mozgás? Dr. Mező Róbert ortopéd szakorvossal beszélgettem. A beszélgetés nyomtatott változatát a Baba Patika magazin februári számában olvashatjátok.   A fotón látható kép…..
gertrudstein 2024.02.22 16:31:49
Bizony, visszatérhetünk Virgin Riverbe, a látszólag álmos amerikai kisvárosba, ahol azonban a felszín alatt ármány, szerelem, drogdílerek és gyilkosok lapulnak. Egészen pontosan 2023. szeptember 7-én érkezik a sorozat folytatása a Netflixre.      Szeptemberben 10 epizódot kapunk, és még idén…..
Vannak olyan esetek, amikor a szülő a legnagyobb jó szándékkal is balesetveszélyes helyzetet teremt, és a gyerekek kedvenc játékai is lehetnek veszélyesek. Mit tehetünk, hogy megelőzzük, enyhítsük a sérüléseket, és mi a legfontosabb, ha már megtörtént a baj? Dr. Kassai Tamás gyermektraumatológussal…..
A Kihagyhatatlan blog Kallocain 2023.06.19 12:03:48
Úgy tűnhet, hogy belecsapok a közepébe, pedig pontosan így kezdődött: Karin Boye nevét először a Young Royals című sorozat 2. évadjának 5. részében hallottam. Egy fontos és szép jelenetben, amelyben Wille és Simon kezdi megérteni egymást, és azt, hogy hogyan látják a kapcsolatukat. Természetesen…..
A csecsemőkori reflexek születésünk pillanatától segítenek minket a fejlődésben. Ha azonban adott időben nem gátlódnak megfelelően, az az idegrendszer éretlenségét jelzi és különböző problémákat okozhat. A csecsemőkori reflexek célzott gyakorlatokkal gátlás alá helyezhetők. A Stephens-Sarlós-program…..
  Számomra a tavalyi év egyik legnagyobb sorozatélménye volt a Heartstopper. A sorozat méltán népszerű képregények alapján készül, a képregények és a filmes adaptáció alkotója is Alice Oseman. Tegnap érkezett a hír, hogy a sorozat második évada 2023. augusztus 3-án érkezik a Netflixre. A…..
  1999 karácsonyán kaptam meg az első Harry Potter-könyvemet, 13 éves voltam akkor. Az elmúlt közel 24 évben a Harry Potter az életem része lett. Olvastam angolul, magyarul, franciául, néztem filmet éjfélkor, és könyvesboltban is voltam éjszaka, hogy elsőként kapjam kézbe az új könyvet. Ennek…..
Gondolkodtatok már azon, miért van az, hogy a viktoriánus korban (1837-1901) készült fényképeken általában nem mosolyognak az emberek? Bevallom, én igen. És a múltkor, amikor a Gázláng kapcsán sokat olvastam a viktoriánus korról, akkor rábukkantam egy nagyon érdekes cikkre. Lloyd Llewellyn-Jones, a…..
Hogyan alakul ki a balkezesség? Milyen veszélyeket rejt az átszoktatás? Valóban kreatívabbak és okosabbak a balkezesek? A megannyi érdekes kérdésről Kiss Erzsébettel a Magyarországi Balkezesek Egyesületének elnökével beszélgettem. A beszélgetés nyomtatott változatát a Baba Patika magazin márciusi…..
A Kihagyhatatlan blog Gázláng 2023.02.28 14:53:10
Viharos széllökések várhatók, figyelmeztet napok óta az időjárás-jelentés. És valóban, odakint most is éppen könyörtelenül rázza a fákat a szél. Idebent, a házban, ahol születésem óta, immár harminchét éve élek, meleg van, és biztonság, de az ablaktáblák néha megremegnek. A padláson nyikorognak az…..
Egy napon Frida, a kíváncsi kanári kiszabadul a kalitkájából. A budapesti földalattiban összetalálkozik Gubanccal, a vagány verébbel. Ketten együtt lélegzetelállító kalandra indulnak, amelynek során nemcsak ők, de az olvasó is megismeri gyönyörű fővárosunkat. Az izgalmas ismeretterjesztő…..
A John Luther nyomozóról szóló film 2023. március 10-én érkezik a Netflixre, a csodálatos Idris Elba főszereplésével. Most végre itt van hozzá az előzetes is, amelyben nem fukarkodtak az izgalmakkal.     A Luther legutóbbi, 5. évadáról én írhattam a sorozatjunkie-ra. Hogy milyennek…..
Spengler Thomas érdeklődő és nyitott, 16 éves autista kamasz. Az autizmus idegfejlődési rendellenesség, spektrumzavar, amelynek számtalan megjelenési formája van. Legismertebb jegyei a csökkent mértékű szociális és kommunikációs képességek, valamint az átlagostól eltérő viselkedési és érdeklődési…..
Nem gondoltam volna, hogy a Glee és a Heartstopper után kell nekem még egy kamaszokról szóló sorozat. De a Netflix algoritmusa másképp gondolta. Kitartóan ajánlotta nekem a hasonló témájú sorozatokat. A Young Royals pedig jött, látott és győzött.     A svéd sorozatból eddig két évad, összesen…..
gertrudstein 2023.02.04 15:57:17
Ezt az interjút láttátok már?

www.youtube.com/watch?v=ufoZ3mz5MRo

Hát, elég meggyőző, hogy ez a film se nem tündérmese, se nem szappanopera.
"maga az élet", ahogy mondani szokták :)
Köszi az ajánlót! Szuper!
És még nem futottam ki az időből, hogy meséljek róluk, ugye? És egy kicsit csalok is: lesz itt olyan kötet, amit már tavaly nyáron megrendeltem, de decemberben jelent meg, és olyan is, amit a névnapomra kaptam. Háború, béke, boszorkányok, szeretők, modern drámák és néhány sci-fi is. 9+1 kötet, hátha…..
A Magyar Nemzeti Galéria képei izgalmas mesékben és gyönyörű illusztrációkban elevenednek meg a Pagony Kiadó összművészeti kötetében. A Képtelen képrablás párbeszédre és önfeledt játékra hívja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Fedezzék fel a képekben és a szövegekben önmagukat és a világot. A…..
Boldog új évet kívánok, Kedves Kihagyhatatlan Olvasók! Íme, 2023 első bejegyzése! Végéhez érkezett a Kihagyhatatlan10-sorozat. Az ünneplés zárásaként Erzsivel közösen írtunk a Sorsügynökség című filmről. Véleményünk most eltérő, de ezért is izgalmas az alábbi két írás. Fogadjátok szeretettel, és…..
A blog még mindig 10 éves, így természetesen nem lehet megállni az ünneplésben! Ezúttal Veronikával közösen írtunk egy fantasztikus dán filmről, a címe Még egy kört mindenkinek. Veronikával előzetesen nem beszéltük meg mit tervezünk, az írások mégis szép összhangban vannak. Fogadjátok…..
10 éves A Kihagyhatatlan blog, és ez nagy ünneplésre ad okot! Itt is van az első ünnepi ajánló, amelyben Tamással és Ferivel A tökéletes trükk című filmről írunk közösen. Tamás már nem először ír a blogra, olvashattátok gondolatait többek között az Easttowni rejtélyekről és a Kódjátszmáról is. Ha…..
A Vitéz János Gimnázium udvarán álló ősöreg fa gyökerei közt a múltba vezető alagutak kanyarognak. Egyre több gyerek szeretné megnézni, milyen is egy másik korszak. Karola, Bende és Fejó 1914-be látogatnak, hogy megismerkedjenek az akkor még kezdő rendezővel, Kertész Mihállyal és a némafilm gyártás…..
Kedves, Drága, Kihagyhatatlan Olvasók! Bizony ám, az első bejegyzésnél látható "beragadt" dátum ne tévesszen meg senkit! Én pontosan emlékszem, hogy a Kihagyhatatlan blog 10 évvel ezelőtt ezen a napon, 2012. november 23-án indult! Büszke vagyok rá, hogy tíz éve kitartóan és lelkesen írok Nektek!…..
gertrudstein 2022.11.26 08:41:35
„A puszta szokás, hogy szeretni tanulunk, a legfontosabb”[1] – Roxinak és a Concordia Olvasókör tagjainak, szeretettel. Mert együtt olvasni a legjobb.     Öt nő és egy férfi havonta egyszer találkozik, hogy Jane Austen befejezett műveit, hat teljes regényét megvitassa. Jocelyn, Sylvia,…..
Panka, a lelkes és kíváncsi kislány a betonrengetegben is képes megtalálni a természet csodáit. A Hová bújt a süni? és a Segíthetek, méhecske? című mesék főszereplője ő, aki arra keresi a választ, hogyan élhetnek az emberek és az állatok együtt, harmóniában. A könyvekben sok hasznos, gyakorlati…..
A napokban, október 21-én ünnepelte 46. születésnapját a zseniális és balkezes ír színész, Andrew Scott. A színész a Sherlock című BBC sorozat egyik legemlékezetesebb jelenetében, Jim Moriarty szerepében mondja azt, hogy "és, édesem, látnod kellene engem koronával a fejemen".     Az említett…..
gertrudstein 2022.10.24 18:03:42