Regisztráció Blogot indítok
Adatok
komment-elo

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Kettős beszéd 2012.07.24 09:01:00
Az még hagyján, hogy lepaktál Orbán a Coca Colával, holott nemrég még a népegészségügytől, csipszadótól, és csúnyakülföldikapitalistamultipfujtól volt hangos minden. Nincs abban a helyzetben az ország, hogy arcoskodjon, örülni kell minden új munkahelynek, beruházásnak. Ezt…..
Droli tegnap remek posztot írt Hisztiország címmel. Remélem nem követek el nagy hibát, ha úgy foglalom össze az írását, hogy a magyar választópolgároknak mindig az aktuális kormány politikájával van bajuk, és emellett a mindenkori ellenzék politikáját mindig jobbnak tartják.…..
komment-elo 2012.05.24 09:57:32
van néhány módszertani aggályom.
statisztikai adatokból (GDP, adósságállomány, stb.)vizsgálod a kérdést, de nem veszed figyelembe, hogy az intézkedések hatása nem azonnal, akár 6-8 évvel is elhúzódhat. tehát az, hogy szorosan a kormányok regnálása ideje alapján értékelsz hülyeség, mert egyik intézkedésnek (legyen az jó vagy rossz) sem jelentkezik azonnal a hatása ezekben az adatokban!

ezen kívül az elemzésed legjobb esetben is a gazdaság és a kormány LEHETŐSÉGEINEK az értékelése mert ezekből a számokból több nem jön ki.

ha a gazdaságpolitikát akarod értékelni, akkor a konkrét intézkedéseket kell számba venned, és a meglévő grafikonjaid alapján értékelni, hogy bejött-e a várt hatásuk, vagy nem. ez teljesen hiányzik az értékelésedből.ezért én most megteszem.

a magyar gazd pol eszköztára következő volt az elmúlt 22 évben:

1. a nyuggereknek semmi nem fájhat (vagy csak a legkevésbé)
2. adóemelés
3. privatizáció
4. a gazdaság felpörgetésének (rém)álma a haverok cégeinek támogatásával (széchenyi terv és társai)
5. a belső fogyasztás majd mindent megold

azt kell hogy mondja, hogy semmilyen különbséget nem látok a gazd polok között, mivel a széchenyi terves baromságot, a szocik az uniós pénzekből folytatták, csak más lett a neve.
az 5. pontot, a belső fogyasztást eredetileg FDSZ-es vívmánynak gondoltam, de aztán rájöttem, hogy medgyesiék is ebben bíztak, amikor azt gondolták, hogy a 100 napos progik okozta hiányt majd ellensúlyozza a miatta beinduló gazd. növekedés. szal lehet orbiék kezdték, de azt is folytatták a szocik.
szal túl sok különbséget nem látok, és mivel a totális társadalmi és gazdasági csőhöz vezetnek ezek az eszközök, nem is meglepő, hogy lassan románia is beelőz minket. tartok tőle, mi nem az eurót, hanem a drachmát fogjuk bevezetni... :( :(
komment-elo 2012.05.24 10:16:12
@Trompf:

ha azt gondolod, hogy nincs igazam a hatások elhúzódásával, aaz tök jó, ma a matolcsi bejelenti a tutit, és akkor holnapra minden más lesz?

akkor szerinted a mostani szarért a mostani kormány 100%-ban felelős?

mert ha megyóék szarja máig bűzlik, (és bűzlik!) akkor annak a néhány jó intézkedésnek a hatása is eltolva jelentkezik.

tudod a szocik szánalmasan mindig a fideszre mutogatott, hogy miattuk van szar. most a fidesz ugyanezt teszi, a 10 évvel ezelőtti időkre mutogat vissza, aminek a hatása TÉNY, hogy a mai napig tart, még ha szerinted ez csak egy irányban lehetséges, de nézzünk már előre, hogy oké, de hogyan tovább? mit fogunk most csinálni?

és mit tesz a kormány:
adót emel, adót emel, védi a nyuggereket, és önti a pénz a haveroknak.
nincs új a nap alatt, ez az út aténba vezet...
  A magyar jobboldal elmúlt tíz évét és jelenlegi folyamatait elemző Mi a jobb? sorozatunkban Bayer Zsolt (Magyar Hírlap) írását olvashatják.  Amikor megkaptam a felkérést, hogy írjak valamit a magyar jobboldal elmúlt tíz évéről, nem tűnt nagyon bonyolultnak a feladat.…..
  Ha minden igaz, kínaiak építik meg nekünk a gyorsvasutat a Keleti Pályaudvar és a Liszt Ferenc Repülőtér között. Határidőről óvatosan szó sem esik, ami bölcs dolog. (Talán már kevesen emlékeznek rá, hogy Demszky és Gyurcsány 2013-ra ígért hasonlót, ráadásul…..
komment-elo 2012.05.03 11:57:42
@R Daneel Olivaw:
én meg mégregebben voltam madridban, talán 2004-ben, azóta fejlődhetett a dolog, akkor úgy emlékszem, csak egy megálló volt a reptéren. és működött a dolog, a vonal a belvárosba ment, meg nyilván tovább is valamerre. a reptér felőli vége volt ilyen vecsés kategória, megjegyzem, nem lepne meg, ha ma már monor jelegű vége lenne. a netről végül is az összes reptér megoldása összegyűjthető, jó pénzért szívesen írok belőle egy tanulmányt.:)
komment-elo 2012.05.03 12:02:42
@Amatőr:
tök jó, egy újabb filléres, pár hónap alatt kivitelezhető megoldás. vajon miért nem érdekli a döntéshozókat??? :) :) :) :)

amit írsz, abban az is jó, ha nem válik be, akkor sem buktunk sokat, ha meg bejön, akkor van olcsóért egy jó megoldás...
Kétmilliót törlesztett a háromból, visszaadta az autót, a bank eladta egy millióért, és még ő tartozik két millióval. Az autóhitel-károsult portréja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
komment-elo 2012.03.27 11:20:54
@Csumpi Hálidéj:

igen, komoly zsarolási tényező, ahogy írod.

ezért nem veszünk fel ilyen hitelt, sem kormányon, polgármesterként, sem magánemberként.

aki felvette, hülye volt. jó lenne, ha végre ezt belátnánk.

itt a piros-hol-a-pirost vajon miért nem állok le játszani?????
komment-elo 2012.03.27 16:11:53
@newtehen: a magyar bioetanol nem versenyezhet a brazillal, mert az ott a cukornádtermelés mellékterméke. nálunk alaptermék, addig van piaca, amíg az eu korlátozza a brazil behozatalt. van 10 biotanol üzem, egy ...sta milliárdos kezében, eu-s pénzből épült. (jobb célt nem találtak a közpénzeknek) mivel most nem haverok vannak hatalmon, a bioetanol adója folyamatosan emelkedik, így egyre kevésbé éri meg azzal járni, szal a 10 üzemnek annyi, de mivel az én adómból épült, nem bánkódik a tulaj.
Ezer helyen. Most nem a mindenki által ismert fekete lyukakra gondolok, mint a BKV, a MÁV, a látványsportok, az egészségügy vagy az egyházak. És nem az a legnagyobb baj, hogy az egykulcsos adó onnan vesz el, ahonnan alig van mit – elvégre a társadalmi szolidaritás elve nincs kőbe…..