Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krasnyák Dudu

61 bejegyzést írt és 86 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha volt visszataszító alak az elmúlt 30 év politikai dagonyájában, az Tarlós István, volt óbudai polgármester és volt budapesti főpolgármester.  Viszonylag rövid a valódi érdemeit összegyűjtő lista, a város és a városrész történetébe valószínűleg az arroganciájával és a mérhetetlen szereplési…..
Eszem megáll Itt a tavasz 2022.03.01 12:29:19
És ezzel nem akartam valami nagyot mondani, csak hát vannak kötelezettségek. Néhány dolog, ami így hirtelen eszembe jut: 1. Nagyon gáz, hogy már megint háború van a szomszédban 2. Tele a hócipőm, hogy mindenhonnan a kampánymocsok özönlik. Mocsok, mert kampány címén szardobálás és tudatos…..
Jerusalema tánckihívás A dél-afrikai DJ Master KG és Nomcedo Jerusalema című dala 2019 év vége felé került föl a netre és három hónap múlva kezdett nagyot menni, amikor az angolai Fenómenos do Semba tánccsoport tagjai a születésnapi partyjukon tányérral a kezükben perdültek táncra, amikor…..
Az utasok gyakran ki tudják akasztani az óceánjárók legénységét. Az alábbiakban következzenek azok a legidegesítőbb dolgok, melyek leginkább kiborítják a hajókon dolgozókat...
Krasnyák Dudu 2019.05.07 16:00:42
@atomplanet: aki ilyen kulturált, jólértesült és okos, az vajon miért nem tudja, hogy
1. a helység az település, a hajón a helyiséget takarítják
2. az uszkve az nem körülbelült jelent, hanem tól-ig. Azaz az "uszkve fele" az nagy-nagy tudatlanságról tanúskodik. (helye lenne a fele uszkve kétharmada, de az már túl bonyolultnak tűnhet)
3. ne akarja bemesélni senki, hogy egy drága hajón nonstop van reggeli, közben nonstop ebéd és nonstop vacsora. Az egyik után csak leszednek és a másikat valamikor kipakolják, nem?
Eszem megáll Nyuszpolya 2019.03.25 08:25:25
Nyuszpolya = naspolyaErdélyben így nevezik ezt a növényt:   Ahogy a kökényt pl. kokojszának.Mindez csak azért érdekes, mert a fészbúkon egy kertészeti csoportban egy idegen hangzású név megkérdezte, hogy Nagyváradon hol tudna nyuszpolya hajtást venni, hogy elültesse a kertjében,Az állítólagos…..
Vacak kacatot árulni, aztán vállat vonni, hogy "jó tanulópénz volt" - hááát nem épp elsőosztályú eljárás, pláne, ha egy akkora cég mutatja be, mint a Media Markt, ahova az ember többek közt azért is megy kínai webshop és a sarki 1eurós helyett, mert bízik abban, hogy amit árulnak, az ha olcsóbb is,…..
Van az emberi butaságnak egy olyan szintje, ami már fáj.Most itt az újabb gumicsont, a genderszak betiltása. azok után, hogy tavaly hatalmas felhördülés volt a konzervítív oldalon a bevezetése miatt. A hatalom kijelentette, hogy a genderszak rosszabb a szaros pelenkánál, nagyjából olyan, mint egy…..
Ebben az összeállításban olyan hírességeket mutatunk be, akik arab gyökerekkel bírnak. A bejegyzés célja nem a nemzetiségekben való gondolkodás, vagy a nacionalizmus propagálása, mivel valamely náció tagjának lenni önmagában véve semmilyen értékkel nem bír. Ha valaki arabnak, amerikainak, vagy…..
Krasnyák Dudu 2018.08.01 13:20:54
@dr. mesterséges színezék: aki meg Bangladeshbe - pl. a burmai rohingják - azok banned?
Krasnyák Dudu 2018.08.01 13:24:16
@harasztigábor: CC Tuniszban született, de semmi köze az arabokhoz!
Jól hangzik a kaukázusi szó ennek a terméknek a nevében, afféle szénsavas, ívó kefirként definiálható. A kefír szó szinte minden nyelvben kefir. A Magyar Élelmiszerkönyv nem tér ki külön a kaukázusi kefirre, nem definiálható a termék, ugyanis a sima kefir a Kaukázus északi oldaláról származik.…..
Lefülelt mondatok című heti rovatomba eddig ötven gondolatot emeltem át a Független Hírügynökség kínálatából. Ebből harminc Lendvai Péter interjúiból való. A kolléga úr jó interjúkat készít, ám eközben bizonytalan a helyesírása. Valószínűleg tehetséges pályakezdőről van tehát szó. Bár néha az a…..
Krasnyák Dudu 2018.07.23 15:34:01
@MACISAJT: Istenem, ilyen az, amikor a sötétséghez egy számítógép tasztatúrája társul.
vö: Az a baj a világgal, hogy az értelmesek állandóan kételkednek, a hülyék meg mindenben holtbiztosak.

A poszthoz: Vitrayt Neufeld néven anyakönyvezték és nemegyszer mesélt a vészkorszakban átélt megpróbáltatásokról. Ilyen előzményekkel mi lenne? Ágostai kathólikus?
És ez még mindig téma?
A Borrajongó Mit ér a régi bor? 2015.06.09 06:00:00
Nagyjából semmit. Kíméletlen, de sajnos így van. Sokan sokféle reményt táplálnak, amikor megtalálják a szekrény tetején a három évtizede porcicákkal marakodó Debrői Hárslevelűt. Ez most akkor biztos sokat ér, hisz régi, tehát eladjuk. Nem is hinnénk el, mennyi ilyen story…..
Krasnyák Dudu 2018.07.12 11:29:07
@Levihun: van egy pár Alföldi papucsom 1978-ból, azt szívesen felajánlom érte! Kicsit látszik rajta az elmúlt 40 év, meg pinyószaga van, de VINTAGE!
Nos?
Krasnyák Dudu 2018.07.12 11:54:58
@akov: kéretik ezen nem kuncogni, ez egy halálosan komoly ajánlat és érzésem szerint teljesen azonos az érték!
Kovász Labor A nagy Paraszt-teszt 2018.03.19 02:11:10
Bevallom őszintén, eddig kimaradtak az életemből a hipermarketekben kapható "kommersz" lisztek. Valahogy úgy vagyok vele, hogy számomra a jó kenyér a tiszta alapanyagnál kezdődik, azaz hogy már a gabonát sem nyomjuk tele vegyszerekkel a nagy hozam érdekében. Ma már nem csak bio-, hanem minősítés…..
Krasnyák Dudu 2018.07.06 13:39:27
@Never: igen, ezt én írtam és vállalom érte a felelősséget. Remélem te is vállalod a felelősséget azokért az indulatokért, amiket a soraim kiváltottak belőled.
Amúgy sokban egyetértek a felettem szóló @Button Presser kollégával, ugyanis ha a magyar sütőipar - beleértve a képzést is - épp olyan szar, amilyen, akkor a magyar sütőipar kiváló és felkent ismerőjének nem a hiánypótló bloggereket kellene fikáznia, hanem azon a téren lenne célszerű okoskodnia, amit oly jól ismer.
Sajnos azt kell írjam hogy fikázol, ugyanis a kurva nagy hozzáértéseddel SEMMIT NEM TETTÉL HOZZÁ ehhez a bloghoz, csak verted a nyáladat, hogy te milyen bennfentes vagy.
Madarat tolláról, bennfentest iparáról...
Krasnyák Dudu 2018.07.06 14:10:27
@Never: valóban nem KELL hozzátenned a bloghoz semmit, de ha már ennyire hozzáértő vagy, akkior ne is vegyél el belőle.
Márpedig a fikázásoddal meg a vulgáris pszichologizálással épp azt teszed.
Rabolod az én időmet és mindenki másét, aki a kovász és a kenyérsütés miatt jár ide.
Önértékelési zavarral küzdő trollal tele a net, tele az ország, kár ezeket akkora szorgalommal szaporítanod.
Még mindig nem sikerült megértened, amit fentebb írtam: a kurvanagyhozzáértő ha nem tud hozzátenni semmit, akkor jobb ha elsunnyog máshova.
Pont, ezzel befejeztem a veled való látszatbeszélgetést, már így is túl sokat foglalkoztam veled.
Most is az vagyok persze, hiszen ez adja a bájamat, de tény, hogy olyan mértékű már nem lesz - sem a báj, sem a naivitás -, mint frissdiplomásként. Akkor árad az emberből valami ellenállhatatlan, ragyogó enthuziazmus, ami párosulva sziklaszilárd irodai szkilljeivel (doksiba írás, prezentáció…..
Szórakoztató portál ez az index.hu.Megjelenik egy videó a youtube-onf  amiben a vak is látja, hogy egy hullámzó tengerparton horgászó ember horgára egy cápa akadt.Jön erre az index nagytudású munkatársa, Ráti József, és összehoz egy kétsoros tudósítást, ami szerint egy szardíniára vadászó (!)…..
A hócipőm tele az ökölbe szorult arcú nemzet mindentudó prókátoraival. Tele a puttony azzal, amikor egy tahót valahol leparasztoznak, mindjárt jön egy önfelkent parasztvédő, aki a földön robotoló emberek sértegetése miatt reklamál. Nem túl jó emlékem közel hat évtizeddel ezelőttről, amikor az…..
Vessetek a mókusok elé, az index.hu hírportált - ami Kövér házelnökúr szerint nem sajtó - naponta többször megnyitom. Úgy kell nekem.Oké hogy az index a média kormánnyal szemben kritikus papírvékony szeletkéjének része, de mindig fölmegy a vérnyomásom, amikor egy szalagcímből vagy egy írásból ordít…..
Vonat, 30 fok, 30 perces késés, tömeg. Minden hely foglalt, kivéve egyet, ott egy - Hadházi László kifejezését használva - egy pirított ribanc (továbbiakban: PR) táskája ül. Biztos néz ki az ablakon. Utas jő, s pihegve szól: Elnézést, szabad az a hely? Na itt történt a félreértés: PR kérdésnek…..
Krasnyák Dudu 2018.06.06 14:03:48
@zord íjász: Cicabogár, ha hallgattál volna, akkor is csak egy kisköcsög maradtál volna. Mielőtt kioktatsz bárkit, TÁJÉKOZÓDJ! Nézd meg pl. az Akadémia Értelmező Szótárt, üsd föl a paraszt sz6ócikknél, aztán kérj elnézést a bloggertől.
Krasnyák Dudu 2018.06.12 21:40:21
@zord íjász: Egyél cseresznyét és mosolyogj! Én pedig csikorgó foggal vergődöm tovább, Nyuszóka! :-)
Eszem megáll Mi az hogy ojjektum? 2018.06.12 12:02:59
Szmfszm megáll, beütöm a gugliba azt hogy ojjektum, mert később érkezőknek magyarázat helyett egy linkkel jelezném, mit jelent ez a kifejezés, hát az első háromszor tíz találatban nincs használható információ, meg ki is igazítanak, hogy nem ojjektum, hanem objektum. Jó, jó, persze hogy objektum, de…..
Az alábbi beszámoló alapján a Savoya Parkban működő Auchan munkatársainak rém határozott elképzelése van a megfelelő vásárlói magatartásról, és az esetleges véletlen vagy tapasztalatlanságból fakadó kilengéseket nem restek  a helytelenül viselkedők orra alá dörgölni akár többszörösen is. Az…..
Krasnyák Dudu 2018.05.31 12:20:36
@Nick-son: a bejegyzéshez nincs semmi hozzászólásom, az rendben van úgy, ahogy van.
Te nem vagy rendben, mert BUTASÁGOKAT írsz, 80 alatti IQ-val és még tanácsokat is osztogatsz. Egyszerűen olyan sötét vagy hogy az már fáj.
Segítek, hátha irkálás helyett egy kicsit tanulsz és máris okosabbnak tűnsz.
1. A "végett" az azt jelenti, hogy "céljából". Olvasd újra a mondatodat és ilyen bonyolult szavak inkább ne használj.
2. az általad oly okosan kritizált boltos is nincs a történetben. Minimálbéren foglalkoztatott "munkaerő" van, aki máshol nem tud elhelyezkedni, az Auchan meg örül, hogy legalább ilyet kap.
Krasnyák Dudu 2018.05.31 12:23:00
@M. Péter: nem törvény tiltja, hanem az áruház szabályzata, viszont a vásárló becsapását meg valódi törvény tiltja! :-)
Krasnyák Dudu 2018.05.31 12:25:12
@Répázó: ha az ügyfélszolgálatos megkérte a posztert, hogy ne kiabáljon, akkor valószínűleg a poszter kiabált. Sokszor volt reklamálni valóm az ilyen ügyfélszolgálatokon és velem még soha nem kekeckedtek, talán mert nem hogy nem kiabáltam, hanem mert nem éreztem magam valakinek a szaros kétezer forintom miatt.
Libazsúr.Ez a Klubrádió péntek esti állandó műsora hattól hétig, mindjárt a Bolgárúr után.Rangos Katalin a háziasszony, Szegvári Katalin olykor botladozó nyelvvel, mint aki más- vagy inkább aznapos és Krizsó Szilvia, akinek a harsány á-hháh-hháh-háá vihogásai teszik a…..
Krasnyák Dudu 2018.01.21 23:24:36
@Angéla Egér: Tiszteltetem azért, hogy csak ezért a hozzászólásért képes volt végigcsinálni a regisztráció és a nickgyártás procedúráját, így alapos okom van feltételezni, hogy a műsor valamelyik szerkesztőjéhez van szerencsém. Netán Szegvári Ügynök Katalin?
Értem én hogy a liba az nőt jelent, de ne becsüljük már le ennyire a nőket. Attól hogy nők, még igazán járna nekik valami színvonal, az élő adás képe címén egy lámpabúra helyett valami tényleg élő, egy JÓZAN (azaz nem alkoholtól botladozó nyelvű) beszélgetőtárs és valami TÉMA. Biztos tetszenek tudni, milyen az.
Eszem megáll Csapba hugyozni???? 2018.01.21 22:47:15
Régen jelentkeztem már, de sajnos közben a magyar sajtó színvonala a szocialisták népszerűségénél is gyorsabban zuhant. Ezek a szerencsétlen újdondászok komoly szövegértési problémákkal küszködnek és a butaságuknál csak a mellényük nagyobb. Mit szóljon a jámbor olvasó, amikor ilyet lát:Igen, itt a…..
Olvasónk gondosan akart eljárni, ami teljesen érthető egy többszázezer forint értékű elszívórendszer kiépítésénel, ennek ellenére az önfeledt és szag nélküli főzőcskézés helyett az üzlet és a beszerelő cég egymásra mutogatása maradt neki, meg a végtelen hosszú ügyintézés. Üdv!  Próbálom a…..
Az egészben sült csirkét szinte mindenki szereti, nehéz vele lyukra futni. Nagyon mutatós, és viszonylag egyszerű. Kezdőknek a legjobb választás, ha hétvégén összeül ebédelni, vacsorázni egy kisebb család, vagy akármilyen társaság. A csirke mellé egszerűen gyöngyhagymát és gombát pirítottam.…..
Krasnyák Dudu 2017.11.09 10:04:49
@Attilajukkaja: köszönöm. Mindig tanul a zember. :-)
A KFC-ügy bőven túlmutatva önmagán többek közt az ország lelkiállapotáról is erős tükröt tartott elénk. Bea ennek és nemrégen szerzett távolsági buszos élményének kapcsán elmélkedett egy sort az egymásra figyelés, a türelem és az emberi hangnem használatának fontosságáról. Ezzel maximálisan egyet is…..
A társkeresés sok esetben nem könnyű. Sok esetben ráadásul nem fog egyik napról a másikra megoldódni. Ilyenkor jönnek a jó tanácsnak szánt mondatok, hogy bízz magadban, és ha ezek nem segítenek, akkor jönnek a jól ismert idézetek. Ilyen lehet mondjuk a volt amerikai futball edző,…..