Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Péntek György

24 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az eddig ismert prgramjaink október hónapra. A Somogyi könyvtár szervezésében az őszi könyvhét keretében Mindhárom előadáson közreműködik Jávor Olga versmondó Október 3-án 16 órakor országjárás. Bemutatkozik a Nap-Fény Senior Fotóklub 1, " Nem tudhatom másnak e tájék…..
A hosszú és meglehetősen forró nyár után szeptember elsején úra kezdtük a fotoklubbos tevékenységünket. Mindjárt az elején Németh Istvánné Marika helyett, aki lemondott elnöki tevékenységéről, új vezetőt választottunk Szabó Edit személyében. ezzel indult az őszi szezon.…..
Nagy megtiszteltetés érte a klubunkat, résztvehetünk a Szőregi Rózsafesztiválon, bemutathatjuk a rózsáról készült fotóinkat. A kiállításunk megtekinthető a fesztivál időtartama alatt 2012 június 22-24 között a Tömörkény István Művelődési Ház emeleti kiállító…..
 Szláv Kultúrák Baráti Köre6722 Szeged, Egyetem u. 2.             …..
A mai napon egy csodálatos kirándulást tettünk Magyarcsanádra és Apátfalvára. Reggel  vonattal utazott el a fotós csoportunk kiegészítve egy természetjáró társaság néhány tagjával Magyarcsanádra. A cél a vidék megismerésén túl, számos fotó elkészítése. Igen csak…..
A Délmagyarországban megjelentekkel ellentétbe a Somogyi Könyvtár Hangoskönyvtárában Kovács Józsefné Ani " Túracipóben tavasztól tavaszig című kiállítása 2012 május 16-án 16 órakor lesz megnyitva.  Várunk mindenkit a fotózást, valamint a természetet kedvelő…..
Falvak, házak emberek címmel fotó kiállítás nyilt meg 2012. május 12-én a Nemzetiségi házban, amely május 23-ig lesz megtekinthető. A kiállítás Péntek György Kárpátaljai és Erdélyi képeiből rendezték meg. A megnyitón a Szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola III. b…..
Csak most kerülhetett sor a Németh Györggyel való találkozásunk megírására. A legutóbbi klubfoglalkozáson Németh György tartott egy kis előadást a fotózá gyönyörűségéről a kínjairól. Ő ma már csak amatőrnek tartja magát de ezt olyan értelemben, hogy nem fizettségért…..
A Héderfái Péter ikonkiállítása után közvetlenül 2012.április 16-ától a Senior Center ad lehetőséget arra, hogy fotóinkat ott is kiállíthassuk. Külön öröm ez nekünk, hiszen a helyet és működésünkhöz eszközöket adó tanyánkon mutathassuk meg kiállítási körülmények…..
Április 6-án a Somogyi könyvtár Hangoskönyvtárában állította ki "Válogatás" címen Zsótér József klubtagunk a fotóit. A megnyitón Jávor Olga tavaszközöntő versét mondta el majd Szabó Edit megnyitója következett. Külön felhívta a figyelmet az asztalon…..
A minap, április 5-én részt vettünk- szinte a teljes klubbunk- a Senior Center által szervezett Héderfái Péter kiállításának megnyitóján. Meseszép csendéletek és miniatűrök társaságában a kiállítás fő témái az ikonok voltak.     A művész jelenleg…..
Újabb fotó kiállítása lesz a klubbunknak. Most Zsótér József állítja ki a fotóit a Somogyi könyvtár Hangos könyvtárában. A mellékelt meghívó alapján 2012 április 6-án pénteken 15 órakor lesz a megnyitója ahol egy másik tagunk Szabó Edit mond értékelést a képekről…..
A pillanat varázsa címmel a Somogyi könyvtár szervezésében és rendezésében az Internet Fiesta keretében mutattuk meg magunkat. Mint egy 25-30 látogató előtt mondtuk el a fotókörünk keletkezési történetét, és a céljainkat. Mi egymástól szeretnénk tanulni a digitális…..
Egy újabb kiállításunkról szeretnék beszámolni, amely 2012. március 27-én 14 óra 15-kor kerül megnyitásra. Ez a kiállítás az SZTE Juhász Gyula Pedagógus Képzőn a Szilléri sugárúton lesz megrendezve. A kiállításunk a Kor-oltó címet kapta és elsősorban az emberrel…..
Idén 13-ik alkalommal kerül megrendezésre az Internet- és digitális kultura népszerűsítését szolgáló országos program melynek célja: az információs társadalomba való beilleszkedés megkönnyítése, az Internet gazdag lehetőségeinek bemutatása. 2012. március 23-tól 30-ig az…..
  Nagysikerű kiállítás-megnyitó volt 2012. március 14-én este a Kecskési Művelődési Házban. Kádár Mihályné, Kaszányi Lajosné és Pintér Tiborné fotóköri tagjaink képeit állították ki, csatlakoztatva a Nemzeti Ünnepünk rendezvényeihez. Dr. Csorba Ágnes bevezetője…..
2012. április 2-án 14 óra klubfoglalkozás2012. április 9-én 14 óra klubfoglalkozás2012. április 16-án 14 óra beszélgetés Németh György fotóművésszel2012. április 23-án 14 óra klubfoglalkozás2012. április 30-án 14 óra klubfoglalkozásHelye: Senior Center Szeged…..
Na nagyon gyorsan egy csodás tévedésemet kell korrigálnom!! Az előző bejegyzésemben a Senior Center által szervezett nőnapi ünnepséget én mára taksáltam, de az csak március 8-án azaz holnap csütörtökön lesz! Még jó, hogy ma nem mentem el videózni... furcsa lett volna a holnapi…..
Tegnap a klubvezetője és titkára segítségével kiválasztásra kerültek azok a fotók, amelyek a Kecskési Művelődési Házban lesznek kiállítva. Mindhárom tagunk - a képek készítői - valamilyen módon kötődnek a Kecskési városrészhez. Maga a kiállítás március 14-én este 17…..
Nagy öröm érte a Szőregi Kossuth Lajos Általános Iskola harmadik b. osztályos tanulóinak azon részét akik résztvettek a pályázatukban és a kiállításokon való előadáson. Meghívást kaptak a parlamentben megtartandó kiállításra és ott előadhatták a hozzá tartozó…..
Már régen elkezdtük, de sokáig csak pár alkalommal, hogy a kiállítási megnyitókat videóra rögzítjük. Ez évben már minden megnyitót rögzítettünk, de még a videókat nem készítettük el nézhető formába, van bőven pótolni valónk. Remélem az következő hónapban sikerül…..
  A mai nap 2012. március 2-án 60 fő látogató jelenlétében Horváth Dezső újságíró megnyitotta a Dr. Czagány Lászlóné fotó kiállítását a Somogyi-könyvtár Hangoskönyvtárában. A kiállításmegnyitón a fotográfus 8 éves leányunokája csodás kalotaszegi…..
A Fotóklub 2012 márciusi programja: 2012. március 5. 14 óra 2012. március 12. 14 óra 2012. március 26. 14 óra Helye: Senior Center  Szeged Eszperantó u.1   A fotóklub várja a tagokat és a fotózás iránt érdeklődőket. Házigazda: Németh Istvánné Nagy…..
  2012 02.02-03. 02-ig Rahói pillanatok Németh Istvánné és Péntek György kiállítása a Somogyi-könyvtárban 2012. 02.21-03. 08-ig Tavaszváró kiállítás a Százszorszép Gyermekházban a klubtagok munkáiból 2012 03.02-től Válogatás. Dr Czagány Lászlóné kiállítása a…..