Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zig Zag

50 bejegyzést írt és 3216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akár az ukrajnai események is ihlethették a norvég, Okkupert című politikai thriller sorozat alapötletét, mely a skandináv ország orosz megszállásának kitalált történetét meséli el, nagyon is valóságos kérdéseket boncolgatva. A 2015-ös, három évados, összesen 24 részes és 11 millió USD…..
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
 Borsod barátunk, aki a hadtörténet különféle bugyraiban már jócskán elmerült, és már egy másik blogon is megörvendeztetett minket írásaival, ezúttal nagy bátorságáról adott tanúbizonyságot. Egy olyan magyar katonafigura bemutatására vállalkozott, akinek…..
Zig Zag 2011.12.14 22:41:24
Zig Zag 2011.12.17 10:34:18
@teddybear01: nem szép dolog úgy fikázni valakit, hogy már nem tud reagálni rá ;-)
Nyaralás van és ilyenkor több idő jut könyvekre, amiket pusztán szórakozás célból veszek kézbe. Visszatérően habzsolom például az MI5 brit titkosszolgálat történetével kapcsolatos irodalmakat, különböző nyelveken mintegy másfél folyóméter van ebből a témából odahaza a könyvespolcokon. A szolgálatról…..
Zig Zag 2019.08.02 20:16:47
@bloggerman77: Ó, egyáltalán nincs erről szó. Félreérted. Ez csak egy sztori a könyvből a sok történet egyike. Csak annyira gagyi felkészültségűek voltak ezek az ürgék, hogy a strandon felnyerítettem a nevetéstől. Rögtön a száraz martinis alapvicc jutott az eszembe... A németek meg a SOE-t szivatták rendkívüli szakértelemmel. A könyvben szó esik az NKVD brit kalandozásairól is. Ott is vannak szép ügyek. Nyelvileg sem utolsó a könyv. Olyan gyöngyszemek vannak benne, mint a "stool pidgeon" ami nagyjából a mi fogdaügynökünknek felel meg, csak ott a konkrét esetben egy valódi MI5 tiszt ül be a német hadifoglyok közé. Szóval kitűnő olvasmány a könyv. A másik, hogy most kiadnak nagy számban új, illetve frissített könyveit a szerzőnek. Azokból is lehet szemezgetni.
Zig Zag 2019.08.03 10:13:59
@backbencher: Öregem, te aztán nagyon vágod :) Történészi alaposság. Gratulálok. A felvetést szórakoztatás és olvasási örömök szerzése célból írtam. Számítottam arra is, hogy a kommentelők jobbnál jobb irodalmakat ajánlanak a témához. Köszönöm szépen!
Zig Zag 2019.08.03 18:30:26
@Veszéjben a lyogállamiság !: Alyánjl szagirodalmat és megolvasuk!
A kötelező sorkatonai szolgálatról számtalan, késhegyre (és söröskorsóra) menő vitát folytattunk ebben a blogban és máshelyütt is, most nem ezt akarom feltétlenül feleleveníteni. Inkább egy abszolút ontopik könyvet ajánlok minden Tiborublog-, Lemilblog- és Milstoryblog-olvasó és kommentelő…..
Szomjan haltak a katonák, mielőtt lelőtték volna őket, ha pár szóban összefoglalhatnánk egy borzasztóan kegyetlen háborút Paraguay és Bolívia között, amelyet spanyolul csak “La Guerra de la Sed”,  azaz a “Szomjúságháború” néven vagy hivatalosan Chaco háborúként emlegetnek. Ez volt a XX. század…..
Zig Zag 2018.06.15 09:58:45
Az Árpád Múzeum és az Argonauta Kutatócsoport együttműködésében május elején folytattuk a ráckevei piac előtti meder felderítését (Messerschmitt Projekt). Decemberben geomágneses vizsgálatot végzett számunkra a Geomega Kft. és több mágneses anomáliát is kimutattak. Természetesen a jelenségek…..
Zig Zag 2017.07.12 09:54:22
A hírszerzéstörténelem szakemberei váltig állítják, hogy a mások titkainak kifürkészésére irányuló erőfeszítések egyidősek az emberiséggel, s ezek intenzitását talán csak a párosodás iránti igény múlja felül. Ezért szokták a kémkedést a második legősibb foglalkozásnak nevezni, hiszen a prostitúció…..
Zig Zag 2017.06.30 15:26:05
@Untermensch4: Ez jó ötletnek tűnik, csak az a kérdés, hogy a hatalmi játszma miként lenne feloldható ha k+p hírszerző és k+p elhárító szervezeteket hoznának létre? Konkrétan a HM, a BM, vagy a Miniszterelnökséget irányító miniszter? Esetleg egyik sem, vagy mindhárom? :)
Zig Zag 2017.06.30 15:45:27
@MaxVal BircaMan HJCD: Engem egyáltalán nem zavar, ha civil szervezetek olyan dolgokat tesznek, ami egy kormány feladata lenne, de nem teszi. Jó látni, hogy vannak akiket érdekel olyan emberek sorsa, akiket a kormány magára hagyott. A lista ezekről az emberekről, ügyekről sajnos túl hosszú. Az se zavar, ha a civil szervezetek igyekeznek féken tartani egy olyan kormányt, amely tehetségéhez mérten mindenféle féket és ellensúlyt igyekszik leépíteni, bénítani, vagy egyenesen megszüntetni, ami a hatalma korlátaként értelmezhető. Piréziában például, meg Longobárdföldön pont a kormány jelent nagyobb nemzetbiztonsági kockázatot, nem pedig a civil szervezetek, akik tűcsere programokat, roma felzárkóztatást támogatnak, menekülteknek segítenek, meg iskolatej kampányt csinálnak.
Zig Zag 2017.06.30 15:55:24
@tiboru: Hmm. A cikk végkövetkeztetése igen érdekes, miszerint Rogán Antal zsarolhatóvá válhatott. Én azt mondom ez egyenesen elviselhetetlen kockázat! Most már tenni kéne valamit! :D :D :D
Egyik olvasónk (Gasparus Magnus) hívta fel a figyelmünket erre a videóra. Aki nem értené, miről van szó: egy csecsen (azaz legalább kettő, mert a másik videózott) Budapesten kinyomozta, hogy ki dobálta meg a szovjet emlékművet, majd (régi jó csecsen szokás szerint) arra kérte szépen, hogy…..
Zig Zag 2017.04.20 19:10:22
@tiboru: Az USA párhuzam talán nem a legszerencsésebb, de mi lenne Franciaországban egy hasonló esetben, ha mondjuk ott ülnének le egy franciaállampolgárral beszélgetni?
Zig Zag 2017.04.20 20:04:06
@Dzsendőrség: Aztán miért nem számít annak?
Zig Zag 2017.04.20 23:31:42
ozzie 2017 első szemesztere II. 2017.02.20 08:05:12
Folyt. köv. Egészen eddig azt hittem, hogy csak nekünk van problémánk az ázsiaiak megkülönböztetésében, - Mimi minden vágott szemű, hosszú hajú kislány után fut az utcán, mert azt hiszi, Julia az, a kis maláj barátnőnk a placcról. Úgy esett, hogy összeismerkedtünk egy ukrán családdal, ahol a…..
Katonai és rendvédelmi témákkal is rendszeresen foglalkozó bloggerként a szerző sem mehet el szó nélkül az elmúlt hónapban a hazai sajtóban és közbeszédben kibontakozott vita mellett, melynek középpontjában egy, a Honvédelmi Minisztérium által január közepén nyilvánosságra hozott hír áll. Biztosan…..
Zig Zag 2017.02.20 12:57:34
@Kullancs1983: Ebből fakadóan az se számítana Magyarországon, hogy mi történik angol órán. Van két általános iskolás lányom, innen tudom, mi a valóság. Nem mondtam, hogy kötelező volt-e a svéd múzeumlátogatáson részt venni - nem tudom, de nem is ez a lényeg. A lényeg a gyökeresen más megközelítés. Nincs ott semmiféle fasiszta-militarista ideológia. Éppen ellenkezőleg: békepárti, agressziót nem tűrő ideológia van egy olyan országban, ahol gyakorlatilag 200 éve nem volt háború. Potens hadsereg viszont van. A hazát meg kell védeni és pont. Aki azon töri a fejét, hogy Svédországgal szemben katonai erőszakot alkalmaz, az drágán megfizet. Nem könnyű préda. Ettől függetlenül semmilyen garancia nincs arra, hogy nem keverednek bele egy fegyveres konfliktusba, ahogy erről az ottani vezérkari főnök is beszélt. index.hu/kulfold/2016/01/26/svedorszag_par_even_belul_haboruba_keveredhet/
Amint azt minden bizonnyal sokan tudjátok, 48 órával ezelőtt, 2016. december 25-én, vasárnap, karácsony első napján a Szocsiból történő felszállást követő hetedik percben a Fekete-tengerbe zuhant az orosz védelmi minisztérium RA-85572 lajstromszámú, Tu-154B-2 típusú szállító repülőgépe, fedélzetén…..
ozzie Tavaszi szünet ON 2016.09.16 09:21:48
Kedves Olvasó!   Sajnálom, hogy ilyen sokáig tartott a következő bejegyzés, de valami elképesztő módon el voltam havazva az elmúlt időben. Mától két hét tavaszi szünet (tudom, tudom, mivaaan??), szóval most megragadva az alkalmat, igyekszem teljesíteni más kötelezettségeimet is. Menedzselni a…..
A Zenta cirkáló 1914-es pusztulásának történetéhez 1914. augusztus 16-án a montenegrói partok előtt blokádot ellátó Zenta cirkáló harcba keveredett a tengeri zár áttörésére induló antant flottával. A harc során a hajót elsüllyesztették. Pachner Pál, a Zenta kapitánya részletes jelentést írt az…..
Kedves Olvasóink!   Lassan eltelik a nyár otthon, itt pedig végre alakul az idő, a nappali 20 fok valami istenes a sok éjszakai fagyoskodás után. A hideg idő ellenére az igazi ausztrálok változatlanul strandpapucsban járnak mezítláb, szörfgatyában, ujjatlan pólóban, napszemüvegben, puhányok…..
Az évszázadokon keresztül kitartóan és professzionálisan folytatott, kiváló eredményeket produkáló ország- és nemzetimázs-offenzívának köszönhetően Nagy-Britanniát és úgy általában a briteket körüllengi a sportszerűség, a korrektség és az úriemberség aurája. Teljesen érthető módon ez a mesterséges…..
Zig Zag 2016.08.15 16:00:31
@Neoprimitív: Etikai oldalról nehezen elfogadható a kísérlet valódi természetének eltitkolása. Viszont azt is nehezen tudom elképzelni, hogy egy polgári, vagy katonai tesztalanyt részletesen tájékoztatnak arról, hogyaszongya: Kérem, itt egy új tömegpusztító fegyver hatásmechanizmusát teszteljük. A dolog neve MZ/X. A projekt szigorúan titkos. Kérem ne beszéljen erről senkinek az elkövetkező 30 percben, amíg még él.
Zig Zag 2016.08.15 22:38:20
@Matney: Nem vagyok penge ebben a témában, de a célba juttatás pl. aeroszol hatékonysága, a koncentráció és a harcképtelenné tett katonák száma, az elhalálozási arány olyan dolgok, amelyek számíthatóvá tehetők a kísérletezéssel és így a védekezést is megkönnyítik.
Zig Zag 2016.08.16 08:19:26
@PabY: "életfogytosokon simán kisérletezhetnének" Honnan gondolod, hogy velük szemben megengedhető az embertelen bánásmód?
A Molotov-Ribbentrop paktum értelmében Sztálin szabad kezet kapott Hitlertől, hogy a Finnország rovására terjeszkedjen. 1939 október elejétől megindultak a tárgyalások Finnország és a Szovjetunió között, azonban Sztálin olyan követelésekkel állt elő, amelyek Finnország számára elfogadhatatlanok…..
ozzie Az első napok 2016.07.06 12:03:10
Kedves Olvasó! Napokkal ezelőtt írtam Nektek, de vmit elnyomtam, szóval eltűnt az egész és nem volt már kedvem újraírni az egészet, szóval most Wordben, összefoglalva a múltkori és a mai, ami egy nem mindennapi történet. Szóval: 28 órás út, Mimi szuperhős volt, nyekergés, sírás és hiszti nélkül…..
ozzie Indulás előtt 2016.06.28 21:16:42
Kedves Olvasó! Először is szeretnénk leszögezni a tényt, csapnivaló levélírók vagyunk - azt hiszem ezt Rolcsi nevében is írhatom :o Ellenben sok kedves barát és ismerős jelezte, hogy szeretne látni minket és Emmát és annak a nagy kalandnak az állomásait, amely most előttünk áll. Ezen felbuzdulva…..
III. Viktor Emánuel, a katonakirály III. Viktor Emánuel 1900-ban lépett trónra és 1946-ig uralkodott. Királyságának csaknem fél évszázada alatt nemzedékek, több politikai rendszer és sok-sok kormány váltotta egymást. Az olasz király nem volt sem egyeduralkodó, sem minden hatalom nélküli államfő: az…..
Mindennemű katonai hadművelet a felderítéssel kezdődik. A támadni készülő hadseregnek minden információra szüksége van egy sikeres hadművelet megindításához. A felderítés a védelemre berendezkedett hadsereg számára is létfontosságú. Sokáig az emberi szem volt a felderítés…..
Zig Zag 2016.03.29 11:10:07
@Hadrian77: A Balatonon? :D
A 20. század egyik legégetőbb és máig aktuális problémája a magyarországi cigányság integrációja. Olyannyira az, hogy a kérdés az ezredfordulón túl is folyamatos politikai csatározások, a mindennapi közbeszéd témáját szolgáltatja, a legmesszebb menő indulatok mellőzése…..
Zig Zag 2016.02.18 10:32:02
@Látens Inszinuáció: A tények valóban makacs dolgok. Nem tudjuk meg például, hogy milyen kutatásokból kiindulva veszi a kommentelő a 80-as 90-es évek bv. fogvatartottai közül a romák 70%-os arányát?
1. Chile véreskezű diktátora, az 1973-tól 1990-ig a dél-amerikai ország élén álló Augusto Pinochet uralma alatt több százezren kényszerültek országuk elhagyására, és tízezreket tartóztattak le, valamint kínoztak meg.   2. Pinochet 1973 szeptemberében véres katonai puccsal…..