Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Margaret Woolf

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vannak olyan külpolitikai események, amelyek hatása a mi életükben is érezhető. Egyértelműen ilyen a mindenkori USA elnökválasztás. Mi közel egy éve követjük nyomon a folyamatokat és a kampányt. Október 16-án a célegyenesbe fordultak a jelöltek, már csak egy vita és…..
Az Európai Bíróság egy újabb Magyarországot érintő ügyben tárgyalt. A pert a Magyar Állam kezdeményezte az Európai Bizottsággal szemben, mert az kifogásolta, hogy hazánk az EU-alapokból kapott egyes támogatások elszámolásakor az áfát is az érvényesíthető kiadások közé…..
Erősen megdorgálta a kormánypárti polgármestereket Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz és a KDNP sárvári frakcióülésén, azért mert több százmilliárdnyi uniós forrás „áll beragadva" országszerte. Furcsa, hogy éppen a miniszterelnök hozta fel ezt a számára kellemetlen…..
Hazánk nem csak az IMF-fel tárgyal hitelért, hanem az EU-val is. Így Brüsszel szintén ellát minket jó tanácsokkal, ajánlásokkal. A pénzügyminiszteri tanács (ECOFIN) a múlt héten fogadta el az ország specifikus ajánlásait, amelyek azonosak a tavalyiakkal. Sok mindent elárul,…..
Az EU gazdasága sincs a legjobb passzban, és a következő költségvetés két fő tényezőt próbál egyensúlyba hozni. Egyrészt az adósságmegosztást feltételező szolidaritást, másrészt a nemzeti pénzügyi, költségvetési és gazdasági szuverenitás fokozott átruházását…..
Az elmúlt hetekben egyaránt érkeztek jó és rossz hírek is Brüsszelből. Jó hír, hogy az uniós pénzügyminiszterek (ECOFIN) visszavonták azt a március 13-án hozott döntésüket, amellyel közel 500 millió eurót zároltak volna a nekünk járó kohéziós forrásokból. Azt…..
A Velencei Bizottság 2012. június 19-én publikálta szakvéleményét, amelyben több ponton is felülvizsgáltatná az alkotmánybírósági törvényt, valamint az ügyészségi és a kisebbségek jogait lefektető sarkalatos törvényeket. Nem ez az első jelentés, amelyet az Európa…..
Egyre inkább fokozódik az elnökválasztási verseny a tengerentúlon. A legfrissebb hírek szerint, most már hivatalosan is kétszereplőssé vált a küzdelem. 2012. május 14-én Ron Paul bejelentette, felhagy az aktív kampányolással a republikánus jelöltségért. Ez jó…..
Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Egyfelől örülünk annak, hogy az unió végre zöld utat adott az IMF hiteltárgyalások megkezdéséhez. Másfelől az adatvédelmi hivatal és a bírák nyugdíjazása kapcsán, a harmadik szintre léptette a Bizottság az ügyet, azaz feljelentette…..
Ebben a hónapban hagyományos Pinokkió-díjunkat megosztva adjuk át a kormány valamennyi tagjának, akik az elmúlt hónapokban az IMF-tárgyalás ügyében nyilatkoztak. Komoly és fáradtságos munkájuk eredménye ez, hiszen tavaly október óta halljuk az ezzel kapcsolatos ígéreteket és…..
Margaret Woolf 2012.04.12 12:52:45
@Marcangoló Korelnök: Amennyiben a belinkelt videót megnézted, az alapján is és az IMF és az EU nyilatkozatai alapján is világos, hogy az EU feltételei megegyeznek az IMF feltételeivel. Mivel ez a két szervezet együttesen foglalkozik minden egyes Uniós tagállam hitelkérelmével. Ezért nem érzem úgy, hogy torzítottam volna, de köszönöm az észrevételt.
Az elmúlt hetekben a brüsszeli bürokráciát épp úgy mozgásban tartották a magyar ügyek, miként korábban is. Általánosságban elmondható, hogy a helyzet egyre fokozódik: a februárban indított három kötelezettségszegési eljárás ügye újabb állomáshoz ért. Mivel a…..
Brüsszel egyre többször emel kifogást a magyar kormány által hozott törvényekkel szemben. A leginkább kifogásoltak megváltoztatása érdekében januárban három kötelezettségszegési eljárást indítottak hazánk ellen, februárban pedig az Európai Parlament olyan tartalmú…..