Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clarion

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvédhez több levél is érkezett azzal kapcsolatban, hogy ütközik-e valamilyen jogszabályba az Árpád-sávos zászló használata, vagy csak a szabad véleménynyilvánítás kategóriájába tartozik, főként, hogy nincs a tiltott önkényuralmi jelképek között. Egyes levelek…..
clarion 2006.11.17 11:13:25
Kedves Neonszem!
asszem ezt te írtad:
"Két dolgot szeretek a felvilágosodás utáni világban. Az egyik: mindenki azt gondol, amit csak akar, sőt, akár el is mondhatja azt. A másik: mindenki vitatkozhat vele (tiltakozhat ellene), ha adott esetben nem ért vele egyet.
Nagy baj lenne, ha ezek a jogok nem illetnék meg az egyszeri fasisztát vagy kommunistát is. Szabad neki gondolni bármit. Ha nem szabadna, akkor övé lenne az erkölcsi győzelem, ugyanis vagy fasizmus lenne, vagy kommunizmus."

én csak azt szeretném kérdezni, hogy ha valamelyik szülődnek a foglalkozását összehoznám egy téves eszmefuttatás során mondjuk egy ősi foglalkozással, ami nem a barlangrajzolás... akkor vajon megsértődnél e? Illetve ha ezt hangosan kiabálnám a kőrúton, és a csapból is ez folyna a végén, mert hogy szólásszabadság van,ugye, meg mindenki azt mond és gondol amit csak lehet, ott ahol akar, vajon te mit tennél?

Szerintem az első adandó alkalommal leütnél. Talán jogosan. Pedig én csak a saját gondolataimat skandálnám.
Látod! ezért veszélyes ez.
Azt gondolom, hogy tényekről az ember bármit mondhat, ha azt nem magyarázással teszi, de főleg nem rosszindulattal, mások kárára, uszitásra. ha a tényeket magyarázni akarja valaki, az már rég rossz.

ja és még egy: ha tényleg elfogadjuk azt hogy mindenki ott és ahol arról beszél, gondolkodik, amiről csak akar, akkor vajon belegondolunk e abba, hogy mi lesz abban az esetben ha rosszul gondolkozunk de mivel az emberek sokat hallják elhiszik.
(a rasszizmus speciel ezen az elven működik, ha nagyon nagyon le akarom egyszerűsíteni.)
comment:com Hajós nem gondolkodik? 2006.09.25 10:37:00
Valljuk be, mindannyian vártuk a vasárnap estét, hogy mégis hogyan fogják szólítani Hajós Andrást a többi hatok. És hát úgy szólították, hogy hülye. Na jó, ez így nem lett kimondva, csak valami olyasmi, hogy nem tud, vagy nem szokott gondolkodni, de hát én meg…..