Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeyserSoze

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Felhasználónk!Lényegesen egyszerűbb lett az avatarok kezelése az Indán. Mostantól bárki, aki rendelkezik Indapass-szal, tölthet fel profilképet, ami a nickje mellett jelenik meg a Blog.hu-ban vagy az Indafotón.Ehhez nem kell mást tenned, mint belépned a profilodba, majd a…..
 Sok remek csomagolással találkoztam az elmúlt néhány hónapban, de mikor erre a Lee szatyorra ráakadtam... tényleg lehidaltam. Műfajában szerintem a legek legje.A papírzacskó minden egyes része hasznosítható. Néhány mozdulat egy ollóval, és már kész is a…..
KeyserSoze 2011.06.18 23:19:04
  Dekonstruálni a dekonstruálókat? Derülhet a reakciós tábor: okos fejek megalkották az Arty Bollocks Generatort, a művészbullshit-generátort, amivel üresfejű, de annál nagyobb szájú alkotók készülhetnek fel sznob szaklapoknak vagy kibic tömegújságoknak adott…..
KeyserSoze 2011.06.17 05:16:31
@neoteny: Antikváriumokban előfordul. Magyarul A politika és az angol nyelv címmel jelent meg Az irodalom fölszámolása válogatásban. Mellesleg a poszthoz is nagyon passzoló, ontopik tanulmány, kritika, leleplezés és puska a hasonló nyelvi csalásokhoz. Pár kiemelés:

"A homályosság és a teljes hozzá nem értés a modern angol próza és különösen mindenféle politikai irodalom legjellegzetesebb vonása. Mihelyt bizonyos témák felmerülnek, a konkrétumok beleolvadnak az absztrakciókba, és a jelek szerint senki nem képes olyan beszédfordulatokat kieszelni, amelyeket még nem csépeltek el: a próza egyre kevésbé a jelentésük kedvéért választott szavakból áll, hanem egyre inkább frázisokból, amelyeket úgy illesztenek össze, mint egy előre gyártott tyúkól elemeit."

"A rossz írókat, különösen a természettudományi, politikai és szociológiai írókat szinte örökösen kísérti az a gondolat, hogy a latin és görög szavak hangzatosabbak az angolszász szavaknál, és ezért százával nyernek teret angolszász megfelelőikkel szemben olyan fölösleges szavak, mint expediál, transzferál, extrakurrikuláris, szuperszenzibilis stb."

"Bizonyosfajta írásokban, különösen a képzőművészeti és irodalmi kritikákban, teljesen megszokott jelenség, hogy hosszú bekezdésekre bukkanunk, amelyek a világon semmit nem jelentenek."

"Mint megpróbáltam kimutatni, a modern írás legrosszabb formájában nem abból áll, hogy a jelentésük kedvéért választják ki a szavakat, és képeket találnak ki, hogy világosabbá tegyék a jelentésüket, hanem abból, hogy hosszú szófüzéreket csirizelnek össze, amelyeket valaki más már rendbe rakott, ennek eredményét pedig merő szemfényvesztéssel teszik közölhetővé."
Most értettem meg Orbán zsenialitását, hogy kivette az Alkotmányból a 'köztársaság'-ot A Republic írt ugyanis zenét ehhez a pompás kis nyári kliphez: Mozdulj meg MSZP - Pártszavazás   ...egy piros kocka, sok piros pólós ember, 6 igen, republic... Ez egy nem listázott…..
KeyserSoze 2011.06.10 06:38:32
@KeyserSoze: Közben megrágtam. Vadai Gyurcsány embere, ergo a platform reklámja.

Elsőre furcsa volt, hogy Gyurcsány kimaradt belőle, de nyilván van mögötte reklámpszichológia: a gyurcsányisták amúgy is döntöttek már, a bizonytalan párttagokra valószínűleg negatívan hatna a vezérkultusz.
Érkezik a Google-féle NCF-alapú mobilfizetés, a Google Wallet. Bankokkal és kereskedőkkel áll össze a cég, hogy a nyáron elstartolhasson saját virtuális pénztárcás rendszerük.A Google célja, hogy egyklikkes (pontosabban egyérintéses) legyen a vásárlás a mobiltelefonunkkal.…..
Nagy örömmel jelentjük, hogy immár letölthető a Zenei hálózatok kötet teljes tartalma: teljesen ingyen, mindössze egy megosztást kérünk cserébe! A letöltősite-ot, amelynek segítségével sok-sok platformon el tudjátok mondani a remek hírt barátaitoknak, a Mito készítette…..
KeyserSoze 2011.05.26 01:25:57
@tofalvyt: Vettem.

Azért is szóltam még hozzá, hogy fent legyen a radaromon, különben valószínűleg elmennék a nagy digitális megjelenés mellett. (Twitteren botlottam bele, de csak véletlenül, trendig nem lett be-SMO-zva.)

Általában rárepülök az ilyen (MLM-es "e-könyveknél" azért komolyabb) digitális freebie-kre, és tovább ajánlom őket, ha jók. Ugyanakkor úgy nézem, mégsem leszek a célközönsége, nem vagyok marketinges. Mindenesetre belekukkantok, ha kijön.
KeyserSoze 2011.05.26 22:59:24
@tofalvyt: Kösz az anyagot. A cikkek többsége mégis érdekesebbnek tűnik, mint amire számítottam, így forgatni és ajánlani fogom.
A Fox News egyik amerikai társadójának bemondója annyira lelkes lett Oszama bin Laden likvidálásának hírére, hogy lányos zavarban összekeverte a néhai terroristavezér nevét az amerikai elnökével. Mentsége nem sok van, talán csak annyi, hogy a képernyő alsó felén látható…..
Pár órája élesítette a Google a market.android.com-ot, ami az Android Market desktop böngészőből is elérhető (vagyis szabadon hivatkozható) verziója. Azt most hagyjuk, hogy már az induláskor egy sor Google-accounttal rendelkező felhasználónak nem működött az oldal. A Google-nál…..
KeyserSoze 2011.02.03 11:06:42
Gondolom itt is listázza őket, itt böngészhető, hogy mi mindent tárol rólunk a Google (legalábbis remélhetően IP logokat nem): www.google.com/dashboard/

Egyébként nekem pont az ilyesmi hiányzik iOS-en. Az iTunes-ban ugyan visszakereshető minden, amit letöltöttem az App Store-ból, de napi bontásban nagyon kényelmetlen a keresés, "természetesen" kijelölni, copy-paste-elni sem lehet, weben vagy telón sem található meg a lista fogyasztható formában. (Talán a mélyből, valamelyik plist-ből kinyerhető, ennyit még nem bányásztam utána.)
Elindult eBooks néven a Google könyváruháza, amelynek online felületén több millió könyvet ingyen olvashatnak az érdeklődők. Az Egyesült Államok területéről a hét eleje óta elérhető virtuális könyvesboltban olyan neves kiadók művei is megtalálhatók, mint a Macmillan, a…..
Olvtársak!Egy kedves társaság, a Bloodlust, akik képregénykiadásban utaznak, megtalált és a segítségemet kérte. Mármost a képregényről nekem még a Pif, az Asterix és a Talpraesett Tom füzetek ugranak be, mondhatni a XXI. század teljesen elhaladt mellettem ezen a fronton.Nem akar…..
2010. október 20., Cökxpon café, Easy karma unplugged koncertfelvételek: két új dal és egy feldolgozás (szövegek az oldal alján) Ha tudnám KalózhajóSzótlanu Time after time Ha tudnám   Ha ő lenne az, tudná, hogy milyen legyen ha ő lenne az, tudná, hogy mit…..
Bár a keddi Google-bejelentéskor újságírói kérdése már megerősítették, hogy a Buzz felhasználóinak aktivitásai alapból publikusak lesznek, azt azonban elfelejtették hangsúlyozni a Google vezetői, hogy a Buzz élesítésével láthatóvá válik a felhasználók kapcsolati hálója…..
KeyserSoze 2010.02.13 00:07:52
@Söge: Ez engem is zavar, csak publikus, és alaposan kitöltött profilról lehet Zümmögni, nem lehet nickről tolni, mint a Twittert, minimum Gipsz Jakab név kell.

Szintén nem tetszik, hogy mindenről küld e-mailt, volt amit többször is elküldött. Nyilván akinek a Gmail a fő e-mail kliense, esetleg fő dashboardja, amin szinte mindent csinál, annak nem zavaró, de az e-mail címhez kötött külső klienst jól szemeteli. Egy kikapcsoló erre nem ártana, hogy ne értesítsen e-mailben minden Buzzról.
 Az új, hivatalos verzióról amúgy jött ma egy magyar nyelvű közlemény is. Ebből másolom most ide a lényeget: Persona: Újraindítás nélkül, egyetlen kattintással módosíthatók a Firefox témáiBővítményfrissítő: A Firefox jelezni fogja, ha egy bővítmény már…..
KeyserSoze 2010.01.22 23:28:07
@cadmagician: @◄ViZion: Nekem az feküdt jobban (gondolom még sokaknak, azért ez volt eddig a default), hogy ha egy oldalból néhány újabbat nyitok, azok a végére menjenek, így onnan kezdem majd ledolgozni a nézelődést, olvasgatást. Általában nagyon sok van nyitva (a méretüket is majdnem faviconig nyestem le), tehát a szomszédos nyitás áttekinthetetlen káoszhoz vezet perceken belül.

Mint írtam, a problémát hamar megoldottam, azért ha más is visszatérne a nem szomszédos, hanem végére nyíló tab rendszerre: browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent = false.
Öt évet is kaphat az amerikai Jason Kay, aki - állítása szerint Andy Warhol-stílusú popművészeti akció keretében - kicserélte 100 Gatorade-es palack címkéjét, majd az italokat visszacsempészte a szupermarketbe. A gyakorlatias művész egy mailcímet is ráírt a saját gyártású…..
Bigyóblog Öt perc a Nexus One-nal 2010.01.08 10:38:00
Csörgött a telefon, egy eltorzított férfi vagy női hang szólt bele, hogy ha meg akarom nézni "A" mobilt, akkor menjek ide és ide, és öt percre a kezembe foghatom és kipróbálhatom. Fotót és videót nem készíthetek. Igent mondtam, belebújtam 007-es jamesbond-ruhámba és…..
Ugye, hogy ugye: mégiscsak igazak voltak az októberi pletykák arról, hogy lesz Google Phone. És azt is jól éreztük meg, hogy a HTC-vel kooperálnak - mint az Android-projektben. Mondjuk szerintem a Google eleve nem az a cég, amely csak úgy, ölbe tett kézzel nézi az iPhone…..
Mai felbolydult világunkban egyértelmű értelmezésre vár törvényhozó és jogalkalmazó, cigány és gárdista, pesti és vidéki, határon inneni és túli...: Ki magyar? Többé-kevésbé működő politikai, geográfiai, lingvisztikai, kultúrális próbálkozások után a végső és…..
Trendek a magyar politikában - a hazai pártok iránti érdeklődés alakulása google keresési trendek alapján.   Van egy remek eszköze a gúglinak a keresési trendek elemzéséhez. Az adott kifejezések iránti érdeklődés változását mutatja pompás grafikonokon. Megadtam a négy…..
KeyserSoze 2009.11.04 22:44:39
@Október: Érdekesek, meg így összevetve is (bár túl nagyok a különbségek, látszanak az összefüggések): Morvai Krisztina, Vona Gábor, Magyar Gárda, cigány, cigánybűnözés: www.google.com/insights/search/#q=magyar%20g%C3%A1rda%2Ccig%C3%A1ny%2Ccig%C3%A1nyb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s%2Cmorvai%20krisztina%2Cvona%20g%C3%A1bor&geo=HU&cmpt=q

Morvai mondjuk sokkal keresettebb, mint Vona, inkább őt kellene úgy felkonferálni, mint "Magyarország leendő miniszterelnökét". 2014-ben, a Fidesz-kormányból kiábrándult választópolgárok akár össze is hozhatják.
A Microsoft Magyarország nem szórakozott, James Bondot hívta segítségül, hogy bebizonyítsa, a Windows is lehet cool. Boldog wines emberek, cséző csajok, és a kissrác, akit a Win7 direkt marketingje sem tud eltántorítani... ..
Köszönjük Zsibbantnak az Indáról! Ő igazi arc lehet, hogy ezeket a kordokumnetumokat átküldte. Érzéket robot hang a legizgalmasabb részleteknél, néha kicsit belebonyolódik a saját szövegébe. Igen, ez igazi hangalámondó szinkronszínész, egyszerre nő és férfi vagy bármilyen…..
Tetszenek még emlékezni a Z+ emlékezetes botrányára, amikor jókedvű és minden bizonnyal jó szándékú technikusok kiszivárogtatták azokat a videókat, amiken a tévé akkori üdvöskéi, köztük az azóta egész szép tévés karriert befutott Lilu meg Sebestyén Balázs illetve a…..
Közel harminc magyar híresség twitteres aktivitását monitorozza a Celebstalk.hu nevű magyar szájt. A rangosorolásból az is kiderül, hogy a legtöbben Papp Timit olvassák. Őt követi Zimány Linda, A bronzérmes magyar celeb pedig Winkler Róbert. A legaktívabb magyar celeb a Twitteren…..
8 gramm, 16x25x22 mm, 2 és 4GB-os verzióban kapható. Én még nem láttam kisebbet. Ráadásul, habeledugod a füledbe, senki nem jön rá, hogy éppen zenét hallgatsz - persze ha elég hosszú a hajad. Csak az a baj, hogy nem sztereó.Via Akihabaranews..
Bigyóblog Billentyűzet iPhone-hoz 2009.09.17 10:38:00
Értem én, hogy valaki szerint jobb egy igazi gombot nyomogatni, mint a képernyőn maszatolni. De minek vesz iPhone-t az, aki Blackberry szerű billentyűzetet akar magának. Nem látom a célcsoportot ennél a terméknél.Via Newlaunches..