Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KeyserSoze

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Felhasználónk!Lényegesen egyszerűbb lett az avatarok kezelése az Indán. Mostantól bárki, aki rendelkezik Indapass-szal, tölthet fel profilképet, ami a nickje mellett jelenik meg a Blog.hu-ban vagy az Indafotón.Ehhez nem kell mást tenned, mint belépned a profilodba, majd a…..
 Sok remek csomagolással találkoztam az elmúlt néhány hónapban, de mikor erre a Lee szatyorra ráakadtam... tényleg lehidaltam. Műfajában szerintem a legek legje.A papírzacskó minden egyes része hasznosítható. Néhány mozdulat egy ollóval, és már kész is a…..
KeyserSoze 2011.06.18 23:19:04
  Dekonstruálni a dekonstruálókat? Derülhet a reakciós tábor: okos fejek megalkották az Arty Bollocks Generatort, a művészbullshit-generátort, amivel üresfejű, de annál nagyobb szájú alkotók készülhetnek fel sznob szaklapoknak vagy kibic tömegújságoknak adott…..
KeyserSoze 2011.06.17 05:16:31
@neoteny: Antikváriumokban előfordul. Magyarul A politika és az angol nyelv címmel jelent meg Az irodalom fölszámolása válogatásban. Mellesleg a poszthoz is nagyon passzoló, ontopik tanulmány, kritika, leleplezés és puska a hasonló nyelvi csalásokhoz. Pár kiemelés:

"A homályosság és a teljes hozzá nem értés a modern angol próza és különösen mindenféle politikai irodalom legjellegzetesebb vonása. Mihelyt bizonyos témák felmerülnek, a konkrétumok beleolvadnak az absztrakciókba, és a jelek szerint senki nem képes olyan beszédfordulatokat kieszelni, amelyeket még nem csépeltek el: a próza egyre kevésbé a jelentésük kedvéért választott szavakból áll, hanem egyre inkább frázisokból, amelyeket úgy illesztenek össze, mint egy előre gyártott tyúkól elemeit."

"A rossz írókat, különösen a természettudományi, politikai és szociológiai írókat szinte örökösen kísérti az a gondolat, hogy a latin és görög szavak hangzatosabbak az angolszász szavaknál, és ezért százával nyernek teret angolszász megfelelőikkel szemben olyan fölösleges szavak, mint expediál, transzferál, extrakurrikuláris, szuperszenzibilis stb."

"Bizonyosfajta írásokban, különösen a képzőművészeti és irodalmi kritikákban, teljesen megszokott jelenség, hogy hosszú bekezdésekre bukkanunk, amelyek a világon semmit nem jelentenek."

"Mint megpróbáltam kimutatni, a modern írás legrosszabb formájában nem abból áll, hogy a jelentésük kedvéért választják ki a szavakat, és képeket találnak ki, hogy világosabbá tegyék a jelentésüket, hanem abból, hogy hosszú szófüzéreket csirizelnek össze, amelyeket valaki más már rendbe rakott, ennek eredményét pedig merő szemfényvesztéssel teszik közölhetővé."
Most értettem meg Orbán zsenialitását, hogy kivette az Alkotmányból a 'köztársaság'-ot A Republic írt ugyanis zenét ehhez a pompás kis nyári kliphez: Mozdulj meg MSZP - Pártszavazás   ...egy piros kocka, sok piros pólós ember, 6 igen, republic... Ez egy nem listázott…..
KeyserSoze 2011.06.10 06:38:32
@KeyserSoze: Közben megrágtam. Vadai Gyurcsány embere, ergo a platform reklámja.

Elsőre furcsa volt, hogy Gyurcsány kimaradt belőle, de nyilván van mögötte reklámpszichológia: a gyurcsányisták amúgy is döntöttek már, a bizonytalan párttagokra valószínűleg negatívan hatna a vezérkultusz.
Érkezik a Google-féle NCF-alapú mobilfizetés, a Google Wallet. Bankokkal és kereskedőkkel áll össze a cég, hogy a nyáron elstartolhasson saját virtuális pénztárcás rendszerük.A Google célja, hogy egyklikkes (pontosabban egyérintéses) legyen a vásárlás a mobiltelefonunkkal.…..
Nagy örömmel jelentjük, hogy immár letölthető a Zenei hálózatok kötet teljes tartalma: teljesen ingyen, mindössze egy megosztást kérünk cserébe! A letöltősite-ot, amelynek segítségével sok-sok platformon el tudjátok mondani a remek hírt barátaitoknak, a Mito készítette…..
KeyserSoze 2011.05.26 01:25:57
@tofalvyt: Vettem.

Azért is szóltam még hozzá, hogy fent legyen a radaromon, különben valószínűleg elmennék a nagy digitális megjelenés mellett. (Twitteren botlottam bele, de csak véletlenül, trendig nem lett be-SMO-zva.)

Általában rárepülök az ilyen (MLM-es "e-könyveknél" azért komolyabb) digitális freebie-kre, és tovább ajánlom őket, ha jók. Ugyanakkor úgy nézem, mégsem leszek a célközönsége, nem vagyok marketinges. Mindenesetre belekukkantok, ha kijön.
KeyserSoze 2011.05.26 22:59:24
@tofalvyt: Kösz az anyagot. A cikkek többsége mégis érdekesebbnek tűnik, mint amire számítottam, így forgatni és ajánlani fogom.
A Fox News egyik amerikai társadójának bemondója annyira lelkes lett Oszama bin Laden likvidálásának hírére, hogy lányos zavarban összekeverte a néhai terroristavezér nevét az amerikai elnökével. Mentsége nem sok van, talán csak annyi, hogy a képernyő alsó felén látható…..
Pár órája élesítette a Google a market.android.com-ot, ami az Android Market desktop böngészőből is elérhető (vagyis szabadon hivatkozható) verziója. Azt most hagyjuk, hogy már az induláskor egy sor Google-accounttal rendelkező felhasználónak nem működött az oldal. A Google-nál…..
KeyserSoze 2011.02.03 11:06:42
Gondolom itt is listázza őket, itt böngészhető, hogy mi mindent tárol rólunk a Google (legalábbis remélhetően IP logokat nem): www.google.com/dashboard/

Egyébként nekem pont az ilyesmi hiányzik iOS-en. Az iTunes-ban ugyan visszakereshető minden, amit letöltöttem az App Store-ból, de napi bontásban nagyon kényelmetlen a keresés, "természetesen" kijelölni, copy-paste-elni sem lehet, weben vagy telón sem található meg a lista fogyasztható formában. (Talán a mélyből, valamelyik plist-ből kinyerhető, ennyit még nem bányásztam utána.)
Olvtársak!Egy kedves társaság, a Bloodlust, akik képregénykiadásban utaznak, megtalált és a segítségemet kérte. Mármost a képregényről nekem még a Pif, az Asterix és a Talpraesett Tom füzetek ugranak be, mondhatni a XXI. század teljesen elhaladt mellettem ezen a fronton.Nem akar…..
2010. október 20., Cökxpon café, Easy karma unplugged koncertfelvételek: két új dal és egy feldolgozás (szövegek az oldal alján) Ha tudnám KalózhajóSzótlanu Time after time Ha tudnám   Ha ő lenne az, tudná, hogy milyen legyen ha ő lenne az, tudná, hogy mit…..
Bár a keddi Google-bejelentéskor újságírói kérdése már megerősítették, hogy a Buzz felhasználóinak aktivitásai alapból publikusak lesznek, azt azonban elfelejtették hangsúlyozni a Google vezetői, hogy a Buzz élesítésével láthatóvá válik a felhasználók kapcsolati hálója…..
KeyserSoze 2010.02.13 00:07:52
@Söge: Ez engem is zavar, csak publikus, és alaposan kitöltött profilról lehet Zümmögni, nem lehet nickről tolni, mint a Twittert, minimum Gipsz Jakab név kell.

Szintén nem tetszik, hogy mindenről küld e-mailt, volt amit többször is elküldött. Nyilván akinek a Gmail a fő e-mail kliense, esetleg fő dashboardja, amin szinte mindent csinál, annak nem zavaró, de az e-mail címhez kötött külső klienst jól szemeteli. Egy kikapcsoló erre nem ártana, hogy ne értesítsen e-mailben minden Buzzról.
 Az új, hivatalos verzióról amúgy jött ma egy magyar nyelvű közlemény is. Ebből másolom most ide a lényeget: Persona: Újraindítás nélkül, egyetlen kattintással módosíthatók a Firefox témáiBővítményfrissítő: A Firefox jelezni fogja, ha egy bővítmény már…..
KeyserSoze 2010.01.22 23:28:07
@cadmagician: @◄ViZion: Nekem az feküdt jobban (gondolom még sokaknak, azért ez volt eddig a default), hogy ha egy oldalból néhány újabbat nyitok, azok a végére menjenek, így onnan kezdem majd ledolgozni a nézelődést, olvasgatást. Általában nagyon sok van nyitva (a méretüket is majdnem faviconig nyestem le), tehát a szomszédos nyitás áttekinthetetlen káoszhoz vezet perceken belül.

Mint írtam, a problémát hamar megoldottam, azért ha más is visszatérne a nem szomszédos, hanem végére nyíló tab rendszerre: browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent = false.
Öt évet is kaphat az amerikai Jason Kay, aki - állítása szerint Andy Warhol-stílusú popművészeti akció keretében - kicserélte 100 Gatorade-es palack címkéjét, majd az italokat visszacsempészte a szupermarketbe. A gyakorlatias művész egy mailcímet is ráírt a saját gyártású…..
Bigyóblog Öt perc a Nexus One-nal 2010.01.08 10:38:00
Csörgött a telefon, egy eltorzított férfi vagy női hang szólt bele, hogy ha meg akarom nézni "A" mobilt, akkor menjek ide és ide, és öt percre a kezembe foghatom és kipróbálhatom. Fotót és videót nem készíthetek. Igent mondtam, belebújtam 007-es jamesbond-ruhámba és…..
Ugye, hogy ugye: mégiscsak igazak voltak az októberi pletykák arról, hogy lesz Google Phone. És azt is jól éreztük meg, hogy a HTC-vel kooperálnak - mint az Android-projektben. Mondjuk szerintem a Google eleve nem az a cég, amely csak úgy, ölbe tett kézzel nézi az iPhone…..
Mai felbolydult világunkban egyértelmű értelmezésre vár törvényhozó és jogalkalmazó, cigány és gárdista, pesti és vidéki, határon inneni és túli...: Ki magyar? Többé-kevésbé működő politikai, geográfiai, lingvisztikai, kultúrális próbálkozások után a végső és…..
Trendek a magyar politikában - a hazai pártok iránti érdeklődés alakulása google keresési trendek alapján.   Van egy remek eszköze a gúglinak a keresési trendek elemzéséhez. Az adott kifejezések iránti érdeklődés változását mutatja pompás grafikonokon. Megadtam a négy…..
KeyserSoze 2009.11.04 22:44:39
@Október: Érdekesek, meg így összevetve is (bár túl nagyok a különbségek, látszanak az összefüggések): Morvai Krisztina, Vona Gábor, Magyar Gárda, cigány, cigánybűnözés: www.google.com/insights/search/#q=magyar%20g%C3%A1rda%2Ccig%C3%A1ny%2Ccig%C3%A1nyb%C5%B1n%C3%B6z%C3%A9s%2Cmorvai%20krisztina%2Cvona%20g%C3%A1bor&geo=HU&cmpt=q

Morvai mondjuk sokkal keresettebb, mint Vona, inkább őt kellene úgy felkonferálni, mint "Magyarország leendő miniszterelnökét". 2014-ben, a Fidesz-kormányból kiábrándult választópolgárok akár össze is hozhatják.
A Microsoft Magyarország nem szórakozott, James Bondot hívta segítségül, hogy bebizonyítsa, a Windows is lehet cool. Boldog wines emberek, cséző csajok, és a kissrác, akit a Win7 direkt marketingje sem tud eltántorítani... ..
Köszönjük Zsibbantnak az Indáról! Ő igazi arc lehet, hogy ezeket a kordokumnetumokat átküldte. Érzéket robot hang a legizgalmasabb részleteknél, néha kicsit belebonyolódik a saját szövegébe. Igen, ez igazi hangalámondó szinkronszínész, egyszerre nő és férfi vagy bármilyen…..
Tetszenek még emlékezni a Z+ emlékezetes botrányára, amikor jókedvű és minden bizonnyal jó szándékú technikusok kiszivárogtatták azokat a videókat, amiken a tévé akkori üdvöskéi, köztük az azóta egész szép tévés karriert befutott Lilu meg Sebestyén Balázs illetve a…..
Közel harminc magyar híresség twitteres aktivitását monitorozza a Celebstalk.hu nevű magyar szájt. A rangosorolásból az is kiderül, hogy a legtöbben Papp Timit olvassák. Őt követi Zimány Linda, A bronzérmes magyar celeb pedig Winkler Róbert. A legaktívabb magyar celeb a Twitteren…..
8 gramm, 16x25x22 mm, 2 és 4GB-os verzióban kapható. Én még nem láttam kisebbet. Ráadásul, habeledugod a füledbe, senki nem jön rá, hogy éppen zenét hallgatsz - persze ha elég hosszú a hajad. Csak az a baj, hogy nem sztereó.Via Akihabaranews..
Bigyóblog Billentyűzet iPhone-hoz 2009.09.17 10:38:00
Értem én, hogy valaki szerint jobb egy igazi gombot nyomogatni, mint a képernyőn maszatolni. De minek vesz iPhone-t az, aki Blackberry szerű billentyűzetet akar magának. Nem látom a célcsoportot ennél a terméknél.Via Newlaunches..
Amikor két hete elektronikus könyvolvasóján Justin D. Gawronski folytatni akarta Orwell 1984 c. művének olvasását, az egyszerűen eltűnt a képernyőről. Gyorsan kiderült, hogy nem csak onnan, de a gép memóriájából is. A srác ekkor kezdett el izzadni, mivel a könyvet nyári…..
KeyserSoze 2009.08.01 23:53:11
@gitáros: Én is hasonlóképp (és mint az ábra mutatja, nem minden alap nélkül) nem bízom az online adattárolásban és az ilyen letölthető, de DRM-es cuccokban sem. Hozzáteszem, ezek csak a kalózkodás felé billentik a tisztességes vásárlókat, a kalóz e-bookot egy cég sem tudja törölni az ember gépéről, legalábbis jelenleg. (Az, hogy a lemezcégek régóta szeretnék elérni, hogy legálisan betörhessenek bárki gépére, egy másik történet.)

@_Venom_: A digitálisnak azért sok előnye van, komplett könyvtár lehet a zsebünkben, kíméljük a fákat, és ami a legfontosabb, jól kereshetőek, idézhetőek (ha nincsenek túlságosan lelakatolva DRM-mel, és rendesen OCR-ezettek, nem csak képhalmazok).

A hangsúly nem az 1984-en van (persze a Nagy Testvér adja a történet plusz pikantériáját), például Ausztráliában is PD (ahogy nálunk is), aki akarja, ingyen és legálisan letöltheti angolul is. Viszont aki ennek ellenére megvette digitálisan (én is megvettem az ingyenesség ellenére könyvben), az nem csoda, hogy kiakad.

@algi: Bár általában az ÁSzF-ekben nagyon bebiztosítják a hátsójukat az ilyen nagy cégek, és egyben a lelkünket is eladatják velünk (lásd a Google Chrome esetében: 'bármit kezdhetünk minden adatoddal, ami átmegy a browseren'), szerintem kiszúrták volna páran, ha bármilyen módon benne lenne a pakliban az ilyen előzetes értesítés nélküli törlés lehetősége (ahogy a Chrome balhé is órák alatt kitört anno). A per jogos és szükséges, hogy precedenst teremtsen az ilyen nagyon nem fair lépések ellen.