Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ocso79

0 bejegyzést írt és 97 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ass blaster Ezek hülyék... 2021.10.10 14:36:12
  Mi folyik itt Angliában? Pontosabban mi nem folyik? Például üzemanyag a benzinkutakon. Miért? Azért mert az angolok ha nincs más aki megtegye akkor saját magukat bökik tökön.  Kezdjük messzebbről. 2016-ban öt évvel ezelőtt megvolt a Brexit szavazás, az angolok kiléptek az EU-ból. Ennek meg…..
ocso79 2021.10.19 15:00:17
@kés a nyakadon: szar lehet az egész életedet ebben a megkeseredett országban leélned. Mondanám hogy sajnállak,dehat egy igazi frusztrált csőparaszt vagy ezért inkabb csak szurkolok hogy maradjon az Orbán és teljesen lenullazza a már így is szar életedet.
A magyar egy hülye nép ez mar megbizonyosodott az évszázadokon keresztül.
Természetesen most is a rossz irányba megyünk. Akinek esze van már régen lépett,maradtak az Orbán rajongók mint Te és az akinek már repülőtérre se telik ( kb az ország felé).
Valami oknál Te ebben eléd ki magad, majdhogynem imádod ha a nyitott pofadba szarik Orbán és a bandája meg egy kis csacska mosoly is megjelenik eközben a pofád sarkában.
ocso79 2021.10.19 17:42:15
@kés a nyakadon: komi szeretnél Te lenni olyan csoringer mint Én. Nem baj buta fiú, látom Te imádod amikor habosra szopatjak a pofádat. Ekkora baleset régen nem láttam,pedig Magyarország a melegágya az ilyen barmoknak mint Te. Nem tudom hogy van valami iskola ahol képzik az ilyen bárányok mint Te vagy egyedül sikerült ezt a szintet elérni.
Nyugodj le szerencsére a többi bárányt legalább majd megmenti a következő ultra liberális kormány. Lesz kapsz a kezekre vége a lopkodasnak jön az elszamoltatas ideje.
ocso79 2021.10.19 18:52:11
@kés a nyakadon: eközben a Forint ismét melyrepulest mutat be. Te meg tapsikolsz a szaruhártya közepén a narancssárga trikodban..... mekkora ballisztikus vagy aranyapám. Én meg eközben röhögök a lipsi muszlim nyugaton zabálja a halal húst és olvasom a koránt.
Sok minden elhangzott az elmúlt években a britek kapcsán, például az, hogy az uniós kilépésről szóló népszavazás után felszínre tört az idegengyűlölet. Valóban így lenne? A kérdésre a Londonban élő ír író, komikus, Peter Flanagan válaszolt. Az a bizonyos Farage-plakát..
ocso79 2019.07.08 10:34:30
@árnyékgyuri: Ott a helyes valasz. Amikor mondtam a kollegaknak hogy nekem a kislanyom szuletese utan az voltaz elso hogy nyitottam neki egz Junior ISA-t csak neztek hogy minek.

A UK-ban az eladott autok 94% hitelbol tortent!!!
En egy ugynevezett suburb reszen lakok egymast licitaljak az emberek ki tud nagyobb autot venni.
A berelt hazak elott £30k auto all,de sajat ingatlanra nem futja.
Akár sablonosnak is nevezhetném Ági történetének kezdetét, hiszen a frissen végzett egyetemista a diploma után három társával úgy dönt, hogy nekivág Angliának. Aztán a történet ott válik érdekessé, hogy gyorsan egyedül marad, majd évek során bebizonyítja, hogy ki lehet…..
ocso79 2016.08.31 09:44:19
@Taxomükke (UK): majd beszurkul ha hazat akarsz venni :)
Érdekes számítást küldött el a minap Pappito, aki annak próbált meg utánaszámolni, tulajdonképpen mennyibe is került neki az, hogy Új-Zélandra költözött. Az összeg elgondolkodtató, főleg, hogy ez csak az ügyintézés. Ha van kedvetek, számolgassatok ti is (akár külön…..
ocso79 2016.02.20 12:32:35
@Halbajusz: mivel vagy elorebb vele? Nekem van de nem sok hasznat vettem eddig
Előre szólok, hogy ma egy jól láthatóan (olvashatóan) boldog és elégedett ember posztja következik, méghozzá egyenesen Svájcból. Attila egyszer régen (nagyon régen, 2011 végén) már írt ide, és most megtette megint, ami nemcsak azért nagy öröm, mert mindig jó a régi szerzők…..
Éppen tegnap jelent meg a Tárki kutatása, mely szerint a tanulók kétharmada külföldre menne hosszabb-rövidebb időre. (Részletesebben itt olvashattok róla.) Egy jó részük alighanem hasonló cipőben jár, mint mai posztunk szerzője, Dóra, aki Hollandiában jár egyetemre és találta…..
ocso79 2016.01.14 11:46:39
@ChristineK: ugyan a diakhitel visszafizetese Angliaban azert nem egy nehez dolog.
Elég komoly dilemmába keveredett Balázs és családja, hiszen három gyermekkel gondolkodnak erősen a külföldi munkavállaláson. Mi több, gyakorlatilag el is döntötték, hogy nekivágnak, amikor jött a CSOK, amivel megvalósíthatnák régi álmukat. Kérdésük most hozzátok szól:…..
Rengeteg magyar dolgozik különféle raktárakban Angliában, mai szerzőnk, Ágnes is közéjük tartozik. A története talán annyiban más, hogy egyszer már dolgozott a szigetországban, igaz, akkor Skóciában szállodákban, aztán megpróbálkozott ismét Magyarországgal, de végül úgy…..
Aki nem dolgozott még építkezésen (és őszintén: azért mi vagyunk többen…), annak valószínűleg csak halvány segédfogalma van arról, milyen munka is mehet ott. Nos, a mai poszt ezen a helyzeten változtat, hiszen egy igazi multimédiás kaland keretében szövegben, képeken és…..
A történet ott kezdődött, hogy Narina több hosszú kommentben írta le határátkelésük történetét, ami annyira elgondolkodtató volt (nekem legalábbis), hogy sajnáltam volna, ha elvész a kommentek között, ezért megkértem, írja meg kibővítve külön posztban is. Megtette, és ezt…..
Ismét nekilódultak több országban az ingatlanárak, van, ahol egészen nagy lendülettel, aminek persze egyik következménye az, hogy egyre drágább a bérlés is. Nézzünk egy kicsit ma körül az európai ingatlanpiacon, és az is kiderül, melyik országban a jövedelem mekkora részét…..
ocso79 2015.09.29 21:53:54
@M. Péter: ? Nem ertem mirol beszelsz milyen koltseg?
ocso79 2015.09.29 21:53:59
@Sanz: sajnos reszvenyek is dolhetnek meg a nagyok is wv,bp satobbi.
Osztalekhoz meg sokkal tobbet kell belerakni hogy kifizetodo legyen mint egy haz onresz.
Ahogy mondtam a rent kidobott penz,minnel tovabb varsz annal tobb kidobott penz.
ocso79 2015.09.29 21:54:12
@Thargoid: koszi hogy leirtad, remelem a sok karogo megerti vegre hogy ha hosszutavon marad itt akkor a rent hatalmas bukta.
A mortgage az evek folyaman csokken a rent meg altalaban no.
Csokkeno rent-et meg nem lattam 11 ev alatt itt UK-ban.
Ettol fuggetlenul mindenkinek szive joga,habar a lakastulajdonos magyar ismeroseim 100%-ban azt valjak hogy hulyek voltak hogy nem hamarabb vagtak bele.
Természetesen eszünkbe sem jutna holmi gyarmatosítást, más államok elfoglalását javasolni, arról van csak szó, hogy a mai blogajánlóban egyetlen országba látogatunk, és próbáljuk meg három szempontból is megvizsgálni. Az ország Hollandia, ahol a helyhiány állandó – viszont…..
Nainen története a buktatókról, az elszántságról, az így elért sikerekről szól. Családjuk rácáfolt mindenre, amivel költözés előtt riogatták őket, ugyanakkor az írás nagyon kiegyensúlyozott, egyáltalán nem csak a már elért eredményekről, hanem a néha nagyon is…..
ocso79 2015.03.03 13:11:41
@adg [Au, Darwin]: Ebben igazad lehet.
Kicsit poccenek az ilyen dolgokra mert villamos teruleten dolgozok es kb tisztaban vagyok a berezesekkel.
100% hogy electronics technician nem kap £40K az boven mernoki fizetes.
£1000 meg hazat berelni kicsit puccos szerintem az elso evben,de kinek mi.
Inkabb rakna felre es venne maganak.
ocso79 2015.03.03 13:11:41
@Herr Géza: eltevedtel ez Anglia nem Nemetorszag
ocso79 2015.03.03 18:05:23
@Nainen: me haragudj UK-n belul csak as dolgozhat villamos berendezeseken aki tisztaban van a Brit szabvanyokkal(BS 7671).
Nincs olyan ceg aki ezt bevalalja e nelkul.
Ezert mondtam hogy nekem ez santit.
En 3 embert ismerek magamon kivul magyarokat akik ezt megcsinalta.
Egyik s egy EV utan.
A mai poszt azért elgondolkoztató, mert felhívja a figyelmet arra, mennyire félrevezethet minket az, ha egy-két esetből általánosítunk. Ezért arra kérlek titeket, ti se általánosítsatok Luna írása nyomán, ugyanakkor (bár a poszt nagy részével a magam részéről nem értek egyet)…..
ocso79 2015.03.02 09:55:25
@tanato: jol teszik.Mit gondoltal azert megy ki hogy ha hazajon a Kinai boltbol oltozkodjon pfffff
ocso79 2015.03.02 10:59:09
@Ödenburger [Hu/At]: Channel 4 kamu televizio.
Havi egymillió forintért sem mennék haza – írja Ádámnak írt válaszában Timi, aki eredetileg magánüzenetnek szánta írását, de aztán meggyőztem, hadd adjam közre, mert szerintem érdekes vitaindító lenne. Mindenekelőtt emlékeztetőül pár részlet a három éve Angliában…..
ocso79 2015.02.19 12:31:46
@NIKI LAURA:
Komi Te beteg vagy.Szerinted Angliaban hullak hevernek az uton?
Es urespofalyu emberek rohangalnak fogtalanul?

Mi villanyszerelo,tanár paros vagyunk leesik kozle £3500 havonta,szerinted erdekel ha egy tomesert £20 kell fizetni NHS-en keresztul?

BÁRÁNY
Őszintén szólva a magam részéről mindig kicsit szkeptikus voltam az amerikai zöldkártyalottóval kapcsolatban, mert gondoltam, nyilván nyernek rajta emberek, csak hát én még sosem találkoztam ilyen szerencséssel. Aztán jött Niki története, márpedig ők pont így jutottak ki az…..
Ma némi szünet után folytatódik a sorozat, melyben elintézendő ügyeinket vesszük sorra, azaz mi az, amire egy-egy ország esetében figyelnünk kell határátkeléskor. Németországot már kibeszéltük, ma pedig az egyik legnépszerűbb cél, Nagy-Britannia következik. Természetesen…..
ocso79 2014.11.13 10:20:33
@DavidToth: a Permanent resident az alanyi jogon jar 5 ev utan.
A citizenship az ma's teszta szinten 5 ev ittlet de melle nyelv vizsga Life in the UK teszt es az osszes P60 vagy berpapir az elmult 5 evbol.KB olyan 1000£ ugyintezesi dijat is szamolj.
ocso79 2014.11.13 10:20:33
@DavidToth: milyen regota elsz itt?
A mai poszt egy fiatal lány első külföldi tapasztalatáról szól. Niki öt hónapja él és dolgozik Hollandiában au-pairként, írása inkább benyomásokat rögzít, és elsősorban talán a fiatalabbnak szól. Fogadjátok ennek megfelelően! :) (A képekért köszönet neki.) „Az én…..
A céltudatosság szép példája a mai történet (ilyen értelemben kicsit hasonlít a tegnapi, ausztriai poszthoz), hiszen szerzője, Berni és párja három év alatt jutottak el odáig a brit fővárosban, hogy most izgatottan tervezgethetik a költözést a saját, leendő…..
ES Bringa Végre Olaszországban! 2014.05.13 12:15:00
Bari csodálatos. Bár sok itthon kapható útikönyv szereti lehúzni a várost, érdemes meglátogatni. Ahol a pálmafa megszokott jelenség az utcán, az nem lehet rossz hely...Ma Dél-Olaszország 3. legnagyobb városában folytatódik a Giro, méghozzá a legrövidebb (112 km) szakasszal.…..
Tamás egy londoni munkára kapott évi 60 ezer fontos fizetéssel ajánlatot. A dilemmája a kérdésben felvázolt „elfogadjam-e?", amire persze az ember első reakciója, hogy „naná!". Ugyanakkor a poszt végére kicsit jobban belelátunk a szempontjaiba és talán a válasz sem lesz ilyen…..
A mai poszt kiindulópontja elsőre talán furcsának tűnhet, de reményeim szerint menet közben kiderül majd, milyen sok köze is van minden idők egyik legnagyobb futballistájának a határátkeléshez. Johan Cruyff nem csak csodálatos labdarúgó és zseniális edző, hanem legalább ennyire…..
ocso79 2014.01.25 09:49:54
@NIKI LAURA:
Tobszor sikerult mar bizonyitanod mekkora balfek vagy.
Ez a mostani is ekes bizonyiteka ennek.
ocso79 2014.01.25 09:55:16
@Don Kartasch:
Nem vagy mazlista.
En 9 evem alatt egyszer sem ereztem.
ocso79 2014.01.25 10:10:55
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Itt melle lottel komam.
Azt gondolom, nem csak az Egyesült Királyságban nagy kérdés, hogy béreljünk-e ingatlant, vagy a bérleti díjat törlesztésre fordítva inkább vásároljunk. A magam részéről én a mai fejemmel inkább bérelnék, de ezen lehet (és szerintem fogunk is) hosszan vitatkozni. Noha…..
ocso79 2014.01.17 17:47:55
@tableno:
Acsi azert van ott re mortgage ahol beleloksz meg egy kis penzmagot azutan maris konyebb az elet.