Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lúthien Elensar

34 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igen, tényleg valami hiányzik az ellenzéki tüntetésekből, de nehéz megmondani, hogy mi. Ugyanis, amit mindenki hiányol, azt egyszerűen lehetetlen kívánni! Senki nem akarhatja, hogy újra autók égjenek Budapest utcáin, hogy repüljenek a macskakövek. Az "Orbán, takarodj!"-nak…..
Ha azt a nyugdíjtervezetet megvalósítják, amin gondolkodnak, az lesz a legszemetebb és legigazságtalanabb rendszer. Több nyugdíjat kapjon az, aki gyerekeket nevelt fel és aki iskolázottabbá tette utódait, azaz egyetemre járatta... Akiknek nincs gyereke, majd nyomorogjon, ráadásul…..
Na, hát nem megmondtam?! Az áprilisi választásokat - most már bizonyított tény - az MSZP miatt veszítette el a baloldal. Meg nyilván saját maguk miatt is, hiszen elhitték , hogy a szocik az a párt, amelyik a legtöbb támogatót tudhatja maga mögöttés beletörődtek abba, ők…..
Roppant szórakoztató eleme közéletünknek, mikor egy teljes politikai oldal segget csinál a szájából. Különösen szép, ha két egymással tökéletesen szembenálló megmondás között mindössze néhány nap az eltérés.Emlékezhetünk arra, hogy az Összeváltás a kampányban azt…..
Ezek mennek mostanában Ennyi 2014.04.07 14:05:10
Ezek mennek mostanában Ez van... 2014.04.07 13:52:24
...ezt kell szeretni. Nem mondom, hogy nem csalódtam, hiszen sokkal többet vártam ettől a néptől. De az, hogy ennyien nem mentek el szavazni, sajnos megmutatja, miért tart ott ez az ország, ahol. Mert a legtöbben csak a saját személyes kis életükkel törődnek, és amíg azt nem érinti…..
Na, én ezért nem szavazok rájuk (ez csak egy hirtelen lista, írtam, ami eszembe jutott, és amilyen sorrendben az eszembe jutott): -          Nacionalizmus, populizmus -          A társadalom megosztás -          Jó magyar, rossz magyar -         …..
Ezek mennek mostanában Sirató 2014.01.09 13:21:03
Lehet, hogy ünnepelni kellene, meg örülni, de én hisztizni fogok. Egyébként sem vagyok jó passzban, az időjárás is szar, erre kiderült, hogy Mesterházy lesz a miniszterelnök-jelölt és az MSZP diktálja a feltételeket. Ebben van bármi pozitív? Persze összefogás, meg tárgyalások,…..
Ezek mennek mostanában Közszolga! 2014.01.09 10:27:15
Kósa Lajos, közszolga! Nem kérek elnézést, amiért a megszólítás elé, sem a kedves, sem a tisztelt jelző nem került, de egyiket sem érzem helyénvalónak. A magyar nyelvben sajnos nincs olyan szó, melyet oda tudnék biggyeszteni, amikor magára gondolok, így hanyagolom is a…..
Na, azt hiszem most vagyunk nagy szarban. Nem én, meg elv-társaim, hanem úgy az ország egészen. Ugyanis ha ez így folytatódik, nem a Szaniszló által vízionált ellenség fog bennünket eltüntetni a térképről, hanem mi, saját magunk radirozzuk ki Magyarországot Európából. Ugyanis…..
Ezek mennek mostanában Deja vu 2013.09.02 10:09:00
Drága fideszes polgártársaim! Ti, akik anno rohantatok az úgynevezett szociális népszavazáson kinyilvánítani, hogy ti bizony Viktor mellett álltok! Ti, akik bele sem gondoltatok igazán abba, hogy amikor azt a rohadt X-et oda teszitek, ahová mondták, tulajdonképpen mire is mondotok…..
Mi történt ezzel az országgal? És mi történt velünk? Olyan fokú lett az intolerancia és az agresszió az emberekben, ami már rémisztő.  Most például Szilvásvárad lakossága gondolta úgy, nem szeretné, hogy értelmi fogyatékosok költözzenek a községükbe. És e nem…..
Ezek mennek mostanában Devizahitel 2013.08.30 10:01:00
Nos, tudom, ezzel a bejegyzéssel most nagyon népszerűtlen leszek. Ám ezt a devizahiteles mizériát én valahogy nem tudom megemészteni. Sajnálok én mindenkit, aki szar helyzetbe került, és el sem tudom képzelni, én mit tennék a helyükben, de hát már a kezdet kezdetén lehetett tudni,…..
Ki legyen a miniszterelnök-jelölt. Nehéz kérdés, nagyon nehéz. És a jelölt személyétől nagyon sok függ. Például a győzelem is 2014-ben. Bár a közvélemény-kutatások az MSZP fölényét mutatják az Együtt 2014-el szemben, a nem hivatalos közbeszéd, a baráti eszmecserék és a…..
Lúthien Elensar 2013.08.27 20:38:36
@Muad\\\'Dib: Nem választásról szól a blog, hanem arról, hogyan legyen eldöntve, ki legyen a miniszterelnök-jelölt. Csak mert úgy látom, valamit félreolvastál....
Ezek mennek mostanában Király! 2013.08.21 15:52:16
Mivel ma mindenhonnan csak István, a király kritikák ömlenek rám, nem bírom ki, én is megírom a saját véleményemet. Már csak azért is, mert szemben a számos fanyalgóval, nekem tényleg tetszett. Sőt, jobban tetszett, mint sok, az utóbbi időben színpadra vitt, az eredetit másoló…..
Lúthien Elensar 2013.08.22 22:16:20
@Rákász Béla: Kérdem: melyik volt vajon orbán?
Lúthien Elensar 2013.08.22 22:21:26
@Gyingizik: Hú, nálad aztán keverednek rendesen a dolgok! Te magad tudod egyáltalán ki vagy, mi vagy? Most a keresztényellenességet vagy a magyar ősvallás ellenességet fájlalod? Mert a kettő nagyon más és vagy ezt, vagy azt válaszd, mert a kettőt együtt nem nagyon lehet! Mi gyalázta ebben konkrétan a Szent Koronát és mi a magyarságot? Kicsit bővebben lécci, mert így hülyén halok meg!
Lúthien Elensar 2013.08.24 12:13:10
@Gyingizik: Hú, te nagyon túlspiláztad! Te a saját frusztrációdat láttad bele ebbe az egészbe. De erről nem Alföldi tehet!
Ezek mennek mostanában Kánikula 2013.08.06 10:40:44
Negyven fok van árnyékban. A városokban csobognak a szökőkutak, abban pancsol kicsi és nagy. A köztéri ivóvizekhez sorban állnak, töltik tele a műanyag flakonokat a megfáradt polgárok, akik a városban flangálnak, nézelődnek. A kertekben csobog a csobogó, spriccel a spriccelő, és…..
Kedves Viktor! Érdeklődöm, van-e körülötted olyan ember, akiben megbízol, és aki valóban őszinte veled. Most nem azokra az alattvalókra gondolok, akik belőled élnek, illetve abból, hogy te ott ülsz, ahol. Mert nyilván ők azt mondják, amit hallani akarsz, és ami nekik is…..
Itt van ez a fotó. Egy borzalmas korszak borzalmas dokumentuma. Német katonák állnak szenvtelenül egy tömegsír körül és nézik, ahogy belelövik azt az embert a sírba, akinek szeméből már a kétségbeesés sem süt, csak a beletörődés. Valószínűleg mindenki, akit…..
Azt nem mondom, hogy örültem, mikor kiderült, hogy a Fidesz nyert a választásokon, ráadásul kétharmaddal, de úgy voltam vele, ha ennyire nagy volt a szájuk, akkor most legalább bebizonyítják, nem hiába. Elvégre volt nyolc évük arra, hogy felkészüljenek a kormányzásra, terveket…..
Elnézést, csak szólni szeretnék. Elmondani, hogy tulajdonképpen mi az, amire vágyom. Én vagyok ugyanis a Civil, akiről mintha kezdenének megfeledkezni. Márpedig én arra vágytam, hogy a demokratikus ellenzéki pártok, szervezetek, egyesületek március 15-én végre bebizonyítsák, hogy…..
Lúthien Elensar 2013.03.18 21:05:17
Bár nem szokásom vitatkozni azon mással, hogy én mit gondolok, hiszen én gondolom, azért most megteszem.

"Igen, de az MSZP szavazók az MSZP-re szavaznak, és tudod, ha azt mondod, ők kellenek, de az MSZP nem, akkor kurvára kihasználod, kisajátítod, becsapod, átvágod őket."

Egy választási együttműködés esetén nem az MSZP-re szavaznak, hanem arra a jelöltre, akit közösen állítanak. Szerintem ez nem olyan bonyolult, biztos megérted. Az MSZP szavazói pedig a pártra szavaznak, nem az emberekre, hiszen sokukról azt sem tudják, mihez ért. Ez nyilván nem csak az MSZP szavazóira igaz. Tehát, egy választási együttműködés esetén nem is lesz külön MSZP-s jelölt, már ha az együttműködés létrejön. Ha nem jön létre és lesz, akkor az azt jelenti, az MSZP már megint önmagát félti és nem az országot. Ja, és még egy fontos dolog: nem gondolnám, hogy az MSZP szavazói hülyékből állnának. Pontosan fogják tudni, hogy mi a helyzet! A kérdés az lesz, a párt mit lép.

"Orbánnak akkor is kétharmada lenne, sőt még többel is nyert volna. Hiszen leginkább a népszavazással nyert. Ellenben ott tartanánk, hogy Orbán kényelmesebben diktatúrásodhatna, mert a gazdasági alapok jobbak lennének hozzá, és később bukna meg."

Hogy ezt honnan veszed, nem tudom, biztos tudsz olvasni a múltban vagy látd a meg nem történt dolgokat. Mindenestre akkor hurrá, örüljünk hogy a szocik gyávaságból elkúrták az elmúlt 8 évet, mert így kevesebb jutott Orbánnak?! Az, amit te itt leírtál pontosan megegyezik azzal, amit a Fidesz ellenzékként gondolt. Azaz leszarták az országot, lényeg, hogy a kormány ne tudjon kicsit se jót tenni, mert azzal ők gyengültek volna. Mármint a Fidesz. Ez ugyan az, csak fordítva.

"Pedig elég nehéz beadni, hogy demokratikus elveken ne a legnagyobb párt jelöltje legyen a miniszterelnök. Te demokrata vagy?!"

Én az vagyok. És ha Mesterházy is az, akkor nem fog köömszakadtáig ragaszkodni a jelöltségéhez, ha tudja, az gátja lehet a kormányváltásnak. Ugyanis hiába van 1 millió szavazója a szociknak, amikor sokkal több azoknak a száma, akik sem a fideszre, sem rájuk nem szavaznának. Sokkal többen vannak azok, akik valami éés valaki mást akarnak. Akkor most ki a legtámogatottabb? Visszakérdezek: te vajon demokrata vagy, ha szerinted ne az legyen a miniszterelnök, akit a legtöbben támogatnak?

"Tömören, nem értem, hogy képzeled az olyan összefogást, ahol a legnagyobb párt az erősségéhez képest nem kap semmit, azaz a szavazók többsége az arányukhoz képest be vannak csapva. "

Honnan veszed hogy a szocik a legtámogatottabbak? A rengeteg bizonytalan nem a szicikat erősiti. Ők mást akarnak, mást várnak! Mellesleg pedig mindez megállapodás kérdése.

Ezek után az ostoba jelzőt visszautasítom. Gondolkodjál inkább kicsit! És nekem meg jogom van azt mondani, hogy Mesterházyt nem akarom az ország élén látni! És hidd el, ezzel nem vagyok egyedül.
Ezek mennek mostanában Hóvihar 2013.03.18 09:24:00
Pintér Sándor belügyminiszter azt nyilatkozta, az időjárás és az emberek felelősek a március 15-én kialakult válsághelyzetért. Teljesen igaza van. Mert az időjárás nyilván direkt hekkelte meg az ünnepet és csinált telet pirkadó hazánkban. Az emberek pedig csak azért keltek…..
Felesleges pénzt ölnie a Fidesznek az MSZP elleni lejárató kampányba, megoldják ezt ők házon belül, lejáratják magukat önként és dalolva.  Persze, minden pártnak megvan a maga hülyéje, de mintha a szocik versenyt írtak volna ki ezért a címért. A baj az, hogy ez nem csak az…..
Lehet, hogy csak emiatt a szomorú, színtelen és szagtalan január és február miatt vagyok hisztisebb a kelleténél, de rám tőrt a pesszimizmus. Nagyapám mondogatta mindig, mindenki azt kapja, amit érdemel. De én ezt nem érdemeltem. Én jó ember voltam egész életemben, fizettem az…..
Áder János nem írta alá a regisztrációról szóló törvényt, átküldte az Alkotmánybírósághoz, az AB pedig helyt adott az elnöki kifogásoknak. Aztán jött Rogán Antal és azt mondta, hallották az ész szavát. No meg a politikai felelősségérzet olyan erős bennük, hogy nem lesz…..
Ezek mennek mostanában Világvége 2012.12.23 21:06:34
December 21. péntek, 16.00 óra      Három nap van karácsonyig. Már besötétedett. A körúton felkapcsolták a fákra tekert kis égőket, a havazásban úgy szikráznak, mint a csillagok. A nagy hó csendessé tette a várost, csak a karácsonyi dalocskák szólnak…..