Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pallasmacska

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már írtam arról, mi történik a húszas éveidben, amikor kilépsz az intézményesített korból, az életed elkezd divergálni a többiekétől. Még bármi történhet, de még csak akkor kezdesz rájönni, hogy ez mind-mind a te döntésed. Akkor kezdesz rájönni, hogy a szabadság nem csak…..
Találtam egy jó kis írást a Qubit oldalán, melyben azon megy az eszmék futtatása, hogy erkölcsi kötelességünk-e vegetáriánussá válni? A helyzet az, hogy pont ez az érv, amitől a leginkább falra tudok ugrani, szóval pár gondolatot én is megejtenék a témában - vállalva ezzel azt, amit majd kapok,…..
pallasmacska 2019.05.07 09:38:42
@8CyB4: Csakhogy a húsevés önmagában nem bassza szét a jövődet, a túlfogyasztás és a pazarlás már igen. Kábé ugyanannyira, mint a vegánok brutális ökológiai lábnyomot hagyó special snowflake étrendje, ami mellesleg embereket is nyomorba taszít a világ másik végén (de ugye az emberi szenvedés nem érdekli a vegánokat, egészen addig, amíg nem róluk van szó).
Két év után végre lehetőségünk nyílt ismét kertszerű izét varázsolni az emeletépítés formájában ledobott atombomba helyén maradt sívó pusztaság helyett. Két kibaszott robikapát is kölcsönkértünk, mind a kettő beadta a kulcsot. Így az utolsó harminc négyzetmétert én ástam fel, kézzel. Ezt az alábbi…..
Szülői volt ma. Első osztály, féléves értékelés, meg a többi. Először az egyik tanító néni emelkedik szólásra, elmondja egyebek mellett, hogy hiába a négyig tartó iskola, annyira zsúfolt a gyerekek órarendje, hogy alig marad idő a gyakorlásra, ezért kéri a szülők segítségét. Gyakoroljuk otthon a…..
Elkúrtuk, nem kicsit, nagyon; amikor a mappa és a kezem összeér, a szavazás lezárul; a repülőgép, amint becsapódik a World Trade Center épületébe: pillanatok, amelyeket lehetetlen feledni, akár Gyurcsány Ferenc táncát vagy Janet Jackson mellét. Tíz villanás az évezred első dekádjából, amely örökre…..
pallasmacska 2017.06.25 09:48:52
@mojoking77: "a "kiraly" halalhiret jobb helyen villamgyorsan elhomalyositotta, hogy Sinkovits Imre az nap hunyt el"

csak sajnos ilyen "jobb helyek" nem voltak, máig emlékszem, hogy fel volt háborodva a környezetem (én még kicsi voltam), hogy Jimmyről még hetekig ment az érzelmi rekviem mindenhol, Sinkovits meg jó, ha kapott egy-két sort itt-ott.
A United Airlines gépéről lerángatott utas esete bejárta a világsajtót, és a képek, a felvétel tényleg borzalmasak, a biztonsági emberek viselkedésére pedig nincs mentség. Az már megint más kérdés, hogy a társaság törvényesen járt el, amikor le akarta szállítani az utast…..
pallasmacska 2017.04.16 15:00:17
@Stefan_Schneider: Dehogyisnem. Egy repülőgépen a kapitány pontosan ugyanolyan jogokat élvez, mint a hajón a kapitány. És nem, ez nem demokratikus viszony.

De nem baj, ainternet már megint jobban tudja, mint a szakértők.
Tegyél magadnak egy szívességet – mert senki másnak nem áll érdekében. Kezdd el a helyén kezelni a munkahelyedet. Bárcsak ezt el tudtam volna mondani 20 éves önmagamnak......
pallasmacska 2017.03.14 11:50:51
@Libertina: Drukkolok, hogy az legyen életed legboldogabb pillanata, amikor ezt a szemét kommentet megírtad. ;)))))
Kerekhely Jogosultságtudat 2017.01.16 12:39:55
Ez egy olyan alapszó, ami a közelmúltig nem volt túl fontos nekem. Olvastam persze szakirodalomban, ellenben bántalmazókról szóló beszélgetésekben sem használtam- valahogy nem érdekelt már, mitől olyanok, amilyenek. Elkönyveltem magamban, hogy bunkó, önző, másokra oda nem figyelő emberek; durvák,…..
Olyan hangot tud 1-2 beteg megengedni magának, hogy az valami elképesztő. És sajnos gyakran belefutok ebbe, ami őszintén szólva, volt hogy iszonyatosan megviselt és sírva adtam át a műszakot.  Tisztelt Praxis! Régóta olvasom az oldalt, és úgy éreztem eljött az idő, hogy én is hozzá szóljak.…..
pallasmacska 2017.01.05 11:39:58
@guy: Miért nincs inkább az embereknek úgy általában valami viselkedéstechnikai óra, ahol megtanítják, hogy ne légy fasz senkivel?

Teljesen átérzem a posztíró panaszait. Négyszer voltam kórházban életemben, mindig a betegtársak idegesítettek a legjobban. Olyan modorban tudnak kommunikálni, hogy az elképesztő.
Csütörtökön ért az öt hónapja tartó emeletráépítés abba a fázisba, hogy a lépcsőházat egybenyitották a földszinttel, valamint kivertek idelent egy falat, meg három méter hosszan a födémet. Aki látott már falbontást, az tudja, hogy ennél mocskosabb, undorítóbb dolog nem történhet egy lakásban (pláne,…..
Szénhidrátok? Legyünk hálásak, hogy léteznek! Valójában nem a „gyilkos cukor” ellen kellene küzdenünk, hanem a mértéktelenség és lustaság ellen. A régész is válaszol, hogy a korai elődeink tudatosan éltek-e alacsony szénhidráttartalmú étrenden. Valamint olvashattok pár saját tapasztalatos tippet, ha…..
marsbéli krónikák Gratulálok 2016.09.20 20:40:34
Az egy dolog, hogy a katolikus egyház mereven ellenzi az abortuszt, szíve joga. De ami a legnagyobb gáz ebben, hogy egy európai országban bármelyik egyház ilyen szinten belepofázhat a törvényhozásba. Meg a kétszínűség, hogy az nem zavarja őket, hogy tízezerszám járnak át a nők a szomszéd országokba…..
pallasmacska 2016.09.21 12:12:53
Az ingyenesen hozzáférhető fogamzásgátlás drasztikusan csökkenti az abortuszok számát, ezt civilizáltabb körökben már felismerték: www.livescience.com/23726-birth-control-abortion-rate.html

Kár, hogy ezeknek soha nem a gyakorlati megoldás a lényeg, csak kell nekik valami, amihez mérve magukat kijelenthetik, hogy ők mekkora erkölcsös faszagyerekek.

Mindig is roppant komolytalannak tartottam, mikor egyházi emberek akarnak családi dolgokba beleszólni (pont ezért tartom enyhén álszentnek Pál Feri atyát is, jól kitombolta magát fiatalon, most meg adja elő az erkölcsös pózt, természetesen főleg lányoknak szóló kapcsolati tanácsadással, hogy ott ne hagyják őket a fiúk, komolyan, Coelho jelentkezhetne hozzá továbbképzésre). De tényleg, ez, hogy ilyen szinten belepofáznak az állam működésébe... rossz értelemben vett középkor, bassza meg.
A mi világunkban már nemcsak a szoptatás/babatáp, babakocsi/hordozó, dolgozó/otthonmaradó anyu, együttaltatás/saját kiságy, cumi/nem-cumi eldöntendő kérdések nehezítik a várandós- és friss szülők életét, hanem az oltassam/ne-oltassam dilemma is. Két szembenálló kérdésben így fogalmazható meg talán a…..
Soha nem fogom tudni megbocsátani, hogy hagyták őt meghalni, szimulánsnak tekintették, ahelyett, hogy megpróbálták volna megmenteni és meggyógyítani. Tisztelt olvasók!   Fájdalmas történetet mesélek el önöknek, amely a mi családunkban esett meg már 2 évvel ezelőtt. azóta…..
pallasmacska 2016.07.26 17:06:28
@gwr: Egyetértek, eléggé undorító, ami ezen a blogon folyik, konkrétan a csőcselék hőbörög a koncon.

Sokkal több értelme lenne, ha az egyes eseteknek utánajárnának, meg lehetne kérdezni más szempontokat, mások nézőpontját, mert a sztorik nagy része jelen állapotukban semmi egyébre nem jó, csak könnyzsákfacsargató hangulatkeltésre.

A posztoló fiát természetesen szívből sajnálom, és a leírtak alapján tényleg nem ártana a háziorvos körmére nézni, azonban itt lehetne kicsit értékezni az egészségügyi mikroallokációról, ami a lehető legjobb elosztás elve - csak minek, annyira kevés itt az értelmes ember, mint vöröshangyában a proletáröntudat.
Szerző: Kanyó Ferenc A nők elleni erőszak körül a politikai közbeszédben manapság gyakran lángolnak fel az indulatok, időnként pedig a régi, középkori joggyakorlatot is felemlegetik, mint elrettentő példa. Csakhogy az igazság, mint olyan gyakran, most is sokkal szofisztikáltabb. A nők elleni…..
pallasmacska 2016.07.01 18:37:49
@Altaïr: Ja igen, az kit érdekel, hogy cserébe a jogi státuszuk szerint alacsonyabb rendűek voltak a férfiaknál, gyakran nem is örökölhettek, saját tulajdonuk se nagyon volt.

Nem újdonság, hogy az átlag netes kötekedő csak fröcsögni tud.
Eperbombázó A mi Laci bácsink 2016.04.08 09:00:00
A Spotlight című filmben van egy nagyszerű jelenet, amelyben a papok által elkövetett szexuális erőszak áldozatait képviselő ügyvéd azt mondja, hogy nemcsak ahhoz kell egy falu, hogy felneveljenek egy gyereket, hanem ahhoz is, hogy bántalmazzanak. Rengeteg ember közönyössége, félrenézése,…..
pallasmacska 2016.04.08 19:29:50
Mindig elgondolkodom, hogy mennyire van értelme erősíteni a pozitív testképet olyan fotókkal, amik a legtöbb szemlélőben először valószínűleg visszatetszést és indulatokat fognak kelteni, hiszen hozzászoktak az illuzórikusra retusált női test látványához a monitoron. Aztán igazából rájövök, hogy…..
pallasmacska 2016.02.05 11:55:46
@Taprobane: atyaég, hány tökéletes testű fitneszistent, istennőt láttam már, akinek a lelke fekete űr, de szó szerint. Ahogy gonoszkodnak mindenkivel, aki nem elvágólagos, valami hihetetlen.
pallasmacska 2016.03.11 12:09:49
@scavengario: Mer ugye nyilván mindenki fitneszmodell, aki rendszeresen sportol. Jártál te már egyáltalán akár csak egy edzőteremben is, vagy csak álmodozol a géped előtt a szobácskádban?
Nemrég találkoztam egy a fejtörővel. Így hangzik: egy apa és a fia autóbalesetet szenvednek, és az apa meghal. A fiú súlyosan megsebesül, és kórházba szállítják. A sürgősségi osztályon az orvos felkiált: nem tudom megoperálni ezt a fiút, mert a gyerekem! Hogyan lehetséges ez? Ma, a 21. században ez…..
pallasmacska 2016.03.11 12:08:32
@Hajdú Peter: "Aki ilyen kapcsolatban belemegy, vagy benne marad az csak SAJAT MAGA tehet rolla ha verik, nem a ferfitarsadalom."

De kár, hogy ezt a baromságot már vagy 30 éve megcáfolta a vonatkozó szakirodalom... Nem is neked mondom, úgyse jut el az agyadig, de akit érdekel, annak ajánlom rákeresni a bántalmazás pszichológiájára.

@Mérnork: kettő dolgot tud csak a nő megcsinálni: megszülni és szoptatni a gyereket. Minden más feladat osztható. De nyilván kényelmesebb bezárni otthonra az asszonyt, amíg te éled vígan az életed.
Merkelen kívül van valaki, aki meg van döbbenve? Fogjuk meg egymás kezét, alkossunk Guinness-rekorder élőláncot a béke és a tolerancia jegyében, utasítsunk el minden erőszakot, fogadjunk be válogatás nélkül mindenkit, és ugassuk le, akinek esetleg nem tetszik, hogy lassan több…..
pallasmacska 2015.11.19 14:38:41
@dívamacska: Mondjuk ez nem származás- vagy vallásfüggő, bármi alapon be lehet fanatizálni az embereket más emberek iránt, lásd a salemi boszorkányperek, ahol kb. elég volt indoknak, hogy nő az illető (jó, talán egy pasit is felakasztottak).

Egyébként így belegondolva nem tudom eldönteni, mi lenne jobb. Sue Townsend nyilatkozta pár évvel a halála előtt, hogy Leicester a 2000-es évekre teljesen elbaszódott a sok bevándorló miatt, előtte milyen kedves angol vidék volt, imádta - tökre meg tudom érteni. Másfelől meg lehet, jobban szeretnék pár normálisabb muzulmán vagy feka szomszédot, akik mellé legalább becsületesek és egyenesek, mint a tipikus magyar ÁVH-szökevény kisnyugdíjast, aki azért is hívja a rendőrt, ha valaki hangosan böfög ebéd után.
pallasmacska 2015.11.22 21:10:06
@dívamacska: A belga arány (ahogy általában a nyugati nagyvárosoké) egyébként korántsem kizárólag most érkezett menekültekből adódik össze, a legtöbbjük másod-, harmadgenerációs bevándorló és rengeteg olyan betérő is van, akik fehér, keresztény családba születtek.
pallasmacska 2015.12.03 11:45:44
@Turchi: Haggyadazt, troll ez.
marsbéli krónikák Christmas Cat 2015.11.27 21:59:14
Múlt hét szombaton kutyasétáltatás közben találtunk egy macskát. Olyan állapotban volt már, hogy arra se reagált, amikor a szetter odament hozzá. A jobb füle mögött óriási, krátermély seb, fél füle hiányzott, hús már egyáltalán nem volt rajta, tényleg alig élt.…..
                                                                         Megállapodtunk, hogy együtt töltjük a hétvégét a férjem egyedülálló munkatársával és kisfiával. Mivel nyitott esemény lesz a közös kolléganő esküvője, elhatároztuk, hogy elmegyünk vele arra a szertartásra. Kellemes…..
marsbéli krónikák Újra 18 2015.08.20 13:47:59
Amióta gyerekeim vannak, minden jó koncertről pontosan egy nappal később értesülök, természetesen most is lemaradtam a Bad Religion pesti fellépéséről, de a méltató cikk hatására ismét elővettem ezt, és most folyvást ez megy, és én ismét 18 vagyok, geci meleg nyár van, és…..
pallasmacska 2015.09.04 09:48:17
Én nem tudom, hogy ment ez akkor régen, de itt valami nagyon el van baszva. A kétévesek mindenkor és mindenhol fosnak arra, amit mondanak nekik? Semmit nem tudnak az életről, a veszélyekről, gyengék és bénák, és folyton orra meg leesnek, totál életképtelenek, de az önbizalmuk, az…..