Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magnóliások

42 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régi álom volt ez a kurzus! Kalandosan, de megismerkedtünk:Német Sándorral. Lehetne itt most sok hangzatos dolgot írni,hiszen a borkultúránknak is forradalmi időszakát éljük.... Szinte mindennapos kifejezések: dekantáló, terroir, sommelier stb... Én is, mint sokan csak a fejemet…..
Az ADVENT időszak vége felé közeledünk. Tettünk egy ígéretet nektek, hogy bemutatjuk a kedvenc cukrászdáinkat. Ezt nem tudtuk betartani. Miért? Mert egy kicsit elsodortak a Műhely teendői és az itthoni kötelezettségeink. Valahogy ez az Advent úgy szaladt el, mint az egész 2012-es…..
Ma találkoztunk a tél CUDAR barátjával a JEGES Szél Apóval! Luca iskolája lépett ma fel a hivatalos óbudai vásáron! Akár hangulatos is lehetett volna - de annyira, de annyira hideg volt - hogy szinte az már elviselhetetlen... Olyan furcsa, eszembe jutott gyerekorom karácsonyi…..
Ma végre bejutottunk Dórival a Műhely Kence- és Szappankészítő Műhelyébe. Igen, jól értitek - eddig csak arra volt lehetőség, hogy hallgassuk és szaglásszuk az isteni illatokat. Eljött a nagy nap! Kaptunk egy receptkönyvet leírással és ezer gondoskodó tanácsot. Milyeneket?…..
Ma nálunk a szülinapok napja volt.. Két szülinap egy napon!. Az egyik egy bowling centrumban - a másik pedig egy laser clubban. Ez utóbbi fiús szülinap volt - és nagy létszámban lettek a srácok meginvitálva. Fiúk és Lányok vegyesen a 10-es évjáratból... Jó szülőként…..
Mindig fejtörést okoz számunkra, hogy merjünk-e a hosszú hétvégére programot szervezni merjünk-e? Igen, mert egy-egy napot könnyebben adunk talán oda több napból magunkra...Nem - mert a hétvége a családé! Örök dilemma a számunkra... Aztán itt vannak a szabad napok - és nem áll…..
Sokat gondolkodtam, hogy írjak-e egy olyan dologról, amiről elvileg(ezt még lásd később) semmit nem tudok? Azért veszem viszont a bátorságot, hogy mégis írjak róla - mert most "közelről" látom, hogy milyen az, ha valaki a tudását átadta - és ezzel mérhetetlen örömet szerez…..
Igen nehéz nekem ezekről a dolgokról írni. Én nagyon szerencsés vagyok - a Lányom egy csoda - attól a pillanattól, ahogy megszületett. Egészen töpörtyű korától önálló, határozott emberke. Teszi a dolgát szépen csöndben. Nagyon nem kellett beszélni neki semmiről - tudja ő…..
Sokat szoktunk Dórival arról beszélgetni, hogy milyen irányba érdemes a Műhelyt fejleszteni. Általában elérkezünk a felnőtt vagy a gyerek programok kérdéshez. A szívünk a gyerek oldalra húz, de a realitás a felnőtt programok felé visz el bennünket. Nem mintha az nem egy izgalmas…..
Kicsit morfondíroznék tovább a fotóról. Ma még ezer dolog jutott az eszembe...Az egyik ilyen, hogy én még soha nem voltam profi fotózáson. Vasárnap - amikor a Műhelyben volt az első Családi Fotózás napja - Dóri kérte, hogy kellene rólunk közös fotó, hogy végre a honlapra…..
Mostanában van több olyan téma a műhelyben,(gyerek fotókurzus, családi fotózás) melynek a fókuszában a fotózás áll. Dóri régóta, én csak mostanában kacérkodom azzal, hogy mindent megörökítsek. Ennek kapcsán kicsit elkezdtem tanakodni, hogy vajon most miért és eddig miért…..
Nos. Kávéház.. Szülőknek. Coach... Na mi ez már megint a Műhelyben? Minek. Én jól ismerem a gyerekem!törődöm is vele eleget! Amúgy is coach a munkahelyemen, hogy minél többet teljesítsek a munkaadómnak. Minek nekem az otthoniakhoz /család/ egy tréner, aki megmondja nekem mit és…..
Magam is sokáig hadakoztam az ellen, hogy otthon készítsek bármiféle kozmetikumot. Napi 8-10-12 óra munka mellet, családdal nem tudtam elképzelni, hogy mikor csapjak bele? Aztán a Húgom - aki egy nagyon nyitott érdeklődő személyiség - egyszer elcipelt magával egy workshopra. Ott…..
Nagyvázsonyban jártunk. Mi jut erről eszetekbe? Nekem most már a Postamúzeum. Miért? Ehhez kell egy kis olyan általam buherált "utikönyves" leírás. A Múzeum egy régi parasztházban kapott helyett a vár tőszomszédságában. Érkezésünkkor 45,5 fok volt - így nem meglepő, hogy a…..
Most, hogy nyaralunk, sokat szemlélődöm. Sokszor csak aprócska dolgokat is elbámulgatok - persze csak addig, ameddig családom valamelyik tagja meg nem jelenik - és a maga cserfességével kér valamit vagy csak mesél ... Vagy éppen tőlem várja, hogy meséljek. Ültem a kertben és egy…..
Nagyon szeretünk különös dolgokat megismerni. Imádom az ismeretlen helyeket is felfedezni. A kedvenc foglalatosságom, ha elutazunk valahova - ott reggel felvenni a futócipőt és környéket úgy feltérképezni futás közben. Meggyőződésem, ahhoz, hogy kellő alapossággal megismerjünk…..
Tudjátok, hogy Duna őrült vagyok! Imádom szeretem - koszos, piszkos - sokaknak félelmetes - de bizony mi fürdünk és sportolunk is benne. Most csodás - a víz alacsony és kijönnek a homokdűnék. Nincs annál jobb, mint bármilyen vízi eszközzel - kivéve gumimatrac - vízre szállsz és…..
Zsuzsi - a SuziArtBag alkotója egy nagy kincs műhelyünknek. A workshop előtt megérkezik - leül, a gépeket "puccba" vágja. Vagy már megérkeztek az alkotni vágyó vendégeink - vagy szállingóznak. Előkerülnek az anyagok, minta - amit Zsuzsi már előre otthon elkészített - olyan…..
Húgom barátnője Orsi költözik. Nagyból kicsibe... Mi legyen a sok holmival, amit maximum bedobozolva vihetne tovább magával. Annak meg mi értelme? Így kitalálta, megszabadul tőlük. Sok - sok mindent Anya - otthonnak, Öregek otthonának ajánlott fel. Azonban marad sok értékes és…..
Hajnal. Futás.Duna part.Kutyasétáltatás. Ez csak egy megszokott reggel. Gyermekem mellettem görkörival. Ezt imádom. Az út elején elkezd csacsogni - és megváltjuk a világot mire hazaérünk. Igazi olyan sportolás - amitől minden igazi sportember kibukna - de mi imádjuk. Ma nem az élet…..
MiaNia A NIA és Mások 2012.07.29 20:50:45
Ti hogyan látjátok a NIA-t? Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc bejegyzésem - ez a gyűjtemény a "munkám" gyümölcse. A legédesebb, a legmotiválóbb, a legkedvesebb a szívemnek. Virág, a Fügefa Virágából: NIA: a belső egyensúly felé Tegnap életem harmadik…..
Reggel futás a nyári zivatarban. Görkori és bicikli, tollasozás.. Őrség, Duna-part /külön-külön/ erdő és vidámság! Csodás ez a hétvége! Azon tanakodtam - fura egy nyarunk van! Nyár elején azt hittem, hogy kész bezár Budapest - csak mi maradunk. 40 fok, forró aszfalt, alvó…..
Kezdetektől fogva nagyon szeretnénk a felnőtt kurzusainkban –egy „Fashion” szekciót kialakítani. Miért tartjuk fontosnak? Azért mert nők vagyunk! Elrohanunk a mindennapokban – érdekel bennünket minden, amivel szebbé és vonzóbbá tehetjük magunkat magunknak, családunknak és…..
Egy hónapja NIA-zunk hetente egy alkalommal. Nagyon várjuk! Miért? Mert a NIA szabad, de átmozgat és elgondolkodtat. Ellazulunk és minden aktuális gondolatunkat elengedjük. Csak táncolunk. Különböző „fajták” vagyunk, akik együtt mozgunk. Ennek ellenére azt látom, hogy szinte…..
Hogyan jött a henna? Nem tudom már. Egyszerűen csak csodaszép... Finom és figyelem felkeltő. Nem terjedt még el nagyon - sajnos... De miért? Pedig annyi érv szól mellette. Van annyira mutatós, mint egy Tattoo, és van benne annyi játék, hogy eltűnik és lehet vele újra bíbelődni.…..