Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jucibagoly

6 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Húsz évesen, 2012 márciusában kitettem egy posztot "bölcsességek egy nénitől" címmel. (bölcsességek egy nénitől - Napelemes éji szellem blogja). Azóta eltelt tizenegy év, s bár fiatalabb ugyan nem lettem, de az életkor növekedésével általában valamiféle érési folyamat is lejátszódik az agyban,…..
Az én Nagyim még maga nyújtotta a rétest. A mákos tésztához a metéltet ő vagdalta boszorkányos gyorsasággal - ha lecsukom a szemeimet, így több évtized távlatából is látom az ujjait, amint átpergeti a tésztacsíkokat és a számban érzem a saját maga által darált mákkal és porcukorral hintett mennyei…..
Mire elég tíz év? Mire nem elég tíz év? Például ezeket lehet tenni tíz évig: Tíz évig minden nap lehet szenvedni démonokkal az agyban. Tíz évig minden nap lehet önmarcangolni korábbi döntésekért. Tíz évig minden nap lehet vágyakozni felesleges emlékekért. Tíz évig minden nap lehet álmodozni a meg…..
Mi lett volna, ha a Kommunista Párt előre látta volna a Tienanmen téren történteket? Philip K. Dick Különvéleménye egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy valósággá váljon: a kínai hatóságok az USA-ban kifejlesztett technológiák és magas szintű megfigyelési hálózatuk segítségével profilokat hoznak…..
jucibagoly 2016.03.09 17:38:09
Válaszút Az oktatásról röviden 2016.02.10 22:42:43
Szeretném kifejteni, hogy én, a gyakorlott tanácsadó szakpszichológus milyen oktatásnak örülnék, és mit szeretném, ha tanítanának a gyerekeimnek, hogy ők már ne legyenek olyan veszettül elrontott, szorongó generáció, mint az összes többi. Szóval. Gyakorlatilag az…..
jucibagoly 2016.02.17 08:36:00
@m e o w: Szia! A kislányod tüneteire szeretnék reagálni, szerintem erre most vagy később oda kell figyelni, és annak is nagyon, akinek hasonló problémával küzd a gyereke. Középiskolában rettegtem a kémiatanártól, féltem bemenni órára főleg a felelési módszerei miatt, és nem voltam elég jó kémiából, az ilyeneket szerette kicsit megalázni. Ennek eredményeképpen olyan stresszgörcs alakult ki nálam, a gyomromban, hogy ma is érezteti a hatását, ha nagyon izgulok valami miatt, ilyenkor percekig mozdulni sem tudok (most 24 éves vagyok). Voltam dietetikusnál, aki egy nyugtató keveréket ajánlott: apróbojtorján, citromfű, körömvirág, akácfa, kamillavirágzat. 2 hétig reggel-este iszom, utána 3 hét szünet, és sokat segít. Csak időnként elfelejtem meginni. Szóval, csak annyit szerettem volna írni, hogy ha valakinek nagyon izgulós, szresszelős gyermeke van, azzal mindenképpen foglalkozni kell. A posztban szereplő gondolatok pedig nagyon tetszenek, bárcsak a döntéshozók is így gondolkodnának. Szívesen járnék újra iskolába egy következő életben ilyen feltételek mellett. :)
Napok óta négyes metró lázban égett az ország, mindenki úgy örült annak, mint majom a farkának, hogy végre elkészült valami, aminek már évek óta működnie kellene. De ez van, lassan, de…..
Ratyi, libi, katkó, pina, pina, pina és picsa. A szél befújta a Mandiner szerkesztőségébe a ma elhíresült, ELTE-s diáklistázást. Kommentár nélkül következzenek az egyetemisták jellemzései pattanásos, szexéhes elsős szakmunkásképzősök egyetemista társaik…..
Szerelem, amikor fáradt és nyűgös vagy, tegnap reggel óta négy órát aludtál, fázol, és minden gondolatod az ágyikód körül forog. Mégis elmész hozzá, elsétáltok a boltba, beszélgettek, megnéztek egy kung-fu filmet, pedig te nem igazán kedveled az ilyeneket. Ő elviseli a kifakadásaid, megsimogat…..
Habár nem minden szavával értek egyet, érdemes ezek szerint élni. Hát igen, ő már csak tudja. :) Regina Brett, a cleevlandi Plain Delaer 90 éves újságírója írta:,,Öregedésem emlékezetessé tételére egyszer leírtam 45 tanulságot, melyet az életben felfedeztem. 1. Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy…..
Ez az este tökéletesen alkalmas arra, hogy leszálljunk a buszról, üljünk egy picit a megállóban, gondolkodjunk a dolgokon, majd felszálljunk a következőre, és folytassuk utunkat...
Nem tudom, mi az emberek leghőbb vágya. Szívesen kideríteném egy kérdőívezős házi feladat alkalmával. Fognék egy köteg lapot, és kiosztanám a szaktársaim között, rajta a következő kérdéssel: Mit szeretnél a legjobban? Ha lenne hatalmam hozzá, megfognám a kezüket, rájuk mosolyognék, és azt mondanám,…..