Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vadkelet

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
Lehet finomkodni, lehet kertelni, de keleti szomszédunk, Ukrajnai gyakorlatilag háborúban áll Oroszországgal. Márpedig egy ilyen háború a legkomolyabb európai konfliktus nagyon régóta: az egész világ feszült figyelemmel kíséri, hogy mi lesz a vége ennek az egésznek. És bizony, ha…..
A PLT cikkére reflektáló, Mi lesz veled, fiatal középosztály? című cikkünk sok visszajelzést, nagy visszhangot kapott. Úgy döntöttünk: vitát, párbeszédet, beszélgetést indítunk a témáról egy cikksorozat formájában, amire elsősorban magukat megszólítottnak érző…..
vadkelet 2014.05.10 08:34:46
A dan reszhez par kiegeszites mivel par eve itt elek.

Most scifirol lesz szo, szal aki magyar allamigazgatasban dolgozik forduljon el:)

Letezik egy sargakartya nevu dolog. Ez adokartya, tb kartya, lakcimkartya egyben valasztott haziorvosod rendelojenek cimevel telefonszamaval. Egy azonosito szamod van cpr szam, amit mindenhol hasznalhatsz. Mindez 1 db kartyan.

Adointezes cpr szam plusz par kod s bongeszobol (!!!!) el tudod intezni az adobevallasodat. Adovisszaterites szinten par klikk. Van egy hatarido aprilis elejen amig meg kell csinalni s aztan kuldik attol a naptol kezdve az adovisszateritest. De volt mar olyan (tavaly) h juniusban csinaltam meg 3 nap mulva a szamlamon volt az adovisszateritesem. (Szal nem ulnek rajta honapokig mint MO-n) Ha nagyon problemas vagy akkor menj el az onkormanyzathoz segitenek (elso dan adobevallasomat papiron csinaltam onkormanyzatis holgy segitsegevel aki meg az onkormanyzattol el is postazta az adobevallasomat).
Ennyit az egyszeru adozasrol. Soralateten. Persze.

(hajlektalannak lattam mar irodahaz melle kirakott kavefozot amugy)

Tomegkozlekedes. Rejsekort. Ez az amit bkv-bkk meg par forumon szinten sci fikent emlegetnek par eve. Magyarul van egy kartyad amire raksz penzt aztan utazas kezdetekor lehuzod majd utazas vegen s leveszi a penzt utazasert. Termeszetesen olcsobban mint normal jegynel. Nah ezt bevezettek az egesz orszagban. Vonatok, metro, buszok mindenen. S lass csodat mukodik. De okostelefonrol jegyet qr kodleolvasoval leolvas a kalauz vonaton...
Ennyit bkk-s fejlesztesekrol.

15-16 evesen persze h sokan dolgoznak. Multilancok boltjaiban fakta, netto, super best, super brugsen stb, joforman csak az uzletvezeto felnott, a tobbi munkat olcso dikamunkassal csinaltatjak meg. Cegnek profit, diaknak zsebpenz, felnott meg csinaljon normalis melot. Bar itt- ott føtexekben mar vannak onkiszolgalo kasszak. (Mar lattam MO-n is.)

Mivel mar itt vagyok par eve ez a par sor nem tulreagalt kulturalis sokk latom boven a negativumokat (antidepresszansok nelkulozhetetlensge, alkoholizmus, drogproblemak, ongyilkossagok, bevandorlas, rasszizmus, eros szelsojobb stb). Szal nem hurraoptimista a helyzet.

Szoktam itteni magyar baratokkal errol beszelgetni s ahogy latjuk a Kadar rendszert azert sirjak vissza sokan mert a fizujukbol megeltek s el tudtak menni nyaralni, kicsit fejlodni ha keretek koze szoritva is. Ezt ma Mo-n nem tudjak megtenni. (kelet MO-i csapatrol van szo) Daniaban- Nemetorszagban, a sort lehetne folytatni, igen.

Magam reszerol Orbanektol 2010-ben azt vartam h azt a szart amit az elotte valo 20 evben csinaltak megszuntetik s elindulunk polgari nyugatias iranyba. Az en izlesemnek az ugy nem mehetett tovabb, ahogyan 02-10 kozott ment meg plane. Ehelyett kilapatoltak a szart a szoba kozeperol h odahordjak a sajatjukat. Ugyanott vagyunk mint 2009 decembereben csak most mas a szin. A nagyszuleimnek, a szuleim generaciojanak kb 45 ota folyamatosan mondjak h most meg egy kicsit meg kell szoritani aztan jo lesz. Hat nekem nem fogjak.

Uj alkotmany, valasztasi torvenyek stb. Jogasz kormany na persze. Tetszettek volna bepiszkolni a kezuket.

Meg vmi. Odahaza napi hir a korrupcio h vki vmit lopott. Meg holokauszt. Itt fura modon egyik sem.
„Tulajdonképpen arról szól a történet, hogy a piaci középgeneráció nem ér rá politizálni, mert el kell tartaniuk, gondozniuk azokat, aki ráérnek politizálni. A gyerekeik és szüleik nemzedékét. (...) ...a piacról élő, középosztálynak csúfolt »alsópolgárság«,…..
vadkelet 2014.04.29 13:28:51
A korabbi idokben Mo mindig a fasz rosszabbik vegen allt. Hol torok, hol nemet, hol orosz miatt - az indok mindig megvolt h kit hibaztassunk- mindig elbaszott hely volt. Tavol az europai gazdasagi kozpontoktol, tavol a fejlettebb nyugati kulturatol, tavol mindentol ami elobbre vitte a tortenelmet. Mi mindig azt kaptuk ami lecsorgott hozzank ebbol fabrikaltuk ossze a sajat kis felbalkani vilagunkat. Hol keletrol- hol nyugatrol kaptuk az aldast hodito seregek kepebens ennek megfeleloen az elitunk is hol keletet hol nyugatot szolgalta ki vad hevvel (kuruc- labanc, liberal- konzervativ, szoci- naci, fuggetlenek- jobboldaliak). Ennek ellenere nem nagyon valtozott semmi. Aki kpes volt gondolkodni az lelpetett s szerencsesebb tortenelmi helyzetu orszagokban telepedett le. Ahol aztan a "magyar" geniusz ki tudott teljesedni. Lasd Nobel "dijasainkat".

Mostanra itt vagyunk az euban s szidjuk a szar elitunket. Minek? Ugyanolyanok mint mindig is voltak. Korruptak mint barmikor a magyar tortenelm folyaman. Nem egyeznek meg egymassal mint barmikor a magyar tortenelem folyaman. Az orszag nem mozdult el onnan ahol volt. Ugyanugy kelet europaban vagyunk (hagyjuk a bohockodast kelet-kozep Eu-val). Van-e barmilyen kivalo gazdasagi teljesitmenyunk? Nincs. Van-e barmilyen uttoro iparunk? Nincs. Van-e kiemelkedo kulturalis teljesitmenyunk? Nincs. Akar ezen valtoztatni a magyar gazdasagi- ertelmisegi- politikai elit? Nem. Akar ezen valtoztatni akinek van megfelelo kreativitasa uj technologiahoz- kommunikaciohoz stb? Minek mashol konnyebb.

28 eves vagyok. Latom h hogyan ment korabban s mit viritottok most. Egy eletem van. Minek vesztegessem ratok? Egyetek meg magatokat. Egy lenyegesen konnyebb eletem van kulfoldon ahol ha kemenyen hajtok tudok valahova jutni. Ezt nem lehet Mo-n megcsinalni. Ezert nem erdekel engem s ahogyan latom generaciomat a cirkusz.
Nem elég, hogy népszerűtlen politikája és a szerencsétlen pártvezetés miatt tavaly ősszel kiesett a német jobbliberális FDP a Bundestagból, Gutenberg városában, Mainzban az EP-kampány alatt párbeszédbe kezdtek a német választópolgárral – igaz, másképpen, ahogyan azt egy…..
Egy negyvenes, ám jó súlyban lévő apuka vonta magára a játszótéren napozók figyelmét azzal, hogy tíz év körüli fiának próbálta megmutatni, miképp kell átkapaszkodva végig kommandózni az egyik játékon. Kínos volt az eredmény, az apuka 2-3 másodpercig bírt lógni a szeren,…..
A szinte az egész országot lefedő narancsszín réteg, Fideszország alatt, a fideszes (és kevés esetben baloldali) győzelmek mögött az idei, előre lefutottnak tűnő választás egyik legfontosabb tanulsága a második helyek megoszlása a baloldali kormányváltó összefogás és a…..
Kínában folytatódik a növekedés ütemének a lassulása. Vannak jó és rossz jelek is a gazdaságból. A növekedés üteme 7.7%-ra mérséklődött és ezt a szintet gondolják tarthatónak hivatalosan a vezetők. Ez a szint már jó ideje meghaladja a 6%-os elvi szintet, amit Kína…..
2014. március 15., 11 óra 53 perc. Az MSZP mikroblogja a következőket írja: „miért van az, hogy csak a magyar meteorológia jelez előre vihart mára? és miért van az, hogy pont 3 órára? és miért van az, hogy aki nem a fidesz állam pénzéből él azt mondja, hogy ma nem lesz vihar…..
Minden metrómegállóban több ajtó is van a falak mentén. Szerintem mindenkinek eszébe jutott már, hogy vajon mi van az ajtók mögött? Mit rejt az alagút? Egy esetleges atomtámadás esetén a metróban fogunk élni? Igazak a pletykák, miszerint egy komplett város van a lábunk alatt?…..
A magyar keresztesek utazásainak előzményei egészen a XI. század közepéig nyúlnak vissza. A boszorkánytagadó Könyves Kálmán király uralkodása környékén a szerveződő nyugati keresztes hadak ötféle módon próbáltak átjutni az országon, az első kettő próbálkozó királyi…..
vadkelet 2014.02.02 10:43:27
@Titus Pullo Urbino: Valami forrasrol?
vadkelet 2014.02.17 18:53:14
@Titus Pullo Urbino: Koszonom.

@bloggerman77:

"A magyarországi muszlim-káliz kereskedők toborozták őket a volgai Bulgáriában, és családostul költöztették át őket Magyarországra. Itt zárt faluközösségekben éltek és rövid idő alatt asszimilálódtak, ami a fegyveres tudásuk elvesztésével is járt, ezért újabb és újabb turnusokban hozták be z utánpótlást keletről a 13. század elejéig."

Erre tudnal nekem forrasokat hozni? Erdekel a volgai bolgaria nemreg vettem meg Ibn Fadlan utazasat amit sajna meg nem sikerult elolvasnom s egy temaba vago Osprey fuzet is uton van. :) Szal kerlek forrast adj mert erdekel a tema :)
Minden kedves demokrata, és diktatúrapárti választópolgár számára jó hírünk van: mint ahogy arról bizonyára Ti is értesülhettetek, idén már nem csupán a fülkékben, személyesen - hanem a népszerű online felületeken is leadhatjátok voksotokat. Mi több: a közösségi…..
Magyar építész, Kovács D. Barna tervei alapján készülhet el a Mongol Nemzeti Archeológiai Múzeum Ulánbátorban - adta hírül az építészfórum. Első blikkre nagyon dögös épület lesz ez a főváros közeli nemzeti parkban épülő múzeum, meg amúgy is mindig örül az ember, ha…..
Családellenes marxista összeesküvés, az emberi természet ellen küzdő genderfeministák és a családot tagadó baloldali ideológia. Frivaldszky János írta a Pázmány jogi karán használt jogelmélet tankönyvet, ebből szemezget Németh Ádám Géza, mai vendégszerzőnk. Akik „csak"…..
A súlyosbodó szifilisztől és a nemzethalál víziójától gyötört vátesz, Ady Endre Az eltévedt lovas című versével jelezte 1918-ban, hogy valahol nagyon utat vesztettünk; és eztán már csak üdvözletét küldte a győzőnek, hogy „ne tiporjatok rajta nagyon”. A…..
Megvan a nagy kiegyezés, összeállt a Szocialista klikk. Az MSZP viszi a vezetést, Mesterházy a miniszterelnök jelölt. A DK és az Együtt kádereket ad. Bajnai és Gyurcsány háttérbe vonul, de a nevével erősíti a tábort. A kialakult klikk nem rossz, de kevéssé jó. Mesterházy…..
Ha társkeresőkön jár az ember, elég gyakran belefut a kérdésbe: vajon a diplomás nők miért ragaszkodnak ahhoz, hogy a partnerük, legyen az akár alkalmi, vagy hosszabb távú, ugyancsak diplomás legyen? Persze a kérdés elsősorban nem úgy vetődik fel, hogy diploma kell-e, de azok,…..
vadkelet 2014.01.07 18:26:41
@Megmondó1: 5 phd-s lanyt ismerek ebbol mind. Tudom h nem tokeltes statisztika de tudod :) Amugy igaz a phd-sek nagyresze valoban csak menekulni akar az elet elol meg 2-3 evig (ferfi-no egyarant, 11 phd-s ismerosombol 2 csinalja igazan). Mint a hok-os 2-3 szakon 8-15 eveket kibekkelo ifjutorokok :) Mindegy csak dolgozni ne kelljen :D

" Egy valóban értelmes, intelligens, nyitott nőt nem fogja érdekelni, hogy a másiknak van-e papírja vagy nincs, hanem azt nézi, hogy szellemileg egy hullámhosszon vannak-e. De ez férfiakra is igaz." Tokeletesen egyetertunk :)
Tallinnban e-stonia 2013.12.25 11:53:45
Ez az egyik jellegzetes szójáték, ahogy Észtországról manapság beszélnek, nem minden alap nélkül. Személyes élménnyel kezdem megint. Tulajdonképpen az első vagy második nap, miután megérkeztünk Tallinnba, szembesültem azzal, ami azóta az én életem hétköznapjaivá is vált.…..
Mivel még nem tudjuk, hogy sikerül-e további interjúkat szereznünk Ukrajnából, ezért a mai egyelőre az utolsó beszélgetés lesz, amit egy kijevi lakossal készítettünk. Az előzőekkel ellentétben, amikben egy újságíró és egy mérnök fejtette ki a véleményét, a mostaniban egy…..
Mandiner blog Nordica 2013.12.23 08:01:00
Oslo, Norvégia, 2013 novemberében „Ahogy visszanézek, látom a tájakat, amiket bejártam, de valami megváltozott. Eltűntek a nagy fák. Mintha csak a maradványaikat látnám. De az alkonypír ott van benned, mindené, amivel találkoztál, amik jelentettek valamit az életben.” (V.…..
Ha már a háeres ilyen-olyan előszűréseket végez: egy huszonéves kiscsaj pontosan hogyan is állapítja meg valaki szakmai rátermettségét ? A marhanagy élettapasztalatával ? Esetleg a világ összes szakmájának a szakmai tapasztalatával ? Mondjon bárki bármit, háereséknél ha a…..
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..