Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sz4kerto

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt napokban végigszáguldott a teljes interneten a Volvo legújabb reklámfilmje, amelyben a Volvo kamionokkal végrehajtott lehetetlen küldetések közül ezúttal Jean-Claude Van Dammot rántották elő, majd szerelték fel két tolató kamion visszapillantótükrére, hogy ott csinálja…..
A napokban írtam a Bitcoinról. Ezt a sztorit most találtam. A kíváncsiság néha kifizetődik. Christopher Koch 2009-ben a titkosítással kapcsolatos szakdolgozatán munkálkodott, amikor belefutott a Bitcoin-ba.  Megtetszett neki a virtuális valuta gondolata, és gyorsan…..
sz4kerto 2013.11.02 00:30:47
@különvélemény: neked fogalmad sincs arrol, hogy mukodik a bitcoin. Az arfolyamot pusztan szamitasi kapacitassal extrem nehez rangatni, a kereslet-kinalat messze-messze fontosabb.
Ha egy állam szeretné tartós emelkedő pályára állítani a gazdaságát és munkaerőpiacát, akkor nincs más dolga, mint támogatni a startup vállalkozásokat.A hazai médiában (is) egyre többször olvashatjuk, hogy mennyire fontosak a startup vállalkozások, vagyis azok a fiatal cégek,…..
Belsőség Nitró, ami szétvet 2013.10.18 13:41:57
Mínusz 196 fok nem pite. Sőt, ami mínusz 196 fokra van hűtve, azzal nem érdemes baszakodni sem. Megtanulta ezt a Terminátor 2-ben a T1000 is és én is, miután a centiméter vastag alumínium nyomástároló tartályt úgy nyitotta ki belülről, mintha papírt tépett volna szét. Jó cucc,…..
sz4kerto 2013.10.18 15:41:17
Mai Égéstér-adásunk kommentposztja.Direktlink a letöltéshez...
sz4kerto 2013.10.17 09:02:34
@Shadowbull: "ert ha naluk tenyleg ugy van ahogy itt eloadjak, hogy az auto lehuzogatja sajat maga a javitasokat mobilneten keresztul, akkor az nem egyenerteku biztonsagi szint azzal amikor az autot ra kell dugni fizikailag a diagnosztikai berendezesre."

De, egyenerteku.
TComment Soha többé BMW-t! 2013.10.10 08:56:51
Az egy éve használtan vásárolt M6-os motorja három hónap után felrobbant. 8,5 millió a kár. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
TComment Ahol megnyílt a föld 2013.10.09 06:15:00
Ez már a második Tannistestem volt, és bár a 2012-es is felülmúlta minden várakozásomat, most, egy évvel később már köpni, nyelni se tudtam. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sz4kerto 2013.10.09 09:55:22
@protézisesh:
"Ez azt KELLENE hogy jelentse: mindenki menekül a biztonság felé. Az arany ára mégis CSÖKKEN. Ötezer év óta először... Akkor WTF?!"

Mar sokszor sokan elmondtak, de a tozsde az elvarasokhoz kepest mukodik. Ha van egy jo negyedev egy vallalatnal, akkor nem biztos, hogy a bejelentes napjan emelkedik az arfolyam - attol fugg, hogy bearaztak-e mar johirt vagy sem. Az aranynal ugyanez, nem tudod megitelni, hogy a jelenlegi ar tul magas-e vagy sem. Attol, hogy bizonytalansag van, nem biztos, hogy aranyba kell menekulni - peldaul azert sem, mert lehet, hogy 2007-ben annyian menekultek aranyba, hogy az most a potencialis valsaghelyzethez kepest is draga, tehat nem eri meg belevenni.
Lehet rohogni a tozsden, de kozeptavon eleg racionalisan mukodik.

A masikra meg: igen, benne van az adopolitika, mondjuk nem tudom, hogy a protekcionizmus hogy jon ide :)

@Dr. GGG77: ezek nem NiMH vagy olomakksik, hanem Li-ionok (litium-mangan, vagy litium-kobalt), semmi baj nincs az ujrafelhasznalasukkal vagy a gyartasukkal kornyezetvedelmi szempontbol.
sz4kerto 2013.10.09 10:24:44
@whale: a mobilpiac persze total extrem pelda, mert gyakorlatilag nulla koltseggel at tudsz alni egy uj paradigmara (nem kell szervizhalozat, X ev tamogatas, mittudomen).

@Shadowbull:
> 10 ev alatt volt egy negyedev amikor termeltek egy kis nyereseget, az eddigi vesztesegek + inveszticiok kitermelesere jelenleg meg matematikai esely sem nagyon van

Befektetoi szempontbol (pl. Musk szempontjabol) mar reg visszajottek ezek a penzek. Mennyi veszteseguk volt idaig, kb. 1 mrd USD? Az nem tul sok, a vallalat jelenlegi piaci kapitalizacioja $22 mrd.

1 millard dollart nincs eselyuk sem kitermelni? Hat, szerintem az nem annyira sok penz, meg inflalva is siman mehet, ha egyszer nyeresegesek lesznek. A te ceged az utobbi negyedevben 2 mrd dollar profitot termelt, es a Teslanak matematikai eselye sincs 1 mrd-ot behozni a jovoben, osszesen?
sz4kerto 2013.10.09 12:44:25
@FCs: mondjuk az Apple egy dologban jelentosen eltert: a 2000-es evek eleje ota folyamatosan omlik belole a nyereseg. A tozsden sem volt fundamentalis alapokon tulertekelve sosem (ertsd: pl. a P/E nem igazan jart az ipari atlag folott, a Teslanal meg jelenleg nem ertelmezheto, mert negativ a nyereseg).
Lehet, hogy nevetséges, lehet, hogy drága, de az egyetlen értelmes hely a rendes zenének akkor is az autó. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
A Federal Reserve sorsdöntő bejelentését legalább 7 ezredmásodperccel hamarabb tudták meg valakik, akik dollármilliárdos üzleteket kötöttek az arannyal – írja a Nanex piackutató elemzésére hivatkozva a CNBC és a Quartz. A bizonyíték csak közvetett, mégis egyértelmű. A…..
Jelentkezzen az, aki nem örülne annak, ha akár pár tucat sör után is kocsiba ülhetne, mert az autója hazavinné. Na ugye. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sz4kerto 2013.09.18 15:04:40
@amenta: nem kell okosabbnak lennie, eleg, ha a feladatot jobban oldja meg.
sz4kerto 2013.09.18 15:08:58
@Mészáros Laci: a szoftverfejlesztesben is vannak prioritasok. Egy asztali operacios rendszer + olcso PC parositasnal a havi 1 fagyas belefer, cserebe rengeteg funkciot kapsz olcson. Nem hulyek a gyartok, ne felj -- csak a fejlesztes mindig kompromisszumokkal jar. Ha veszel egy mai PC-t egy havi fizud toredekeert, ami kb. kinyalja a s*gged, annyira gyors es annyi mindent tud, akkor a kompromisszum az, hogy nincs nyolc kilences rendelkezesre allas.
Erted, Windows hasznaltak az ursiklokon is, csak nyilvan tobbet teszteltek, a hardvert is beleertve.

Szoval biztos lesznek balesetek majd, de azert nem kell tulaggodni. Joval biztonsagosabb lesz, mint az emberi iranyitas.
Egy pompás horvátországi nyaralás(sorozat) derekán tartok éppen, értelemszerűen nem is terveztem, hogy blogolok. De emellett nem lehet elmenni szó nélkül: a Microsoft tényleg megveszi a Nokia készülékgyártását. Pont, ahogy korábban írtam (a linkbeszúrást nem támogatja a…..
sz4kerto 2013.09.05 13:16:50
@wazelin: eleg fura lenne, ha egy ceg egy masik ceg neve alatt forgalmazhatna termekeket.
Határátkelő Szírfelirat 2013.08.29 06:48:00
A mai írás kicsit kilóg a blog profiljából, de talán megbocsátjátok majd. Szerzője, Andor pár évvel ezelőtt töltött el némi időt Szíriában, most pedig elküldte története egy részét. Az írás aktualitását talán nem kell külön magyaráznom, ha igazak az előzetes hírek,…..
sz4kerto 2013.08.29 12:08:36
@Shebelle: persze, meg lehet oldani. Kicsit jobban kell figyelni, es dragabb lesz, mert jobb szallasokat / mas kozlekedesi eszkozoket kell valasztani. Sziriaban utazgatni par eve meg rendkivul kellemes es egyszeru volt egyebkent, szuper kajakkal, varazslatos tortenelmi emlekekkel.
"Hihetetlen felfedezés: a gyümölcs, amely elpusztítja a rákot és 10.000-szer hatásosabb, mint a kemoterápia" - hirdeti több friss cikk az interneten. A cikkek már-már rutinszerűen magyarázzák, hogy a daganatos betegségek terjedéséért és a "valódi", természetes gyógyszerek alhallgatásáért a…..
Belsőség Heti merítés 2013.08.25 10:29:16
Amerikai ikon Hogy mitől tud olcsó lenni, arra nem nehéz rájönni: csak azt kapsz, ami fontos, tehát egy eltalált kasztnit, egy méretes motort, és hátsókerékhajtást. Belül csupa műanyag, minden faék egyszerűségű, kapaszkodó nincs, az ülés előrehajtáskor nem jegyzi meg a…..
sz4kerto 2013.08.25 16:28:37
@DeezL: 'ceges' auto nyilvan, nem sajat.
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sz4kerto 2013.08.14 15:25:15
@pioker1933: "Jobban is vezetek, mint az átlag"

A ferfiak 90%-a azt gondolja, hogy jobban vezet, mint az atlag.
Íme, egy gyönyörű ábrán szemlélteve, amit már a Facebook értékeltsége kapcsán is pedzettem, nevezetesen, hogy milyen nehéz is értékelni a bődületes növekedési kilátásokat, de az egyik hónapról a másikra fenekestül felforduló stratégiát és bizonytalan környezetet a…..
sz4kerto 2013.08.14 14:17:04
@Dr. Justice: igen, diverzifikalasra gondoltam termeszetesen.

A sorsjegy: ez nyilvanvaloan befektetesi stilus kerdese, en hajlamos vagyok beleesni a Kahnemann altal allandoan emlegetett hibaba (vesztesegeket nehezebben fixalok, nyereseget konnyebben), ez alapjan mondom, hogy ha valaki 450-nel belevett (mondvan, hogy fundamentalis megkozelites szerint innen 'nem eshet tul sokat' (ertsd jol)), akkor tisztesseges 8-10%-os nyereseget realizalhat most. Ja, nekem ugy remlett, hogy mar 500 alatt voltunk, amikor a sorsjegyrol beszelgettunk - ezek szerint rosszul emlekszem.
sz4kerto 2013.08.14 14:20:57
@Dr. Justice: es meg:
"a tőzsde nem kaszinó"
... orulok, hogy igy latod, nagyon tavoli kollegaiddal szorosan egyutt dolgozva nekem ugy tunt, hogy a hozzad hasonlo felfogas nem gyakori. Illetve az elemzok oldalan gyakori, csak a kereskedoken nem. :)
Június 27-én az OTP Bank javára döntött másodfokon a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet jogerős, az adósnak a perköltséget is meg kell fizetnie. Ezzel a lépéssel rettegni kezdhetnek a pénzügy hiénái (élükön Lehmann György mesterügyvéd kuruzslóval), akiknek sikerült az…..
Már elérhető a Windows 8.1 Preview, a Microsoft eszközrendszer legújabb verziójának előnézeti kiadása, amelyet a vállalat fejlesztői konferenciáján, a Build-en mutattak be. „A Windows 8-al egy teljesen új Windows-t építettünk, az áramkörök szintjétől a felhasználói…..
sz4kerto 2013.07.01 17:31:32
@Szárszó szépe:

azok a featureok, amik XP-ben nem voltak meg, de en gyakran hasznalom oket:
- normalis tuzfal
- integralt malware-vedelem
- sokkal fejlettebb backup
- biztonsagos drivermodell, ha osszefossa magat egy 3rd party driver akkor nem hal le a gep
- fejlettebb ablakkezeles, snap, stb.
- SSD-k jobb kezelese
- halozati megosztas konnyebb/egyszerubb
- UAC es a belole kovetkezo biztonsag
- fejlett taskbar, pinneles
- integralt kereso (foleg a 8.1-es utos)
- BitLocker
- HW-gyorsitott GUI
- rendes HiDPI skalazas
- USB 3.0
- file history, offline fajlok
- rendes multi-monitor tamogatas
- gyors startup, hibernalas
- hyper-v

Ezek azok, amik nekem szemely szerint fontosak, es nincsenek meg az XP-ben. Ezek kozul eleg sok olyan van, amik 100%-ban szuksegesek a munkamhoz, a maradek pedig megkonnyiti a munkamat.

Lovaskocsival is tudnek kozlekedni, persze, de megiscsak kenyelmesebb a vonat meg az auto, sok helyzetben.
A 21. század egyik legjelentősebb magyar bírósági ítéletére kerül sor holnap Korábban már beszámoltunk róla, hogy a deviza alapú hitel- és kölcsönszerződések megítélése kapcsán döntő jelentőségű ítélethozatalra kerülhet sor június 25-én, azaz holnap. A…..
sz4kerto 2013.06.25 12:33:18
@bankvezér: jha, utolag nezve konnyu okosnak lenni, 'bankvezer' :D
A multikat folyamatos mozgás jellemzi, állandóan változnak, alakulnak, formálódnak, idomulnak a piac igényeihez. Ahogy a körülmények, úgy a humán tőke is folyvást fluktuál. Kétarcú folyamat ez, jó is és rossz is egyben. Egyrészt kedvező, hiszen pontosan a folytonos változás…..
sz4kerto 2013.05.29 10:43:10
@teddybear01: nyilvan nem errol van szo. A lenyeg, hogy folyamatosan arra kell torekedni, hogy ne legyenek nelkulozhetetlen emberek. Termeszetesen nem rugjak ki ezeket, mc hozzaszolasa sarkitas, csak meglepo modon nem ertitek.
sz4kerto 2013.05.29 11:24:15
@teddybear01: te osszekevered a tehetseges embereket az SPOF-ekkel.
sz4kerto 2013.05.29 12:29:21
@Bambano: ritkan ertunk egyet, de most +1.
vinológus Vayi Noir 2011 2013.05.03 00:46:44
Halvány rubin szín, mintha sűrű házi málnaszörp lenne. Illatában - ameddig hűvösebb - finom, natúran sült hús és fűszeresség, majd - ahogy jobban felmelegedett - szamóca szörp, iletve dzsem jelleg lesz az uralkodó. A közepes savak, puha tanninok és alkohol szép egyensúlyban…..
Első sorban azért, mert meg bírod fizetni. Másrészt azért, hogy pár év múlva legyen elég használt azoknak, akik nem bírják. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
sz4kerto 2013.03.06 16:30:47
@Shadowbull: ami persze teljesen normalis viselkedes a kormanytagok reszerol, mindenki a sajat pecsenyejet sutogeti. Nem is lenne ezzel baj, ha a tomeg nem hinne el, hogy barmi masrol van szo.
Sima elsoosztalyos jatekelmelet.
sz4kerto 2013.03.06 16:34:26
@Geza16V: nem igaz, mert egy eleg 1 (max 2) nyert valasztas, a nyertesek egy eletre megoldjak maguknak az anyagi (es mindenfele) biztonsagot.

Tehat a konkret szemelynek tok mindegy, hogy 10 ev mulva ketszeres lesz-e a munkanelkuliseg, ha kozben o szazmilliomos/milliardos lett. Nezd meg pl. Zimbabwet, ahol megfelezodott (!!!) a GDP par ev alatt - kozben a vezer pedig a vilag egyik leggazdagabb embereve valt.
Rövid bejegyzés a mai, viszont a szokásosnál jóval több képpel, ami nem is csoda, hiszen szerzője, János szavak helyett inkább képekkel dokumentálja svédországi életét és a nagyvilágban tett útjait. Így aki svédországi konkrétumokat vár, az csalódni fog, akit azonban…..
sz4kerto 2013.02.15 12:07:40
@bpetya75: LOL, magyarazod a sajat nyomorodat :D

A helyatadas a villamoson egyebkent tenyleg jobb otthon, mint nyugaton. Londonban siman hagyjak allni a terhes not (!) a metron.
Ez az, megkaptuk! Viktor újra bebizonyította, hogy nem csinál segget a szájából. Amit ő megmond, az meg van mondva. Ha bízik Matolcsyban, akkor kinevezi MNB elnöknek, akkor is, ha erre a hírre kb. egy óra alatt gyengül a forint 1,5%-kal az eurohoz képest. Ez is része a kormány…..
sz4kerto 2013.02.06 14:03:01
@J.László: lehet, hogy komplex dolog, es nehez megemesztened, de:
- a kamatcsokkentes pl. azert faj, mert gyengul a forint
- a Matolcsy-miatti kamatemeles meg azert faj, mert nem erositi a forintot.

Szolj, ha nem erted.
Hiába látott napvilágot a borzalmas adat – félmillió magyar dolgozik külföldön – kevesen fogták föl, milyen elképesztő zuhanás kezdetét jelenti ez a szám. A Véleményvezér, a Kard, pár éles eszű szerző foglalkozott ugyan a témával, ám közíróink többnyire a politikai…..
sz4kerto 2013.02.04 13:47:26
@barli: Azok altalaban hamar hazajonnek. Akik kint maradnak azok azok, akiknek Mo. nem nyujt alternativat. Nem csak anyagilag, hanem szakmailag sem.