Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lmbtszovetseg

35 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még a kormány által felkért szakértők szerint is problémás az Alaptörvény negyedik módosítása keretében alkotmányos szintre emelt családfogalom. A szakértők szerint csak abban az esetben biztosítható a nemzetközi normákkal való összhang, ha a magyar hatóságok a rendelkezés…..
Az új Nemzeti Alaptanterv egyik újítása, hogy kiemelt fejlesztési területnek tekinti a családi életre nevelést. Az általános kerettantervek kidolgozása után az Emberi Erőforrások Minisztériumi most társadalmi vitára bocsátotta a családi életre nevelés tantárgy…..
Huszonnégy civil szervezet arra kéri a Magyar Hírlapban hirdető cégeket, hogy ne reklámozzák termékeiket a napilapban, amíg a szerkesztőség a leghatározottabban el nem ítéli Bayer Zsolt cigányozó írását. A levél aláírói 15 céget kerestek meg kérésükkel, köztük olyan…..
A Parlament által 2009-ben elfogadott Polgári Törvénykönyvvel szemben a Kormány nemrégiben benyújtott törvényjavaslata mégsem tenné lehetővé az élettársak számára, hogy örökbefogadják partnerük gyermekét. A magát “családbarátnak” nevező Kormány ezzel családok ezreit…..
A Magyar LMBT Szövetség és a TransVanilla Transznemű Egyesület áttekintette a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló előterjesztés tervezetét. Véleményünk szerint a tervezet névváltoztatást követő…..
Összeszedtük az azonos neműek házasságával szemben leggyakrabban hangoztatott ellenérvekre adható válaszokat. Ne hagyjuk, hogy a homofóboké legyen az utolsó szó! Érveljünk! Ez ellentmond a jogszabályoknak... Igen, a mai jogszabályok szerint a házasság csak különneműek…..
Az elmúlt hónapokban számos jogszabály társadalmi vitára bocsátott tervezetét véleményeztük, amelyek hamarosan a kormány és/vagy az Országgyűlés elé kerülnek. Nemzeti AlaptantervA Nemzeti Alaptanterv a közoktatás alapvető értékeit és tartalmait meghatározó…..
Részletes írásbeli véleményt készítettünk a szélsőségesség, a rasszizmus és az idegengyűlölet egyes formái elleni határozott fellépésről szóló H/5991. számú, az MSZP országgyűlési képviselői által beterjesztett határozati javaslatról, amely egy etikai bizottság…..
A Parlamentnek 2012. április 20-án, pénteken benyújtott határozati javaslatában Navracsics Tibor azt javasolja, hogy Magyarország ne hajtsa végre a strasbourgi Emberi Jogi Bíróság által vele szemben hozott elmarasztaló döntést. A nemzetközi bíróság tavaly ősszel már második…..
Tizedik alkalommal rendezik meg ma Budapesten az Élet Menetét, a holokauszt áldozatairól való megemlékezést. A náci népirtás kapcsán gyakran csak a zsidó kisebbségre gondolunk, holott sok más csoportot is üldöztetés ért. A Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű…..
A Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő által 2012. április 10-én benyújtott törvényjavaslat és Alaptörvény-módosítás folytatja a már így is nagy port kavart Baráth Zsolt képviselő zsidózó felszólalását. Most a szexuális kisebbségeket taszítanák tömlöcökbe. A Magyar…..
Fiatal meleg férfiként jöttem ma ide felszólalni, azonban a magánélet szabadságának kérdése mindannyiunkat érint, nem csak bennünket melegeket és leszbikusokat. Az elmúlt másfél év során hónapról hónapra tapasztaltuk, hogyan ássa alá a kormány politikája nehezen kivívott…..
A Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Szövetség mély felháborodással értesült róla, hogy 2012. február 29-én a Szentpétervári Önkormányzat elfogadta az úgy nevezett „propagandaellenes” törvényt, amely büntetni rendeli „a szodómia, leszbianizmus,…..
A Magyar LMBT Szövetség tiltakozásának ad hangot, amiért a mai nap folyamán Magyar Családtudományi Társaság néven homofób, kirekesztő nézeteket tudományos programként népszerűsíteni kívánó szervezet jött létre. Különösen aggasztónak tartjuk, hogy a szervezet létrehozása…..
Nem az Európai Unió állítólagos nyomása miatt kell az Alaptörvény azonos neműek közötti házasságot kizáró rendelkezésein változtatni, hanem mert azok diszkriminatívak, és nem méltóak egy modern, demokratikus jogállam szellemiségéhez. A Magyar LMBT Szövetség visszautasítja,…..
Ma ötven éve, 1961. december 15-én fogadta el az Országgyűlés a Magyar Népköztársaság Büntető Törvénykönyvéről szóló 1961. évi V. törvényt, amely a megszüntette a férfiak közötti, beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolat büntethetőségét. Bár a beleegyezési…..
„Az alaptörvény-tervezet a házasság és a család fogalmát nem köti össze egymással, (…) kiterjeszti az állam védelmi kötelezettségét valamennyi magyar családra - függetlenül attól, hogy az házasságon alapul-e vagy sem. Ebben a tekintetben tehát minden család egyenértékű…..
Azonos- és különnemű párok százezreit sodorná jogbizonytalanságba az új családvédelmi törvény jelenlegi tervezetének elfogadása, ezért a Magyar LMBT Szövetség felszólítja a Kormányt, hogy dolgozza át a jogszabály által használt családfogalmat, és a társadalmi…..
Ma elfogadott határozatában az Európai Parlament felszólította Magyarországot, hogy nevesítse a szexuális irányultság szerinti hátrányos megkülönböztetés tilalmát az Alaptörvény szövegében. A Magyar LMBT Szövetség felhívja az Országgyűlést, hogy mihamarabb módosítsa az…..
A Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű (LMBT) Szövetség és tagszervezetei tiltakozásuknak adnak hangot, amiért az Országgyűlés tegnap elfogadta a szexuális kisebbségek jogait korlátozó, az emberi jogok nemzetközi és európai alapelveivel szembemenő Alaptörvényt.…..
A Magyar LMBT Szövetség üdvözli, hogy Magyarország első ENSZ egyetemes időszakos felülvizsgálata során a leszbikus, meleg, biszexuális és  transznemű (LMBT) emberek szempontjai hangsúlyosan jelentek meg. Ugyanakkor  megütközésünknek adunk hangot, amiért a magyar államot…..
Mi, az aláíró civil szervezetek megdöbbenéssel értesültünk a Budapesti Rendőr-főkapitányság végzéséről, amelyben megtiltotta a 2011. június 18. napján megrendezendő Meleg Méltóság Menetet. Az indok ugyanaz, mint két évvel ezelőtt: a felvonulás akadályozza a forgalmat.…..
Felháborodással értesültünk róla, hogy az alkotmány-előkészítő eseti bizottság az alkotmányba kívánja foglalni a meleg házasságok tilalmát. Meggyőződésünk, hogy az alkotmánynak mindenki számára biztosítania kell az alapvető emberi jogokat, így az emberi méltósághoz…..
A Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Szövetség és a Stop-Férfierőszak Projekt aggódva figyeli a minden szakmai alapot nélkülöző pánikkeltést az óvodai tanterv nemi sztereotípiákra vonatkozó részével kapcsolatban.Az…..
Alig egy hónappal azután, hogy a strasbourg-i Emberi Jogok Európai Bírósága kimondta, a stabil párkapcsolatban élő azonos nemű párokat családnak kell tekinteni, újabb - magyar vonatkozású - ügyben hozott a meleg és leszbikus párok jogait bővítő döntést a…..