Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alex4

0 bejegyzést írt és 391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2021/22-es évadban a világszerte nagy sikereket arató fiatal szoprán, Baráth Emőke kapta meg a Müpában az évad művésze címet. Az énekesnőt, aki először 2011-ben, még zeneakadémiai növendékként lépett fel itt, a következő hónapokban többször is hallhatjuk a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben:…..
Megdöbbentő tapasztalat volt szembesülni egy-egy világi fesztivál után – ahová papokkal, lelkészekkel azért mentünk, hogy a vallástól, az egyháztól távol esőket Isten felé tereljük –, hogy a legtöbb kereső, a leginkább érdeklődő általában kiábrándult a vallásból és sokszor az ország valamelyik…..
alex4 2021.01.05 22:17:45
@MAXVAL birсaman közíró: írta:
„@alex4: Téves. Az ateista nem azt jelenti, hogy nem hisz egy adott vallásban. Ha így lenne, akkor pl. a keresztények ateistáknak mondanák a zsidókat, muszlimokat, hindukat."
.
S hol írtam én ilyet?!?!?!?!?!?

.Én ezt írtam:
„az ateista csak eggyel több istenben nem hisz, mint a (monoteista) vallásos, hiszen ezek kizárólagosságot hirdetnek és csak a saját fantazmagóriájukban hisznek, a másfajta valláskárosultak képzeletbeli barátaiban nem!"
.
Egy kicsit szájbarágósabban, hogy az értetlen (v. szándékosan nem értő) agyáig is eljusson:

1. Van egy valláskárosult, aki hisz EGY DARAB kézletebeli barátban, de nem hisz más valláskárosultak X DARAB képzelményében (hiszen az üti az övét)

2. A józan eszét hasznéló ateista nem hisz sem a 1. pontban lévő valláskárosult EGY DARAB fantazmagóriájában, sem az többi valláskárosult képzelményeiben

>> 1+X=összes vallásos képzelmény.
(Remélem, legalább az ilyen alap matekot fel tudod fogni...)
Az igaz, hogy az ember az egyetlen olyan teremtmény, mely rendelkezik tudattal és lelkiismerettel, azonban az korántsem biztos, hogy nincsen élet más bolygón az univerzumban. A Tóra ugyan nem beszél róla egyértelműen, azonban nem is zárja ki ennek lehetőségét. Legalábbis így gondolja1 a…..
alex4 2020.06.16 01:11:40
@roli101: „Vajon mit ettek a koalák Noé bárkáján?"
.
Szuper kérdés!
A három nagy mesekönyv (tóra-biblia-korán) sztorijai összesen - ami nem nagy kunszt mert egymástól jócskán lopkodtak - jó ha a Föld szárazföldi területének 5 (azaz, öt!) százalékát ha lefedik, tehát annyira baromira univerzálisak, hogy a hiányzó 95%-ról (plusz vizek) SEMMIT sem mondanak. Ezért is nincs bennük semmi, a bővebb Közel-Kelet kb. 7 millió négyzetkilométerén kívül eső dolgokról (pl. eszkimók v. kenguruk)
.
Persze, mindez a korabeli kommunikációs viszonyok ismeretében nem meglepő, csak akkor nem kellene a „mindenre választ adó" dumát rájuk húzni...
.
Az ábrahámista vallások ilyen-olyan sztorijú minden6ói helyében is szégyellném magam: hány ezer éve kitalálták már ezeket a képzelményeket és azóta sem bírtak összehozni összesen sem egy legalább fél Föld lakosságnyi embernél több hívőt maguknak...
.
Elnézést, hogy TÉNYEKkel hozakodtam elő, de hátha vallásosék is hajlandók néha gondolkodásra használni a fejüket és annak tartalmát... - még akkor is ha a logikus gondolkodás esetükben erősen ellenjavallott...
„Hová vezetne ez..." - mondaná minderre Henry a „Csengetett, Mylord" sorozatból...
.
Természetesen, szívesen fogadom, ha a fenti tényeket vki cáfolja...
A lecsóban az a legjobb, hogy gyorsan elkészül és mint azt már a címben is előrevetítettem, finom is. Nyilván persze, nem mindenki szereti, de az efféle, mondhatni szentségtöréssel most ne foglalkozzunk. Kedvezzünk a lecsókedvelőknek. A recept nem az a megszokott, de ígérem, tetszeni fog. Szóval.....
Egyes zsidók nem mindenre emlékeznek, de a zsidóság együttvéve mindenre. Minden fontosabb eseményről pontosan tudjuk mikor történt, az milyen nap volt az adott héten, sőt, sokszor azt is, hogy melyik órában. Pontosan tudjuk Isten mikor teremtette a világot, mikor volt az özönvíz, mikor volt az…..
alex4 2019.11.05 20:30:03
„a világ (pontosabban az ember) teremtése 5780 éve volt"
.
Persze, persze... :)))
.
Tessék, lehet válogatni:
mek.oszk.hu/00100/00192/html/001.htm#d27
Ugyanolyan szavahihető ez a pár tucat teremtéstörténet is, mint az általad favorizált vérfertőzős sztori...
alex4 2019.11.05 21:11:36
@nervy: Abszolút egyetértek!
.
Gondolom, hogy mivel ép ésszel érteni ezeket a meséket nem lehet, ezért kell hinni bennük!
.
Nem irigylem a posztíró kedvenc képzelményét sem, hiszen már hány ezer éve kitalálták, és még mindig csak ott tart, hogy a kb. 7 és fél milliárdos emberiség alig 30%-a hiszi el ennek a „3-az-1-ben" figurának a meséjét... Már csak ezen tény alapján is nagyon debil minden6ónak tűnik...
Közelgő eseményünk kapcsán azzal a kérdéssel szembesülünk, hogy nem zárja-e ki egymást a hit és a harc. Németh Áron református lelkész szerint ha az ökölvívás valami „ördögtől való” tevékenység lenne, talán nem példálózott volna Pál apostol is ezzel. Pál egyébként a hitet kifejezetten a harchoz…..
Nagyot fordult a világ. Az angol világnyelvi változata egészen elképesztő karriert futott be. Mára megkerülhetetlen lett az angol nyelv ismerete, alapvető elvárás mindenkivel szemben, hogy az általános élethelyzetekben boldoguljon angolul. Csodálkozást és értetlenkedést vált ki, ha valaki nem tud…..
alex4 2019.07.07 18:21:54
@szepipiktor: Ezt a hsz-t már a fydesz 60 ezer Ft-os ösztöndíjpályázatának köszönhetjük?
Akik még nem ébredtek rá arra, hogy a saját magát hazafinak beállító Orbán a kollaboránsaival együtt Magyarország és a magyar nép ellen tevékenykedik, azokat az állampártnak az elmúlt években a piacok újraosztására irányuló tevékenységei talán már meggyőzhettek, legyen szó a trafikok…..
(Kép: nepszava.hu) A múlt hét híre kétségkívül a Budapest-Belgrád vasút kivitelezéséről szóló döntés volt, amiről 24 óra leforgása alatt kiderült, hogy a változatosság kedvéért Mészáros Lőrincnek fog milliárdokat fialni. A Fidesz szerint szakmai döntés született. Ha azonban megkapirgáljuk az…..
alex4 2019.04.29 21:57:49
@AZ IGAZI HUNGAROFIL: „...egy nemzetközi vasútvonal hogyan lehet veszteséges!"
.
Eccerű: el kell osztani a 472>>750>>900>>??? magyar adófizetői forintot a majdani éves bevétellel egy olyan vonalon, mely igazából a semmiből (Belgrád - oda min jut el az áru és mennyi idő alatt pl. Szalonikiből?!?) a semmibe (Budapest - a jelenlegi infrastruktúrával hogyan megy innen tovább?!?)...
.
Ki fog ezért a 160 km útért józan ésszel évi 10-20 milliárdot fizetni?
.
Nagyon nem véletlen, hogy ennek a mutyinak IS titkolják a megvalósíthatósági/megtérülési tanulmányát!!!
Kötőszó A názáreti senki 2018.12.24 09:59:25
„Isten valóban egy senki képében érkezik hozzánk a karácsonyi reggelen egy büdös, koszos, rongyos istállóban. Isten az, aki egy olyan helyről származik, ahonnan semmi jó nem jöhet. Isten az – hogy saját szavaival éljek –, akit nem fogadnak be sehova, ha nincs otthona, akinek nem adnak ruhát, ha…..
alex4 2018.12.24 22:24:31
@kvadrillio: ...arról nem is beszélve, hogy univerzalitása is erősen megkérdőjelezhető, hiszen a józsiácsot felszarvazó - van rá más szó?!? - 3-az-1-ben képzelmény is max. egy 30%-os minden6ó, hiszen az emberiség ennél nagyobb százalékát a kitalálása óta eltelt pár ezer évben sem sikerült maga mellé állítania - ha az ábrahámista tesót is belevesszük, akkor is csak 50% körül vagyunk.
.
Arról nem is beszélve, hogy a bibliás-tórás-korános sztorik - természetesen mindegyik külön-külön és egymástól eltérően is „egyedüliként igaz és szent" :)))) - összességében sem fedik le a Föld kb. 150 millió négyzetkilométeres szárazföldi területének 4-5%-át!
.
Utólag is elnézést, hogy tényekkel tolakodtam ide...
alex4 2018.12.25 01:16:23
@tamask: Azt nem tagadom, hogy relatíve „népszerű", csak azt állítom, hogy a hozzá kapcsolódó propagandasztorik valóságalapja, univerzalitása a nulla felé tendál, azaz, szinte az egész egy nagy kamu - fényévekre attól az állítólagos igazságtól, amit a propagandistái és hívei állítanak/hisznek...
A VV Csoki néven ismert vellalakó a bekerülésekor forgatott kisfilmben azt mondta, hogy Szavazzatok rám, néger vagyok! és ezen a platformon tolta eddig a szekeret odabent, levarrt két vagy három lakót (VV Krisztiánt nem számoljuk bele, de sanszos), majd testi épséget veszélyeztetett és kizárult. A…..
A mobiltelefon gyártás során korábban az volt a divat, hogy minél kisebb méretű készülékkel rukkoljanak elő a gyártók. Ma már minden gyártó arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb kijelzővel lással el a készülékeit. A legtöbb gyártó zászlós készüléke 6" fölött jár kijelző méretben, a Huawei Mate…..
„Nem pap leszek, hanem lelkész” – hallhatjuk nagyon sok teológushallgatótól, amikor megkérdezik, hogy mégis mihez kezd majd a teológusdiplomájával. Az ember identitását meghatározza a szerep, melyet betölteni készül. Egyházunkban a ma elterjedt felfogás szerint a lelkész nem szeretné önmagát…..
comment:com Nem időgép, HírTv 2018.08.01 13:41:11
Hat percig tartott a HírTV 2.0 (vagy HírTV Oridzsinál?) első hírműsora. Nem volt benne belpolitika, és önreflexió sem. Még napokig kitart a kánikula. Leállt a hajóközlekedés az Elbán a szárazság miatt. Megjelent a tervpályázat a budapesti szuperkórházakról. A becsültnél kevesebb pénzből…..
alex4 2018.08.01 17:33:49
@berne: „mindig elmosolyodom, amikor a Hír Tv-t siratja bárki is..."
.
Nem A Hír TV-t, hanem egy olyan hírcsatornát, melyből nem a gátlástalan egyoldalú kormánypropaganda ömlik - egy aránylag kiegyensúlyozott, a dolgokra KRITIKUS hangvétellel reagáló, nem a hetvenes évek termelési riportjait idéző anyagokat gyártó hírcsatornát.
-
Ilyen volt a Hír TV az elmúlt 2-3 évben és én ezt úgy fogtam fel, hogy végre valamennyi hasznosul a KÖZ számára a Simicska által lenyúlt közpénzmilliárdokból...
.
Úgy néz ki, hogy mostantól ez a pénz ismét a meglopottak dezinformálására fordítódik...
Nyolc év után elhagyja a Mátyás király teret Nyári Dia, a Barátok közt Hannája. Már nem forgat, a képernyőn pedig a napokban bukkan fel utoljára, hamarosan megszületik ugyanis első gyermeke, írja a Blikk...
Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar géniusz újra kivívta a világ őszinte csodálatát, s jó esély nyílt arra, hogy tehetséges, ám balsorstól oly gyakran tépett népünk méltán híres fia, Dr. Kásler Miklós onkológus professzor sebész az idén megkaphassa az orvosi-élettani Nobel-díjat...
alex4 2018.04.28 17:23:31
@$pi$:
Ezt írtam: „Ha csak fydesz médiából tájékozódtál az utóbbi években"
.
- mi más magyarázná azt, hogy nem hallottál/láttál menekülő OV-t - ez legtöbbször abban nyilvánult meg, hogy a sajtósok a nem baráti újságírókat nem is engedték a közelébe. Ha ez mégis sikerült, akkor én nem láttam/hallottam olyat, hogy „na, uraim, itt vagyok van öt/tíz percem, kérdezzenek csak bármit és válaszolok..."
.
Volt erre példa? Volt a parlamenten (és annak függönyén kívül) példa arra, hogy OV egy ellenzéki politikussal vitatkozzon? Az elmúlt 12 évben csak kinyilatkoztatásokat tett - a fydeszmédiává alacsonyított közszolgálati TV/rádió előre lezsírozott „interjúit nyugodtan ide lehet venni...
.
Egyébként, miért menekülnének előlem? Mások nem tekintik a tények felsorolását „passzív-agresszív pökhendi hozzállás"-nak - max. a fydesz-hívők némelyike, mert nekik kellemetlen ha vki tényekre hivatkozik...
alex4 2018.04.28 17:45:26
@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
„ha azt mondod mától ramadán van és kész, akkor máris elérted a célt" - így van, a megfelelően alulművelt (-sorban tartott) közönséggel így lehet eredményesen kommunikálni. Nem meglepetés, hogy Afganisztánban leöntik savval az iskolába igyekvő lányokat...
.
Az OK, hogy pár ezer évvel ezelőtt sivatagi körülmények között nem volt ildomos a sertéshús fogyasztása, ezért kellett tiltani - a tiltást az x minden6ó szájába adták.
.
Igaz, hogy azóta feltaláltak még pár másik minden6ót is, kiderült, hogy pár milliárd embernek kutya baja sem lesz a disznóhús fogyasztásától, de ez a hittudósokat nem zavarja...
alex4 2018.04.28 19:36:39
@NGOsok vágtak hajdan e tájnak:
„... Akik kereszténynek vallják magukat úgy kb. 20%-al tovább élnek mint akik nem..."
.
Ilyen egészséges dolog lenne a kritikus gondolkodás mellőzése és a demagóg bólogatás a mesekönyvre? :))
Ahhoz képest, hogy tegnap még az volt a narratíva az összes termékükön, hogy jönnek Soros verőlegényei és megbasznak mindenkit, még a fákat is, ma csak a hirado.hu-n van egy mínuszos hír a több tízezres, egyébként békés tüntetésről és a pestisracok stábja ment ki forgatni, ezen túl a címlapokat…..
alex4 2018.04.14 19:49:46
@sanada01: „M1-en minden másról téma van"
.
Pár nappal ezelőtt az M1 (mint állítólagos hírtévé) NEM MERTE közvetíteni gazdája nemzetközi sajtótájékoztatóját - meg a többi közszolgálatinak hazudott csatorna sem - hiszen ki tudja milyen, előre le nem zsírozott kérdés hangozhat el, melyet (és az erre adott esetleges zavaros választ) nem szabad a nagyműveltségű fydesz-szavazók füle elé engedni...
.
(arra azért betanították a propagandisták OV-t, hogy a kényelmetlen kérésre sumákolja el a választ...)
alex4 2018.04.14 20:06:33
@tudorka57: „az Index az igazi lakáj média!
Az elmúlt években hányszor váltottatok szélirányt és köpönyeget???"
.
Na, hányszor? Konkrétan, miben nyilvánult meg a „váltás"? Hányszor vesztettek sajtópert (a fydesz-rendszerben), mert nem írtak igazat?
.
Pláne, hányszor fordultak és mekkorát az időközben közpénzen lenyúlt médiumokhoz képest?!?
alex4 2018.04.14 22:56:28
@Tenkes Kapitánya: „...Nálunk a közmédia nem kiegyensúlyozott, kormánypárti. Így van ez minden országban.
.
EZ NEM IGAZ! Ennyire meg pláne nem!
A „minden"-be az illiberális államok tartoznak bele - azért is olyan „magas" feléjük az életszínvonal és az életminőség és ugyanezen mutatók pedig azért olyan „rosszak" a „hanyatló" Nyugaton (copyright OV), mert ott nem nem így működik a közszolgálat!
Ma sem a sarki önkiszolgálóban ebédelt az ország kedvenc, saját lábon álló ifjú párja. Orbán Ráhelt és férjét  ma délben a budapesti VI. kerület egyik Andrássy úti éttermében kapták lencsevégre. A fénykép készítője a Facebook-oldalán meg  is osztotta a képet a két, saját tehetségéből és szorgalmából…..
alex4 2018.04.11 10:17:43
@VáradiJános: „hol olvastàl ilyen konyhás befogott pofás dolgot, te parazita?"
.
Nem nekem szólt ugyan a kérdés, de gondoltam, kisegítem az egyoldalú médiafogyasztót:
pl. www.korkep.sk/cikkek/mindennapjaink/2015/12/15/ez-a-nok-dolga-kover-laszlo-utan-akos-is-megmondta
.
Apropó, egyoldalú tájékozódás/tájékoztatás:
.
az M1 (mint állítólagos hírtévé) nem merte tegnap közvetíteni gazdája nemzetközi sajtótájékoztatóját - meg a többi közszolgálatinak hazudott csatorna sem - hiszen ki tudja milyen, előre le nem zsírozott kérdés hangozhat el, melyet (és az erre adott esetleges zavaros választ) nem szabad a nagyműveltségű fydesz-szavazók füle elé engedni...
alex4 2018.04.11 13:53:07
@Geza vagyok: „...Ha meg tudod, hogy lopta, miért nem jelented fel..."
.
Jól értem, hogy ezt 2018-ban, Magyarország kérdezed? Nagyon szemellenzős módon kell nézni a világot, ha még nem olvastad/hallottad milyen eredménnyel járnak a fydesz-ellenes feljelentések azt utóbbi években...
Ha a világból valók volnátok, a világ szeretné a magáét, de mivel nem a világból valók vagytok, hanem én választottalak ki titeket a világból, azért gyűlöl titeket a világ. (Jn 15,19) A keresztyének sokszor arra törekszenek, hogy megtartsák a Tízparancsolatot és kerüljék a förtelmes bűnöket,…..
Tisztelt Erdő Péter Úr, A sajtóból értesültem arról, hogy elkezdődött az egyházi felületek árusítása.Ha jók az információim, a hódmezővásárhelyi "Mise" nevű marketingesemény kapcsán már el is utalta a vevő a pénzt a Szállító részére, de a részletekről nem beszélnék, erről Önnek nyilvánvalóan…..
2017. december 31-én újabb mérföldkőhöz érkezett Szaúd-Arábia vasúti közlekedése. A Talgo, az ADIF, a RENFE és az OH által alkotott konzorcium még 2011-ben nyerte el egy új, nagysebességű vasútvonal megépítésének a jogát Mekka és Medina között. Az építkezés 2007-ben kezdődött és 2017 decemberére…..
Az Iránban nemrégiben kitört tiltakozások, melyek tömegeket vittek ki az utcára mind a kormányellenes, mind a kormány melletti tüntetésekre, az ország gazdasági problémáival kapcsolatos kérdéseket vetettek fel...
alex4 2018.01.16 12:30:34
@Bicepsz Elek: „Errol persze nincs szo"
.
De van:
index.hu/kulfold/2018/01/08/netanjahu_fia_elszolta_magat_egy_milliardos_foldgaz_uzletrol/
.
Gyanítom, itt azért nincs róla mert nem egy teheráni sztriptízbár előtt volt a balhézás...
.
Egyébként az ÖSSZES vallásról összefoglalta véleményemet Húgyosjózsibácsi fia a „Kőbezárt lélek" c. remek kabaréjelenetben: „Egyhüjeségmindegy!"
alex4 2018.01.16 14:39:56
@mariska16: Pont ezért említettem jó pár kommenttel korábban az erős áthallást a jelenlegi újkádárista magyar viszonyokkal.
.
Meg aztán hiányoltam a linket is - íme egy: index.hu/gazdasag/2017/12/19/etel-ital_autok_ruhak_-_igy_elnek_a_ner_aranyifjai_iii./
Ennek a mostani bakinak nyilván semmi köze hozzá, mégis rögtön eszébe jut az embernek az a pár napos tényfeltáró cikk, ami arról szólt, hogy az ATV lassan, de biztosan a Fidesz bulvártévéjévé válik. Akárhogy is, a csatorna mintha direkt házhoz menne a pofonért: amikor mindenki arról beszél, vajon…..
alex4 2018.01.12 13:25:43
@Austin: „...kritikusait ne kezdje el egyből Isten büntetésével fenyegetni..."
.
Csaxólok, hogy az egyházak kritikusai általában józan ésszel gondolkodó emberek, akik ebből adódóan magasról tesznek a kismillió elmeszülemény (v.ö. „isten") akármelyikének büntetésére.
.
Megjegyzem, még a minden6ók hívei sem bíznak semmilyen isteni büntetésben, hiszen látják, hogy mindegyik képzelmény olyan debil, hogy önmagában semmit sem tud tenni - mindig emberek „kell", hogy elvégezzék helyettük a büntetést...
A legtöbben úgy tudják, hogy egy egyszerű burkolt áremelésről volt szó csupán, mint a 4 decis sör esetén, pedig ennél érdekesebb a sztori. A helyiek árpolitikája és az anyacég központi akarata közötti ellentét szülte végül az új kiszerelést. Pár éve ugyanis a Coca-Cola európai anyavállalata új…..
alex4 2017.12.22 21:24:18
@Pierr Kardán: Ráadásul már az a Cherry Coke sem volt ugyanolyan ízű, mint amit én megszerettem az USA-ban...
Igaz, pl. a Kit-Kat és a Pizza Hut pepperoni pizzája is más ízű ott és itt - ez utóbbinál még vmennyire felmentő tényező, hogy értelemszerűen más ízű helyi húsból készül...
Idetartozik még, hogy a nyolcvanas évek végén New York és Oregon államok voltak a kísérleti terep a Wild Cherry Pepsi bevezetéséhez (nekem speciel ízlett bár nem voltam a megkérdezettek közt), ami jelenleg csak az USA-ban, Kanadában és - korlátozottan - Hollandiában kapható...