Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pappínó

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Három évvel ezelőtt, 43 éves fejjel újra iskolapadba ültem. Mivel érdekelt a kenyérsütés, gondoltam, nem bénázok otthon, hanem elmegyek az iskolába, ott megtanítják hogy kell csinálni, én meg majd attól kezdve tudom. A következő párbeszéd ezen ominózus OKJ-s pékképzés egyik első óráján zajlott,…..
via GIPHY Biztos nem csak olvasónk kertjében fordul elő, hogy Dunavarsányban a nagy esőzéseket nem bírja elnyelni a rendszer, hanem egyszer csak feltolja a kertedbe a szennyvízzel együtt. Ilyenkor aztán a szippantásig nem is használható a hálózat, a vízművek viszont fél napokig csak a vállát…..
Pappínó 2019.07.10 09:31:39
Úgy látszik a panaszkodó csak nemrég költözhetett Dunavarsányba mert ha régi lakos lenne akkor tudhatná hogy ez a probléma gyakorlatilag a szennyvíztisztító telep "megalakulása óta" fennáll...
Ez a rendszer úgy rossz ahogy van.
De kezdjük az elején:
A 90 es évek első felében az akkori polgármester és néhány képviselő Chicagoba utazott ahol "tanulmányozták" és később meg is vették ezt a fajta licencet és a szennyvíztisztító telep megépítésébe kezdtek.
Az volt akkor a szöveg amikor többen is jeleztük hogy a telepet nem jó helyre építették - un.szélirányba pont a városra fújja a szél a fekália szagot - hogy ez annyira tiszta és bio az egész hogy kint a tisztított vízből ivott a polgármester is és a képviselők is.
Zárójelben megjegyezném hogy kommunális hulladéklerakót csak úgy lehet építeni egy település közvetlen közelében ha arról előtte népszavazást írnak ki...nos ez
elmaradt Dunavarsányban
A tervezés során - szakemberek állítása szerint - bár meg lehetett volna oldani gravitációs megoldással is, itt a drágább és rosszabb módszert választották az úgynevezett átemelő szivattyús megoldást.
Az eredetileg tervezett négy darab 9 méter mély tó helyett létesítettek három darab 6 méter mély tavat...
Hozzá kell tenni hogy Dunavarsányon kívül még hat település szennyvize kerül ebbe a rendszerbe...
Ehhez jön még hozzá hogy amikor a szennyvíztisztító épült körülbelül hatezren laktak Dunavarsányban jelenleg több mint nyolcezren vagyunk már.
Plusz ide települt az Ibiden Hungary japán multi cég amelyik szintén a szennyvíztisztítóba engedte a szennyvizet.( állítólag most már saját szennyvíztisztítójuk van)
Jelenleg a szennyvíztisztító telep teljes felújítása folyik, A tisztított szennyvizet most már nem itt az erdőbe hanem a Kiskunsági csatornába fogják engedni.
Valószínűleg ettől a cikkben szereplő probléma nem fog megszűnni mert az átemelő szivattyúk elég rosszul üzemelnek...
Szőlőművelés Must forrása 2008.10.25 10:23:00
Így néz ki a must a zajos erjedés után, de még az ülepedés előtt.   Forrásban lévő must A nyálkaanyagok jelenléte miatt a bor felszínén hab képződik - ha nem hagynánk a hordón elegendő…..
Pappínó 2012.11.19 18:29:32
Sziasztok! Én annyira kezdő "borász" vagyok, hogy életemben nem csináltam még bort. Viszont most csipkebogyóból készítettem, ill. jelenleg is forr.
Tetem a dugóba egy ilyen kotyogót;
abor.hu/index.php?main_page=product_info&products_id=156

A kérdésem; a kotyogó tetejét annyira felnyomja a gáz, hogy tulajdonképpen félre áll, bár, levegő így se tud bejutni, mert azért ki nem löki. Ez az állapot normális-e? Mikor fog elkezdeni "kotyogni" ? A "mustot" kb. 1 hete csináltam. Köszi a választ előre is!
Pappínó 2012.11.19 19:10:06
@RAMBO: Kár... Köszi azért...
Vastagbőr Rablóból pandúr 2012.07.25 09:01:00
Itt van nekünk Simonka György, fideszes országgyűlési képviselő, Pusztaottlaka polgármestere.2010 óta képviselő, sikerült négyszer felszólalnia a Parlamentben (összesen 13 percet beszélt), és egyszer megkérdezte írásban, hogy "Mit kíván tenni a kormány a pénteki…..