Regisztráció Blogot indítok
Adatok
blindsideTackle

2 bejegyzést írt és 138 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalábbis ez derül ki az HBO-sorozat második évad első, Comic Conon bemutatott előzeteséből, amiben bosszúszomjas androidok üldöznek és gyilkolnak embereket, a park irányítóközpontja romokban, a Fekete ruhás ember meg ezt piszkosul élvezi. Jó, ez nem azt jelenti, hogy amit látunk, az nem a 2x01…..
blindsideTackle 2017.07.23 15:43:31
@decoati: ez jó volt, Tibi
Hét tenger Faláb admirális 2017.06.30 10:01:53
„Forget Nelson! What about Blas de Lezo?”- olvasható a hősünkkel foglalkozó weblapok egyikén. Tehát úgy látszik, nemcsak én gondolom úgy, hogy az angolok igen nagy mértékben túlzásba viszik a Royal Navy szupersztárjának a tömjénezését. Az egyébként valóban kiemelkedő jelentőségű Nelsonból akkora…..
blindsideTackle 2017.07.17 21:54:27
@savanyújóska: szintén csatlakozom, igényes, olvasmányos, informiális blogot találni nehéz mint tűt a szénakazalban, tehát kincset ér. Gratulálok és kitartás, remélem hosszú ideig érzel affinitást a billentyűzethez
Múlt pénteken délután élesedett a hadvezéres szavazós vitaposzt és – az előzetes elvárásoknak megfelelően – elég szép statisztikákat tudhat a magáénak: a 36000+ kattintás és a 340+ komment azt mutatja, hogy a lemiles olvasótábor ismét hatékonyan mozgósította szellemi tartalékait. Köszönjük a…..
A legnagyobb botrány, hogy nincs botrány. Már bocsánat, de menjen a picsába a Videoton, meg az egész magyar futball. Miért nem akadt itt senki, a pótselejtező óta sem, aki feltette volna az egyetlen releváns kérdést, nevezetesen, hogyha Kleinheislert (állítólag) a magyar futball…..
blindsideTackle 2015.12.05 23:37:47
Volt egyszer egy interaktív filmsorozat, egy webkettes lapozgatós könyv, amiben a néző döntötte el, hogy a két főszereplő randija hogy sikerüljön. Ez volt a Chili vagy Mangó, és 2013-ben került ki a netre, majd halt el anélkül, hogy bárkit is istenigazából érdekelt volna, pedig…..
blindsideTackle 2015.11.27 17:13:29
@sixx:
bocs hogy ide, de remélem lesz cikk a Survivorről. ATYA.ÚR.ISTEN. Legjobb szezon eddig valaha. Mostani duplarész közben többször ordítottam fel, hogy Oh My God, pedig ezt csak a 'Vörösz nász' kaliberű eseményeknél szoktam
blindsideTackle 2015.11.27 19:10:27
@sixx: komolyan mondom, irigyellek, h ez még előtted van. jó munkát
Az amerikai szesztilalomról az átlagember is sokat tud, hiszen megannyi könyv, film és sorozat választotta témájául. Elég a Capone-filmekre gondolnunk, a Volt egyszer egy Amerikára, vagy a Gengszterkorzó sorozatra. Azért talán még így is tudok újat mondani a témában, vagy ha nem legalábbis érdekes…..
blindsideTackle 2015.11.27 01:59:59
@zombigyilkos: téged nem irigyellek, ilyen kifakadások után biztosan szörnyű nőkkel lehetsz körülvéve :)
Pataky Attila vagy egy zseni, aki úgy trollkodja szét a Mokkát évente egyszer, ahogy azt senki más nem tudja, vagy egy súlyos téveszméktől és tévképzetektől terhes rockénekes. A legutóbb még a marslakókkal és ufókapcsolataival haknizó Edda-énekes ma reggel bent járt a…..
blindsideTackle 2015.11.20 14:47:19
@butschq: ezt szépen leérvelted.

@HGabor78 a padlón, lássuk fel tud-e innen tápászkodni :))
blindsideTackle 2015.11.20 15:10:48
@wérmiki2: még nem tudom eldönteni, h direkt trollkodsz, vagy komolyan gondolod. Szókratész szerint kérdezni kell, szóval elárulnád, neked mi a bajod a tudománnyal?
blindsideTackle 2015.11.21 00:35:32
@csak egy néző:
ATYA. ÚR. ISTEN.
én még azért egy picit mindig reménykedek, h egy professzionális trollal van dolgunk és ő ezen nagyon jól szórakozik.
"Folytatódik a II. világháborús sorozat, újra jobbnál-jobb életre keltett képekkel olyan amatőröktől, akik nem átallanak napokat-heteket tölteni egy régi kép színezésével." - Jtom 1944. július 8. Normandia, Franciaország, La Haye Du Puis mellett. Amerikai 1-esek nyomulnak előre. Színezte Allan…..
blindsideTackle 2015.11.03 14:56:28
@blindsideTackle: utánanéztem, bizony Wiking, és 44 áprilisban léptetik elő Standartenführerré, és csak augusztustol h.o.parancsnok
1938. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium rovargyűjtő gépkocsija..
blindsideTackle 2015.03.13 01:16:27
@whw: rendkívül érdekesnek és informálisnak tartom a hozzászólásaid, grat
Kajon Árpád által küldött, érdekes, első világháborús fotókat láthattok ma. Kértem, hogy mutassa be magát nektek, ő következőket írta: "38 éves informatikus vagyok. A hadtörténelem és haditechnika már gyerekkorom óta érdekel, de ez általában kimerült mindenféle ismereterjesztő és szakkönyvek…..
1966-ban indult és 10 évig tartott a Mao Ce-tung által meghirdetett kínai kulturális forradalom, aminek eszköze a fanatizált fiatalság volt és célpontja a Mao által veszélyesnek ítélt vélt, lehetséges belső ellenfelei, a párt funkcionáriusai és a főiskolai, egyetemi tanárok, de úgy általában az…..
blindsideTackle 2015.01.12 13:39:57
@Karmadealer: csak érdekel, szerinted mi köze egy 'újbalosnak' a kommunistákhoz?
A mai különleges válogatásban a cári Oroszország érdekes képeiből válogattam 1870-től 1917-ig. 1900. A harkovi lovassági, tisztiiskola laza, kötetlen összejövetele..
blindsideTackle 2014.12.01 01:19:02
az előző poszt folytatása...  Hitler Lengyelországban és az 1939. október 5-i német győzelmi parádé:..
blindsideTackle 2014.10.03 00:52:21
@Tom Bobb: Japán csak úgy lehetett volna befolyással az eseményékre, ha decemberben szárazföldi támadást indít, így a szibériai hadosztályok nem jöhettek volna. Bár, ez mint említették, a japánoknak nem volt érdeke, ráadásul a hadseregük tüzérségben és páncélosokban lényegesen gyengébb volt a szovjetnél, ráadásul, ha választani kell melyiket veszítik el, Szibériából néhány százezer négyzetkm-t vagy Moszkvát, gondolom előbbit választva mindenképpen lett volna átcsoportosítás, ráadásul olvastam olyan elemzéseket, ami szerint Moszkva bevétele sem kényszerítette volna térdre a szovjeteket. Az igazság, hogy az orosz medve a felvonultatott erőkkel legyőzhetetlen volt.
blindsideTackle 2014.10.03 19:33:22
@kekegsm: első látásra valóban így tűnik, ahogy te mondod, én is ezt gondoltam régen. Azonban elég olvasmányt bújva és a józan észt használva:
-Sztálingrádnál nem múlt hajszálon a győzelem, a szovjetek tudatosan élőerő háborúra kényszerítették a németeket a városban, ezalatt a szárnyakon hatalmas seregösszevonásokat végeztek, az Uránusz hadműveletben több mint egymillió katonát vetettek be, amivel porrá törték a szárnyakat és bekerítették a 6. hadsereget. Majd nem sokkal ezután még a Szaturnusz-hadműveletre is volt erejük, és még ez sem merítette ki a Sztavka tartalékot, tehát látható, hogy közel sem voltak a vereséghez, inkább csak direkt Sztálingrád környékére vonták az ütőképes német hadosztályokat, hogy a szárnyakon már csak másodrangú seregek maradjanak. Ebből is látszik, hogy ha még sikerült volna is elfoglalni magát a várost, (ugye a folyón átkelni a túlpartra megint más kérdés hidak nélkül, harcérintkezésben), az általad említett továbbnyomulásra már semmiféle tartalékuk nem volt.
- '42ben nem sok harcképes SS alakulat harcolt a partizánok ellen (Wehrmacht több, de ezek nem frontszolgálatra felszerelt hadosztályok). Semmiféleképpen nem elég, hogy kiváltsa az emlékeim szerinti 4 szövetséges hadsereget (2 román, 1 olasz, 1 magyar).
-Moszkvát nem ostromolták egyáltalán, pár napra pár tíz kilométerre megközelítették, majd az orosz ellentámadás száz kilométerekkel dobta vissza őket.
-Leningrádot valóban ostromolták, sőt be is kerítették, a kiéheztetése mégsem sikerült.

Egyébként én is örülök, hogy nem egy náci Európában élünk.
Lengyelország lerohanása és felosztása 1939. szeptember A híres fotó színesben. Ha Lengyelország lerohanásáról van szó, hajlamosak ezzel a képpel illusztrálni a német csapatok lengyel határátlépését. Valójában a fotó nem szeptember 1-jén készült, hanem két héttel később 14-én és nem a…..
Az új, testvérharcos (Blood vs. Water) évad tegnapelőtt indult el, és pontosan azt hozta, amit vártam tőle, azaz könnyeket és melltartós városi nőket a bambuszligetben. Pont annyira volt érzelgős, amit még el lehetett viselni, bár a belassított könnyes búcsú és a kamerába…..
Belusz sírja Amikor Xerxes perzsa király meghódította Asszíriát, az egyik ninivei palota kirablása közben egy pompás sírra bukkantak, Belusz asszír király nyughelyére. Xerxes parancsára a sírt fölnyitották, hogy a halott uralkodó mellé temetett ékszereket megszerezzék. A sírban meg is találták…..
blindsideTackle 2014.09.26 03:53:56
Talán kevesen tudjuk, hogy Los Angeles felvirágozásának kulcsa az olaj volt. Még kevesebben, hogy ennek nyomait lépten-nyomon megtalálhatjuk ma is...
A műsorvezető élete csupa púder és csillogás, szavait milliók lesik, élete stresszes, de irigyelt – legalábbis a filmek szerint. A valóság persze a szakma döntő többsége számára teljesen más, ám akadnak kivételek, például azok az amerikai sztárműsorvezetők, akik esetében…..
1980. Karambol a Blaha Lujza téren...
Ezek a csodás színes képek a Német Birodalomról 1880-1900 között készültek. 1. rész. 1. Heidelberg..
blindsideTackle 2014.07.27 07:12:49
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: olyan sokrétűen buta és hibás, amit leírtál, hogy nem is kezdek neki megcáfolni, túl sok idő lenne.
blindsideTackle 2014.07.27 22:40:14
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: Na most van időm.
Kontinentális nagyhatalom voltak. Leegyszerűsítve a fennálló érdekszférák újrafelosztását akarták, na még szép, hogy az antantnak ez nem tetszett. Ez nem irigység, ez érdek. A második világháború az első következménye volt. A németek nem öngyűlölők, éltem ott, hanem sokkal racionálisabban látják a saját hibáikat, mint más szemellenzős országok (igen, pl Magyaro.). De ez nem azt jelenti, hogy a mások hibáját ne látnák, vagy h elveszítenék a németségüket, attól h nem lóbálnak zászlót minden összejövetelen, és nem hívnak mindent 'nemzeti'-nek, még nagyon is büszkék arra , hogy ők németek.
Ez a kétségtelenül szorgalmas nép, az elmúlt ezer évben nem volt elnyomva a franciák főleg nem az angolok által, a világháborún kívül vajmi kevés közük volt ahhoz, hogy a németek a 'tehetségükhöz méltó babérokat' learassák -vagy ne tegyék.
1963 körül. A fiatal Szaddam Husszein mindig is értett a nők nyelvén. Képen ifjú feleségével Szádzsida Tulfáh-val...
blindsideTackle 2014.07.22 01:10:14
@Andrassy Gabor: azt is bele kell kalkulálni, hogy ha a szélerőmű beszarik, attól nem pusztul el a fél ország. a német szavazók se azért szavazták meg az atomenergia megszüntetését, mert szeretnek sokat fizetni, hanem, mert szeretnek biztonságban élni.

egyébként attól, mert kicsi a profitja még még nem kell leírni. a tudomány úgy fejlődik, hogy közel az idő mikor hasznosabb lesz, addig is felszínen kell tartani.
blindsideTackle 2014.07.22 12:51:01
@Andrassy Gabor: tény, de ha engem agyoncsap egy őrült, attól még nem lesz lakhatatlan az egész országrész;)
blindsideTackle 2014.07.23 01:13:32
@molnibalage: az arcból vegyél vissza úgy kezdődik az egész. az blogolvasók nem polihisztorok, általában csak a szakterületüket ismerik, ezért jó, hogy a kommentekben ismeretet lehet terjeszteni, vitatkozni. de lehet ezt normálisan is, nem lekezelően. ugyanis kibaszottul ciki, mikor a magas lóról fejjel előre a szarkupacba érkezik az ember, mint arra esetedben sanyix rávilágított.
1959. Emeletes trolibusz balesete a Bellwell Lane-en, Newcastle-ben...
blindsideTackle 2014.07.18 19:48:41
@Az evolúció megfordítója... vissza a fára!: a hozzászólásom nem a faj védelmére vonatkozott, hanem a kiszolgáltatott ember védelmére. ugyan így felbasz a palesztinok, nigériai nők, tibeti szerzetesek elnyomása.
de hogy ebből neked hogy jött a mai Izrael... gondolom a sok példa közül pont ez jutott először eszedbe.
blindsideTackle 2014.07.20 00:46:31
@JTom: így tovább!

és annyira örülök, h az átlag itteni kommentelő (remélhetően tükrözve az olvasók táborát), értelmes, racionális, középen álló ember. sokszor ugyanis megrendül a hitem az átlagmagyar értelmi képességeiben (pl. tegnap origos cikk a Holdraszállásról, kommentek 90%-a szerint nem történt meg...)
Ha rajtunk múlna, kissé más lenne az Emmy-mezőny, mint amilyen lett tegnap délután. Kezdjük ott, hogy a True Detective-et pont úgy a minisorozatok között indítottuk volna, mint ahogy az American Horror Story és a Fargo is oda került. Matthew McConaughey és Woody Harrelson is itt…..