Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kerenszkij

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
20.napja gyógyulok itthon egészségügyi dolgozóként COVID poz.vagyok erős tünetekkel.Vezetem a COVID nalóm eddig 570 ember követi.De ez a nyilatkozat külön bejegyzést érdemel. Orbán Viktor "emócióval átitatott",mély rálátást mutató "szakmai" verziója: Tudni kell,hogy az intenzív osztályokon fekvő…..
kerenszkij 2020.12.06 22:12:00
@mikober: azért a terepen dolgozók számára ezek megalázó súlyos hazugságok, és nagyon messze állnak a valóságtól, amiket miniszterelnök úr, vagy bármely kormánytag eddig a járvánnyal kapcsolatban mondott. Az eü dolgozókkal kapcsolatos új jogszabályok a rabszolgatartást idézik kb.
Más: én spec szociális ágazatban dolgozom, nálunk kb 2x annyni fertőzött dolgozó van mint az eü-ben...még náluk is szarabbul keresünk, és szted hányszor említette meg a szocszakmát OV az elmúlt 9 hónapban? segítek: 0 azaz nulla alkalommal...
Szomorúan látom,hogy a napokban megszavazott egészségügyi törvénybe foglalt átvezénylésre való kötelezettség miatt át kell értékelnem és gondolnom az eljövendő életem lehetőségeit és nehéz döntések meghozatalára kényszerülök. A lehetőségeim és a tervezhető jövőm ezennel megszűnik. Annak…..
Bár a szociális munkás nem az öklével fog odasújtani, hanem azzal a fél esőerdőnyi papírtömbbel, amit a bürokrácia az érdemi munkavégzés ellensúlyozására kényszeríti, ennek ellenére, mivel a szociális munkás nem mozdonyvezető, buszsofőr, orvos, hogy tiltatkozásával nem…..
kerenszkij 2014.11.13 13:49:09
@Member: Igen, de akkor az ügyfelekért álltunk ki, 8olyan azért nem egy volt az elmúlt 25 évben) most pedig végre magunkért is. Ennek talán már most is van hatása, és reméljük marad is valami ebből a kezdődő lendületből.
Amikor a választás éjszakáján olyan 20%-os feldolgozottság körül megláttam a HVG.hu első ilyen térképét, akkor ugyanúgy összeszorult a gyomrom, mint 2012-ben az első Békemenet alkalmával, amikor az elhaladt a maga tömegével az orrom előtt az Oktogonnál. Ilyen mértékű…..
kerenszkij 2014.04.13 10:12:25
@monddazigazatmar: nem védem a faszit, de eddig semmi konkrétum nincs a pénzen kivül, ami ha nem tiszta(nyilván nem) akkor kapja meg érte ami jár. Tényeket viszont se te se én, se az index nem tud. Addig ez vagdalkozás csak éskicsit olyan mint Mészáros kolléga írása, amiben leírja a tanult tanárember, hogy ellopott a simon
250 milliárdot...na... Mégegyszer: ültessék le, ha csalt, bűnözött.
kerenszkij 2014.04.13 10:14:27
@Mészáros Nándor: nem követed, viszont tanáremberként simán befolyásolhatsz másokat azzal, hogy alaptalanul, hülyeségeket beszélsz, már bocs. Ha a diákod téved ekkorát asszem nem lennél túl elnéző. Ja és igazad van, hogy ez milyen erkölcsi mérce amit ez a faszi művel, de csak egy a sok közül sajnos.
kerenszkij 2014.04.13 11:49:55
@monddazigazatmar: ok. ezt tudjuk, ahogy írtam is. a többi még csak gyanú. én nem is tudom minek örülnék jobban: ha kiderülne, hogy hamisak a vádak (ez sem lenne jó hír, bár volt már ilyen), vagy ha kiderül, h minden igaz, amit felhoztak(útlevél...egyebek)
ja, matolcsy sztem sem lop csak úgy, sőt általában sztem nem lopnak a politikusok, max egy részük, de az is sok sajna ami kiderül. És a sok visszaélés a költségtérítésekkel... vagyonyilatkozatokban lévő hazugságok.
El nem tudom képzelni, mi lett volna, ha az Index újságírói nem fotóznak budit és kivillanó hasat a szárszói, Farkasházy-féle összeboruláson. És végképp nem tudom, mi lett volna Bayer Zsolttal, ha megkésve bár, de nem tartotta volna feltétlenül szükségesnek, hogy megmondja a…..
kerenszkij 2013.06.28 15:28:17
@willdataa: nyilván igazad van. azért ez is érdekes: hu.wikipedia.org/wiki/Heller_%C3%81gnes
       Aki esetleg nem tudná, a Magyar Hírlap gyakornokaiból toborzott rezsimbarát Tutiblog nem találta elég csinosnak Kim Lane Scheppelét, a Princeton University professzorát. Mielőtt az Olvasó felháborodna a nullponti energiával szélhámoskodó Széles Gábor…..
Bár idén nem Spanyolországban nyaraltunk, hazaérve az érett paradicsomok, uborkák és paprikák mégis erre a spanyol leves elkészítésére csábítottak. Pedig még csak hőség sem volt. Egyszerűen csak érezni akartam a friss, édes paradicsomokat. No meg a fogyókúra a nyaralás…..
kerenszkij 2012.07.24 18:00:05
@mézescsók: Azért a gazpacho a kicsit összeerjedt kenyér-zöldség kombinációtól lesz az ami. Ettől amit írsz, még tuti finom, csak az nem feltétlenül gazpacho :)
Nem véletlenül írják az eredeti receptek, hogy a hozzávalókat összekeverve, lefedve, akár 2 napig is érleljük. Máős lesz, hidd el.
Nem törnek át! Egy lépést sem hátrálunk! – morogta Orbán Viktor, és a jobboldal véleményformálói szorosra zárták soraikat Schmitt Pál mögött. Míg a vezér meg nem szólalt, csak egy-két mindenre elszánt, talpig opportunista, de vitathatatlanul jó érzékkel helyezkedő…..
kerenszkij 2012.02.01 17:48:36
@MACISAJT: Én nem tudom, Göncz mit csinált a börtönben, de remélem, amikor téged ítélnek halálra, aztán bemennek és felajánlanak valami kiutat, tudni fogod a dolgod, és nem alkuszol meg, hanem egyszerűen meghalsz. Esetleg hagyod még azt is, hogy a szeretteidet is vegzálják. Mondjuk örülök, hogy egy ekkora erkölcsi óriással kommentelhetek egy lapon. Nincs még elveszve az ország.
2007. február 2. Ellenzéki képviselők Orbán Viktorral az élen tiltakozásképpen a Kossuth téren lebontották a kordont. Rendőr egy ujjal nem ért hozzájuk.   2011. december 23. Ellenzéki képviselők tiltakozásul a Parlamenthez láncolták magukat. A rendőrök őket is elvitték,…..
kerenszkij 2011.12.23 21:10:27
@loláb: Tudom egy szem kilövése is tök gáz,jogos a felháborodás. Az mondjuk érdekes, hogy én is ott voltam, de nekem nem lőtték ki semmimet, meg sem kardlapoztak, mert elhúztam, amikor felszólították a népeket, kb. 100adszor... És mondjuk lehet azért sem mert nem pár méterre álltam a zsaruktól kockakővel a kezemben? Azért a szemeket, meg a békés tömegbe lőttek, mint egy másik kommentelőtől olvashattuk... kicsit erős túlzás.
Az új Munka törvénykönyve – a Széll Kálmán tervben vállaltaknak megfelelően – radikális változtatásokat vezetne be a munka világában. Újabb lépéseket tesz a szakszervezetek ellehetetlenítésére , a jelenleginél is jóval kiszolgáltatottabb helyzetbe hozva a…..
kerenszkij 2011.11.08 11:36:17
@tomwar: lehet,hogy igazad van, de amit az elmúlt kb 50 évben tönkretettek szaxervezet, érdekképviselet terén, nem biztos, hogy át lehet alakítani. úgyhogy én - a mellett, hogy ki vagyok akadva persze - mondhatni üdvözlöm a szaxervezetek ellehetetlenítését. így lesz rá esély, hogy eltűnnek a megélhetési forradalmárok, és olyan emberek kerülnek vezető pozícióba, akik tenni is akarnak/mernek.
Mandiner blog Kedves Dorottya! 2011.10.20 12:01:00
  Egészen helyes vagy. Kár, hogy mellette ennyire nagyon modoros és elviselhetetlenül irritáló is, és még inkább nagyon-nagyon kár, hogy ennyire csúnyán affektálsz szükségtelen.   Szerintem, mielőtt ezt az egészet túl komolyan vennéd, nem árt szólni a disszidáló…..
kerenszkij 2011.10.21 14:32:44
@Manyi Béci: Hű, ez nagyon durva... nehéz eldönteni melyik cikibb, de asszem P. Attila azért elég gáz... és még csak nem is jócsaj... Örülök, hogy eddig nem láttam.
A szöveg az Indexé, a fotók meg  videók viszont már sajátok: Hajléktalanok és lakástulajdonosok, öregek és fiatalok demonstráltak néhány százan a Parlament előtt a szabálysértési törvény tervezett, a hajléktalanok elzárását lehetővé tevő módosítása ellen, amit…..
kerenszkij 2011.10.19 20:49:15
@loláb: 1. féligazság, szokás szerint, ugyanis van/lesz jogszabály arra, hogy hajléktalannak lenni szabálysértés.
2. ugyanaz a helyzet, eddig is tilos volt kiborogatni,így ez konkrétan a csövik ellen hozott rendelet.
Nem vagyok jogvédő.
3. Elég sok hajléktalan embert ismerek a munkám miatt, amit írsz így kijelenteni nettó baromság. Sokan több évet dolgoztak le, mint ahány éves vagy...
4. Nincs meg sajnos az a szint a hazai ellátórendszerben amit írsz.
Egy társadalom egyik fontos mutatója, hogy bánik a szegényeivel, a másik milyenek a nyilvános wc-k. Mindkettővel kurva szarul állunk.
kerenszkij 2011.10.20 09:08:11
@loláb: 1. Ok.Ismét csúsztatsz. Látom nem akarod érteni. A közterületen vizelés mindenkinek tilos. Mostantól viszont konkrétan hajléktalannak lenni tilos. Erre van konkrét jogszabály. Valamint a parlament most tárgyalja az upgrédelt verzióját. 150e Ft bünti, ha hajléktalanként utcán érnek. Nem akkor ha oda vizelsz!
2. Csak nem azt várod, hogy egy kommentben részletes statisztikát hozzak, a magyar hajléktalanok végzettségéről, munkaéveinek számáról?
Ha tényleg érdekel, és nem csak egy kis gyűlölködés a célod akkor továbbra is áll az ajánlatom, egy szálló látogatásra,ahol lesz idő adatokat is böngészni.
3. Egy db érvedet nem láttam, hogyan segíti a hajléktalanság mint állapot büntetése a megoldást. Gondolom az alkohol tilalomról (USA, Szovjet) hallottál. Nyilván ismered pl. az amerikai drogpolitikát is valamennyire. Szerinted melyik oldotta meg a pia/drog problémát?
4. Igazad van zárjuk le. Azért olvasd vissza légy szíves amiket írtál...és jegyzeteld ki az érveidet. Meg a lózungokat.Csak úgy magadnak.
További minden jót. Ha érdekel az "üzemlátogatás" akkor mélben.
kerenszkij 2011.10.20 09:28:58
@Fedor: Nyilván nem, de ha nem hinnék abban, hogy mindenki változhat, legalább egy kicsit, akkor nem csövikkel és drogosokkal dolgoznék... Úgyhogy csak annyit tudok mondani, hogy: hajrá :)
Ma - mint már sokszor leírtuk - az elmúlt 21 év legdurvább antiszociális törvénymódosítása kerül a Parlament elé. A törvénytervezet szerint 150 ezer forint lehet a hajléktalanokat sújtó bírság összege, és akár azonnali elzárásra is ítélhetik a „visszaeső…..
kerenszkij 2011.10.19 12:46:56
@Édy, aki Endre: Nézd én leszarom a megélhetési jogvédőket, de náluk méginkább megvetem a 0 infóval rendelkező rendcsinálókat. A felajánlásom mindkét félnek szól egyébként, azoknak is akik szerint a megoldás a toloncház, és a bünti, mert ezek csak szarnak isznak, büdösek...meg a széplelkeknek is akik szerint ezek a hajléktalanok ártatlan áldozatok... Ennyi. Amit itt összeirkáltok(tisztelet a kivételnek) sekélyes élettapasztalatról, kicsinyes szűklátókörű világszemléletről árulkodik, vallási faji és nemi hovatartozástól függetlenül.
kerenszkij 2011.10.19 14:24:34
@Édy, aki Endre: Már megbocsáss a személyeskedésért, de a kommented ennyit érdemel: hülye vagy.
Másrészt remélem mielőtt ezt leírtad végigondoltad azokat a cselekedeteket amelyeket te személyesen megtettél, hogy segíts valamelyik magyar polgártársadon. Mert azzal, hogy demagóg faszságokat írsz, nem sok mindenkin segítesz. Persze ha nem is akarsz az más, de akkor miért írsz ilyen témájú blogokba? Ja,és ne válaszolj légyszíves. Ez a költözzenek hozzád beírásod akkora ordenáré tahóság... Gondolom az orvos is vigye haza a beteget, illetve vegyen saját pénzén gyógyszert stb... Mondjuk én vagyok a hülye, hogy azt gondoltam lehet vmi legalább hellyel közzel értelmes párbeszédet folytatni itt.
kerenszkij 2011.10.19 15:52:05
@Édy, aki Endre: Ez így van. Úgy lehetne kevésbé sekélyes, ha befogadna az ember pár ilyet a kecójába, hogy testközelből okuljon. Nálad hányan laknak?
Ez pl. az értelmes párbeszéd elősegítésére alkalmas mondataid egyike. Nyugodtan idézheted bármelyik kiragadott mondatomat a modoroson... Bár utolsó mondatod is kemény, szintén modorosért kiált. Viszont ez a párbeszéd( ha annak lehet nevezni9 jól jellemzi azt, hogy igazából nem az érdekel, hogy mit tehetnél, hanem, hogy jól odamondj, legyőzd a másik embert, akinek esetleg ellentmond a véleménye a tiednek. Mondjuk nekem az nem jutott eszembe, hogy beskatulyázzalak bármilyen indexes, jobbikos, fideszes, barcelona drukker státuszba... érdekes, hogy neked ez fontos volt. Nyilván egyszerűbb így eligazodnod a világban. De ez sem segít semmit azon, amiért elkezdtél írni ebbe a blogba kommentet...
Az ugye az volt, hogy mi lehet a megoldás. Szted mi?
 Lehetne ez is az előterjesztés összefoglaló címe, amit csütörtökön fognak megtárgyalni a képviselők a testületi ülésen. Vicces, hogy nem rakják fel előre a honlapra, holott a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzata ezt mondja:  12.…..
kerenszkij 2011.10.05 21:05:07
@Lesley: Sztem, nem kell aggódni, van orvos a családban :)
kerenszkij 2011.10.05 21:06:46
@Kis ember: Én még találtam elszórva 5 millát a zsaruknak, meg még egyebeket... több az mint 23...sajna. Gondolom a hajléktalan polgárok ellátására nem költenek a Dokiék ennyit...
8ker Plakát vs. valóság 2011.09.28 19:30:00
 Blahán három rendőr és öt közteres felébreszt egy alvó embert, majd elviszik. Nem is bilincselnek annyi autót az elmúlt három napban, mint azelőtt, minden mozdítható ember hajléktalanra vadászik a rendvédelmi egységeknél. Sokkal jobb most...
kerenszkij 2011.10.05 17:07:16
@Zb74: Tényleg, erre nem is gondoltam, de bármilyen orvos, jobb ha ilyen habitussal itt rontja a levegőt...Nyilván azt a bizonyos esküt, amit dokiként tett már rég elfelejtette. Pedig "civilként" is alkalmazhatná.
kerenszkij 2011.10.05 18:20:10
@Zb74: Ráadásul gondolom meg van győződve arról, hogy micsoda intellektuális fölényben van itt, és mindenhol, mindenkivel szemben :). Roppant elégedett lehet magával,ahogy elképzeli:.." ma is hogy kiosztottam a kis liberális, kommer, széplelkű, magukfajta...stb. kis pöcsöket... csak úgy vernyákoltak..." de közben úgy viselkedik, mint egy kamasz gyerek, aki élvezi, hogy neten jól odamondhat :). Kicsit sajnálom is szegényt. Bár inkább itt keménykedjen, minthogy a családját terrorizálja.
kerenszkij 2011.10.05 18:36:20
@Kis ember: Dehát gondolja valószínűleg :). Bár jobb nem tudni, hogy egy ilyen ember mire gondol igazából.
Mondjuk részben értek csak egyet, egy csomó gazdag ember tapló, és sajna az IQ nem egyenlő azzal, hogy valaki szociálisan, érzelmileg is érett, fejlett. Viszont milyen érdekes, hogy feltehetően az ellenvéleményem nem azt váltja ki belőled, mint a Dokiból az ilyen esetek, hogy megpróbálsz sárba tiporni. :)
MC Markocsán küldte be az alábbi levelet: Az egész úgy kezdődött, hogy fájt a térdem. Erről beszélgettünk a Futóklubban, mikor odalépett hozzám és segítőkészen egy számomra ősinek tűnő gyógymódott javasolt: tegyek agyagot a térdemre amolyan borogatás szerűen, szépen…..
A Budapesti Közlekedési Központ szerdán váratlanul bejelentette, 2011. július 15-étől újonnan kialakított kerékpáros nyomon közlekedhetnek a kerékpárosok a Margit híd északi és déli szélső forgalmi sávjában. A kerékpáros piktogramokat 14-én éjszaka festik fel az úttestre.…..
kerenszkij 2011.07.13 20:51:26
@miklosoft: teljesen igazatok van, a KRESZ betartása nem nagyon megy az autósoknak, pedig tele van KRESZ táblákkal a város. Nem tartják be a sebességhatárokat, fingjuk nincs, hogy a 40 nem azt jelenti, h kötelező annyival menni, hanem azt, h MAX. annyival szabad... Persze a bringások kikerülésére vonatkozó szabályt sem tartják be, pedig nem 5-10 cm-re kéne... Nagy ívben tojnak ezekre.
Természetesen tisztelet a kivételnek.
Új fejezet nyílik a Hoffmann meséi című teleregényben. Rózsi néni az utóbbi hetekben helybe ment a sallerért: elbukott a Pokorni Hadjárat, ráadásul egyre másra tüntetnek hol a tanárok, hol a diákok, hol mindketten közösen egy-egy iskoláért. Egy év alatt nem sikerült se…..
kerenszkij 2011.06.20 14:46:15
@Gábor2000: Nyilván mindenre lehet egy anti dolgot mondani.Azt sem zárom ki, hogy igazad is lehet, de nem baj feltétlenül,mert ez alapján nyilván máshol is így csinálják...és még így is van lemaradásunk.
Én nem azt mondom, hogy ez jó, ami most van, sőt.
Viszont azt továbbra is várom, hogy eme nagy gondolkodó életművének uccsó 1 évéből forrással együtt idézz pár előremutató dolgot. Komolyan.
kerenszkij 2011.06.20 16:37:22
@Bélus___: Köszönöm kedves szavaidat.
4 valóban nagyszerű embert tudtál felsorolni, de remélem azzal tisztában vagy, hogy jelenleg is számtalan magasan jegyzett magyar kutató, matematikus, és orvos dolgozik neves külföldi egyetemeken, kutatóintézetekben...stb. akik mondjuk a 40-45 éves korosztályba tartoznak, és nem körmössel nevelték őket 1910-ben...
Sztem sem kell OM-hoz rohanni minden fisz-faszságért, ebben egyetértek. Azt nem értem miért nézel hülyének? Mert nem szeretnék 1910-ben élni? Gondolom te azt hiszed, ha akkor élnél, akkor is egyetemi tanár lennél. Hát nem biztos barátom. Sztem ne sírd vissza azt az időt.
Stílusod alapján remélem nem fogod a gyerekemet tanítani. És nem azért mert féltem a szigorú tanároktól...
kerenszkij 2011.06.20 16:41:52
@Bélus___: Valaki emlegette itt a finn oktatási rendszert, mint pozitív példát. Mit gondolsz, üthetik ott a gyereket? Elárulom: kurvára nem, ehhez képest elég képzettek, felnőttfejjel is tudnak tanulni, váltani, rugalmasak. nyilván a körmösök miatt lehet. Sztem a Tellerék példája pont arra jó, hogy ezzel is azt bizonyítod, egy tehetséges/zseni, még a szar porosz rendszer ellenére is zseni marad, nem pedig a merev hierarchikus rendszer érdeme, max. 1-1 igazi pedagógusé.
Varánusz Túró rudi korrupció 2011.05.30 06:02:00
Egyre forróbb a helyzet az egészségügyben. A Magyar Rezidens Szövetség kedden ultimátumot adott a kormánynak: év végéig vagy rendezik a kezdő orvosok bérét, vagy alá szolgája, felmondanak és kitelepülnek, innentől határon túli magyarok lesznek ők is európai fizetésért.…..
Hogy is lehetne összefoglalni a legjobban ezt a szerdai BL-elődöntőt? Talán úgy, hogy kilencven percen át etettük Mourinhóval és gyermekeivel a portugál "mester" saját kakiját, miközben bebizonyítottuk, hogy ki a jobb csapat, ki a világ legjobb játékosa, és ki a legjobb…..
kerenszkij 2011.04.28 09:13:21
@it's friday: Te megnézed amit belinkelsz?
Felrúgta, kicsit rántani is próbálta, és a végén miközben elsétált mellette, mintegy véletlenül kicsit megsodorta lábbal... Sima lap, hol volt itt könyöklés???
kerenszkij 2011.04.28 12:08:37
@multi84: Srácok, nekem úgy tűnik, hogy titeket még nem próbáltak foci közben egyszerre felrúgni, és lerántani, ahogy a belinkelt videótokon Messit, tisztán létszik, hogy Ramos ott kotorászik Messi karja, válla nyaka- kinek melyik a szimpatikusabb - körül, és ezt akarja lerázni magáról Messi futás közben. Próbáld ki hogy lendül a kezed hasonló helyzetben... semmi könyöklés nem volt.( ezen a videón)
kerenszkij 2011.04.28 12:15:29
@it's friday: Ilyen esetekben a szándékosságot büntetik, nem kell eltörni vkinek a lábát hozzá, gyakorlatilag lábra ment, amikor a másik elhúzta, akkor utánafordította még, hátha meglesz, ezért kapott lapot.
A színészkedés meg sajnos mindkét oldalról benne van a játékban. De fogadjunk, pl. Özilt v C-t nem állította volna ki, mert róluk nem feltételezhető hogy direkt szétrúgnak valakit.
Subba PARTIIIIIIIIIIIIIIIIIIII! 2011.03.22 15:38:00
..
Szegénynek lenni nem egyszerű. Bár sokan azt hiszik, hogy az ember akar dolgozni akkor tud, ha az ember tanulni akar alanyi jogon jár, ha az ember segélyt kap megél, ez nincsen így. Bár tudom, hogy a szolidaritás, és az igazságosság nem túl kedvelt fogalmak manapság, de miként…..
kerenszkij 2011.02.10 21:33:14
@31/48: Nekem pl csökkent a fizum a "nagyarányú" adócsökkentés eredményeként.
- kezdetnek nem rossz...