Regisztráció Blogot indítok
Adatok
daimjo

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki előtt ismeretes, hogy a nyelvvizsga hiánya komoly akadály a diplomázni vágyó végzősök előtt. Sokan csak az államvizsga után 1-2 évvel vehetik át a diplomájukat, addigra tudják letenni a nyelvvizsgát, habár a kreditrendszer bevezetése előtt sok felsőoktatási…..
daimjo 2010.03.22 09:46:07
@tollaszerge: jogos a felvetés, de mit számít a hallgató jövője szempontjából, hogy a közgáztanára két nyelven beszél-e vagy sem...? Attól el lehet várni tőle, a saját érdekében. A jelenlegi magyar helyzet egy adottság (köszönjétek Kádárnak ezt is), de az 50-es 60-as generáció eltűnik, a fiatalabbak pedig nemzetközi szinten is megállják a helyüket. Amúgy meg kinek tartanék idegen nyelvű előadást, ha a középiskolából nyelvtudás nélkül jönnek??? Egyébként nem jellemző a két nyelvvizsga követelése, sokaknak azonban az az egy eszperantó vagy lovári vizsga is gondot okoz. Normális intézményekben csak világnyelvet ismernek el...
De hogy lásd a fényt az alagút végén: doktori fokozatot (PhD-t, nem a nagyképű jogász doktori címre gondoltam) nem lehet szerezni két nyelvvizsga nélkül és a docensi kinevezéshez is idegennyelvű előadást kell tartani.
daimjo 2010.03.22 10:33:49
@elég.volt: Mondjál!:-)
 Lassan 10 éve már annak, hogy a közvélemény Dávid Ibolyának tulajdonít egy mondatot. A tömör, rövid, lényegretörő "nem értek a focihoz" a 2010-es választások kapcsán új értelmet nyerhet. Az elmúlt évek MDF-es belviszályai után új, külső erőforrásra…..
A parlamenti választással foglalkozók tudják, hogy a választási kampánynak nem két fordulója van. Van egy 0-ik forduló vagy hívhatjuk talán selejtezőnek is, ez az ajánlószelvény - közismertebb, bár némileg hibás nevén -  a kopogtató cédula megszerzéséért folytatott…..
Nem tudunk egyelőre többet, mint amit a Tumbleren, a Mefikrolog blogon talált kép mutat, de az sem kevés. Eszerint a Westendben nyílhat meg a Budapestről világváros létére eddig hiányzó amerikai kávézólánc első szeme. Tavaly ősszel még arról cikkezett több lap, hogy a Váci…..
daimjo 2010.02.07 15:22:05
@Plumper: és ki nem szarja le, hogy mennyi a bkerülési költség...? ha be akaromók menni, bemegyek, és azt veszek a jövedelmemből, amit akarok. z a fogyasztói döntések alapja. Ha ennyire beszűkülten mindeig azt nézed, ki mennyit keres egy adag kávén akkor csak egyre lejjebb süllyedsz a kisstílű világodban, de Te tudod. A benzinnek mennyi a bekerülési ára? Vagy egy db A4-es lapnak? Vagy egy fényképezőgépnek, vagy egy ingnek?Mégis megveszed, nem?
daimjo 2010.02.07 15:25:50
@Plumper: ja, jut eszembe. Akkor Te mindenkit gyűlölsz, aki jó autóval jár, drága holmikat visel és szép, nagy házban lakik? Jobb helyeken ez a középosztály, aki simán megengedheti magának, hogy azt egyen és vegyen magának, amit akar... Nálunk nem ez a helyzet, de erre nem az a helyes reakció, hogy megveted azt, aki megteheti, de lehet, csak a saját frusztráltásogodat vetíted így ki...
 A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítélete szerint nyilvánosságra kell hozni a rektori fizetéseket...
daimjo 2009.11.19 22:46:34
@Pehy: Valamit nagyon félrehallhattál, mert egy prof netto fizetése kb. 350.000 + a pótlékok, ha tanszékvezető, stb. A professzorok 70%-a min. 500.000 nettót visz haza, amit annyira nem sajnálok tőlük, tekintettel arra, hogy leghamarabb átlag 50 évesen lehetnek azok (és akkor még megszólják őket, hogy milyen fiatalon), sokévi akadémiai seggnyalás után... A gáz az, hogy egy PhD-val rendelkező docens 160.000 nettót fizet, és docensi kinevezés 40 év alatt igen ritka...
A gyengébbek kedvéért: az egyetemeken nem pedagógusok vannak, hanem oktatók. Óriási különbség, pl. nincs nevelőmunka...A SZIE rektora mellesleg állatorvos, a szülészeti tanszék vezetője... no comment...
daimjo 2009.11.19 22:47:55
@daimjo: bocs: 160.000 nettot keres.
Jusztlacika törzskommentelőnk szusi-mentes története következik Ferihegyről. Helló mindenkinek, JUSZTLACIKA TEGNAP SZOPÓ ÁGON VOLT! Történet röviden: Tegnap fél kettő körül ismerőst Ferihegy 1 re kivittem. Autó lezár, csipp-csipp. Bemegyünk.  Gépe felszáll. Go vissza…..