Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Getta,grip

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Káli Gourmet a szezon közepén nyitott ki Köveskál legszélső házában, egy olyan faluban, ahol már három kiváló étterem működik, ezenkívül két borászatban és egy bringás pihenőben is lehet jókat enni, de hamar bebizonyította, hogy helye van a Káli-medence gasztrofalujában.…..
Szilágyi Péter Az aluljáróban 2013.12.12 12:14:15
Az utóbbi időkben nagyon sok szó esik hajléktalan embertársainkról. Sokan írtak már arról, hogy mennyire kegyetlenek a hajléktalanságot kriminalizáló kormányzati és önkormányzati intézkedések, sok szó esett arról is, hogy milyen eszközökkel lehetne segíteni ezen…..
Ez, feleim, mármint a Dexter nyolcadik évadát és egyben a sorozatot is lezáró epizód egy kalap szar volt. Biztos lehetne ezt szebben is írni, meg eufemizálni, hogy nem volt olyan jó, esetleg lehetett volna jobb is, de minek, ez így úgy volt elbaszva, ahogy azt a közmondásos…..
A könyveket és filmeket gyakran az élet írja, ám a valóság sokszor jóval kegyetlenebb, mint a fikció. Amerikai egyik leghírhedtebb gyilkosa Ed Gein volt, aki annak ellenére számos írót megihletett, hogy mindössze két nő meggyilkolását lehetett rábizonyítani. Az ő borzalmas…..
Reggeltől estig hiába vártunk... Tisztelt Praxisblog!    Olvasva mások történetét, én is "kedvet kaptam" hozzá, hogy leírjam a sajátomat, ami így szól:  A barátnőmmel nagyon szerettünk volna babát, sokat beszéltünk róla, hogy milyen jó is lenne ha... fiú…..
Getta,grip 2013.06.14 11:46:34
Ezerszer hallottam már ezt a történetet. Voltam műtősfiú nőgyógyászaton. Leírom hogy tisztában legyetek a folyamattal:
Először is ez a műtét egy kisműtét.
Annál aki még nem szült és szűk a méhszája tesznek fel egy pálcikát ami tengeri algából van és az a szerepe hogy kitágítsa a megfelelő méretűre a dolgot műtét előtt. A nem fizetős betegeknek olyat tesznek be ami olcsóbb és egy nap alatt duzzad meg, tehát egy nappal előtte kell menni, annak aki kifizeti meg az orvos barátja olyat tesznek be ami 4 óra alatt tágítja ki. Ennyit minimum kell várni.
Amikor reggel bejönnek az orvosok dolgozni 8-ra akkor nem műtenek. Vizitelnek, megbeszélnek, kávéznak, addig a műtősök állnak és szívják a fogukat. Az orvosok a királyok. A műtősnőknek, az anestheseknek a nővéreknek tele van a tökük. Majd jön a sorrend. Kisműtétből a fizetősek, barátok előre, többi vár. Megvan a sorrend, elkezdődnek a műtétek. Normál esetben megy egy nagyműtő, császárok, ilyesmik és a kicsi. Egy-egy altatóorvos mindegyikben. Rossz esetben valami gebasz van a szülőszobán, jön egy másik nagyműtét, altatóorvos elmegy mert csak kettő van és megáll a kisműtő. Tehát nem a személyzetre kell haragudni, hanem a viktorra meg a többire akik miatt elmennek magyarországról az orvosok, nincs altatóorvos itthon, kint tízszer ennyit kapnak.
Enni a saját érdekedben nem ehetsz, ha eszel akkor hánysz altatás közben után. Minden csupa hányás lesz, plusz belemegy a tüdődbe. Nem viccből van ilyen szabály. Mivel nem tudni hogy ki mikor kerül sorra, nem lehet reggel sem mondani hogy na egyél valamit mert csak egykor műtenek. Ilyen ez a popszakma.
A vérzés meg... Én láttam olyat aki vérzik, és amikor már egy liter vér van alatta akkor hidd el hogy odamennek, felvágnak a kocsira, bevisznek a műtőbe és feltakarítják. Ez egy kórház, itt senkit nem érdekel ha lát egy két csepp vért, csak a betegeket. Hülyén hangzik, de egy autószerelő sem fog odarohanni hozzád hogy segítsen, ha mondjuk lapos az egyik kereke a kocsidnak. Azt fogja mondani hogy menj el egy kútig és fújd fel. Sajnálom ha valakinek csalódást okoztam, de sose felejtsétek el hogy ez egy munkahely ahol a dolgozók havi 70ezret keresnek.
Egy jótanács, ne az orvosnak adjatok pénzt ha adtok, hanem a műtősfiúnak, műtősnőnek, anesthesnek és a szülésznőnek. Meglepődnétek ha tudnátok hogy milyen befolyással rendelkeznek. Ha az orvosnak adtok az elteszi és nem ad senkinek, így ne is várjatok a személyzettől semmi extrát. Mondok egy példát is, amikor fizetsz 130ezret egy szülésért a dokinak abból tudod mennyit kap a szülésznő?? A kiskasszába 200 Ft-ot!!! Amit elosztanak. Ha két szülése van a dokinak akkor elküldi az ötszázassal a szülésznőt hogy váltsa fel és megvárja amíg visszaadja a százast! És ez nem vicc. Volt olyan hogy a nőci megkérdezte az altatóorvost hogy megkapta e a pénzt amit az előző műtétnél a dokival küldött, azt mondta az altatóorvos hogy igen, pedig gondolhatjátok hogy mit kapott... Az orvosok szarháziak.
Getta,grip 2013.06.14 12:17:04
@karcsibácsi:
A nőgyógyászaton nemigazán van beteghordó, ott a műtősfiú hozza-viszi az embereket.
Pünkösd napján elhatároztuk, hogy kirándulunk egy kellemeset, főleg, hogy gombázós fórumokon orrba-szájba publikálták a népek a szebbnél szebb gombazsákmányok fotóit. Angyalkám anyukáját is vittük magunkkal ( Teri mama meg is hálálta ezt, kis hűtőretiküljében lapult…..
Getta,grip 2013.05.27 15:23:43
@curio1:
Először csak szivacsos termőrétegű gombát, abból is olyat aminek nem kékül a húsa. Azzal nem lehet mellélőni, mind ehető. Öreg gombát ne szedjünk, a gombaszárat ne hagyjuk a földben, a kicsavart gombánál vigyázzunk hogy a gombafonál minimálisan sérüljön csak és igazgassuk el a helyén a talajt.
Nem javaslom az ilyen telefonos meg külföldi könyvekből fordított határozókat. (Inkább az Albert-Locsmándi-Vasas féle könyveket használjuk) Mindent igyekezzünk bevizsgáltatni.
Ma úgy hozta az élet, hogy Yaxley zh-t írt, én meg pont szabin voltam, ezért a 7. epizód feliratát egyedül készítettem el - remélem, nem nagy gond. Igaz, hogy közben megjártam Pozsonyt is (a hirtelen támadt hóesésben), ennek ellenére sikerült viszonylag gyorsan befejeznem. Nem…..
Getta,grip 2012.10.30 18:38:55
Túlélőkés A kés kivágása 2010.05.27 13:34:00
A 100x45x6 mm-es huzalból végül nem a lézeres kivágás mellett döntöttem, mivel az a magas hőmérséklete miatt körben megedzené az anyagot, ami a csiszoláskor, köszörüléskor csak nehézségeket okoz, és nem is tartottam szerencsésnek az idő előtti hőkezelést, azért…..