Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bartfay

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A juhásznak jól van dolga,Egyik dombról a másikra.Terelgeti nyáját, fújja furulyáját,Bú nélkül éli világát.Népdal  Hát, megint hazudott…Ma Orbán, miután találkozott Barrosoval, ezt mondta: „az akadályok lényegében elhárultak”… Rá…..
bartfay 2012.04.25 21:36:36
Nem hazudott, van ilyen:www.portfolio.hu/gazdasag/megkapta_magyarorszag_a_zold_jelzest_brusszelbol.166366.html.
De mindegy, gondolom amit írtál, a tényektől függetlenül gondolod. Nem kell támogatni a kormányt, elkövet elég hibát, de zsigerből hazudozónak nevezni sem érdemes csak úgy. Elég akkor hazugnak nevezni akkor, amikor tényleg hazudik.
Übernaiv ügyfél boldogan vitte a haza és bontotta fel a saját talpán megállni képtelenre felpuffadt narancsleveket a Sparból. Aztán persze tényleg nem új dizájnról volt szó: az egyik doboz az arcába robbant, a másik csak a falra. Az üzletben visszaadták a levek árát, viszont a…..
bartfay 2012.04.18 20:24:05
@Mária: Ez nem evidens, bár lehet annak láttatni és a posztolót hülyére venni (egy páran sportot űznek ebből itt úgy látom).
1. A polcra kitett élelmiszer alapból fogyasztható. Ami nem fogyasztható, az ki sem tehető. Tehát a vásárlót eszedbe se jusson kioktatni azért, mert úgy gondolja, hogy egy normális üzletben vásárol. Ha az üzlet nem normális, akkor meg be kell zárni, vagy ki sem nyithat. Ha egy boltra ki van írva, hogy élelmiszer üzlet és van engedélye, akkor az fogyasztható élelmiszert értékesít. Tehát nem a posztoló/vevő a hülye. Már eleve döbbenetes, hogy ezt egyáltalán le kell írni a XXI. században.
2. Van olyan termék, amely puffadt dobozban fogyasztható (apró betűvel jelezve a dobozon, pl kaukázusi kefír). Ez erősíti azt a tudatot, hogy a polgár nyugodtan vásárolhat élelmiszert egy élelmiszerboltban (akár puffad dobozban is), mivel ez az intézmény éppen erre jött létre, ti. élelmiszer értékesítésre.

Tehát senki se kezdje el osztani a posztolót, hogy ő a hülye, mert nem vette észre, hogy az élelmiszer boltban vett élelmiszer gyakorlatilag nem élelmiszer. A vevő semmilyen felelősségben sem osztozik ebben az esetben. Minden felelősség az értékesítőé.
Kimondottan szánalmasnak tartom, amikor a posztolót kioktatják arról, hogy miért osztozik a felelősségben amikor egy random bombát vásárol a Spar balkáni üzletpolitikája miatt. Bár a kommentelők megőresítenek abban, hogy tényleg a Nyugat-Balkánon élünk, - és az üzletláncok is ennek megfelelően alakítják ki üzletpolitikájukat. Azt kapja az ország, amire érdemes.
A tehetségkutatás az egyik legrégebbi tévés vetélkedőformátum, nálunk is nagy hagyománya volt ugye a Ki mit tud?-dal, ami tulajdonképpen a Csillag születik nagyapjának is tekinthető. 1962 és 1996 között tíz ilyen megmérettetés volt, az első győztesei pedig a baráti…..
Azt hittem, a pogácsás szocialista Szűcs Erika után már nincs lejjebb. Hát mit mondjak, Németh Lászlóné után revideálnom kell álláspontomat. Szücs Erika ehhez a Némethnéhez képest iskolai tanulmányait és tudását illetően egy polihisztor, megjelenésre, kinézetre pedig egy…..
bartfay 2012.03.19 20:00:59
@puffatag: Igen, egy másiké volt. Egykutya.
Amikor azt olvassa az ember, hogy egy 80 éves író menekültstátuszt kér a világ másik felén, legalább egy pillanat töredékére valószínűleg összeszorul a gyomra. Számomra kétségtelenül ez egy megrázó hír és momentum, annál is inkább, hogy nemrég értekeztem arról, milyen…..
91. évében lévő Édesanyámat idén január közepe táján kényszerültem beadni a pécsi ÖK. „un” szociális otthonába, miután fizikailag nem bírtam már fürdetését, kiültetését, járatását, sajnos öregkorú végelgyengülés és bizonyos fokú szellemi leépülés…..
bartfay 2012.02.23 20:33:31
@jágör68: Olvasva kommentjeit, nyilvánvaló, hogy átlag feletti rálátása van az egészségügy helyzetére, és kiforrott véleménye van a betegek és kollégák elvárt magatartásáról, illetve az "átlagmagyar" téves képzeteiről. Én magam "átlagmagyar" vagyok. Elég sok TB-ét fizetek az átlag befizetők többszörösét, közelebb vagyok a halálhoz, mint a születésemhez. Eddig alig vettem igénybe Tb szolgáltatást. Ami egészségügyi szolgáltatást igénybe vettem, azért fizettem magánorvosnak, Oep támogatás nélkül. Időnként kaptam számlát, időnként nem. Ha kaptam volna, akkor sem költségelhettem volna le, de ez most nem ide tartozik. Csak egy kérdésem van Önhöz, amire az eddigi beírásai alapján gondolom van megfelelő válasza: Mit tegyen a gyerekem, ha magatehetetlen leszek, tüdőgyulladással a kiszáradás küszöbén bevisznek egy kórházba, majd hazaküldenek és szép csendben, nem végelgyengülésben, hanem egyértelműen tüdőgyulladásban elhunyok? Azt itt megtudtuk, hogy nem hivatkozhatna a 45 éven át fizette TB befizetésre.Lehet, hogy az legjobb, ha hálát a Gondviselésnek, hogy eddig egészségben éltem, és belátja, ennek ma Magyarországon így kellett történnie? Mi a helyes gondolkodásmód és magatartás ebben a helyzetben?
bartfay 2012.02.23 21:44:36
@jágör68:

Köszönöm, hogy megtisztelt a pontokba szedett kijelentésekkel. Nem követelek semmit, és nem is számolgatom a túlélési esélyeimet, mert közben nem érnék rá sokkal hasznosabb dolgokkal foglalkozni, amivel talán másokon is segíthetek a magam boldogulásán túl. Egyébként tisztában vagyok azzal, hogy mi a különbség az egyes befizetések közt, mi az egészségügyi hozzájárulás, az egészségbiztosítási és munkaerő-piaci járulék, a szociális hozzájárulási adó. A Tb befizetéseket egyben kezeltem mint a társadalmi redisztribúció egyik elemét, ezért elnézését kérem.Nem vagyok rossz makrogazdaságból, de belátom vannak még gyengeségeim. Továbbra is kiveszem a részem a befizetésekből, és ígérem nem fogok követelni semmit, noha a nagy társadalmi közmegegyezés alapján, ami szerint ha kiveszem a részem a feladatokból, kötelezettségekből, akkor és javakból is kapok valamit, talán megtehetném. De megértve Önt, nem fogom megtenni, hogy ezt az egészségügyi ellátórendszerben megtegyem. Ha eljön az ideje, kimegyek a büdös barlanghoz és elindulok a feneke felé.Nem fogom zavarni az egészségügyi ellátórendszer működését. Jobban el lesz a rendszer magában, ha nem zavarja a működését az ügyfél.Biztosra fogok menni, és akkor még a szerencsejátékban sem kell bíznom feleslegesen. Ha eszméletlen állapotban mégis betol valaki egy ellátóhelyre,tudtomon kívül fogyasztva a kasszát, amihez semmi közöm, azért előre is elnézést kérek.