Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AtHoS

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jellemző az új Opera fejlesztési politikájára, hogy az egyik leginkább hányattatott sorsú funkciója pont az egyik legalapvetőbb része a böngészőknek. A motorváltás után a fejlesztők úgy gondolták, hogy a könyvjelzőket már senki sem használja. Aki mégis, annak meg ott volt a…..
AtHoS 2016.01.08 10:00:58
@brummicsek:
"Ha meg nem tudod mi van a lapon, akkor nevezd át, oszt tudni fogod"

Bár csak ilyen egyszerű lenne...de úgy látom nem értetted meg amit írtam.

De mindegy is, mivel nem vitázás miatt írtam le csak megjegyzésképpen, mivel jó ideje sem a könyvjelzősávot sem a könyvjelzőket nem használom. Korábban (mikor még könyvjelzők sem voltak) kerítettem alternatívát rá, így böngésző függetlenül tárolom most már a könyvjelzőket. Jobb ez a megoldás számomra, ráadásul rendes megjegyzéseket is tudok írni a könyvjelzők mellé, így kereséskor pikk-pakk dobja is a találatokat.

Mondjuk mikor bekerült a könyvjelzőkezelő az Opera-ba, azét importáltam a 12.x-ből, hogy lássák a fejlesztők az adatgyűjtésnél - bár nem tudom ilyen infó küldésre kerül-e -, hogy van olyan is akinél nem 30-40 könyvjelző van elmentve, hanem ennek több százszorosa, hátha észbe kapnak és értelmesre fejlesztik.

Megnéztem amúgy, hogy az importált könyvjelzőket behúztam a könyvjelzősávra. Ekkora mennyiségű elemnél (8k+ könyvjelző, 600+ mappa) 3-4 másodperc volt kattintás után, mire megnyílt a behúzott mappa. Na pl. már ez sem tetszett, bár az is igaz, hogy egyetlen gyökér mappa volt csak, szóval szétdobva a 18-20 kezdőmappát biztos rövidül az idő.

Na, de már így is sokat "vauztam" olyan dologba, ami nem is érint. Elnézést érte mindenkitől :)
AtHoS 2016.01.08 19:15:45
@brummicsek:

Nem hinném, hogy csak arról lehet beszélni amit "használ" is az ember. Egyébként használtam volna, ha NEKEM megfelelően működött volna, mikor kipróbáltam. Ugye 12.x-ről váltásomkor CSAK könyvjelzősáv volt (+speeddial). Már akkor sem felelt meg az elvárásaimnak (gyorshívó sem) és ahogy észrevettem sokat nem javult azóta sem SZÁMOMRA használatban.

Örülök neki, hogy vannak sokan, akiknek megfelel, de Te vagy most éppen a tanú, arra, hogy saját használaton túl igen kevesen látnak.

El kellene fogadni, hogy bizonyos szinten túl kényelmetlen a könyvjelzősáv használata.

Ha nem éred el a szintet nincs vele semmi gond, mint ahogy Te is szépen megvagy vele.

De úgy látom kezd elmenni a blog abba az irányba, hogy már le sem lehet írni az embernek saját magánvéleményét, mert jön a frappáns "...gatás": Nem használod? -> Miről beszélsz?

Tudom, tudom...a vélemény olyan, mint a segg: mindenkinek van :D

Értettem, nem beszélek róla _O_

A könyvjelzősáv a legtutibb az Opera-ban, mindenki csak azt használja ;)
A 34-es verzió elsősorban a motorháztető alatt tartogat újításokat. A legnagyobb horderejű ezek közül talán a Turbo 2, amit hosszas fejlesztés után végre élesítettek. Ez a tömörítési technológia elvileg ugyanaz, mint ami az Androidos kiadásban is elérhető. A legnagyobb…..
AtHoS 2016.01.01 12:47:24
BÚÉK mindenkinek

@n0gard:

Szia.
Nálam pl. szinte az ikonra kattintás pillanatában előtérbe kerül a GUI, de mivel 25...30+ nyitott füllel indul és van 20+ addon is telepítve hozzá kell neki 5-10 másodperc mire mindennel végez (háttérfülek megnyitása késleltetve van), de az előtérben lévő fülön már "azonnal" lehet ügyködni.

Nálam SSD-n van az Opera, ez sokat segít a pörgősségén, ráadásul a használt AV cuccaim sem nagyon fogják meg a program indításokat. Ellenben pl. win Defender (amit sokan előszeretettel megtartanak) erőteljes lemezhasználatot produkál működése közben, ami bizony hasonló lassulásokban is megnyilvánulhat.

Minden esetre, ami befolyással lehet az indulásra:
- rendelkezésre álló szabad memória mennyisége (kritikus érték alatt)
- háttértár sebessége
- használt AV termékek (MBAE és társai is befolyásolhatnak)
- processz/háttértár monitorozó programok
- éppen futó alkalmazások, melyek rendszer erőforrást használnak

és bizonyára hagytam ki pár lehetőséget is, ami még befolyással bír az indulásra
Ezen az oldalon az új, Chromium alapú Operával (15-ös verziótól felfelé) kapcsolatos kérdéseket tehetsz fel, ha technikai problémád van. Arra kérünk, hogy tartsd be az alábbi pontokat: Ezen az oldalon csak az új Operával kapcsolatban kérdezz! Ha a régi Operával kapcsolatos…..
AtHoS 2016.01.01 12:35:58
BÚÉK mindenkinek

@Olcsó zokni:

USB módban telepítve is produkálja a jelenséget? Ha van lehetőséged, akkor fizikailag másik háttértárolóra rakd ezt az verziót, ugyanis lemezhiba is okozhatja a jelenséget.

Az esetleges lemezhibát pl. Hard Disk Sentinel telepítésével ki tudod derítenideríteni
Főbb újdonságok Megbütykölték a szinkronizálás gombját az eszköztáron. Csak akkor fog megjelenni, ha valami gond van. (opera:flags#hide-sync-login-button) További újdonságok A gyorshívóban megjelent néhány eszköztipp, illetve a + gomb nem tűnt el, de legalább…..
Nem erről a verzióról fogunk évek múlva ódákat zengeni, mert néhány apróságtól eltekintve csak a motorháztető alatt találhatók fejlesztések. Ezek a fejlesztések viszont koránt sem elhanyagolhatók. A leginkább szembetűnő változás a külsőt érinti. Windows 10 alatt végre…..
AtHoS 2015.12.01 11:35:05
AtHoS 2015.12.01 18:29:15
@Nekomajin:
Mi volt a gond vele?
AtHoS 2015.12.07 23:36:20
@Nekomajin:
Mondjuk nem cicóztak, lehozták "javításként" a 34.0.2036.25 verziót stabil ágra. Csak nehogy ezt is visszavonják valami probléma miatt...
A béta csatornára átkerült fejlesztések A Turbo 2, most már ténylegesen. Bár ez csak a szerver oldalt érinti. Natív megosztás gomb Mac-en MSE MP3 támogatás "Mégse" gomb a letöltéskezelő buborékjában Újraindítás után a böngésző emlékszik az oldalsáv…..
Főbb újdonságok Ha folyamatban lévő letöltés közben be akarjuk zárni a böngészőt, akkor egy felugró ablak megkérdezi, hogy biztosak vagyunk-e benne. (#show-downloads-in-progress-warning) Újabb formátumok kerültek be a natívan kezelt videó és hangfájlok közé.  További…..
AtHoS 2015.10.21 17:31:28
@vinczej:

Nálad lesz a probléma, mivel ennek nem szabadna előfordulnia. Valami beépülő lehet esetleg a ludas
Főbb újdonságok A címsáv előnézeti képeinél mostantól a leggyakrabban látogatott oldalak jelennek meg, ahogy az eredetileg is tervezve volt. A Mac-es felhasználóknak implementálták az operációs rendszer natív megosztás funkcióját egy gomb formájában az…..
AtHoS 2015.10.13 14:15:04
@Nekomajin:
Ez elég érdekes és ingoványos terület szvsz. a jelenlegi felhasználói létszámok mellett. Ha országonként bontanák szét a felhasználókat célzó fizetős oldalakat, akkor nem valószínű, hogy maradna annyi létszám, akikért a megbízók fizetnénk vagy esetleg nem akkora összeget
AtHoS 2015.10.14 12:40:10
@Nekomajin:

Lényegében ugyanarról beszélünk. A gyakorlatban pedig látjuk, hogyan is próbálnak kihozni valamit jelen körülmények között.
Hátha idővel lesz nagyobb piaci felhasználói bázis, mert azt is remélem, hogy egy jó darabig még nem kell attól tartani, hogy "befuccsolnak".

Melóban XP alatt is Opera-t használok, pedig FF memhasználat mennyisége sokkal-sokkal jobb XP-n.
Otthon 8.1, 10 alatt viszont nem foglalkoztam ilyenekkel, mert több program egyidejű használata mellett is van mindig 3-4 giga szabadon, ami több, mint elegendő nekem. Melóban viszont mindössze 3 gigából kell gazdálkodni. Na ez viszont nem igazán megy neki gazdaságosan, de gondolom ez a motorból fakadó "örökség" lehet
A 30-as verzióban egy sokak által hiányolt funkció tér vissza. Az oldalsáv ugyan kicsit különbözik a régi Opera megoldásától, de máris több, mint 20 bővítmény érhető el hozzá. Ez a szám minden bizonnyal növekedni fog, de már most is több könyvjelzőkezelő, előzmény és…..
AtHoS 2015.06.10 11:27:14
@ap: Nincs mit.

Én is most próbáltam ki és van O12-re hajazó könyvjelzőkezelő illetve jegyzetkezelő
AtHoS 2015.06.12 12:19:08
@namelesske: Én nem vagyok ennyire elragadtatva tőle. Az alapvető kiegekkel gyorshívóval indítva eszik 800+ MB memót

Megnyitottam egy freemail oldalt (nem jelentkeztem be), megnyitottam a hivatalos Opera blog oldalt és eljöttem ide.

3 GB memós gépen 512 IGP mellett (tehát nettó 2,5 GB a használható memó) 96% a memóhasználat úgy, hogy Opera indítása előtt volt 33%.

Még el sem kezdtem igazából dolgozni a géppel.

Otthon persze nem érdekel, mert 16 GB mellett észre sem veszem, na de akkor is...

A legszomorúbb az, hogy nem csak az Opera bánik így a memóhasználattal.

Ej..be kellene már üzemelni végre a win8-as laptopot, abban legalább 1 GB-tal több a RAM :D
A 29-es verzió több, különféle újítást is tartalmaz. Az egyik legfontosabb, hogy a megnyitott fülek mostantól szinkronizálásra kerülnek az asztali és az Androidos Mobile kiadás között. Természetesen csak akkor, ha be vagyunk jelentkezve a Opera accountunkkal. A kényelem…..
Főbb újdonságok Az Activity belső lap alapértelmezetten engedélyezve lett. Bejelentkezés után kilistázza az összes olyan eszközünk összes megnyitott lapját, amivel szintén be vagyunk jelentkezve a szinkronizációs szerverre. (Az oldal neve valószínűleg változni fog, mire a…..
AtHoS 2015.03.05 12:17:52
@csablak:
"Ha nekem csak fél kezem van nem tudok holmi + gombokat nyomogatni."

Félkezű emberek hycomat autókat használnak, melyeket rájuk "fejlesztenek"

Vannak olyan egerek, melyek megoldják a "félkarú" problémádat
pl. Logitech G500
dl.maximumpc.com/galleries/g500/g500_05_full.jpg

Oldalt 3 gombja van. A 3. gombra rá lehet tenni pl. a shift-et (én ráraktam), így bal kézzel sörözve is szépen tudok "egerészni" :D

Azt hiszem ez az elgondolás mód gyorsabb és univerzálisabb is, mint várni, hogy esetleg egyszer valakinek a fejlesztők közül feltűnik, szükséges lenne kiszolgálni a felhasználókat.
Főbb újdonságok Alapértelmezetten engedélyezésre került három új egérmozdulat (A blogon illetve a fórumon lehet még újabb mozdulatokat kérni.) Jobb gomb + Le (Link megnyitása új fülön) Jobb gomb + Shift + Le (Link megnyitása új ablakban) Jobb gomb + Ctrl + Le vagy Jobb…..
AtHoS 2015.02.25 00:03:52
@vinczej: Linkeld már be légyszíves az említett és általad használt SD editort. Köszi
AtHoS 2015.02.26 21:37:40
@vinczej: köszi
Magyar Opera Opera vs. Vivaldi 2015.02.21 23:57:23
Valahol belül talán mindanyian vártuk azt, hogy Jon Stephenson von Tetzchner nem hagyja annyiban az Opera átalakítását, és visszatér egy saját böngészővel. Erre egészen idén januárig kellett várni, és nem is csalódtunk, hiszen a Vivaldi elég erősen kezdett a funkciókat…..
AtHoS 2015.02.24 13:49:15
@szentark: Hazaérek, leírom a telepített kiegeket, mert így fejből biztos maradna ki közülük

@vinczej:
"nagyon sokat kell várni, hogy aztán az egész oldal egy szempillantás alatt bejöjjön"

Azért ez vicces megfogalmazás így ebben a felállásban

@MÁS:
Melóban még XP alatt kell dolgoznom és itt egérgörgővel kattintva linkre Opera-ban sokszor csak üres oldal lesz a végeredmény, nem töltődik be az oldal. A címsorba se kerül át az oldal címe. Win8 alatt egyszer nem találkoztam ezzel a problémával egyébként
AtHoS 2015.02.24 13:51:52
@AtHoS:
Na azt elfelejtettem írni, hogy melóban lefrissült az Opera 27.0.1689.76 verzióra és nem omlott egy oldal sem még vele.
Remélem otthon is ugyanezt fogom tapasztalni és nem amit éjfél körül....
AtHoS 2015.02.24 20:04:12
@szentark: na szóval ezek vannak aktiválva:

Classic Tabs: mivel az új Opera alap fülkezelése finoman fogalmazva hagy maga után kívánalmakat a sok éves megszokáshoz képest :D

Documents: mivel alapból nem kínál csak fájlmentést, megnyitást nem, így ezzel gugoldokban meg lehet nyitni a doksikat

Force Download: ha mégsem akarom megnyitni a doksit, akkor ezzel közvetlen lehet letölteni

Easy Tab Manager: kuka híján a bezárt fülekhez, de ugye attól azért sokkal többet kínál

Evernote Web Clipper: jegyzetek helyettesítéséhez

Ghostery: ezt gondolom nem kell bemutatni

Google Analytics Opt-out (by Google): adatgyűjtés, ezáltal lassítások elkerüléséhez

Linkman: ez lenne a könyvjelzőkezelő beépülője az oldalak kényelmes elmentéséhez

MakeLinks: szöveges linkek kattinthatóvá válnak

Nimbus Screen Capture: oldalak fényképezéséhez

Select like a Boss: az új Opera-ban gázos a linkek szövegének kijelölése, ami ezzel a kiegészítővel pofonegyszerűvé válik

SimpleUndoClose: na ez szintén kuka alternatíva, de kevesebb lehetőséggel és listaelemmel, mint a másik, viszont ezzel gyorsabban visszanyithatóak a fülek

Sticky Password Autofill Engine: ez a jelszókezelő beépülője

Tab Bundler: fülek csoportosítása híján ezzel későbbi olvasásra lehet elmenteni oldalakat, oldalcsoportokat. A fülcsoportosítástól annyiból jobb, hogy az itt eltárolt oldalak nem kerülnek megnyitásra az Opera indításakor.

To-Read sites: előbbihez hasonló, de ezzel csak egyenként lehet eltenni oldalakat, míg a másikkal csoportba rendezve

Update Notification: figyelmeztet, ha új verzió érhető el az Opera-ból. webroot AV alapból letilt pár opera fájlt, aminek következménye, hogy induláskor kressel a program. Mivel nálam alapból visszanyílnak a bezáráskor otthagyott fülek, a kresseléssel ezek mennek a lecsóba, így jól jön a figyelmeztetése. Mondjuk, ha rendszerinduláskor frissíti magát a program, akkor ez a kieg sajnos nem ér semmit. webroot-ban kézzel kell engedélyezni a letiltott komponenseket (message_center_win8.dll, libEGL.dll, ffmpegsumo.dll)

Web2PDFConvert: pdf-be lehet alakítani az oldalt vele

Webroot Filtering Extension: káros weboldalak kiszűrése

YouTube Center: csövezéshez hasznos kiegészítő az alapértelmezések beállítgatásához, reklámok eltüntetéséhez

------
Adguard: ez lenne a reklámszűrő, de mivel már programként fut, így már leszedtem a kiegészítőjét
-----------------------
Na és lenne még pár hasznos kieg, melyet mások használnak előszeretettel:

Download Chrome Extension
Chromium Wheel Smooth Scroller
Gmail Compose
Pushbullet
Csütörtökön szépen csendben megjelent a 26-os verzió stabil kiadása is. Még a Desktop blogon sem volt róla hír. A bétába bekerült fejlesztések közül gyakorlatilag csak kettő van engedélyezve a stabilban. A felhasználói visszajelzésekre reagálva a pár hónapja bevezetett…..
AtHoS 2014.11.25 10:28:41
@Nekomajin:
Nálam OS-től független partíción van az Opera 12 ami 64 bites és saját mappájában - gyakorlatilag USB üzemmódban - van a profil mappája.
8k könyvjelzőt simán importált belőle a stabil 26-os. Mást nem szedettem át vele csak a könyvjelzőket, de ezt is csak azért hogy esetleg a küldött statisztikákból lássák nem csak 40 környéki könyvjelzős felhasználók vannak
A béta csatornára átkerült fejlesztések Nyomtatási előnézet Manuális importálás más böngészőkből Könyvjelző megosztás A Mac-es kiadás valamival natívabb felületet kapott A fejlesztői csatornán maradt fejlesztések Könyvjelző szinkronizálás (A kísérleti…..
Az automatikus frissítés beélesítve, ahogy ígérték. Akár a friss levegő, mondja Daniel (remélem ezzel nem a konfigurálhatatlanságára célzott). A következő, említésre méltó változások történtek: Változások listája: gyorsabb betöltődés a gyorshívóban érzékenyebb…..
AtHoS 2013.06.23 23:47:04
@penge™:
Milyen témát moddoltatok a WP-hez vagy ez saját készítésű? Eléggé megfogott a kialakítása. Szívesen használnék ilyesmi kialakításút
Az AV-Comparatives elsősorban vírusvédelmi megoldások tesztelésére szakosodott, ennek ellenére még tavaly decemberben megvizsgálták, hogy a legnépszerűbb böngészők hogyan védenek az adathalászattal és a csalásokkal szemben. A kutatólaboratórium vitathatatlanul komoly…..
Magyar Opera Opera 11.64 2012.05.10 18:51:00
Amíg mindenki az Opera 12 legfrissebb előzetesét várta (és már meg is kapta), szép csendben megjelent a korábbi verzió újabb hibajavítása, ami a 11.64-es verziószámot érdemelte ki. Hová tűnt a 11.63? Volt, de csak Mac-re. Szóval itt ez az új kiadás, ami a nem túl izgalmas,…..
A mai előzetes legérdekesebb javítása a DSK-357882, amely teljesítménynövekedést okoz, különösen a magas pinggel rendelkező oldalakon. A fejlesztők tehát teljesítménymérést kérnek a korábbi 11.6x buildekkel, főleg a stabil 11.61-gyel összevetve. Változások…..
AtHoS 2012.02.24 18:14:08
@penge™: Nem azt írtam, hogy rossz a fordítás, hanem, hogy nem hallottam még ezt a szót.

@sanyix: Nálam mostanában azt csinálja indítás után (40+ füllel indul), hogy kiteszi a címsor jobb szélére: 0/0 és egyáltalán az oldalfrissítés gombja keresztre van változva.

Benéztem a beállításokba és az Előzmények részen a Weblapok ellenőrzésénél SOHA volt kiválasztva. Most áttettem Minden 10 órában-ra, hátha ez okozza
AtHoS 2012.02.24 18:17:12
@AtHoS: ehhe kis utó szerkesztés: "0/0 és egyáltalán..." = "0/0 és egyáltalán nem frissít..."

Ami nem is lenne gond, mivel be van állítva, hogy cache-ből olvassa vissza indításkor az oldalakat, de minek teszi ki, hogy 0/0 és változtatja meg a frissítés ikonját X-re