Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Danileszk Rita

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Virage Barbie (filmkritika) 2023.08.03 13:40:07
Bevallom, nagyon vártam ezt a Barbie-filmet. Annak híre, hogy a Barbie-külsejű és iszonyat tehetséges Margot Robbie játsza a címszerepet , Kent pedig a nem kevesebb talentummal megáldott Ryan Gosling, már önmagában is érdekesnek tűnt. Ám egy élőszereplős Barbie-film merész vállalkozás, tekintve,…..
Az új Flash mozifilm egyedülálló darab a DC jelenlegi palettáján. Egyszerre zár le és nyit ki cselekményszálakat, és legalább annyira izgalmas maga a film, mint annak a találgatása, vajon milyen irányba indulnak el az alkotók a jövőben, feltéve, ha lesznek egyáltalán folytatások… A Flash mozifilm…..
Virage Asteroid City (filmkritika) 2023.06.15 15:46:16
Álmodik-e Wes Anderson egy animációs technikával készült, de Jeff Goldblum által is alakított földönkívülivel egy tulajdonképpen élőszereplős filmben? A válasz: igen. Furcsának, esetleg ellentmondásosnak tűnik a kérdés? Nem furcsább és ellentmondásosabb, mint Anderson legújabb filmje, az Asteroid…..
A harmadik felvonás az eddig megszokottakhoz képest jóval mélyebbre ment, hangulatában pedig sokkal komorabb lett. Persze, megvan a remek dinamika, a szereplők szokásos bénázása az akciók során, illetve a védjegyértékű humoros egysorosok se hiányoznak (mondjuk, ebből most kevesebb van), és bár eddig…..
Mivel a Renfield alkotói nyíltan megnevezték azokat a forrásokat, amelyekből a 2023-ban bemutatott filmhez inspirálódtak, úgy gondoltam, érdemes közelebbről is megvizsgálni, milyen utat is járt be Drakula gróf alakja Stoker könyvétől a filmvászon eme 2023-as darabjáig. Nem csak izgalmas tényekre, de…..
A készítők komolyan gondolták, hogy egy percig sem veszik komolyan az eredeti alapanyagot. Ezzel együtt mély tisztelettel idézték meg az 1931-es filmes elődöt, miközben teljesen új alapokra helyezték a sztorit, ráadásul horror helyett inkább egy direktben pszichologizáló fekete komédiát tettek le az…..
Számomra mindig izgalmas egy, a filmkészítésről, esetleg alkotóról, de akár magáról a filmiparról szóló mozit látni. Bár számos ilyen témájú mű készült, olyan eddig még soha, ami ilyen módon reflektálna önmagára, alkotójára, mindezeken keresztül pedig magára a filmművészetre. Teszi mindezt úgy, hogy…..
Virage Otto vs Ove 2023.01.15 14:28:28
Jó könyvből ritkán készül jó filmadaptáció. Ha mégis, és az véletlenül nem amerikai, akkor gyorsan jön a hollywoodi verzió. Esetünkben 8 évvel később. A kérdés azonban mindig az, hogy miért van szükség remake-re? Tudnak-e újat mondani, vagy csak az elődöt másolni, esetleg felhígítani azt? Az ember,…..
Guy Ritchie gondolt egy merészet és hátrahagyta hőn szeretett londoni gengsztereit, de jegelte kicsit az álomgyári nagystúdiós munkákat is, hogy megcsinálja saját kémfilmjét. A végeredmény azonban inkább gyarapítja Jason Statham akciófilmjeinek, mintsem rendezőnk kultfilmjeinek a sorát. Már ha ez…..
Virage Még mindig látlak Téged 2022.12.17 13:43:19
A fél világ azt találgatja, vajon James Cameron képes lesz-e újra megdönteni saját rekordját és ismét filmtörténelmet írni az Avatar 2-vel. Ha igen, akkor szinte biztos, hogy gazdagabbak leszünk egy új saga-val, de ha nem, legalábbis egy 3. résszel, hiszen a hírek szerint a 2. és a 3. rész együtt…..
December 8-án startolt a hazai mozikban Madarász Isti (Ecc-pecc, Hurok) legújabb, cseppet sem szokványos alkotása, az Átjáróház. A film tulajdonképpen egy okkultizmusba oltott, kissé groteszk, sötét hangulatú, ugyanakkor igen szórakoztató szerelmes mese, amelyet mindenképp nagyvásznon kell látni!…..
November 10-én startolt a hazai mozikban a Fekete Párduc 2. része, a Marvel Filmes Univerzum 30. filmje. A rajongók számára egészen eddig nagy kérdés volt, hogy az első rész címszerepét alakító Chadwick Boseman halála után hogyan fogják folytatni a történetet? Úgy, hogy végül kezdtek egy teljesen…..