Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csókay Ákos

3 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SORMINTÁK A KÖZÖSSÉGI HÁLÓZATOKBAN A selfie az Oxford szótár egyik legkeresettebb kifejezése. Egyes korcsoportokban a napi rutin részévé vált, az okostelefon-használat megkerülhetetlen mozzanata, a közösségi hálózatokban a megosztások gyarapodó eleme, a digitális és…..
Az vagy, akinek a weben látszol.A többi?Illúzió. Ha érdekel, akkor olvass minket a digitalisidentitas.blog.hu oldalon!  ..
 Ha az egyéni elképzeléseket, mozgatórugókat és intenciókat, mint a cselekvés magyarázóelveit megértjük, akkor ezzel közelebb kerülhetünk a társadalmi cselekvések és ezzel végső soron a társadalom működésének megértéséhez is – állítja Max Weber 100…..
Csókay Ákos 2012.02.25 09:47:49
@PR-küszöb:
köszönöm a kifejtést, értem, így azt hiszem már plauzibilisebb az összefüggés.
Tetszik ahogy az egyéni és kollektív tudattartalmak összemossa, mert sok esetben ez tényleg jó megfeleltetés.
Köszönöm.
Csókay Ákos 2012.02.25 09:48:10
@Vitéz Kőbányai Világos:
tökéletesen egyetértek. ebből a logikai sémából nehéz kilépni. magam nem hiszem, hogy ez könnyen megugorható össztársadalmi szinten. Sőt, talán erre nincs is szükség.
de az már óriási lépés lenne, hogyha már legalább az írástudók megtanulnának több dimenzióban gondolkodni és a 2D-s vélemény síkokat néha keresztülmetszenék 3D-s kognitív nézőpontokkal. hogy úgy mondjam.
Csókay Ákos 2012.02.27 16:25:35
@sorsfordító:
Azt hiszem ezzel a felvetéssel teljesen egyetértek, még ha kissé utópikusnak vagy idealistának is hangzik. de asszem mélyen demokratikus.
Az ideális államférfi a "nagy integrátor" itt van, és ki fogja izzadni, fel fogja nevelni magából a kritikus tömeg, már ha lesz ilyen. most nincsen. legfeljebb egy tömeg kritikus, de az is inkább maréknyi és számtalan érdektől vezérelt - végletesen megosztott.

Ne felejtsük el, abban most nem lehetünk egészen bizonyosak - a szó ismeretelméleti értelmében - hogy most jó, avagy rossz irányba megyünk. Érzéseink, értékrendünk és ezek által determinált szakmai álláspontunk persze lehet, de ennek pontos megítélése most még nem lehetséges.

Egyben viszont azt hiszem biztosak lehetünk, hogy aki ki áll és azt mondja, hogy én vagyok a "A TI JÓ VEZETŐTÖK" nos, ő biztosan nem az.