Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nemtomki

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1908. Felix Wehrle, a hihetetlenül rugalmas bőrű férfi. A látványos és egykor cirkuszban mutogatott betegséget a bőr magas elasztántartalma okozza..
nemtomki 2022.01.23 03:04:38
@hátramozdító: nem gyerekméretű, a motorkerékpár-kerekek megadják az arányokhoz a viszonyítást.

nagyobb ez, mint egy velorex! :)
A hatvanas évek NAGY frizurái A múltkor már górcső alá vettük a viktoriánus kori, majd a 80-as évek hajzatait, most ideje, hogy megnézzük a 60-as évek vadhajtását, amikor a mottó így szólt: Bigger is better! ..
nemtomki 2016.01.23 15:36:27
@irdesmond: "Nem tudom hogy csinálták, mert a hajszárító mint olyan nem nagyon létezett"

ugye nem gondolod komolyan, hogy az ötvenes-hatvanas években (XX. század!) volt már atombomba, űrhajó, porszívó, wankel-motor, de nem volt még hajszárító...?
Pár kép. A közös bennük, hogy mindegyik 19. századi, a biciklizés legkorábbi időszakából valók. Persze a BI-cikli szó sem áll meg, hiszen némelyikük három- vagy négykerekű. :) 1896. Magukat a Stearns Hatosikreknek hívó férfiak a négy személykocsit húzó Empire State Express-szel versenyeztek - és…..
1965. nyarán Valentyin Privalov vadászpilóta engedély nélkül repült át a novoszibirszki Ob-hídja alatt. Bírósági tárgyalás elé nézett az eset miatt, de Malinovszkij marsall közbenjárására ejtették a vádakat. A kép szerintem korabeli technikával készült montázs. Ti mit gondoltok?..
Intro Egy frissen csatlakozott olvtársunk, nagygabe nem sokat lacafacázott. Jó civilhez méltóan amit nem tudott megvenni/megtalálni, megcsinálta maga. Ez pedig kéremszépen nem más, mint egy jó kis angol-magyar szótár, ami teljesen jól használható prc és mobipocket olvasása közben. Azaz a Kindle és…..
nemtomki 2011.07.30 02:32:13
@takatsa1:
"A Kindle könyvolvasó ingyen letölthető android mobilra, regisztráció után az Amazon szolgáltatásai ugyanúgy elérhetők, mint Kindle ebook reader esetében, s természetesen olvassa a házilag készült prc vagy mobi kiterjesztésű ebookokat is. Alapból nem jár hozzá szótár, de ha angol könyvet olvasol, akkor az első szóra való rábökési kísérletkor felkínálja a szótár ingyenes online letöltését, és le is töltődik a mintegy 24 MB-os Oxford dictionary, s bemásolódik a kindle könyvtárba a többi ebook mellé "B003ODIZL6_EBOK.prc" néven. És innentől az Oxford dictionary teljesen szabályosan használható. Na, de most jön a bökkenő: hogyan cserélhető le ez az értelmező szótár a nagygabe féle angol-magyar szótárra?"

Simán bemásolod az angol-magyar szótárt az androidos kindle könyvtárba "B003ODIZL6_EBOK.prc" néven, és láss csodát, azt fogja meghívni a szavakra való hosszú rábökésnél.
nemtomki 2015.06.22 04:00:29
@Dworkyll:
"A könyv nyelvi beállításait utólag nem tudod megváltoztatni, az a gyártáskor kerül bele. Ha jól csinálták, nem gányolva, akkor annak ott kell lennie."

a calibre ebben is segít.
Tisztelt Főnöknő illetve Főnök Úr! A Derrick és Harry Projektmenedzsment blog különleges távelemzési módszertana segítségével elvégeztük az Ön személyre szabott vezetői elemzését. Az eredmények igen kecsegtetőek: Ön alapvetően remek vezető! Emellett feltártunk néhány…..
nemtomki 2015.02.16 02:42:47
@zolibáttyó:
"Az alkalmazottaim másfélszer-kétszer annyit keresnek, mint az átlagbér. [...] Ha valaki egy kisvárosban hazavisz nettó 170-180 ezer forintot, az korrekt pénz."

ugye, ugye, hogy el vagy tévedve?

www.ksh.hu/keresetek

235900 Ft volt a tavalyi átlagbér. a másfél kétszerese az 353-471eFt (lefelé kerekítve). amit te emlegetsz, az a _létminimum_ másfél-kétszerese.

index.hu/gazdasag/2014/06/10/stat/
Az 5.0-ás új Android rendszerrel kapcsolatosan folyamatosan frissíti az alkalmazásait a Google. Az optikai tuning mellé új fejlesztések is bekerülnek, így talán nem lesz annyira keserű a szájízük azon készülékek tulajdonosainak, akiknek a gyártók egészen másféle Lollipoppal…..
nemtomki 2014.11.03 04:25:14
@appletard: amiről te írsz, az az 'inbox' nevű app, amiről a cikk szól, az az új 'gmail' app. szezon, fazon.

inbox:
play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.inbox

gmail (e percekben, mikor írom, még nem az új verzió):
play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.gm
A múlt vasárnap már láthattátok Fredrik Daniel Bruno (1882–1971) svéd várostervező és amatőr fotós norvégiai utazásán készült képeit. Ma hazai fotóit nézhetitek meg. Forsbacka:..
1944. Amerikai pilóták pihenőn egy japán katona koponyájával...
153 éve e napon az északi államok csapatai átlépték Virginia állam határát és elfoglalták Alexandria városát. Ezzel megkezdődött az Amerikai polgárháború. Az Egyesült Államok leginkább ismert belső fegyveres konfliktusa elkezdődött és közel négy évig tartott. Odaát minden kisiskolás fújja a…..
nemtomki 2014.06.01 15:34:13
@Rekus.1: "Érdekesség: a 30. képen (Déli halott egy csata után) a kép bal felső részében olyan, mintha egy szakállas arc nézne ki a sárból. :)"

szerintem az ott valóban egy fej, mellette ott a puska is a sárban. hogy hol a (már nem?) hozzá tartozó test, azt nem látom, talán csak takarásban, talán 20 méterrel odébb.
1966. Nell Theobald modellt a new yorki autószalon BMW standján fotózás közben egy oroszlán támadta meg. A hölgy lábát sikerült megmenteni és 250 ezer dolláros kártérítést is kapott (igaz, 3 milliót kért). Itt látható a támadás előtti pillanatokban az oroszlánnal. 1977-ben máig tisztázatlan okok…..
1947. Pittsburgh, USA. Az Island Queen sétahajót tragikus robbanása után oltják a partról. Az utasok nélküli gőzhajó kazánházában keletkezett robbanásban a legénység 28 tagja halt meg...
Mindig jó új embereket köszöntani a blogon. Mostani írásunk elkövetője nem először alkotott már elgondolkodtatót, fogadjátok szeretettel Törpe minoritás provokációtól sem mentes eszmefuttatását a puha-DRM-ről. A cikk eredetije az eclassic blogján…..
nemtomki 2013.12.01 03:25:00
@Arturo: te nem ismered az ingyenes emailszolgáltatókat, meg az eldobható emailcímeket?

amúgy meg minden bankkártyás tranzakciónak van egy azonosítója. ez a kereskedő számára nem ismert?
A Google Wallet szolgáltatása eddig csak NFC képes mobileszközzel volt elérhető, de immár fizikai bankkártya formátumú fizetőeszközként is megtestesült. A kártyával olyan helyeken is lehetséges a fizetés, ahol nem rendelkeznek Google Wallet terminállal, valamint akkor is…..
nemtomki 2013.11.22 12:11:42
@napalm:
"az időszakos akciókról hogy lehet tudomást szerezni?"

AppSales
play.google.com/store/apps/details?id=net.tsapps.appsales
<<< Szemérmetlen Önfényezés Alert >>> Amikor 2009-ben elkövettem az első blogposztomat, az lebegett a szemem előtt, hogy egyszer majd eljön az az idő, amikor e-könyvet választani papír helyett kb. annyira lesz érdekes kérdés, mint választani a folyékony vagy…..
nemtomki 2013.11.16 20:15:56
@Dworkyll: köszönöm a segítőkészséget, végül megvettem kamu adatokkal. kötelezően kitöltendő mezők voltak, de az elérhetetlen ászf-ből nem olvastam ki az igazmondási kötelezettséget.

@Hanog: nem értem, mi köze a szoft drm-nek a vásárló neméhez, lakcíméhez, személyes adataihoz. elmagyaráznád? véleményem szerint ennek kb. úgy kéne működnie, mint egy kávéautomatának: bedobom a pénzt, kiadja a kockacukrot, viszlát.
(amúgy meg a licence.txt simán kitörölhető az állományból, ha érted, mire gondolok.)
nemtomki 2013.11.17 03:39:05
@Mike76: ezek szerint én eddig nem "tisztességes" helyeken vásároltam. szerintem a közértesnek, a benzinkutasnak, a pincérnek és a könyvesboltnak sincs semmi köze hozzá, hogy ki vagyok. fizetek, szolgáltat, viszlát. és - mint a mellékelt ábra mutatja - valóban nem tudja, ki a vásárlója. akkor meg minek?

csak olyan "szabályokat" érdemes alkotni, amiket be is tudunk tartatni. minek köti a kiszolgálás feltételéül azt az adatszolgáltatást, amelynek a tartalma értéktelen kamu?
Mielőtt a T. Ház nálunk tiszteletét tevő képviselője megriadna, sietve leszögezem, nem az Ő T. Zsebe lesz átvilágítva valamilyen mobilalkalmazással. Bár... talán ez is megérne egy misét. Lássuk, manapság hogyan is lehet megvédeni kedvenc mobileszközünk képernyőjét a…..
A World Series by Renault-versenysorozatot nem kell bemutatni a műértő közönségnek. Az, hogy a néhai spanyol Formula Renault-bajnokság utódjából időközben egy igazi Forma-1-es sztárnevelde lett, már csak a befektetett munka, pénz és a kőkemény bajnokság hírének köszönhető.…..
nemtomki 2013.09.08 21:18:15
Előszó Korábbi Felhívásunkat követően ezennel elindítjuk Keleti Oldal rovatunkat! Időhiányban, valamint ínhüvelygyulladásban szenvedők kedvéért egy rövid összefoglaló, mit is szeretnénk ezzel a rovattal. Először is rávilágítani arra a tényre, hogy nem csak a Nagy…..
nemtomki 2013.07.27 18:30:48
@Giggsy: "Kiindulva abból, hogy a felrobbanó telefonok többségében Kínából származó, méretükhöz képest túl nagy kapacitású aksikat használtak, ez semmiképp sem jó jel."

hááát, a felrobbanó iphone-ok esetében azért nem hinném, hogy ez lehetett az ok...
Nincs vita: a dolgok mai állása szerint  minden évben az aktuális Galaxy S az Android világának legjobban várt telefonja. A negyedik testvér (Vacak? majd kiderül, bár a választ alapvetően, azt hiszem tudjátok…) idén is nagy csinnadrattával érkezett, és a Samsung…..
A mai napon végre megjelent Dr. Raymond Soneira (DisplayMate Technologies) régóta beígért S4 kijelző tesztje, melynek kapcsán jó alkalom nyílik beszélgetni kicsit az amoled technológiáról. Amikor az első pletykák megjelentek az S4 fullhd samoled kijelzőjéről, egyből elkezdődött…..