Regisztráció Blogot indítok
Adatok
evernever

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor az előző héten megénekelt „Furmint Február bemelegítő" borsort összepakoltam, még nem sejtettem, hogy a Furmint Február szervezői is készülnek valami hasonlóval. Nos, készültek, így éppen egy héttel a február 4-én megrendezésre kerülő vajdahunyadvári főattrakció előtt néhány borszakírót és…..
 Kifejezetten buja, komplexen fűszeres illat. Vaníliarúd, kömény, szerecsendió, édesgyökér, meg persze cseresznye, csipkebogyó. Elég mélyről is jövő. Szájban közepes testű korty. Kellemes teltségű ízek, főleg piros bogyósokkal, fűszerekkel, bár korántsem olyan…..
evernever 2012.04.04 20:39:11
@szenvedély S.: Radovin, Karaffa
Az elmúlt hónapokban rengeteg pinot-t kóstoltam, szigorúan magyart. Nem, ez még nem az egészséges fogyasztói patriotizmus, csak nem akarom egyetlen palackra elkölteni a család éves valutakeretét. Másrészt az egy évtizedes cabernet-zabálástól meggyötört garatom borogatást…..
A Művelt Alkoholista Holnapbor 2012.03.21 06:00:00
Minimum félévtizede minden évben megkóstolom a legismertebb egri fehérbort (vagy az még mindig a Thummerer Királyleányka?). És konstatálom, hogy név és címke továbbra is verhetetlen páros, aztán megkóstolom, és elpárolog a lelkesedés. Fás, lágy, rövid – a szabvány…..
A Művelt Alkoholista Oportórepeta 2012.02.29 11:15:00
Akármekkorát merítünk, mindig kiderül, hogy nem elég nagyot. A borút derűre konvertáló tuti tippeket rendre kihagyjuk. Én legalábbis ezt olvastam ki az Oportóhét kommentjeiből. Szemes nélkül komolytalanok, Vylyan nélkül súlytalanok vagyunk. Ezen ne múljon! A Szemes amúgy is…..
evernever 2012.03.01 20:41:13
@Parci: Nekem is van olyam pólóm, csak az enyém hátán van egy zsákutca tábla is :-)
[update 2013. új kedvenc van!]Elég régóta keresgélem a legjobb vietnami marhahúslevest, a phó-t (ejtsd: fö) itthon is. Ahogy azt már korábban megírtam, szerintem ez a világ legjobb levese, aztán a tegnapi vietnami gasztrovideó kapcsán kaptam egy tippet, egy nem titkoltan szoros…..
A Vinoport lelkes csapatának, és persze a számtalan borosgazdának köszönhetően idén harmadszor került sor a Furmint Február rendezvénysorozat nagykóstolójára. Egyik legérdekesebb hazai boros móka ez, hiszen pontosan arról szól, ami mellett Magyarországon már nem lehet némán…..
A Borrajongó Pezsgőzés IV. 2011.12.12 06:00:00
Akov kolléga pezsgős posztja után még a témában maradnék. Az ünnepek közeledtével eluralkodott rajtam (is) valamiféle pezsgő-fogyasztási kényszer. :) Keresi az ember az igazit, ami majd megfelelő lesz Szilveszterre. :) Az elmúlt néhány hétben az alábbiakat bontottam meg. A kóstolások nem egyszerre…..
Egyelőre nem a várhatóan péntek és szombat este pénztár előtt kígyózó sorokról lesz szó, hanem. Tegnap este körülnéztem a Várban, majd másfél órán keresztül csak árakat jegyzeteltem. Próbáltam összerakni izgalmas sorokat, különböző árkategóriákban: belépővel…..
A Prosecco elképesztő világsikerré nőtte ki magát, nő a mennyiség, nem csökken a minőség, ezt isszák az emberek mindenfelé, elsősorban nyáron, de akár télen is. Egyre-másra nyílnak a pezsgőbárok, ha Champagne-ra nem futja, megteszi ez a nagyon jól kitalált északolasz habzó…..
evernever 2011.08.15 23:31:22
@Kalmár: 2200Ft-os áron csalódás nekem egyy 1300Ft-os rozé több CO2-vel!
A múlt héten hozta nyilvánosságra a konkurencia a hírt, amely szerint a Szent István Korona friss évjáratú etyeki irsai olivérje regionális trófeát kapott a Decanter World Wine Awardson, a 10 fontnál olcsóbb fehérek kategóriájában. Persze, hogy azonnal elhatároztam, teszek vele…..
Nem vagyok egy Albertgazda. Ha az lennék, ez a poszt már akkor élesedett volna, mikor lenyeltem az utolsó kortyot a Mezőgazdasági Múzeumban. Mert ott jártak a Balatonboglári Borvidék képviselői, és ott jártam én is, végigkóstoltam majdnem mindenkit, a gyors összegzést viszont…..
Folyékony Kenyér Sörapu 2011.05.13 09:01:00
Az idei Főzdefeszt titkos főszereplője: Sörapu. Az ő fóti főzdéjében készül a Grabanc IPA és a Keserű Méz. A Zappa és a Darshan fogja csapolni a Fóti Pilset, a Darshanban meg lehet kóstolni a gyömbéres sörét is, és Sörapu legújabb fejlesztését, a Hammurappi álmát! Alant a…..
A kétezertízes savakat még sokáig fogjuk emlegetni, ez biztosnak tűnik. Két bort bontottam az évjáratból, egyik és másik is remek, tiszta illatokkal kezd, finom ízekkel folytatja, ám lecsengésükben a kelleténél erőteljesebb és agresszívebb a savanykásság, ez akadályozza meg,…..
evernever 2011.05.07 16:55:57
@Benikuty: indulatos, talán igaztalan beszólás. 2010-ből bizony csak ilyen fröccsnek való 4pontos fehéreket fogunk látni ezerpárszáz forintos árakon.
A Borrajongó Nagy kadarkateszt 2011.01.17 11:48:00
        Régóta terveztünk már összerakni egy sort, amelyben az általam ismert nagyszerű kadarkák színe java szerepel. Most ez is megtörtént. Nem titkolom, hogy eddig számomra igazán megnyerő kadarkával kizárólag Egerből találkoztam. Több…..
Az év elején nagy reményekkel, jelentős sajtószéllel és általában kedvező első benyomásokkal indult Ráspi, a fertőrákosi druida budapesti vendégszereplése. Aki járt már Fertőrákoson, és ismeri valamelyest Horváth József egyéniségét, elveit és gyakorlatát, az tudja, hogy…..
Ez az írás egyszer már megjelent a másik oldalunkon, az Appleblogon, de mivel a tematika miatt azt egészen mások olvassák, mint az Egy nap a városban blogot, úgy döntöttem, hogy leporolva, kicsit átírva, aktualizálva kirakom ide is a legjobb vidéki magyar étteremről szóló…..
Még májusban megígértem magamnak, alaposabban megvizsgálom a Posta Borház 2007-es cabernet franc-ját, módfelett ízlett ez a bor a múzeumi bemutatón. Aztán elfelejtettem, mire készülök, majd néhány nappal ezelőtt megint eszembe jutott. Úgyhogy beugrottam a Terroir Clubba –…..
Blogunk neve nem adja magát díjakhoz, és persze mi sem adunk díjakat. De talán blogunk és a szavazás jellegéből eredően azoknak a borászoknak, akik a különböző kategóriákban dobogóra kerültek, lesz egy jó napjuk. A napi olvasószámhoz képest a részvételi arány mindössze 4…..
Az újgazdag kínaiak bomlanak a Chateau Lafite Rothschild után. Hogy miért éppen a Lafite-ba habarodtak bele, és nem mondjuk a Chateau Margaux-ba vagy a Mouton-Rothschildba, abban nincs konszenzus, de a magyarázat vélhetően nem a palack tartalmában, hanem a név hangzásában, könnyebb…..
Albert gazda Nyári szünet 2010.07.19 08:00:00
Tizenhárom és fél hónapon át minden reggel megjelent itt egy bejegyzés, kihagyás nem volt. Ha leléptem néhány napra, beállítottam a soron következő posztokat előre, amelyek aztán szépen élesedtek, amikor eljött az ideje. Hosszabb nyaralásra vagy telelésre ebben az időszakban…..
Biztos viccesen hangzik komoly(abb) hegymászóknak-túrázóknak egy 3666 méteres csúcs tervezett meghódítása,  de nekem ez lesz az első csúcsom, persze leszámítva mondjuk a János-hegyet :)Ráadásul Erőss Zsolttal egy kötélen, csak nem állhatok meg tízpercenként nyafogni, hogy…..
A Törley, a Hungarovin, a György Villa és a Szent István Korona közötti összefüggéseket egyszer már megpróbáltam kibontani, nem kezdek bele még egyszer, akit érdekel, kattintson. Mindig érdekes kérdés, mennyi az a pénz, amiért már iható és élvezhető bort lehet kapni.…..
Ma kezdődik a Budai Gourmet: idén új helyszínen, a Budavári Palota teraszain tartják az immár bor és jazz napokká vedlett fesztivált. A komoly ital és zenei kínálat mellett idén újra rágyúrtak a gasztróra, így az olajban tocsogó sült kolbász vagy tarja helyett a látogatók…..