Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J. Barton

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Z(s)endülés Kinek mi jutott? 2012.05.01 08:05:00
„Minden népnek olyan kormánya és vezetője van, amilyet megérdemel! Alexis de Tocqueville Orbán Viktor szavai megmosolyogtattak és büszkeséggel töltöttek el a virágkiállításon, hiszen szerinte mi vajdasági magyarok sáfárkodunk legjobban a politikai életben, lekörözve a többi…..
Z(s)endülés Csak akarni kell 2012.04.24 18:09:00
„Az államférfi a következő nemzedékre gondol, a politikus csak a következő választásokra.”             Sir Winston Churchill Négy évvel ezelőttre visszaemlékezve, nem gondoltam volna, hogy ez az ország nem tud majd kimozdulni a gödörből. Akkor is voltak előre…..
„A pénzemberek nem hazafiak, és nincs becsületük" Napóleon Van egy téma amit, már jó ideje napirenden van. Azokat a magyarokat, akik szerb pártban találják meg barátokat, a nekik való közösséget janicsározzák már egy ideje. Rossz magyaroknak is nevezik őket, tehát kapnak a…..
Z(s)endülés Csak kibújt! 2012.04.06 10:44:00
Tavaly volt, azt hiszem, amikor nem tudtam hazajutni a földműves tüntetés miatt az egyetemről. Interneten rákerestem a Blicben majd a Magyar Szóban, hátha valamelyik közöl valamit róla, de semmi. Még csak eszembe sem jutott, hogy nem véletlenül nem ír egyik sem az esetről. Majd…..
„Ha a kutya fohásza teljesülne, kolbász esne az égből” (török közmondás)   Igazából, csak térképen tudnám behatárolni, mert még a közelében sem voltam Szandzsáknak, de az biztos, hogy nekünk, magyaroknak nem sok keresnivalónk van ott. Pedig úgy néz ki, hogy még is…..
Z(s)endülés A mi Vajdaságunk 2012.03.19 20:27:00
Míg mások a hegyeiket, mi a pusztáinkat mutogatjuk. Míg mások erdőiket, mi a szántóföldjeinket próbáljuk megóvni. Míg mások a fejlett iparukra, mi a szorgos földműveseinkre vagyunk büszkék. Nehéz megfogalmazni, hogy miben vagyunk mi mások, akik itt élünk a Dunától keletre…..
Z(s)endülés Május 6 2012.03.13 20:14:00
„Ha tíz ember beszél, az nagyobb zajt kelt, mintha tízezer hallgat” (Napoleon Bonaparte) De jó lenne, ha öt, vagy akár hat emberünk tenné május 6-a után ugyanezt, mert más ember fia nem törődik ám velünk. Más emberfiának mindegy, hogy Koszovó vagy Vajdaság, hisz jelenleg is…..
Ha én magyar embert látok szerb pártnál, akkor mindig a hírhedt Camel cigi reklám jut eszembe a 60-as évekből, amely a reklámján az áll, hogy a legtöbb orvos ezt szívja. Mai fejjel nevetségesnek tűnik, de akkoriban még elhitték az emberek. Talán pár év múlva visszatekintve, mi…..
Z(s)endülés A jövő a tiétek! 2012.02.28 21:58:00
A jövő a tiétek! Ez az a mondat, amit minden ifjúsági konferencián, összejövetelen mondanak nekünk. Természetesen ez így igaz, de milyen áron, valahogy annyira megváltozott a világ, hogy a minket megelőző generáció sem tudja, hogy miképp kezelje. Azt, hogy nem tudunk rajta…..
Nem oly rég történt, hogy egy kedves ismerősöm tartott nekem élménybeszámolót, mivel végre eljutott Budapestre. Ez előtt vajdasági magyarként tanult Újvidéken és Banja Lukában, most volt lehetősége kijutni a magyar fővárosba is egy rendezvényre. Rögtön megkérdeztem tőle,…..